12 Ağustos 2012 Pazar

Nişan için Tunik...


Benim yazılarımı okuyan da, bu kadın sürekli nişan-düğün geziyor herhalde diyecek :D Alakası yok, sadece elbise almamış hep kendim dikmişim :) Günlük kıyafetlerimi de ekleyeceğim, yakında onlar da olacak. Bu tuniğimi şifon bir başörtüden yaptım. Kahverengi alacalı kumaşımı da daha önce dikmiş olduğum şifon elbiseden kalan parçaları ekleyerek yaptım. Beline de bir kemer, al sana şık bir tunik:)
(7 Mart 2012 tarihli 10marifet Yayınından...)



Üçüncü fotoğrafa(arkadan görünen) bakarsanız;
1.eşarf, şifon neyse kumaşınızı ikiye katlayın, dikdörtgen olduğu ve kısa olacağı için ben altını uzatmak için elimdeki başka şifon bir kumaşla uzatmayı tercih ettim
2. daha sonra dökümlü duracak şekilde bedeninizi sarmayacak kadar ölçüp sağdan ve soldan kolunuzun da geçeceği payı bırakıp aşağıya iki yandan kesiyoruz.
3. kestiğimiz yerleri ters çevirip dikiyoruz
4.Alttaki şifon renginde kemer yapıyoruz döküm hissi verebilmek için
5. Tabi kafamızın geçeceği kadar yada benim tercih ettiğim gibi bir omuzun açık kalacağı kadar üstten düz kesiyoruz
6. Boyun bölümünü alttaki şifon kumaşıyla kaplıyoruz, Çok fazla açılmasını önlemek için omuza bir askı detayı yapabiliriz.
7. Ben şifonun akmasını engellemek için çok hafif çakmakla uçlarını yaktım akan yerlerinde ama siz teğelleyebilirsiniz de.
Anlayacağınız herşey dikerken şurayıda şöyle yapsammı derken şekillenir üzerimde:)

2 yorum:

  1. haha nikah memuru musun nesin? Nikah düğün gezmeler : ) çok tatlı eline emeğine sağlık, bir de anlıyormuş gibi tarifini de okudum tek tek : ) derya zencefil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) Okumak iyidir be güzelim :) Az kalsın beni nikah memuru yapacaklardı hakikaten :D

      Sil