15 Ocak 2013 Salı

Zımbalı Tunik ve Mini Kazağım :)

Merhaba arkadaşlaaarrrr.... Dün aslında uzun süre evde değildim kargoları vermeye çıktım 5 kargom vardı dün, PTT kargo, aras kargo, yurt içi kargo derken dolandım da dolandım :) Sonra geldim öğlen arası bir daha çıktım Kocacımla yemek yedik, sonra geldim bir daha Ece'yi okuldan almaya çıktım :D Sonra geldim akşama yine arkadaşlarla buluştuk dışarı çıktım :) Dün leyleği havada bile göremedim anlayacağınız :) Bu gitme gelme arasında bu kıyafetleri de yetiştirdim, temizlik yapsan yapılmaz git gel arasında yemek yapsan olmaz :D Ne yapayıııııııım tabiki dikiş :) Bir gidiş geliş arrasında kesmiş diğer arada dikmiştim :) Bugün de zımba detaylarını omuzlara işledim ve bitti :) Hatta dün akşam dışarı çıkarken bunları giydim fakat omuzda zımba detayları yoktu :) Asıl uzun kısım o oldu zaten  ve bugün hem internette izleyemediğim birkaç programı izledim hem işledim :) Bakın bakalım beğenecek misiniz :)
Evet basit bir tunik aslında bu :) Aşağıda görmüş olduğunuz kazağımı dikmek istediğimde içine ne giyebilirim diye düşündüm ve bir tunik gerekli dedim.. Onun için hem başka bir şekilde hem de kazağımın içinde kullanabilmek için bu tuniği diktim :) Aslında zımba aklımda bile yoktu fakat pazar günü incik boncukçulara gittiğimde gördüm bu iğne ile işlenen zımba detaylarını ve sarı ve gümüş renklerinden aldım bir sürü :) Onun için bir omuza sarı bir omuza gümüş işledim :) Azcık zıpır olsun istedim çok da sırıtmadı güzel oldu :)



Evet bu kazağımı da ne zamandır istiyordum :) Fakat ben hem direk kazakla temas edemiyorum hem de zaten kolalrını kısa yapmak istiyordum içten birşey giymem gerekecekti :) Tunik bunun içine giyilmek için yapıldı :) kolları düşük bir kazak ve hem kendi kem kolları kısa.. Bel kısmından oval kestim düz değildir. Etrafını katlamadım sürfile geçtim. Boynunda ise hiç kesmeden sadece yuvarlayarak katladım ve kabarık bir boyun detayı olmuş oldu :)


Tuniğimi üzerime oturuşunu sevdiğim bir t-shirt kullanarak kestim. Yine kolalrını da bunu kalıp olarak kullanarak kestim.
Aşağıda da zımba detaylarını görüyorsunuz iki farklı renk burada daha net görünüyordur herhalde :)
Umarım beğenmişsinizdir :)


36 yorum:

  1. şenay bu pratikliğine hayranım. genelde hangi kumaşı kullanıyorsun.benim gördüğüm kadarıyla penye ağırlıklı değilmi? ne diksen yakışıyor maşallah. güle güle kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim pratik olmayı severim her işte :) Temizlikte deeee yemek yaprken deeeeee gezerkendeeee, piknikte deeee, asla yavaş olamadım olamıyorum bu da dikişim için de geçerli, beni istediğim sonuca hangi yol ulaştırıyorsa kolayı neyse onu yaparım :) Kendime hiiiiiiç eziyet edemem inan Fikriyecim :)
      Kumaş olarak bu mevsimde genelde penye ağırlıklı alıyorum çünkü genelde renkler hep koyu ve bu kumaşların dikimi de kolay ve sıcak ta tutabiliyor diğerlerine göre :) Fakat desenli olmalarına dikkat ediyorum. Bu da belli oluyor mu bilmem ama knedinden boydan şeritleri olan bir penye fitilli gibi ama kalın bir penye :) Pamuklu kumaşlar daha kullanışlı ve sağlıklı oluyor sonuçta :)

      Sil
  2. Ellerine sağlık yine döktürmüşsün.. Maşallah allah nazarlardan saklasın.. Çoook güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esracım teşekkür ederim :) Beğenmene sevindim :)

      Sil
  3. ellerine sağlık, bütün detaylarıyla yine harika işler çıkmış ortaya şenaycım, çok da yakışmış herzamanki gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Münürecim sağolasın şekerim :) Ne güzel sözler bunlar :)

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Nilgün Hanım teşekkür ederim :) Bu aralar daha bol dükkan gezmeliyim kimbilir neler satılıyor görmesem yapamayacaktım bunları işte :)

      Sil
  5. Zımbalı tuniğin çok güzel olmuş, ellerine sağlık. özellikle deri taytını çok sevdim. ben de istiyorum ama bulamadım kendime göre arayışlarım devam ediyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Neclacım :) Taytımı da ben dikmiştim deri görünümlü kumaşlarla tayt bulamıyorsan sen de dikmelisin bence :)

      Sil
  6. omuzda iki ayri renk zimba kyllanman hosuma gitti pratiksin vesselam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet dün iki renk almıştım ama bugün omuzlarda ikisini de kullanamayım dedim, sağa bakınca altın sola bakınca gümüş olayım diye düşündüm haha :) Teşekkürler :)

      Sil
  7. zımbalı güzel
    her yaptığı güzel
    kısa kollu kazağın pek bir güzel

    çok sevdim zımbalı halini, tabii omzunda birisini sakın uyutma tehlikeli olabilir
    :)
    kazağın kol detayı tam benim sevdiğim tarz. kısa, bol kesimli kolları olan kıyafetleri, uzun eldivenlerle yada içine giyilecek gömlek ve badilerle giymeyi çok severim.
    sağlıkla giy :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filizcim ben de onu düşündüm biliyor musun :) Ece arada bana sarılırken omzumda yatıyor bu kıyafetle dikkatli olmak lazım elbette :) Beğenmene sevindim .. Böyle kazakları ben de çok seviyorum hem rahat olıyorlar hem sıcak ama bu havalarda içten birşey giymezsem donarım o nedenle tunikli yaptım :) Yapmışken tuniğide ayrıca değerlendirdim :D Sinekten yağ çıkarmasam olmazdı :)

      Sil
  8. şenay hanım çok güzel olmuş. Bu arada makinem geldi :) bugun deneme yapmak için çalıştırdım canavar gibi maşallah :) kumaş konusunu kafama takmıştım ya hani, geçtigimiz haftasonu eşimi sürükleye sürükleye eminönü kumaş pazarına götürdüm haha:) çok güzel ganimetlerim oldu blogumda yayınlıcam:) şimdi sıra geldi elimdeki işleri bitirip kumaşlara dalmaya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) ve hayırlı olsuuuuuuuuun Neşeli neşeli dikişler dilerim :) Güle güle kullanın eşinizi arad aalıp götürün oralara iyi gelir ona değil ama size iyi gelecektir kumaş almak :) Hadi bakalım dikip paylaşın güzellikleri :)

      Sil
  9. tunik çok havalı olmuş, güle güle giy :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Antigone başladım bile zevkle kullanmaya :)

      Sil
  10. seeeennnaaayyyyyyyyyyyyyyyyy.....................senı cooooookkkkkk sevıyorummmmmm:)))))) hala resım cekılemedım delı olacam yaaa:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzum çekersin azcık bekle kızları da telaşlandırma :) Ben de seni seviyorum canım :)

      Sil
  11. biri sizi durdursun, şaka şaka durmayın hep güzel şeyler üretmeye ve paylaşmaya devam edin, tebrikler ve teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pınar Hanım şimdilik durduran yok vallahi onun için son sürat üretmelerdeyim :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  12. yine son derece şık olmuşlar :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. iki parçayı da çok beğendim,ellerine sağlık cicim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım beğenmene sevindim :)

      Sil
  14. muccukkk....muccuuukkkkkkkkkk....:)))

    YanıtlaSil
  15. bayıldımm canım ellerine sağlık ikiside süpper :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Esmacım beğenmen ne güzel :)

      Sil
  16. artıkın size birşey demiyoruuum :) maaşallah deyip kaçıyorum.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) hahaa kamayın kaçmayın :) Teşekkürler :)

      Sil
  17. İkiside çok hoş olmuşlar.Bu ne hız.İki arada bir derede ne güzellikler çıkmış ortaya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Güneşcim :) Evet bunlar iki arada bir derede çıktı haklısın ama aklımda vardıya bunları yapmak ondan güzel oldulaar :)

      Sil
  18. ayyyy bayıldım ben sizin yaptıklarınıza yaaa ellerinize sağlık tebrikler yani muhteşem hemen anneme diktiricem bunlardan yahuuu =)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :) Annenizi rahatsız etmeyin sevgili Adsız :) Çok kolay siz de denemelisinizz bence :) Teşekkür ederim :)

      Sil