27 Ağustos 2012 Pazartesi

Doğal Klimalı Şehir 'Çanakkale'... (1)

Merhaba arkadaşlar... Bir süredir odaya girip kumaşlarıma bile dokunmadım çünkü tatildeydim :) Önce hazırlık sonra tatil sonra da yorgunluk derken on gündür hiç bir çöp ellemedim hobi odamda :) Fakat çok güzel tatil fotolarımı ekleyeyim dedim yinede, gözünüz gönlünüz açılsın yeşili maviyi gördükçe :)
Resimlerle anlatırsak :)
Çanakkale'ye gidip de Şehitliğe uğramadan olmaz dedik ve gidiş yolunda Şehitliğe uğradık. İnanılmaz güzel denizin yeşşilin birşeltiiği bir yerde bulunan şehitlik gezilebilecek güzel alanlardan biri sadece yürüyerek gezilip görülecek bir yer olduğundan sıcak havalarda gitmekten vazgeçin. Biz gittiğimizde çok sıcaktı ve piştik :)
Gördüğümüz her akan suya yapışıp yüzümüzü gözümüzü yıkadık :)
Bir gölge bulup oturunca da Çanakkalenin esintisinin keyfini çıkarın. Ben en çok o doğal esintisini özleyeceğim ondan eminim :)
Kuzum da terledi tabiki ve böyle aktiviteler pek çocuklara göre olmadığı için sıkıldı da :) Şehitlik, abide onun için pek bir anlam ifade etmiyor elbette. Sadece koşup eğlenebileceği bir alandı onun için fakat o bile sıcakta bunaldı o kocaman koşturma alanında :)
Daha sonra otelimize gidebilmek için feribotla karşıya geçtik. Kilitbahir-Çanakkale arasında 10 dakika kadar kısa bir sürede karşıdasınız. Sadece bir tavsiyem var, siz siz olun feribota etekle ve hatta kloş etekle binmeyin :) Kendinden klimalı Çanakkalede rüzgarın nereden geleceği belli olmuyor :) Kazalar kaçınılmaz :)
Herşey bir güne sığmıyor elbette, gezilecek çok yer var fakat terledik ve kendimizi havuzun sularına bıraktık, O da görevini hakkıyla yerine getirdi ve mis gibi serinledik :)
Bir sonraki gün öğlen aramızı değerlendirmek için Küçükkuyu'da bulunan Zeus Altarı'na gitmeye karar verdik. Bir yere kadar araçla gidebiliyorsunuz. Zeytin ağaçlarının arasında bir iki viraj dönüyor ve aşağıya bakıyorsunuz ve inanamıyorsunuz. Aslında o kadar dik bir yokuş çıkmışsınızki araçla farketmeden sadece bir iki dakika sonra tepedesiniz ve bu süre kısa olunca insan ister istemez büyüleniyor. Zaten o güzelim zeytin ağaçlarının arasında zevkle giderken birde gördüğünüz manzara büyülüyor sizi.
Zeus Altarı'nın kapısına geldiğimizde orada zeytin ve yöresel yiyecekler satan bir amca muhtemelen her gün verdiği bilgilendirmelerden birini de bize verdi :)- Aaaa yürüyecek miymişiz? dedim ve amcacım : -Evet ortalama 1100 adım dedi :) Gülüştük :) -Nasıl yani ? dedim - Büyük adım atarsanız bu 1000'e düşer küçük adımlarla 1200'e çıkar ama ortalama 1100 adımlık bir yolunuz var 700m dedi :) Amanııııınnn bilseydim kuzuma spor ayakkabı giydirirdim diye düşündüm :) Neyse yola koyulduk..
Yol bazen yokuş bazen yokuş aşağı fakat o kadar harika bir doğa yürüyüşü ki.. Yürürken kocamaaaaannn çam ağaçlarının arasında esen rüzgarın uğultusu o kadar dinlendiriyorki insanı inanın hiç yorulmadım. Ece anne ben yoruldum bile demedi o kadar güzel bir orman yürüyüşü. Rüzgarın serinliği ve çıkardığı ses büyüleyiciydi hakikaten. Yeşil, temiz hava, spor daha ne olsun... Sürekli Zeus Altarı'na gidip gelen insanlarla karşılaşıyorsunuz ve haliyle merak ediyorsunuz ne olduğunu :)

Anne-Kız yürüyüşü yaptık kuzumla hep. Çam ağaçlarının gölgesinde ve rüzgar uğultusunda.. Ece sürekli sorular sorular sorular üçgeninde bazen beni bunaltsa da çok güzel bir yoldu :)

Sunağa geldiğimizde ise kocaman bir kaya görüyorsunuz ve kayanın oyulmuş merdivenlerine tırmandığınızda "AMAN ALLAHIIIIMMMMMMM" hissi uyanıyor herkeste... İnanılmaz bir manzara sizi bekliyor karşınızda. Çamlar arasında yükseeeeekkkk bir yerdesiniz, aşağısı uçurum ve alabildiğince zeytin ağaçları. Yani yuvarlansanız bir ağaç tutar sizi :) Harika bir deniz, masmavi bir gökyüzü. Yeşillerrrr, mavilerrrrr, mavilerrrr, yeşillerrr. Aşağı bakınca sahil, karşıya bakınca Edremit Körfezi, Ayvalık civarındaki adalar ve Midilli.. Hepsi ayaklarınızın altında inanın. -Ben neredeyin? -Böyle birşey olabilir mi?  -Verin bana bir hamak ben burada kalacağım... hislerinin her birini uyandırdı bende :)
Zeus Altarı ile ilgili bir not: Altar Sunak demekmiş ve tanrılara adak sundukları yer manasına geliyormuş. Eski Yunanlılar, savaşlarda galip gelmek,kuraklıktan,hastalıktan kurtulmak,bereketli ürün almak,felaketlerden korunmak gibi sebeplerle tanrılara kurban vermeyi adet haline getirmişler. Rivayete göre de bu Sunak Zeus'un Hera'ya aşkına şahitlik yapmış :) Valla ben şahane havası ve manzarasına vuruldum Zeus Hera'ya vurulmuş burada çok mu :)
Altar'ınsonunda ve aslında başında bir Kır Kahvesi var... O kadar doğal ve rahat bir yerki.. Yerde kabaklar yetişiyor, zaten zeytin ağaçları heryerde, bir yerde sarmaşıklar büyümüş bir yerde çiçekler, otlar, böcekler :) Ne ararsan var anlayacağın. Kır Kahvesinin bir kenarına da sallanan yatak koymuşlar gözüm hemen onu gördü uzaktan ve gittim yayıldım :) Sıcak bir çay ve köy ayranı içtik. O kadar köy ayranıydıki içinde yağ ve yoğurt parçaları, tortuları bile vardı :) Çok iyi geldi çooookkk :) Sonra bindik arabamıza ve düştük aynı zeytin ağaçlarının arasında yola.. Birkaç dakikada çıktığımız yokuşu birkaç dakikada da indik haliyle :)
Gezinin devamı yazının bir sonraki sayısında :)

29 yorum:

  1. Şenay hanım benim köyümü ziyaret etmişsiniz Zeus Altarının hemen alt tarafındaki küçücük mahallede benimde yazlık evim var.Bu sene eşimin işlerinin yoğunluğundan gidemedik paylaştığınız resimlerle hasret giderdim.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa mehtap Hanım... Harika yerlermiş sizin oralar :) Otelimiz küçükkuyuda idi zaten hemen yukarı çıkıverdik ama beni büyüledi oralar. Rüzgarı hele beni bitirdi bitirdi... Ben zizin yerinizde olsam hep giderim hep giderim :)

      Sil
  2. Sevgili Şenay ne güzel anlatmışsın:)Çanakkale'yi görmeyi bende çok istiyorum.Güzel fotoğraflar , hep mutlu olun,sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nuray Hanım. Hakikaten bana ne hissettirdiyse onu anlattım. Zaten herşeyi hissettiren şehrin kendisi ben çok sevdim...

      Sil
  3. ŞENAY'IN MACERALARI

    şenay çanakkale'de :)
    çanakkale'den ilham alınarak yapılan ürünler var mı bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz ilham gelmedi bakalım ben de bekliyorum Filizcim :)

      Sil
  4. benimde görmediğim ve merak ettiğim yerlerden biri aslında yakın ama gitmek kısmet olmadı bitürlü sayende çanakkaleyi gezmiş kadar olduk şenaycım :)
    oh gezmiş görmüş stresini atmışsın bu dopingle neler döktüreceksin merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet doping topladım ama henüz aklımd ane yapsam diye bir fikir yok. Biraz önce otururken bir kolye yaptım okadar :) Bugün kumaşlarımı döktüm ortaya oturdun aralarına ve şöyle bir havayı soludum ilham gelir yakında bekliyorum :)

      Sil
  5. İcim acildi benimde cok gormek istedigim bir yer canakkale, Senaycim seneye tatilde ececime bakici ya da valiz tasiyici lazim olursa hic cekinme : ) derya z

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim ne bakıcısı ece sana bakmasın sonra :) Bizimki otoriterdir öyle onun kafasına uymayan birşey yapamazsın laubaliliğe hiç gelemez ece :) Ya cılkını çıkarır ya katıdır arası yok Ecenin :)
      Sen gelicem de başımın üstünde yerin var canım benim :)

      Sil
  6. ayy çok güzelmiş :) bende çok istiyorum çanakkaleye gitmeyi. şu an o isteğim beş kat arttı diyebilirim :) ayrıca anne kız çok fotojeniksiniz şenay atılgan :) bu arada çok sıkı takipçiniz olarak tatil bitiminde paylaşacağınız dikeceğiniz güzellikleri dört gözle bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büşra Hanımcım teşekkür ederim güzel yorumunuzla renk kattığınız için :) Şu anda dantel bir ceket dikmeye uğraşıyorum daha kesemedim hala nasıl yapacağımı tasarlıyorum kumaşlar üzerinde :) Ama tasarımı bitireyim kafamda %75'i bitti sayılır gerisi hemen gelecek :) İlham perilerim ancak yeni yeni geliyor Çanakkalede o güzelliği görünce onlar da yan geldi yattı galiba tatildeydiler anca uyanıyorlar :)

      Sil
    2. ne demek :) rica ederim. keşke bende böyle profesyönel dikiş dikebilsem :) ama daha yolunn başında sayılrım .dikiş makinemi sonunda aldırdım anneme dün :)

      Sil
    3. Ohhh hayırlı uğurlu olsun :) Bakalım neler neler dikeceksiniz. Ben deprofesyönel falan değilim gerçekten :) Körler sağırlar birbirimizi ağırlarız böyle nolcek :) Benim dikiş makinemi görmüşsünüzdür belki bazı dikişlerimde onunda fotosunu çektim :) Artık bende herkes gibi normal bir makina alayım diyorum birkaç gündür araştırıyorum :) Emektar makinamdan ayrılacağım ama olsun iğnesini çıkarır kuzuma veririm o da heveslensin :)

      Sil
    4. okulun bitmesini iple çektim :) hobilerimle başbaşa kalabilmek için ve sonnda oldu :) ilk önce kardeşimin bebeklerine elbise olarak başlamayı düşünüyorum :) gerisi gelir inşallah

      Sil
    5. Ben de küçükken bebeklerime elbise dikerek başlamıştım gerçekten :) Babam bana orta okuldayken bu yeteneğimi ve isteğimi görünce bir makine almıştı küçücük kolla çevrilen ama gerçek dikiş yapan bir makine :) Söylemek istediğim şu ki bebek elbiseleri ile başlamak bana iyi geldi size de getirir umarım :)

      Sil
    6. benimde küçüklükten içimde uktedir dikiş örgü falan.nasip bugüneymiş :)

      Sil
    7. Hadi geç olsun güç olmasın diyoruz o zaman :) Açılışı yapın biz de kurdeleyi keselim devamı gelsin :) Ayrıca kolay gelsin :)

      Sil
  7. Busra hanim bende farkettim, Anne kiz hem fotojeniklikte hem kokoslukta yarisiyor masallah : ) Oy yerim onun katiligini been : ) anlasiriz biz ecemle bende azcik eser gecer akilli oldugumdan uyarim ona her turlu : ) derya z

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) O kadar sıcak olmasaaaa kokoşluğun dibine vururuz tokalar takılarla daaa o kadar sıcakta çekilmiyorlar :) Eksik mi kalcaz :) Ayrıca evet tam tarifini sen yapmışsın Deryacım azcık eser geçer akıllı Ece de :) O ne isterse o olacak huyu da hiç esip geçmiyor ama bakalım napcaz o cadıyla :)

      Sil
  8. Eser ge er akilli olan benim, ecem asil ve karakterli bir kere, biz asiller hep boyle yanlis anlasiliyoruz iste naparsin : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyyyyy asaletini yerim senin :) Yok ben pek asillerlen karşılaşamadım hayatta da ondan sizi anlamakta ben zorluk çekiyorum, suç bende :) Öğreneceğim ama az kaldı asil arkadaşım benim :)

      Sil
  9. Artik cok gec : ) asaletten dogustan gelir, bak eceme : ) bu arada ilham perilerin donsun artik tatilden : ) canim kiyafefet aksesuar gibi seylerde yaptigin tadilatlari da gormek isterim, ben aldigim kiyafetleri degistirmeyi cok seviyorum, ya kolunu keserim ya etek ucuna fir fir dikerim ama tabi yayinlamam, insanlari moda ve dikisten sogutmayim : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben asaletimi gösterirsem ürkersin ondan saklıyorum herkesten :)
      Sende demekki birşeyler yapabiliyorsuuuunnn :) Neden korkayım kuzum yaptıklarından bence paylaşmalısın biryerlerde çüünkü paylaştıkça insan daha hevesleniyor ve heveslendikçe daha da çok yapıyor bence :) Belki de ileride (sanki ufak bir çocukmuşsun gibi :) ) çok aranan bir tasarımcı haline bile gelebilirsin :) Belki sadece bir el bekliyorsundur :) Al sana bir el benim sitemde yayınlayabilirsin yaptıklarını memnuniyetle:) 10marifet bunun için ideal bu arada haberin olsun :)

      Sil
  10. "ilerde sanki ufak bir cocukmassun gibi" hahaha ay bayildimmm siritip duruyorum yarim saattir : )

    YanıtlaSil
  11. tamam canim oyle yaratici gorulmeye deger bisey bulursam paylasirim mutlaka : )

    YanıtlaSil
  12. renkler ve sız cok guzelsını hle cnakakle mukemmel banada beklerım sevgıler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Mutlaka uğrayacağım :)

      Sil