28 Aralık 2012 Cuma

Aşkın "Sarı" Hali :)

Merhaba arkadaşlar :) Dün aslında birşey dikmeyeceğim temizlik yapacağım dedim aslında :) Kumaş odama girdim temizlik yapmadan önce çünkü oradaki kumaşları ve büyük kumaş artıklarını toplamam gerekiyordu yoksa elektrikli süpürge asla giremez oraya :) Kumaşları toplarken bir baktım sarı pamuklu kumaşla muhabbet ediyorum... Hıımmmmmm senden ne yapsam dediğimi hatırlıyorum ve temizlik bitince ilk işim ondan birşeyler yapmak oldu :) Tabi evi süpürüp silerken sürekli de ne yapacağımı düşünüp durdum :) Yemek yaparken de nasıl süsleyeceğime karar verdim ve olay kafamda bitmiş oldu :) Sıra geldi dikişe :) Size resimler üzerinde anlatayım siz de izleyerek okuyun istiyorum :)
Evet sarı bir tunik yaptım fakat çok spor bir tunik oldu :) Kotun üstüne giyiliiiirrrrrr, taytın üstüne giyiliiiirrrrr, eteğin üstüne dahi giyilir :) Buna bir de etek dikeyim dedim ama dayanamadım bunu paylaşmak istedim eteğini daha sonra yaparım artık :) Tuniğim yarasa bir tunik. Kolarını yarım bıraktım ve yarısını da daha şık durması için deri kumaşla yapmaya karar verdim ve deri kumaş kollara tam anlamıyla yapışık duruyor. Sarı kolun bitiminde ve siyah kolun başlangıcında ise birleştirme işleminde sarı kumaşa büzgüler yaptım dolayısı ile daraltmak için :)
Tuniğin asıl sürprizi arkasında , Bu kalbi önde kullanmak istemedim çünkü direk görüme çarpmasını istemiyorum. Arkadan olan süslemer daha hoşuma gidiyor :) Yine pazardan hazır işlenmiş parça kumaşlardan almıştım ve onlardan kocaman bir kalp kesip arkasına makinede aplike ettim :)


Ön tarafına da başka bir sürü şey yazmak geldi aklıma aslında ama fazla yazıya boğmak istemedim tuniğimi şıklığını da kaybetmeden ne yapabilirim diye düşündüğümde ise aklıma minik bir LOVE yazısı yazmak geldi. Arkadaki kalp figürünü de desteklerdi böylelikle :) Hemen kolardaki deri kumaştan harflerimi kestim ve "O" harfi yerine yine pullu kumaştan bir minik kalp kesip aşağıda gösterdiğim şekilde tuniğin sol kalp hizasında yerleştirdim :) Sonra bunları da makine de aplike ettim. Fakat bu minik yazıların aplikasyon işlemi beni bitirdi özellikle "E" harfini çevire çevire bittim :) Dikmeden önce olsa kolay olurdu da ben şimdi dikmişim tüm bluzu öyle olunca çevirmek çok zorladı beni :)



Burada yapım aşamalarından bir kısmının fotoğraflanmış halini görüyorsunuz. Gördüğünüz gibi bu tuniği de başka bir tuniğimi kalıp olarak kullanarak kestim. O tuniğimin kolları kısaydı ve kolların üstünde yırtmaçlar vardı fakat ben yıtrmaç kullanmadım kolalrda ve uzun kol tercih ettim o kadar. Tuniğin boynunu ve belini ise yine makinenin ayarlarıyla oynayarak süslü bir zigzag modeli ile yaptım. Ben çok sevdim tuniğimi hem sarı olması hem de çok kullanışlı olacağını bilmem çok hoş :) Umarım sizler de beğenirsiniz :)

39 yorum:

  1. beğenilmezmiii :)
    çok güzelll...
    Temizlik yap sen sürekşi tamammı :) böylece ne güzel süslemeli işlemeli şeyler çıkar senden :)
    :)))))))))
    bu deri kumaşı sen çok seviyosun belli çokta yakışıyo ama sana deri ;)
    yapılışını gayet iyi anlatmışsın.. ellerine kollarına sağlık güle güle giyin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaah :) Onu yapamam işte Zeynepcim temiz bir insanım dağınız olmayı sevmem ama titiz Asla olamıyorum :) Dikiş dikmeyi ne kadar seviyorsam silmeyi yıkamayı da o kadar sevmiyorum :D Onun için gerektiği kadar yaparım temizliği :) Ama dikiş hep aklımda ne yapabilirim :) Temizlik anında da aklımdaydı işte :)

      Sil
  2. Yaaa kızım sen adamı çatlatmak içinmi varsın yaaaaa, temizlik yaparken aradanda bi bluz çıkartıyooooo, bak çatladım bak ÇAAAAAAATTTTTTTT
    (nazar değmesin sanaaa)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ay Allah Korusun çatlama sakın :) Temizlik yaparken fikrini çıkardım aradan sonradan diktim :) Ne bileyim kimisi dikişi sever benim gibi kimide pasta börek yapmayı kimi ise gezmeyi tozmayı :) Fakat hepimiz alışverişi severiz ortak noktamız bu herhalde :)

      Sil
  3. nasıl bir dikiş aşkı, daha işlerinizi bitirmeden hevesleniyosunuz ne güzel :)) ama ben birinin üzerinde görsem, elde dikildiğini söyleseler inanamazdım, arkasındaki kalp, önündeki yazısı el işçiliği olduğuna inanası gelmiyo insanın :)ellerinize sağlık şenay hanım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Büşra Hanım :) Fakat tuniği güzel gösteren o işlemeler gerçekten :) Çok zor değil makineyi ayarlıyor ve evire çevire etrafından dikiyorsunuz ve tadaaaaaaaaa :)

      Sil
  4. yine harika bi iş çıkarmşsınız ellerize sağlıkk şenay hanımmm aşkla giyin hep :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim evet herşeyi aşkla yapıp aşkla giymek dileğiyle gerçekten :) Çok sağolun :)

      Sil
  5. bisi demiyorum artik sana pes...ne ara ya mas....:-):-):-):-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bişi demedin ama ben çok şey anladım nedense :) Sen de dikiş bilirsin aslınd ao kadar uzun sürmüyor gibime geliyor :) Yoksa bizim burda günler 24 saten fazla da bana mı öyle geliyor bilemiyorum çok basit bir dikiş sağdan soldan diktim boğazını altını katladım kolları ekledim sadece aplikeler uzun sürdü o da yazı uzun sürdü :) LOVE yazısı gerdi beni o kadar :)

      Sil
  6. Oyy, oy sarılar da çok yakışmış :)Arkası önü süslü, dikişleri süslü :) Kollarını deri yapınca deri taytla takım olmuş. Yazıları okumadan önce sarı tuniğin altına deri bir şey giydin sandım, sarı kol kısmı büzgülü bitiyor ya. Başka bir şeyle giyince mesela kot pantolonla nasıl durur acaba.
    Güle güle giy, süper olmuş her zamanki gibi :)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Nowacım :) Bu aralar çok fazla deri kullandığım ve daha çok bu deri taytla kullanacağımı bildiğim için kolları deriyle yaptım. Aslında siyah penye ile de olurdu ama zaten sade bir siyah penyem yok evde halihazırda :) Siyah kot pantolonumla giydim bunu bugün çok güzel durdu bence :)

      Sil
  7. nasıl bu kadar hızlı dikiş dikebiliyorsunuz ya şok olmuş durumdayım..tuniğinize ve kombininize bayıldım ama deri bence tabi tuniğin cici havasını bozmuş..ama sizin sevmeniz önemli bizimki sadece görüş..model harika hemde pratik kesim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ceydacım :) Evet deri farklı durmuş olabilir ama ben daha çok deri taytla kullanacağımı biliyorum o nedenle onu tercih ettim açıkçası :)

      Sil
  8. benim gibi sarı aşığına bu yapılır mı bu ,kadar güzel bluz dikilir mi !!bayıldım !! her detayı ayrı güzel olmuş be ya :)
    sağlıkla giy şenay :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Filizcim :) Bu mevsimde sarı giymek iyi geldi bana vallahi :) Çok mutluyum diktiğim için :) Beğenmene sevindim...

      Sil
  9. ben şimdi bunu ne zaman giyeceğini anladım da sustum cadı seni sarı da çok yakışmış,çizmeyle daha güzel durmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlamadım ne zaman giyeceğim :) Ne demek istediğini anlamadım ama kurcalamıyorumda :) Beğenmene sevindim canım :)

      Sil
  10. Şenay hanım bunu bıkmadan söyleceğim siz artık bir atölye açın :))
    Herşeyiyle çok beğendim ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Mehtap Hanım teşekkür ederim :) Şimdilik evde siparişlerimi almaya başladım onlarla ilgileniyorum :) Hem başka kariyerler de düşünüyorum bu benim altın bileziğim sadece. İş olarak yapınca hobimden de olmak istemiyorum açıkçası satma korkusu yaşamak başka bir duygu gerilim olsa gerek ve bunun dikiş aşkımı köreltmesini istemiyorum net bir şekilde. Fakat kısmet belki bir gün neden olmasın :) Çok sağolun öyle düşünüyor olmanız bile beni çok yüreklendiriyor açıkçası :)

      Sil
  11. yine cosmussunuz masallah, ama benim merak ettigim sey baska:) Her fotografta elinizde ayni seyi goruyorum ne oldugunu merak ettim, niye her fotografta o elinizde:)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevlüde Hanımcım çok teşekkür ederim :) Merakınızı gidereyim o zaman :) Bu fotoğrafları ben kendim çekiyorum , her seferinde ve her dikişten sonra yanımda fotoğralarımı çekecek birini bulmak imkansızdan da öte benim için :) Onun için koyuyorum Tripotumu karşıma makinemi yerleştiriyorum. Uzaktan kumanda moduna ayarlıyorum ve elimde görmüş olduğunuz uzaktan kumadayla da bastıkça şip şak fotoğraflarımı çekiyorum :) Bu nedenledir ki siz elimde hep o kumandayı görüyorsunuz ve görmeye de devam edeceksiniz :)

      Sil
    2. Harikasiniz valla, bilgilendirme icinde tesekkur ederim:) Ben fotograf cekimi icin kucuk oglumu kullaniyorum(kucuk dedigime bakmayin 17 yasinda en kucugu oldugu icin oyle diyorum:)) lazim oldugunda yollayayim sizede:)))

      Sil
    3. Hahaha :) Zor olmasın yavruya Edirneye kaadar gidip gelmek :) Hem benim kıyafeti ne zaamn bitireceğim çekim yapacağım belli olmuyor sürekli evde oturmaktan sıkılıyor erkekler :) Çok sağolun gerekince çağırırım o zaman :)

      Sil
    4. Turkiye ve Turk kizlarina bayiliyor, birde sizi gorse eminim kosa kosa gelir:) Onun icin farketmez, ha istanbul, ha Edirne:))

      Sil
  12. ellerinize sağlık bende yaptıklarınızı beyeni ile izliyorum. bense başka bir ricada bulunacağım resimlerinizi daha küçük boyutlarda yayınlarmısınız lütfen.ne yaptığınızı görebilmek için ekranı indirdiğimde resim bölünüyor bütün olarak bakılamıyor.dediğim gibisadece bir rica izleyeniniz olarak bir öneri, affınız sığınarak tabi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkür ederim çok mutlu oldum :) Ricanıza gelince başka arkadaşlar daha net görmek istedikleri için büyük boyutlarda paylaşıyordum ama evet bazı bilgisayarlarda büyük fotoğraf zor olabiliyordur neden olmasın :) Şimdi değiştiriyorum boyutu bir bakın bakalım bu şekilde iyi mi :)

      Sil
    2. öncelikle anlayışınız için teşekkürler çekinerek yazmıştım. evet böyle daha iyi olmuş.
      kolay gelsin

      Sil
    3. :) Çekinmenize hiçgerek yok, ben bloğumu herkese ulaşabilmek için yapıyorsam ortak bir yol bulmayı ben de isterim elbette :) Varsa bir durum paylaşacaksınız çözebiliyorsam mutlaka çözerim :)

      Sil
  13. senayyyyy ben buna bayıldımmmm....yaaa aynısını beyaz kumasla bana yapsan olurmu canım yıne kalbı yazısı kolları sıyah olsa...ve fıyatı nedır tatlımmm....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Canım Serpilcim yaparım elbette . Sadece bu kumaşın beyazı şu anda elimde yok ama hemen alıp yaparım canım :) Sen kol uzunluğunu dirseğe kadar kol uzunluğunu. Dirsekte kol genişliğini. ve kalça genişliğini bana maille yazarsan yapar yollarım canım :)

      Sil
  14. Çok beğendim. Nasıl güzel olmuş! Arkasına bayıldım, öndeki love yazısı da harika olmuş. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim yazıları gösteriyor zaten bu kıyafeti değil mi kalpler kalpler yoksa çok basit :)

      Sil
  15. Şenay hanımcığım bu kıyafetinizde diğerleri gibi harika. Ama ben kırmızı bir yılbaşı kıyafeti bekledim bugün ama hayal kırıklığına uğradım. Beyaz elbiseniz gibi şöyle şok etkisi yaratacak türden bir kırmızı kıyafet diyorum. Ne çok yakışır size. Beklemedeyim. Yeni yılınız kutlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Funda Hanım çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için ama inanın hiç vakit bulamadım. Kırmızı leoparlı bir elbise dikmek vardı aklımda. Onun için iyi yıllar postu bile hazırlamadım fkat son anda misafirlerim olacağını haber alınca ve onlarla sürekli dışarı çıkıp muhabbet edince evde bulunamadım ve çok yoruldum :) Onun için hiçbirşey yapamadım işlerim kaldı, bin parçaya bölündüm :) Yoksa aklımdaydı inanın kırmızı birşeyler dikmek :) Fakat en yakın zamanda yapıp yayınlamayı düşünüyorum geç de olsa yapmalıyım :) Bekleyin bakalım neler çıkacak ortaya :)

      Sil
  16. rengi ve üzerindeki kalp ve yazı detayı süper olmuş...öyle güzel anlatmışsınız ki sanki bende dikebilirmişim gibi geldi...ama ben hiç bulaşmayayım dikiş zor iş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sevgili nevban çok teşekkürler ve inanın hakikaten basit bir model :) Sadece makinede aplike etme işi oylaadı beni ama o da elde yapılabilir hatta daha kolay olacaktır elde :) Ve istediğiniz desende yapabilirsiniz güzelliği orda :)

      Sil
  17. harika olmuş renk de çok hoş.iyi seneler cnm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da iyi seneler canımm. Umarım bu yıl çok daha sakin geçer senin için de huzur dolu ve sağlıklı :)

      Sil