12 Ağustos 2012 Pazar

Dantel Etek Dikelim mi? Haydi! Hep Birlikte...

Merhaba arkadaşlaaaaaarrrr :) Şenay Atılgan iftiharla sunar! Dantelin modası geçmeden dantel etek dikişlerine başladım nihayet. Tabii bu işin şakası, ama iki tane diktim bile.
Evet etek bu arkadaşlar bir badinin altına giydim kendisini :) Şimdi yapılışına geçelim; öncelikle oldukça uzun iki parça dantel kestim ve kenarlarından diktim.
(18 Temmuz tarihli 10marifet Yayınından...)



Daha sonra yukarıdaki büzüşmüş haline getirebilmek için makineyle boydan boya belinden diktim ve ipi çeke çeke büzüştürdüm.
Aşağıda görmüş olduğunuz benim uzun zamandır kullanmadığım ve çıkmayan bir lekesi olan tuniğim. Onu bugün keserek değerlendirdim. Üst kısmından bolero yaptım ve alt kısmı bilin bakalım ne oldu? Cevap: astar :) Evet, eteğimin astarı oldu eski tuniğimin altında kalan kısım. 


Bel ölçümüze göre kestiğimiz kalın lastiğimizi alıyoruz ve önce dantelin büzüşmüş haline bol teyellerle tutturuyoruz, ki lastik genişledikçe dikişler patlamasın :)

Dantelin lastiğe dikilmiş hali ve eteğin ilk görünümü efendim :)
Sırada astarın dikişi var…

Astarı da dantelin üzerine dikiyoruz yine bol teyellerle.
Önemli nottur :) Dantel ve astarı lastik üzerine dikerken arka ve yan dikişlerin doğru yerlerde olduğuna dikkat etmeniz gerekir. Yan ve arka dikişler üst üste gelmeli ki etek düzgün dursun.

Daha sonra içimden eteğin altında siyah bir şerit olsa güzel olur diye geçirdim ve aklıma hemen kurdele geldi. Aldım elime kurdeleyi ve eteğin altına boydan boya teyelle diktim. 

Eteğimin son görünüşü de böyle oldu :)

Son olarak eteğin belini çektire çektire lastiği gerdirerek dikiyoruz ve altına diktiğimiz kurdeleyi de makineden geçirip eteğimizi bitiriyoruz :)



İstediğiniz gibi kullanabileceğiniz bir eteğiniz olduuuu :) Üstteki fotodaki gibi badinin üstünden de giyebilirsiniz.

Umarım beğenmişsinizdir arkadaşlar. Bol dikişli günler efendiiiiiiimmmmm :)

19 yorum:

  1. tek tek okuyorum bloğunu satır satır, buna bayıldım yaratıcılığına hayran kaldım, yazmadan geçemedim, soluklanayim şurda okumaya devam, güzel Allahım cömert davranmış seni yaratırken balım, güzel tatlı marifetli... Say say bitmez, zaten aklım da bayramlık börekte kaldı, o börekleri ye ve manken gibi kal, maşallah vallahi canım ya : ) deryaa zencfil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyyyy canım benimmmm :) Tatlı cadıııımmm :) Üşenmemiş girmiş bloğuma yorum da yazmış benim gevezeeemmm :) Özledim kıs seni :)

      Sil
  2. haha sen haber vererek başına tatlı bi bela sardın haberin yok ki : ) seni sevdiğimden söylemiyorum vallahi tüm içtenliğimlen söylüyorum bloğun harika, hayırlı uğurlu olsun, ellerin kolların dert görmesin, gözünün gönlünün nuru artsın bebeğim ya : ) yorumlarım daha bunlar ısınma turu, çok değerli görüş ve önerilerimle yalnız bırakmam seni : ) derya z

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevinirim güzelim çok sevinirim yanımda olmana :) Beni yanlız bırakmaaaaaaaa cadııımmmm :)

      Sil
  3. eteğe bayıldım harika görünüyor süpersiniz :)

    YanıtlaSil
  4. öncellikle ellerine ve becerine sağlık, elindeki malzemelerini değerlendirme şekline bayıldım :) ben de daha yeni dikiş dikmeye başladım aslında ufak tefek tamir işlerinin haricinde sadece bir tane etek diktim. siyah tül ve kırmızı satenden oluşan 4 kat gelen ve önü V şeklinde açık uzun kabarık gotik tarzda bir etek diktim kendime, eşim bayıldı, bunu bu ay bir partide giymeyı planlıyorum...ama şimdi de bel kısmı dantelden diger kısımları ise normal bir kumaştan bluz dikmek istiyorum gri renkte. etekten daha karmaşık bir yapısı olduğu için de başlayamadım kollar yaka vs. bana bu konuda örnekler sunabileceğini umut ediyorum ve tekrar tebrik ederim seni pratik hatun ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Damla Hanımcım öncelikle beğenmenie çok sevindim :) Evet bazen yeni malzemeler kullansamda evdeki malzemelerimi değerlendirmeyi çok seviyorum. Dikişe ilk başlamalarım zaten annemin elbiselerini kendime uyarlayarak oldu :) Evde ne varsa başka bir hale çevirip durdum :)
      Sizin de sikişi sevmeniz ne güzel :) Söylemiş olduğunuz gibi bluz etekten azcık daha karmaşık elbette :) Fakat siz benden nasıl dikileceğini değil nasıl bir model yapsam kısmında yardım istiyorsunuz anladığım kadarıyla :) Yanlış mı anladım acaba :) Eğer öyleyle mail adresinizden birkaç model gönderebilirim :) Öncelikle sizin bana mail atmanız gerek elbette :) Mailinize 'blog' gibi bir konu yazarsanız Sapamlarle karıştırıp silmeyeyim :D

      Sil
  5. slm lar sizden bişiy ricaedicem cevap verirseniz sevinirim ben bir dikiş makinesialıcam

    çook profosyenel olmasına gerek yok evdeki ufaktefek dikiişler iiçin netten biraz bakdım singer 8280 classinc ve singerpromise 1409

    bunlara bakdım size danışmak istiyorum tavsiye edeceginiz makine varmı fazla pahalı olmayan singer markalı


    mail gitmiyr sanırım denedım olmadı sankı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Mail olarak yolladım Selime hanım oradan cevabıma bakabilirsniz :)

      Sil
  6. sen bütün bu süper kıyafetleri bu küçücük makinayla mı dikiyorsun, vallahi bravo:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :) Fundacım yaklaşık 6-7 ay öncesine kadar evet bununla dikiyordum neler neler diktim ben onunlaaa üçük deyip geçme :) Ama artık Singer Talent 3323 aldım daha profesyonel şeylere adım attım :) Bu sadece dikiş yapıyordu onu da bazı kumaşlarda zor yapıyordu şimdi yandan yeni dikiş makinesi ablasını izliyor öğreniyor minik şey :)

      Sil
  7. çok güzel olmuş.Dikiş dikmeyi bilmeyen herkesin yapabileceği kolaylıkta.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Demet Hanım elimden geldiğince basit anlatmaya ve yormamaya çalıştım umarım yardımcı olur :)

      Sil
  8. BİRİ BANA BU YAZIMIN NEDEN BU KADAR TIKLANDIĞINI ANLATABİLİR Mİ ACABA NEREDEN BULUP DA BU YAZIMI TIKLIYORSUNUZ MERAK EDİYORUM İNANIN.. HER HAFTA HEP EN FAZLA TIKLANMA SAYISI BU YAZIMA OLUYOR VE BEN ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİM ACABA BİR YERDE SPAM FALAN MIDIR NEDİR BİLEMİYORYMKİ. HANİ SEVİNMİYOR DEĞİLİM ELBETTE YARARLI OLACAKSA TIKLANSIN TABİ DE NEDEN BU YAZI DA DİĞERLERİ DEĞİL HEP BU ÇIKIYOR KARŞIMA...

    LÜTFEN BU YAZIMI NEREDEN BULDUĞUNUZU YAZABİLİRSENİZ SEVİNİRİM.. 10marifet dışında başka nereden tıklanıyor olabilir nasıl bu kadar izleyici çeker merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  9. Tatlım ellerine sağlık, gene açıklamalı post ile bilgilendirme yapmışsın. kalemine sağlık:=)

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık canım. Neden bu kadar çok tıklanıyor sorusunu cevaplayayım :)
    Beli lastikli etekler çıktığından beri herkesler yapıyor ama lastiğin dikişini senin kadar ayrıntılı vermiyor . Hal böyle olunca sana tıklıyoruz :)
    Ben googleda beli lastikli etek diye girdim.
    Bu arada bir sorum olacak. Bele lastiği dikerken lastik ölçüsünü nasıl alalım çünkü lastiği çekerek diktiğimiz için esneme yapabilir. Mutlaka bir püf noktası vardır :)
    Sevgiler canım. Yenipaylaşımlarını dört gözle bekliyorum....

    YanıtlaSil