15 Aralık 2012 Cumartesi

Bu Haftanın Kumaşları...

Merhaba arkadaşlar. Geçen hafta kumaş almak için pazara gitmemiştim ve ondan önceki hafta da Ankaraya gittiğimiz için gidememiştim. Yani uzun zamandır kumaş alamamıştım ve bu arada elimdekileri bitirmeye çalıştım ama biter mi :) Daha dünyanın kumaşı var ama ben gitmişken doyamayıp yine almış da almışım :) Bakalım beğenecek misiniz bu haftaki kumaşlarımı...
Bu kumşa hatırlarsanız benim yerleri süpüren eteğimin kumaşının aynısı :) Bulunca hemen aldım..

Bu kumaşı portföy falan yapabilmek için aldım çünkü kalın bir kumaş ve sert bir yapısı var elbise etek veya giyimle alakalı birşey olmaz bundan ama portföy veya çanta şık olur diye düşündüm... Kumaş krem tonlarında ve içinde altın desenler var gelişi güzel :)

Bu kumaşlardan biri benim kahverengi yeleğimi diktiğim kumaş :) Çok sevdim bu kumaşı ve görünce yine alıverdim. Diğeri de puantieli çok harika kalın bir şifon yazlık bluz olur çok güzel :)

Bu da deliklerle hareket katılmış bir file. Neyin ne zaman lazım olacağı belli olmaz ilham her an gelebilir o nedenle aldım ve evde bulunmasına karar verdim :)

Bunlardan biri içi polar dışı siyah deri bir kumşa. Sağdaki ise kendinden kabartmalı desenleri olan siyah bir kumaş, bakalım ne hale dönecekler günün birinde :)

Soldaki kumaşı çok beğendim, kalın kışlık likralı ve ağır bir kumaş kendisi. Kendinden dikilmiş boyuna şeritleri var ve nu kumaştan yine kalem etek veya bir elbise harika olacaktır.. Sağdaki ise kendinden büzgülü kikralı bir kumaş onunla ne yapacağımla ilgili bir fikrim yok fakat bu ilerde bir fikrim olamayacağı anlamına gelmiyor , mutlaka değerlenecektir ellerimde :)

Bu yine güpürlü bir kumaş, rengini çok beğenmememe rağmen dantelin desenini çok beğendim bluzların sırtına işlemek için desenlerini kesebilirim diye düşündüm...

Bu ekru dantelim. Böyle danteller görünce hoooop hemen alıyorum, çeşit çeşit dantelim var kumaşçıda yoktur o kadar çeşit eminim :)

Bu kırmızı büyük benekleri olan bir dantel. Aslında triko bir kumşa ama çok beğendim çoooooookkkkk... Ne yaparım bilmem ama çok önemli bir yere ancak kıyarım ben bunu :)

Bu da sarı kalın pamuklu bir kumşa. Astar olarak kullanırım diye düşündüm, üzerine de bir dantel al sana bir etek veya elbise :)
Bu haftaki kumaş alışverişim bu kadar bakalım bir daha ne zaman giderim :)

16 yorum:

  1. benzer kumaşlar alıyosun aslında bu dikkatimi çekti :)
    dantel ve file seviyosun bunu anladım..
    portföy'lü merakla bekliyo olucam :)

    benimde dikiş makinelerim 2 gün oldu geleli ama overlok ipim ve makine yağları koyulamdığı için dikemiyorum :( böyle çatlayıp duruyorum sizlerde görünce :)

    güle güle kullan hespini inş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet cicileydi benzer kumaşlar alıyorum aslında :) Dantelleri her zaman istediğimiz gibi bulma olasılığı olmadığından şimdiden alıp biriktirmeyi tercih ediyorum :) Madem bir gün lazım olacak şimdiden alayım diyorum anlayacağın :)
      Hayırlı olsun makinen ve umarım bir an önce dikmeye başlarsın merak etme başlarsın şimdi planlarını yap işte :) Önce kafanda bitir dikişleri makineye iş kalmasın :)

      Sil
    2. :) kafada bitirmek :) güzel fikir :)

      Sil
  2. cnm kırmızı olana ben de bayıldım.bunlarla yapacaklarını merakla bekliyorum...inan vaktim olsa dikiş kursuna da gitmek isterim ama maalesef şu an mümkün değil...hastaneye mi master sınavlarına mı eve mi hobilerime mi nereye yetişcem ben de bilmezken hep bu dikiş olayı erteleniyor ama çok istiyorum.hele senle yaseminin diktiklerini görünce çok beğeniyorum içim gidiyor..ellerine sağlık şimdiden cnm sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım öncelik işinde kariyerinde elbette :) Merak etme bunları atlatınca boş vaktin olacaktır :) İnşallah tüm işlerin yoluna girer sınavlarında çooook iyi geçer de vaktin olur istediklerini rahatça yaparsın :)

      Sil
  3. üff çok güzel kumaşlar almışsın yine şanslı şenay :))) Şu derilerden hiçbiryerde bulamıyorum yaa gez gez Antalyada bakmadığım yer kalmadı kıymetini bil canımm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok biliyorum kıymetini Yasemincim gerçekten :) Öyle söyleme ara ara bulamadım diye üzülüyorum hakikaten.. Bu konuda şanslıyım evet kabul ediyorum :)

      Sil
  4. Şenay!! sana öncelikle teessüf ediyom !! o canım danteli nasıl beğenmezsin bee!! buldun dantel bolluğunu bir de beğenmiyon. olan var olamayan var demiyon !!dantelleri küstürcen :)
    öncelikle senin beğenmediğin danteller dahil tüm dantelleri çok sevdim.hepsine ayrı ayrı bayıldım kumaşların yahuu !!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten dimi :) Nasıl beğenmeeeeemmmm, çok beğenmesem almazdım zaten ama bir elbise veya ceket olarak düşündüm de beğenmedim sadece :) Yoksa bluz veya başka birşey süsleme için aldım , yani beğendim ama çok değil :D Kızma hemen :) Nankörlük etmeyeyim kumaş satmaktan vazgeçerler ne yaparıııımmm :)

      Sil
  5. Hepsine bayıldım, hepsi birbirinden güzel Şenay' cığım.
    Bu tarz dikiş dikmeye karar verme yöntemini ben de çok seviyorum.Yani önce kumaşı alıp bundan ne yapılır diye kafa yormak, bana bulmaca çözmek gibi zevk veriyor.Bazıları hemen dikiliyor ama bazıları ilham gelmesi için epeyce dolap bekçiliği yapıyor. Bir süre sonra sanki kumaş ne olmak istediğini kendi fısıldıyor :)
    Bende bir de kumaşı son kırpıntısına kadar değerlendirme takıntısı var.
    Neyse canım, sen bunlarla bakalım neler neler yapacaksın, merakla bekliyorum- dizilerden daha fazla merakla :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Nowacım... Aynen senin tarif ettiğin gibi oluyor. Kumaş bana ilham veriyor ne olmak istediğini sanki kulağıma fısıldıyor ya da bazen çığlık atıyor dönüşmek istediği şeyi :) Gerçekten öyle oluyor, onlarla odada oturup saatlerce konuşuyoruz. Hepsini dolaptan alıyorum teker teker senden ne olur diye soruyorum bazen cevap geliyor bazen gelmiyor. Gelmediğinde ise yine dolapta beklemeye gidiyorlar :) Ve evet ben bu tarz dikiş yapmay tasarlamayı seviyorum galiba :)
      Bakalım bunlar neler fısıldayacaklar kulağıma. Bir ikisi daha alırken çığlıklar attı ne istediklerini onlar belli diğerleriyle görüşmeler devam ediyor :)

      Sil
  6. Kim bilir bunlardan ne güzellikler çıkacak güle güle dikin Şenay hanımcığım.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mehtap Hanım :) Bakalım neler çıkacak zamana bırakıyorum :)

      Sil
  7. Hepsi çok güzel Şenay'cığım, birbirinden güzeller, eminim çok güzel çalışmalar çıkaracaksın ortaya, kolay gelsin canım:).

    YanıtlaSil