4 Ocak 2013 Cuma

Çizgili Tuniğim...

Merhaba arkadaşlaaarrrrr....
Dün yine kumaşlarımı bir düzenleyeyim derken uzun zamandır ordan oraya atıverdiğim bu kumaşım geldi elime :) Evirdim çevirdim badi mi yapsaaaaaaam ne yapsam dediğim kumaşımı elime aldım ve geçtim salona... Açtım televizyonda bir film ve serdim önüme kumaşı. Ceket Kalıbımın sadece arka yüzeyini  aldım yanıma ve kumaşın üstüne serip başladım kesmeye... Tunik yapmak istedim ve hatta tunikten daha uzun olsun yazın bunu sahillerde elbise diye giyerim diye düşündüm... Uzun ince arası bir boyda geniş çan şeklinde kestim kumaşımıııııı. Kollara yetecek kadar kumaşım olmadığından kol eklemedim ve yazın da kullanmak istediğimden zaten bu gereksiz olacaktı :) Belki kısa bir kol olsa mı diye düşündüm hayır dedim ve kol eklemekten vazgeçtim. Sadece bir yaka istedim. Onun için ön yakayı daha derin kesip aşağıya aldım böyle daha uygun olacağını düşündüm :) Ortaya çoooook kısa sürede bu çıktı... Bu tuniği dikerken dikkat edilmesi gereken tek şey ise çizgileri ön arka aynı hizaya gelecek şekilde kesmek ve denk getirerek dikmek. Yoksa çok komik görüntüler çıkıyor ortaya :) Onun dışında hiçbir zorluğu olmayan şip-şak ortaya çıkan bir tunik ve kullanması çok zevkli :) Bakalım beğenecek misiniz :)




40 yorum:

  1. Çok kıskandım :) bende başlayacağım artık dikişe ama nerden başlayacağım bilmiyorum :) elime yüzüme bulaştırırım diye de korkuyorum :) güzel günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Hikmet Hanım kıskanmayın ne olur :) O kadar kolayki başlayın elbette :) Nasıl başlarım nereden başlarım diyorsanız ve eğer kulalnıyorsanız bu modeller sizin başlamanız için çok uygun olacaktır, yaka yok kol yok :) Gerçi kol çok kolay yaptıkça anlayacaksınız ama yine de bu modeller çok basit oluyorlar :) Umarım biran önce başlarsınız ve unutmayın her türlü sorununuz için ben burada cevaplamaya hazırım siz sorun ben elimden geldiğince yanıtlamaya çabalayayım :) Yanlız dikkat etmeniz gereken tek şey ise kumaş seçimi, bu kıyafeti başka bir kumaşla yapmış olsam bu kadar güzel durmazdı belkide penye olunca üzere oturması daha kolay oldu, penye ve jarse tarzı kumaşlarla başlayınki pens ve onun gibi şeylerle daha başlangıçta sıkılmayın :) Neşeli dikişler...

      Sil
    2. Çok teşekkür ediyorum :) yardımcı olacağınızı bilmek çok güzel :) yorumlarıma böyle içten yanıtlar verdiğinizde öyle mutlu oluyorum ki :) iyi ki blog açmışım diyorum sizleri tanımak gerçekten çok güzel :)

      Sil
    3. Elbette iyiki blog açmışsınız :) Açmasan eksikliğini hissederdin zaten :) Böylesi güzel birşeyler yapmaya teşvik edecektir seni de :) Elbette yardımcı olurum neden olmayayımki :)

      Sil
  2. Çok beğendim, kumaşın deseni harika.. Nerden buluyorsunuz böyle güzel kumaşları hayranım size..Ellerinize sağlık..Tez zamanda dikiş öğrenile diye de ekliyorum defterime :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hilal Hanım :) Yazaın almıştım bu kumaşı aslında ama işte şimdiye nasipmiş dikilmesi... Kumaşı şu anda arasam bulamam eminim hatta bugün gittim kumaş almaya dolandım yine şu anda aklımda olmayan işime yaramayacak bir sürü kumaş doldurdum ama doğru tasarım aklıma geldiğinde hepsi yerini bulacak ve bu cümleleri sizin gibi başkaları da soruyor olacak :) Kumaş bulmak kolay da doğru zamanda bulunmuyor maalesef ponun için zamanında görmüşken alıyorum :) Benim felsefem bu :) E tabi burada pazarda kumaş bulma olasılığımın da olması ayrı birşey elbette :) Hadi siz de dikişe başlayın bakalım :) Ne güzel ne güzeeeeeeel , neşeli dikişler size de :)

      Sil
  3. haçen guzel olmuş daa !! :) sana da pek yakışmış.
    bu penye ve örgü tarzı kumaşların bu yönü çok güzel, kes ,dik, giy. fermuar derdi uyok ,kup, pens derdi yok. bedeni saran ,bedene tam oturan bir doğal yapısı var tabii.
    Güzel günlerde kullan Şenay.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haçan sağolasun daaaa :) Aynen öyle Filizcim eğer desenini de güzel bulduysa penyenin jarsenin yeme de yanında yat vallahi :) Çok kolay çok basit, dikişe insanı daha da bağlayan bir yapısı var bu kumaşların :) Hep öyle olsa diyorsun içinden dikerken :) Hooooooop başla ve bitsin hemencecik :) Dikişe başlamak isteyenlere onun için jarse ve penyeden başlayın diyorum :)

      Sil
  4. ben kalıp kullanmadan dikiş dikiyorum. tunik elbise bady de.acaba yanlış mı yapıyorum. bu arada yine döktürmüşsünüz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı Hanımcım eğer dikince üzerinize oturduğunu hissediyor hatta oturmasa da beğeniyorsanız o sizin bileceğiniz iş :) Ben de bazı şeylerde kalıp kullanmıyorum ama ben o kalıbıma o kadar güveniyorumki artık onu koyunca hiç olmazsa kolları nerde keseceğimi ve göğüs genişliği acaba az mı çok mu diye dertlerim olmuyor :) Yoksa ben yanlış birşey olduğunu düşünmüyorum, bir işin birkaç yöntemi olabilir sizin seçiminiz de bir yöntem elbette :) Sadece sevdiğiniz kıyamadığınız kumaşlarda kalıp kullanmak daha kesin çözüm oalcaktır :) Yoksa siz beğendikten sonra size kim ne diyebilir ayoooollll :) Bu arada beğenmenize de sevindim :)

      Sil
  5. Yaz için kendime bundan mutlaka yapmalıyım çok , çok beğendim ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ne güzel Mehtap Hanımcım başlayacağınız yeri buldunuz bence de mutlaka deneyin ve korkmayınız çok basit :) Çok sevindim beğenmenize teşekkürler :)

      Sil
  6. bacım yine harikalar yaratmışsın... valla özeniyorum sana, becerine ve hızına... Allah seni nazarlardan korusun...

    beni bana bıraksalar benim de girişeceğim epey bi kumaşım var... :D
    her daim melankolik arkadaşın duygu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Hahah :) Kuzum seni rahat bırakmıyorlar mıııııııı :) Yaparsın yaparsın aciliyeti yok birşeyin daha büyük bir işi yeni bitirdin sen de az değilsin yani :) Bırak melankoliyi canım benim hayat çok güzel hayat hakikaten harika :)

      Sil
  7. Bu kıyafet tam benlik,bayılırım çizgili kıyafetlere:))Ne yapayım,yine size çok yakıştırdım:))Güle güle giyinin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Nilgün hanımcım çizgili kıyafetler güzeller bir de siyah beyaz sa daha bir çekici oluyorlar yapacak birşey yok :) Beğenmenize sevindim sağolun :)

      Sil
  8. çok beğendim harika olmuş ellerinize sağlık güle güle giyin

    YanıtlaSil
  9. Hamarat hanım olunca bluz da şipşak ortaya çıkıyor, ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Neclacım :) Biraz öyle oluyor herhalde :)

      Sil
  10. Çizgili giysileri bende çok severim:)baharı getirmişsin,çok da yakışmış ellerine sağlık Şenay'cığım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ahhhhh baharı çok özledim zaten Güldencim :) Keşke hemencecik gelse :) Beğenmene sevindim :)

      Sil
  11. Çok hoşuma gitti, ellerinize sağlık,güzel günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim siyah Kuğu :) İnşallah güzel günlerde giyerim :)

      Sil
  12. Maşallah diyorum, başka da bir şey demiyorum !

    Kucak dolusu sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Deme Nowacım deme :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  13. ben neden kaçırmışım bu postu :(

    tamda içimden geçiriyorum bu aralar nerde bu acaba diye
    yine temizlik falanmı yapıo acaba :)

    tunik kumaşını bilemicem ama diğer yaptıkların yanında biraz daha sönük kalıyo
    fakat kombinlemen gülüşün sempatin bunu örtüyo ;)
    çok yakışmış..
    birde zayıfladınmı sen .?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha :) Evet sönük çünkü çok basit hemencecik yaptım :) Ama günlük hayatta bunlar daha kullanışlı oluyor sende bilirsin ki beyaz elbise gibi elbiselerimi ne zaman giyeceğimi bile bilemiyorum :) Bakalım günü gelince giyilecekler ama bunu hep giyeceğimi biliyorum :)
      Biraz ara versem de gelirim ben canım gelmem mi :) Temizlik için asla birşeyi geciktirmem temizlik neredeyse nefret ettiğim işler arasındadır diyebilirim de :)
      Ayrıca zayıflamadım :D Nerdeeeeee. Akşamları tv karşısında sürekli tıkınan biri olarak zayıflamak hayal herhalde :)
      Çok teşekkür ederim Zeynepcim :)

      Sil
    2. Cıx kg vermiş gibi görünüyosun :)
      ozaman model öyle göstermiş demekki ;)
      bende tv karşısında atıştırıp duruyom ne olcak bu gidişle bilmem :)

      Sil
    3. unutuyodum :(
      kabul edermisin bilmiyorum
      yaparmısın onuda bilmiyorum ama:)
      merak ettiğim bir mimde senide mimledim :)
      çekmece mimi..

      hadi bakalım..
      Hayırlı akşmlar öptümm kocaman kızınıda senide ;)

      Sil
    4. :) Yok vermedim vermedim model öyle göstermiştir :) Almayayım da vermek sorun değil :) Kışı tıka basa dolu çıkarmak istemiyorum :)
      Bu arada Mimlere katılmıyorum canım :( Yoksa dikişlerimden geri kalıyorum :) Hakikaten mecbur kaldığımda yapınca çok zor oluyor benim için :) Çok teşekkür ederim beni aklına getirmene çok sevindim ama bir kere yapmıyorum deyip birkaç arkadaşı da geri çevirince şimdi yapacak olmam onlara da haksızlık oalcaktır onun için verdiğim sözden dönmeyeyim ben :) Teşekkür ederim tekrardan canım benim :)

      Sil
  14. Hahahaaaa okurken amma guldum:)) Hani bir soz vardir ya kitap gibi hatunsun, cevir cevir oku diye. Senin ceket kalibinda boyle oldu, cevir cevir kullan. Ne kalipmis, turkiyeye geldigimde mutlaka birebir istiyorum o kalibi, olculerimiz hemen hemen ayni:)))
    Opuldun yaratici melek:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) MEvlüde Hanımcım çok teşekkürler :) Evet ne kalıpmış hakikaten :) Ama göğüs genişliği koltukaltı genişli falan değişmiyor sonuçta ve ben de o kalıbı koyunca kumaşın üzerine toplu iğnelerle işaretleyip daha sonra boyunu mu uzatıcam yoksa kısa birşey mi yapıcam açık yaka mı oalcak yoksa boyunluk mu takılacak ona göre .ğnelerde oynama yapıyorum elbet :) Ama o kalıbı çıkarınca hayatım kolaylaştı yeminlen :)

      Sil
  15. Yanıtlar
    1. :) Ben miyim ki o :) haha :) Teşekkürler canım :)

      Sil
    2. sensin tabi arkadaşım.

      Sil
    3. :) Ayyy kendimi iyi hissettim şimdi sağol canım :)

      Sil
  16. harika olmus gule gule giy :)


    http://www.stylishtimes.net

    YanıtlaSil