20 Aralık 2012 Perşembe

Yeni Eteklerimiz...

Bugün Edirne karlı :) Dün akşam yağmaya başladı ve gece boyunca azar azar yağdı sabah kalktığımızda kar durmuştu fakat yine de yerler ve hava buz gibiydi :) Onun için buzlu yollarda araba kullanmaya cesaret edemedim ve bugün Ece'yi okula göndermedim :) Kızımla birlikteyiz bugün ve biraz sonra da olan karlarla kar topu oynamaya çıkarız diye düşünüyoruz :) Çünkü Edirne de kar çok fazla yağmıyor ve şimdi çıkmazsak oynamaya belki de bir daha kara elimizi süremeyebiliriz :) Geçen yıl öyle oldu , yağdığı ilk gece çıktık dışarı ve karlarda kaydık bütün gece :) Sabaha kar kalmamıştı neredeyse haha :) Yani yetiştik yetiştik yetişemezsem kuzum kar göremeyebilir :)
Bir yandan da kuzum evdeyken ona önceki gece yarım saate diktiğim kloş eteğini de fotoğraflayabiliridim :) Buna da çok sevindim :) Ve dün öğleden sonra yapmaya başladığım ve yatmadan önce de bitirdiğim eteğimi de fotoğraflamış oldum :) Bakın bakalım beğenecekmisiniz :)
Evet bu kumaş yine pazardan almış olduğum harfli dantel :) İçinde de ince triko var iki kat :) Her birini kloş olarak diktim  ve triko olduğu için de bacaklarını daha sıcak tutacak bu mevzimlerde :) Beline de lastik geçirdim, çünkü lastikli şeyleri kullanmak okulda daha kolay oluyormuş :) Yani bu eteği dikmek o kadar kolaydı ki sadece yarım saatimi aldı :) En uzun süren şey ise triko astarların etrafını sürfile çekmek :) O kadar :) Yarım saat uğraşarak mutlu ettim kuzumu :) Yukarıdaki fotoda kendi fotoğrafını kendi çekiyor onun için çok daha havalı pozlar çekmiş gülmekten öldüm :) Aşağda ise sizlere öpücük gönderiyorumuş :) Aaaa tabiki bir de hikaye okuyordu size :) Elindeki kitabının anlamı o :)



Evet sıra benim eteğime geldiiii :) Yukarıda gördüğünüz modeli uzun zaman önce kaydetmiştim bilgisayarıma. Kimindir hangi siteden almıştım bilemiyorum biraz aradım ama bulamadım. Onun için size link veremeyeceğim afedersiniz :) Fakat bu modeli çok uzun zamandır yapmak istiyordum. Hatta eteğin iç astarını aylar önce kesip dikmiş fakat deri kumaşlarım az olduğu için kıyamamış bir kenara koymuştum astarı. Dün o astarımı aldım ve başladım eteğimi yapmaya :) Çok oyalayıcı bir etek oldu ama sonuç çok hoşuma gitti benim, çok eğlenceli :)



Siz göremeseniz de iki farklı deri kumaş kullandım. Biri parlak biri ise mat ve kendinden desenli bir deri. Bir sırada parlak bir sıra da mat olanı kulalnınca ortaya daha güzel birşey çıktı :) Fakat ışıklarda hepsi parladı fotoğraf çekince :)

Gelgelelim nasıl yaptığıma :)  bunları anlatırken belki bu kız nasıl uğraşıyor diyeceksiniz bunca ıvır zıvırla fakat ben bundan daha beterini deyapmıştım hatırlarsanız :) Düğün için Elbise yazısına bakarsanız anlayacaksınız ne demek istediğimi :) Aşağıda gördüğünüz gibi bir büyüklük belirledim dikeceğim parçalara ve o parçalardan bir sürü kestim bir sürüüüüüüüü :) Bir sırada 9 tane parça var. Sırasıyla bir sıraya parlak parçaları bir sıraya mat parçaları koydum demiştim. 
Parçaları aşağıda gördüğünüz gibi aralıklarla yerleştirip zigzaglarla diktim. İç astarım jarse bir kumaştan ve deriler de jarseler.. Onun için zigzagla dikilmesi daha uygun oldu hem dikiş de çok güzel görünüyor böyle olunca. Olurda parçalar uçuşur veya biri kalkık kalırsa falan dikişler çok muntazam duruyorlar böylelikle :)
Aralarda boşluklar vererek diziyor bir sonraki sırada ise bu boşlukların tam ortasına yerleştiriyorsunuz parçaları :)

Aşağıda da yerleştirme düzenini görüyorsunuz. Bir sırayı yerleştirip iğneledikten sonra diktim ve diğer sırayı yerleştirdim daha sonra diktim, sonra da diğer sırayı diktim. Son olarak bel kısmında ise bu dikdörtgenlerin yarısı uzunluğunda parçalar keserek yerlerine yerleştirdim ve son düzlüğü yapıp eteği bitirdim :)

Umarım beğenmişsinizdir :)

55 yorum:

  1. ne tatlısınızz sizz kızımda sende tütütütüt maşşallahh :)

    Ellerine sağlık etek cidden çok orjinal çok güzel dikilmiş güzel olmuş
    güle güle giyin ...
    tuttum bu modeli basitmişte kızıma yapabilirim :)
    tşkler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zeynep Hanımcım :)
      Hakikaten çok basit herkes yapabilir dikiş bilmeye bile gerek yok :) Beğenmenize sevindim :)

      Sil
  2. Şenay!!eteğine bayıldım!! tüm kolonya fabrikası gelse ayılmam gayrı!! o derce beğendim yahuuu!! çok tarz olmuşsun yav!!
    ece evdeki şeker çuvalını giyse güzel oluyor zati, o şirinlik abidesinin eteği ayrı güzel ayrı havalı olmuş :)
    sağlıkla giyin anne-kız ikilisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Filizcim :) Bu eteği internette ilk bulduğumda bende hemn fotoyu kaydetmiş ama derim olmadığı için yapamamıştım. Belki iki yıldır bende bu foto ve artık pazardan deri görünümlü kumaşları bol bol alabildiğim için dikme zamnı gelmiş dedim ve hemen bitiriverdim :) Ecenin eteği de zaten yarım saatlik iş şip-şak :)

      Sil
  3. iki dirhem bir çekirdek olmuşsun yine,ne değişik etek kız bu,ben bunu giysem benim kıskanç kocam kıskanır kızım,neyse canım sen benim yerime giy oldu mu?buz varsa çıkma zira kar lastiği de kar etmiyor,gerçi ben buza değil de genelde çamura saplanır kalırım,ama bu sene olmadı allaha şükür,öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım :) Benim eşim de kıskanç sayılır ama çok da karışmaz sorun olmuyor :) Beğenmene sevindim...
      Evet buz vardı şimdi geldik dışarda kaar topu oynamaktan ve ava buz gibi ama yollar artık temizlenmiş kenarda köşede kar var sadece :) Yarına bişicik kalmaz :)

      Sil
  4. Etek süper olmuş,çok beğendim.Kuzunun ki de çok güzel,güle güle giyinin.Kar topu oynarken bir top da Ankara'ya fırlatın.Buraya yağdı kaçtı:))Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Nilgün anımcım çok sevindim beğenmenize :)
      Kar konusuna gelince de buraya da yağıp kaçıyor Ankarada uzun uzun kar kalır oynardık hatta fakat Edirneye geldiğimizden beri karı göremez olduk :) Soğuk gani gani ama kar yok :) Onun için kar görmüşken kaçırmayalım dedik mazallah daha da göremeyiz diye düşünüyorum :) Bir biryerlere fırlattık kar toplarını belki geliyordur orayada :)

      Sil
  5. oyy oyy ana kızz bu ne güzellik maşallah :)o etek ne öle senay hanımmm :)braz daha uğraşsanız rockçı gbi olrduz rahat 5 yaş genç olmuşsunuz bu görünümlee çok yakıştrdım güle güle giyinn :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim :) Ne kaadar güzel bir yorum öyle, demek bu tarz giyinsem gencecik çıtır olcam öyle mi olabilir bana uyar :) Çok sağolun yüzüm güldü vallahi :)

      Sil
    2. çıtırlara taş çıkartrsnız maşallahh :)

      Sil
    3. :)biz bayanlar seviyoruz bu sözleri arada şımarmak iyidir :)

      Sil
    4. Evet arada fena olmuyor hani :)

      Sil
  6. Çok güzel olmuş ellerine sağlık harika olmuş güzel günler giymen dileklerimle.. Çok değişik olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkürler Esraacım :) Beğenmen ne güzel...

      Sil
  7. Allah yarabbi anne kız birlikte poz da verirlermiş:) çok tatlısınız etekleriniz de çok güzel olmuş maşallah size:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Poz vermez miyiz ikimizin de yeni eteği varken :) Eksik kalmayız biz birşeyden haha :)

      Sil
  8. not: ece'nin ayakkabısı tam benim ayağa göre yahuu :) çok sevdim :)40 nosu olsa alırım yaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Not: deichmann dan almıştım geçen iki yaz önce :) Ama bu yaz hala görüyordum, internetten bile bakabilirsin, her nosu var :) Fakat yazlık modelleri şimdi göremeyebilirsin elbette :)

      Sil
  9. Bunca dikişi hangi zamana sıkıştırıyorsun hayret.
    Bir de küçük bir kızın var.
    maşallah :)

    Modeli görüp hemencecik de uygulamak güzel bir duygu olsa gerek.
    ben, o nasıl olsun, bu nasıl olacak demekten yapamam yaw.
    Güzel iş eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aslında işin özü şu... Asıl dikeceğimin planı her an kafamda dolanıyor bir şekilde ilk hazırlıklar aklımda kendiliğinden bitiyor. Nasıl yapacağıma karar verdikten sonra da aaa öyle mi olacaktı burayı yanlış mı yaptım gibi sorularla vakit kaybetmiyorum ondan hızlı bitiyor işlerim :) Bu modeli nasıl yapacağımı biliyordum yani resmi görünce sırayla dizmekten başka bir esprisi yok diye düşündüm ve her bir sırada farklı kullanayım dedim kendi kendime, sonra zigzagla dikerim dedim yine düşünürken ve boyutu ne olsun diye düşündüm parçaların bir tane kestim beğendim boyutunu... Başladım dizmeye :) ne çok aralık ne çok bitişik, dileyen çok daha sık dizebilir elbette fakat modelde de epey ayrıktı onun için böyle güzel olur diye düşündüm :)
      Yani asıl iş başlangıçta kararlı başlamakta galiba :) Yaparken düşünürüm dediğimde azcık vakit kaybı yaşıyorum düşünürken :) Beğenmene sevindim :)

      Sil
    2. İşin özünü de kaptım, tamamdır artık kim tutar beni :D

      Sil
    3. Hahaha :) Hadi bakalım hayırlısı haha :)

      Sil
  10. Şenay hanım ben öğrenciniz olmak istiyorum Edirne şurası gider gelirim kabul etmezseniz ben bu dikişi öğrenemeyeceğim.Nasıl yarım saatte etek dikiyorsunuz,nasıl kolay anlatıyorsunuz çok özeniyorum ben o günleri görebilecekmiyim.
    Anne kız muhteşemsiniz ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Metap Hanımcım utandım şimdi :) Ne bileyim bana artık dike dike çok basit geldiğindendir :) Siz şu ahşap boyama işini şimdi gözünüz kapalı yapıyorsunuzdur eminim ben de dikişi öyle yapıyorum :) Yani başlangıçta yavaş ve zor olması elbette çok doğal :) Tavuklarınızı gördük , erşeyi yapabileceğinizi siz de biliyorsunuz da başta zorlayacak elbette :)
      Diğer yandan gelin beklerim vallahi çok da mutlu edersiniz beni :) Bildiğim bilmediğim düşündüğüm, düşünemediğim ne varsa paylaşırım asla saklamam :) Tüm bilgilerim size açık :) Ama size benim veremeyeceğim birşey lazım "zaman" :)

      Sil
    2. Şenay hanımcığım bu güne kadar çok farklı dallarda çalışmalar yaptım hiçbirinde dikişte zorlandığım kadar zorlanmadım o yüzden size olan hayranlığım giderek artıyor sakın yaptığınız işi hafife almayın çok yetenekli ve beceriklisiniz inşallah bu yolda iş kapılarınız açılır bu işi sevdiğiniz çok belli oluyor.
      Edirne'ye yolum düşerse sizi görmeden asla dönmem bende İstanbul'a beklerim.

      Sil
    3. Teşekkürler güzel dilekleriniz için :) Gelip uğramazsanız darılırım zaten :) Ben de uzun süreli İstanbul gezilerim için mutlaka haber veririm belki görşürüz neden olmasın :)

      Sil
  11. Ay ayy, maşallah analı kızlı mankenler ! Ece ilk fotoğrafını kendi çekmiş, ne güzel poz vermiş, canım benim ! Harfli etek ne güzel olmuş, tam Ece'ye göre. Seninki ise tek kelime ile süper! olmuş. Maşallah hem dikişi iyi biliyorsun hem de sabırlısın. Zevk alıyorsun ki uğraşıyorsun.
    Her ikiniz de güle güle giyin, çok öptüm sizi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Nowacım teşekkür ederim canım benim :) mankenliği de anca evde yapıyoruz böyle olduğumuza bakma haha :) Ecenin eteğini aslınd abaşka hayal ediyordum kumaşı ilk aldığımda ama kışın da sıcak tutması için iç astarını trikodan yapınca böyle olsun istedim, kreşte zorlanıyor giyip çıkarırken :) Onun için işi zorlaştırmak istemem :) Benim eteğime gelince ben bunu yapabildiğim için çok mutluyum çünkü çoooook uzun zmandır kafamdaki listede yer kaplıyordu nihayet silebildim :)

      Sil
  12. Ellerine sağlık, zor bir çalışma canım, anneli kızlı eteklenmişsiniz. Güzel kızınınki de tam ona uygun olmuş. Harfli tülü alındığında da beğenmiştim zaten.. iyi günlerde giyin canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekürler canım ya :) Evet ailecek eteklendik hakikaten, çok severek yaptım eteğimi çok giyeceğimi de biliyorum :)

      Sil
  13. Ecenin eteği çok cici seninkide şenay çok tarz bir etek olmuş.çok beğendim güle güle giyin canım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Yasemincim :) Arada değişik tarzlar da deniyorum :)

      Sil
  14. vayy vayyy vayyyyy....harıka yaaaa...sıyah etege bır de ece cımın guzellıgıne yıne hayran kaldımm....nasılda yakısmı nasılda guzel bır kuzucuk maşallahhh maşallahhhhhh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ececiğe çuval giydirsem yakışır zaten onun için çok uğraşmadım hahaa :) ama eteğimi ben de çok sevdim ne yalan söyleyeyim :)

      Sil
  15. Ana-kız harika görünüyosunuuuuz :))) maaaşaallah.Yalnız Ece'nin eteğini çok beğendim,ayakkabılarına bayıldııım:))) kıs Şenaay, insan topuklulardan verirdi bare fotoğrafın hatırına.Olsun,Ececim her haliyle çok güzeeel.
    Senin eteğinde, farklı ama çok şık olmuş,ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Selcencim :) Ayakkabı topuklu aslında fakat dolgu topuk :) Ohoooo Ece giymez öyle topuksuz birşey ne cadıdır o :)

      Sil
    2. kokosh kokosh yawru kuşum :) serpil teyzesi gibi

      Sil
    3. Hahahaa :) Sabaha sabah kahkaha attım sesli sesli :) Hakikaten kokosh Serpile mi benzeyecek nedir hahaha :)

      Sil
  16. Ba-yıl-dım.Kızınızın eteğinin kumaşına(görürsem hemen alıcam),sizin eteğin modeline ve de her ikinize de bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Güneş Hanım :) Küçücük bir parçayla yapılıverdi kuzumun eteği daha kocamaaannn bir parça dantelim var ve yazın birşeyler yaparım diye düşündüm onunla da :)

      Sil
  17. Annesinin de eteği çoookkkk güzel, kızının da... Ama kızının eteğine bayıldım, o tül çok güzel birşeymiş yaa koskoca bursada şu parça kumaşçıları bulamıyorum. Bir tane var, onda da aradıklarım yok :) İsyanım vaarr :) MaşaALLAH sana Şenaycım, ellerine sağlık, hayırlı günlerde giyin inşaALLAH :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Münürecim parça kumaşlar gelince büyük tekstil fabrikalarından artan parçalar oluyor genelde her nevi kumaş oluyor ama istediğin zamanda istediğin kumaşı bulma şansın yok orada da. Alıp biriktirmesem kafama göre ben de birşey yapamazdım :) Ama mesela o güllü eteğimin kumaşını iki yıl oldu alalı ve anca yeni dikebildim :) Şimdi arasam bulamazdım, daha da görmedim o kumaşı zaten :) Onun için benim de öyle bir şanssızlığım var ama ben Allahtan alıp biriktirmişim :D
      Beğenmene sevindim canım benim... İstediğin bir kumaş vaarsa sana da alıp gönderebilirim Münürecim haberin olsun :) Yaparım bilirsin :)

      Sil
    2. biliyorum canım yaparsın, düşünmen yeterli çoook teşekkür ederim :) hadi sıradaki güzel işlerini bekliyorum bakalım daha ne kumaşlar çıkacak ortaya:)

      Sil
    3. Hahaha :) Bugün pazara gittim yine tutamadım kendimi yeni kumaşlar da aldım ki ohooo daha yapaca çok dikiş var :)

      Sil
  18. ikinizin eteği de süper görünüyor.ama seninkine bayıldım şenaycım çok orjinal olmuş yok şık.ahhh ahhh içim gitti resmen.güzel günler de giyin inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevdacım :) Dediğim gibi model çok güzeldi benimde uzun zamandır aklımda şükürki yapabildim :)

      Sil
  19. Bugün havanın bozukluğuna kar yağışına bakmadım gittim aldım bu kumaşı :) deri kumaş aradım durdum ümraniye kumaşçılar çarşısından...
    nihayet istedğim gibi bişi buldum dikicem kızıma
    ama elbise dikebilirmiyim diye düşündüğümden bolca aldım kumaşı bakalım üstesinden gelebilicekmiyim :)
    bu güzel model için çoooooook teşkkürler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim teşvik etmiş olmak çok gurur verici birşey :) İnan bana becerirsin hiçbirşeyi yok zigzagla dik yeter :) Çok eğlenceli ama yorucu çünkü o parçaları tek tek kesmen gerekecek ama eğleneceksin :) Yap da paylaş bakalım alrındaki astarını elbise yap basit bir elbise elbise bile yaparsın ne oalcak :) Hakikaten zor değil :) İlk sırada başlangıçta düzgün koy araları o kadar :)

      Sil
  20. harika bir iş çıkarmışsın, kutlarım seni. çok emek harcamışsın ama değmiş. tek kelimeyle harika.
    iyi günlerde kullan
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asortik çok teşekkürler :) Sonuçtan ben de çok memnunum gerçekten ve sizler de beğenince çok mutlu oluyorum hakikaten :)

      Sil
    2. bir edirneli olarak bloğunuzu takip ediyorum çok güzel işler yapıyorsunuz ellerinize sağlık.

      Sil
    3. Adsız fakat Edirnelisiniz :) Çok teşekkür ederim beğenmenize çok mutlu oldum :) Edirne den bir takipçi sahibi olmak çok daha gurur verici çünkü burada çok fazla kalabalık değiliz :)

      Sil
  21. hemde çok beğendimmm,bayıldımmm süpper olmuş,ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil