18 Aralık 2012 Salı

Birlikte Dikelim Etkinliği-Aralık 2012 Modeli

Merhaba arkadaşlar... Dikiş sever bloglar arasında bir dikiş etkinliği varmış ve ben de geçen ay öğrendim ve geçen ayki modeli beğenmediğim için katılmamıştım. Bu ayki model yine Burda dergisinden ve aşağıdaki modeldir :) Bu modeli sevdim ama yine de kendime göre değiştirmeyi de ihmal etmedim elbette :) Dikiş Etkinliği ile ilgili daha fazla bilgiyi geçen ay dikilenler arasında birinci seçilen blogdayaparimkariyerde'den veya etkinliği başlatan dikiş dersi'nin bloğundan öğrenebilirsiniz...


Gel gelelim benim uyarladığım modele :)
Biliyorsunuz ben bayılıyorum çok amaçlı kullanımlara :) Yani bir elbise dikmek yerine çoğu zaman bir etek-bluz takım dikiyor veya uzun kollu dikeceğim birşeyi kısa kollu ve üzerine ceket olarak tasarlıyorum :) Bu elbiseye de bakınca bu şekilde çok fazla kullanamayacağımı düşündüm ve yine iki parça olarak çalıştım. 
Evet gördüğünüz gibi alttan başka kumaş üstten başka kumaş kullandım ve sonuç bambaşka oldu. Modelde birşey değiştirmedim sadece belden kemer yapacaktım onun yerine ikiye böldüm kıyafeti ama şu anda bir elbise zaten :)

Ne kadar da zarifim değil mi haha :) Tabiki şaka verilen pozlarla zarif olunmuyor, çok güldüm bunları çekerken :) Beceremedim bir türlü :D

Neyse bu kumaşı geçen yaz almıştım. Hatta pazara ilk gittiğim dönemlerden bile almış olabilirim çünkü çooookkk uzun zamandır dolapta bir şekilde yapılmayı bekliyor :) Bu güne kısmetmiş :) Kumaş ancak bir etek yapacak kadar vardı ben de siyah bir kumşala kombinlemek istedim... Yakayı da etekten kalan parçalarda gül arayıp güllere denk getirip keserek yaptım :) Kumaş çok akıyordu bu nedenle yakamın etrafını  sık sürfile çekerek doladım :) Eteğimin altına da aynı şekilde sürfile ile yaptım. Katlamak istemedim çünkü kumaş kalın ve katlayınca ççok da güzel durmaz diye düşündüm. Alttan da bir siyah şerit geçeyim mi diye düşündüm çok alacalı olacağını düşünüp böyle bıraktım :). Üstten diktiğim bluz bu defa likralı olmadığı için ben önden ve arkadan ikişer tane pens yapıverdim ve vücuda oturtma işi de hallolmuş oldu. Arkadan da sırtım boyunca uzanan bir fermuar dikince işlem tamamlandı. Şimdi siz diyeceksiniz ki neden bluz etek ayrı yaptın :) Sebebi  iki aşağıda :)


Evet sebep bu :) Bluzu uzun tutup tunik halinde diktim ve istediğim zaman etekten kurtulup taytımın üzerine giyebileceğim :) Bakın yine bir kıyafetten bir sürü şey çıkmış oldu :) Yaşasın ben :)



55 yorum:

  1. ne güzel olmuş ne çok yakışmışş ellerine sağlık..
    muntazam bi dikiş görünüyo..
    Bu arada bu ayakkabıları sende her gördüğümde aynı ayakkabılarım aklıma geliyo :(
    misafirliğe gittiğimde çalınmıştı hevesim kursağımda kaldı çok rahatlardı :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zeynep Hanımcım :) Beğenmenize sevindim..
      O ayakkabı benim evde fotoğraf çekilme ayakkabım oldu adeta :) Temiz olanlar sadece bunlar ikide bir her fotoda ayakkabı yıkayıp kurulamak istemediğimden sürekli bunları ayağıma geçiriyorum :D
      Üzüldüm ayakkabınıza gerçekten de çok rahat ben de hiç yorulmuyorum bunlarla, saatlerce ayakta kalmışlığım oldu ama bir gram ağırmadı ayağım, çok severim kendisini :)

      Sil
  2. Çookk beğendim, gerçekten böyle iki farklı şekilde kullanımı iyi düşünmüşsünüz.Ayrıca çokta zarifsiniz, güzel günlerde giyin inş.bu arada taytınızda süpper bilindik bir markamı, bende deri tayt düşnüyorumda.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkür ederim SeaBelle :) Beğenmene sevindim. İki farklı şekilde kullanabilmek adına bu şekilde yaptım
      Tayta gelince tayt benim için çok bilindik çünkü ben diktim :) senayatilgan kreasyonundan :)

      Sil
    2. :) aklımada gelmişti kendi imalatın olabileceği. süpper öyleyse ben başka bilindikleri araştırayım:) sevgiler Şenaycım.

      Sil
  3. çok akıllıca her zamanki gibi:) tuniğe ayrıca bayıldım vallahi ellerine sağlık:) hemen bir fotoğrafını alıyorum ve 21 Aralık'ta yayınlamak üzere arşive atıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkür ederim gerçektende :) Evet tuniği uzun planlamıştım ve dikmeden de giymedim ama dikip giiydiğimde herhangi bir düzeltmeye ihtiyacı var mı acaba diye o zaman daha da hayran oldum duruşuna :)
      21 aralığı bekliyorum, diğerlerini de merak ediyorum çünkü seninki harika bakalım diğerleri nasılmış :)

      Sil
  4. süpersin valla! gerçekten çok amaçlı bir tasarım olmuş, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)Antigone teşekkür ederim, böyle çok amaçlı kullanımları seviyorum çünkü her zaman etek giyemiyorum ve elbiseler de giyilemeden dolapta duruyorlar o nedenle ikili parça halinde yapmaya karar verdim çünkü tayt ve tuniği çok kullanırım :)

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Thak you Rosy :) Welcome my blog.. I visited your blog today you know, and ı like very much... I follow you :)

      Sil
  6. vallahi yaşasın sen...harikasın cnm..çok yakışmış...ayrıca sınavlarıma iyi dileklerin için çok teşekkür cnm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah :) yaşasın ben yazmıştım okuyan olmaz diye okumuşsun haha :) Yok kız yaşasın ben de laklak için yazmıştım oraya :) Teşekkür ederim güzel yorumun için. Hem tabiki sınavlarının iyi geçip bitmesini isteyeceğim bitsinler de sen de mutlu ol hobilerinle bizlerle değil mi ama senin de hakkın :)

      Sil
  7. İki farklı model fikrine bayıldım, çok kullanışlı olmuş, eline emeğine sağlık,ikisi de birbirinden güzel gözüküyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Acemi Terzi :) Beğenmene sevindim :) Kullanışlı olsun istedim anlayacağın :)

      Sil
  8. Kumaşın bu modeli dik diye bekliyormuş uzun zamandır,
    çok hoş olmuş...
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ona inanıyorum zaten :) Olması gerektiği zaman kesilip biçiliyorlar bu elbiseyi beklemiş :)

      Sil
  9. bir taşla iki kuş modeli diye ben buna derim yahuu !! çok güzel olmuş, kumaşın desenine bayıldım :)güle güle giy.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sağol Filizcim evet bir taşla iki kuş oldu hakikatende :) Senin çalışmalar nasıl gidiyor sesin çıkmıyor yarışmaya mı hazırlanıyorsun ne oldu :)

      Sil
  10. Yaaaa, ben bu tarz elbiseleri hep birileerinde görür, çok beğenir ama hiç giymem ehehehheheh.etkinliğe henüz bakmadım ama keyifli bir etkinlik herhalde.Ellerine sağlık,başarılar .)
    Bu elbise şarap kırmızısı kadifeden süper olurdu dimiii? :) tam yılbaşı için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeniyorsan bir tane edinmeli veya dikmelisin belkide çok severek giyeceksin bilemezsin :) Beğenmene sevindim bu arada :)
      Diğer konuya gelince ben kadifeyi sevmiyorum çünkü dokunamıyorum kadifeye :) O nedenle kadifeli birşey göremezsiniz üstümde evimde etrafımda:D Yılbaşıyla da ilgilenmediğim için hiç aklıma gelmedi açıkçası ama kırmızı olabilirdi kadife olmadan tabi :)

      Sil
  11. ta da diyip te altindan tunik cikinca cok sasirdim sanki bluz kisaymis gibi beni yine yanilttiniz.:))
    Cok SIK olmus ellerinize saglik.. Ben de bu buzgulu modelleri klos etekle modifiye ediyorum. Sanirim buzgu oldugundan daha kilolu gosteriyor... Gule gule giyiniz.. saglicakla kalin.. Ozlem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Özlemcim ben de aynı şeyi düşündüm model hem belden geniş hem de büzgülüydü ben penslerle belime oturtmayı tercih ettim ve büzgülü modellerde belde biriken o kabarıklıktan hoşlanmıyorum. Nereden mi biliyorum esi zaman elbisem belden büzgülü ve giyinirken bir de bele oturtuyorsan haliyle dikişler o hizada kabarık duruyorlar ve belini olduğundan kalın gösteriyorlar :) Bunun için kemer kullanmıştım o elbisede. Fakat burada böyle çok amaçlı tercih ettim :)

      Sil
  12. Yine süper valla başka ne denir ki :)

    YanıtlaSil
  13. KISA VE ÖZ OLARAK SİZİ TEBRİK EDİP TAKTIRLERIMI ILETIYORUM HELAL OLSUN DEYIP YAZIMI SONLANDIRIYORUM... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haaha :) Evet kısa fakat hakikaten öz olmuş :) Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  14. Şenay hanım yine süperler yaratmışsınız bravo eteği kloş olarak mı çalıştınız.Biraz anlatım rica ediyorum. Eteğin duruşu ve dökümü çok iyi olmuş. Siz bu kabiliyetle bir taşla iki kuş değil daha çoooook kuşlar vurursunuz maşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Funda Hanımcım çok teşekkür ederim :) Etek tam dairedir Funda hanım. Kloş yapmayı daha çok seviyorum :)
      http://senayatilgan.blogspot.com/2012/08/yazlk-etek-dikimi.html yazımda kloş eteği nasıl diktiğimi yazmıştım :) Kumaşı katlaya katlaya yere serdim ve kestim. Yanlız keserken dikkat etmeniz gereken şey her yerde yüksekliğin aynı olması bir yerde 25 cm bir yerde 28 cmlik keserseniz o zman eteğin duruşu bir yerde kısa bir yanda uzun olur kötü duruyor. Elinizde bir pergel varmış gibi düşüneceksiniz yani :) Sadece bu kumaşım likralı değil ben bunda arkadan bir kişiç yaptım ve fermuar taktım, o zaten çok basit bir işlem :) Onun dışında belindeki şerit de blzumun kumaşından eteğin başka birşeyi yok :)
      Bluzda ise benim dikiş kalıplarımı kullandım her zamanki gibi. Sadece kumaş esnemeyen bir kumaş olduğu için potlu duruşu oluyordu onu da pensler yaparak hallettim :) Arkadan iki önden iki pensi var ve koltuk altlarından göğüsllere de birer pens yaptım kol altındaki potluğu gidermek için :) Kollar da dikiş kalıplarımdan ve sadece tepe noktasında kolu uzun kestim ve büzgü yaptım dik durması için :)

      Sil
  15. Eteğin kumaşının desenine bayıldım yine harika bir iş çıkarmışsınız ellerinize sağlık Şenay hanımcığım.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  16. ooyyy şenaycım yine harika bir iş çıkmış ortaya maşaALLAH sana ellerine sağlık. yaa şu eteğinin kumaşına bayıldım renk zaten benim rengim ... sana da çookk yakışmış, güle güle giy canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Münürecim :) Eetekteki güllerin renk tonlarını ben de çok seviyorum, kıyamamıştım birşey yapmaya buna kıydım demekki bu olmalıymış :)

      Sil
    2. valla iyi ki kıymamışsın, tam yerinde kullanmışsın şimdi :)

      Sil
  17. Allah senin iyiliğini versin zarif kuşum benim,bende bu kız ne diye birşeyler dikmiyor dizilere daldı diyordum,siyahı çok severim,zayıf gösteriyor,sana da yakışmış,ay birde saks mavisini severim,nedense sıcak renkler yakışmıyor bana,oysa ne de sıcak bir insanım,neyse tatlım öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoooo dizilerimi bitirdim tek tek izlemek zevkli olmuyor :) Şimdi bir ay izlemezsem her diziden 4 tane birikmiş olacak yaşasıııııın :) O zaman oturup pc başına saatlerce izleyecek zarif kuş :)
      Elbise kılığındaki bu takımımı beğenmene sevindim :) Aslında evet etek çok güzel ama şöyle bir düşününce yaka olmasa o kaadr etkileyici olmayacaktı elbise diye düşünüyorum :)

      Sil
  18. Ayrıntılı anlatımınız için çok teşekkür ederim. Sadece dikiş bilmek ile iş bitmiyor, provayla hataları yok edip tam bedene göre çalışmak daha büyük bir önem taşıyor bence. Sizde bunu mükemmel yapanlardansınız. Bu kıyafet zerafetinize zerafet katmış. Tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Funda Hanım :) Öyle düşünüyor olmanız beni çok mutlu etti gerçektende :) Evet üzerimde eksikleri görüp düzeltmek çok önemli.. Her aşamada denemeye çalışıyorum o nedenle :)

      Sil
  19. Oyyy, ben bu elbiseyi(!) atlamışım, senin dikiş hızına yetişemiyorum...Vallahi ne desem yetersiz kalır sana. İki kelimeyle : Maşallah süpersin !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nowacım :) Bazen hızlı bazen yavaş :) Dikişe devam napalım :)

      Sil
  20. ellerine sağlık iki ayrı parça fikri güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar teşekkürler ve evet daha kullanışlı olacak böyle benim için :)

      Sil
  21. Ellerine saglık cok güzel olmuş bayıldım.. Benim kafadan biri daha varmış sevindim:)) bende elbise yerine elbise gibi duran ayrı parçalar tercih ediyorum. Elbiseyi bi kaç kez giyince kaldırmak gerekiyor oysa ayrı yapınca senin gibi farklı farklı kombinlemek daha fazla giysi cıkarmak iyi oluyor.. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ohhhh aynı kafadan biri daha :) Çoğalıyoruz haha :) Çok teşekkür ederim gerçekten beğenmen çok güzel :)

      Sil
  22. Aaaa inanmıyorum.Ben elbise sanmıştım.Blogdayaparımkariyerde ye yorum bırakırken tamamen elbise bazında yorumladım.tam bir şok oldu...Ellerine sağlık çok ayrı bir şey olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ben öyle şaşırtırım vallahi :) Yorumunuzu da gördüm gerçekten çok teşekkür ederim beğenmenize de çok sevindim :) Uçuyorum da uçuyorum bugün :)

      Sil
  23. Çok hoş ve zekice olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ço teşekkür ederim Elma Şekeri :) Beğenmene sevindim :)

      Sil
  24. çok güzel düşünmüşsün bravo canım
    güzel günlerde giy
    kızında çok tatlı maşallah
    seni geç tanıdım ama bundan sonra takipteyim sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim gerçekten :) Geç sayılmaz tanışıklığımız geç olsun güç olmasın değil mi ama :)

      Sil
  25. şekerim tebrik ederim etkinliğin birincisi sen oldun gönüllerin sultanı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa teşekkür ederim :) Bitti mi oylama ne kadar süreceğini bilmiyordum sürekli girip bakıp duruyordum :) Çok sevindim hakikaten herkesin ellerine yüreğine sağlık :)

      Sil