7 Mayıs 2013 Salı

Şifon Gömlek 2 ...

Merhaba arkadaşlarrr...
Geçen hafta sizinle paylaştığım ilk şifon gömleğimden sonra ikincisi ile karşınızdayım :) Bu aralar dikiş işlerinde biraz yavaşladım çünkü bir yandan daha kaç iş birden yapıyorum bilemezsiniz :) Ama en önemli işim aklımı en çok kurcalayanı ise kardeşimin mezuniyet kıyafeti. İşlemelerine başladım bile... Harici işlemeler olacaklar kıyafeti bitirdikten sonra üzerine dikip monte edeceğim. Asıl uzun vee gösterişli kısmı o olacak zaten :) Hepiniz bilirsiniz ki işlemeler çok vakit alıyor... Kaç gündür saatlerdir işleye işleye bir kal oldum anca bir arpa boyu kadar yol aldım biraz birşeye benzesin onu da paylaşacağım elbette :) Bu arada Filizciğime de çizimlerini yaptırmayı düşünüyorum :) Yardım etmesi için rica ettim o da kabul etti sağolsun ona tam olarak nasıl birşey dikeceğimi anlatacağım o da çizimini yapıp bana mail atacak , biraz önce yapmalıyım :)
Neyse gelelim gömleğime :) Geçen hafta demiştim daha dikeceğim gömleklerim var diye ve bir tane daha var gömleğim onun için de ip almaya gidiyorum bugün ve onu da dikerim bir ara, ama ondan önc bir etek dikmeye başladım kardeşime önce onu bitireceğim, grdüğünüz gibi daldan dala konarken arada bu gömleğimi de sizinle paylaşayım dedim :)
Aaaaaa bu arada tüm fotoğraflarım hazır da fırsat bulup gömleğim yakanın ayrıntılı dikişini yazmaya vakit ayıramadım, bugün de dışarıda olacağım ve akşama da Ece'nin veli toplantısı var , bugün yayınlayamayacağım çünkü anlatımları uzun sürecek cesaret edemedim bugün :) Ama bu hafta içi anlatacağım gömleklerin dikişlerini aklımda unutmadım :)
Kumaş her ne akdar tek renk gibi görünse deeeeee aslında nar çiçeği ve beyaz çizgili bir kumaş, çizgiler çok incecik olduğu için de tek renk gibi görünüyor ordan, fakat  burdan öyle değil :)
Yaka yine tam kapanabiliyor hatta tam kapalı halini çok sevdim. Bu gömleğimi daha dar yaptım ve düğmeleri de çok fazla kullandım. 10 tane düğme var gömleğin üzerinde :) İlik aç aç bitiremedim bir süre :) 
Şimdi bu gömlekte sizi en ok yaka korkutuyorsa söylerimki korkunuz yersiz :) Yaka en severek yaptığım yerlerden biri oldu inanın :) Ama şifon varya şifooonnnnnn, ele gelmez kayar, söz dinlemez yaramaz bir çocuk :) Kardeşimin elbisesini de şifondan yapacağım hadi bana kolay gele :) haha :)



Umarım beğenmişsinizdir, anlatımı da hafta bitmeden yayınlanacak inşallahhhhh :) Söz verdim mi tutmasını da bilirim meraklanmayın :)

42 yorum:

  1. içine beyaz renk tercih etsen daha şık olurdu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Vallahi elime siyah geldi onu giydim hiç arayamadım dışar çkacağm için olsun böyle dedim :)

      Sil
  2. çok güzel olmuş ellerine sağlık bu arada sanada kolay gelsin.
    sevgiler.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim, bu aralar hakikaten kolaylığa ihtiyacım olacak çok çok şey var yapacak çünkü :)

      Sil
  3. Bayıldım! Böyle bir gömlek yapmak istiyordum uzun zamandır. Anlatımını da merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, cumaya yaynlarım diye düşünüyorum bir aksilik olmazsa :)

      Sil
  4. Ellerinize sağlık :) anlatımını bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikmet Hanımcım cumaya inşallah yayınlayacağm :)

      Sil
  5. çok ama çok güzel olmuş şenayım, eline sağlık :) benim şifon gömlek dikebilmem için daha çok yolum var, şimdilik bakmakla idare ediyorum. O yüzden sabırsızlıkla bekliyorum anlatımlarını.


    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Tatlıııımmmm şimdilik el atma daha yeni başladın dikişe bak bıktırır seni :) Azcık daha bekle sonra yaparsın :) Kaçmıyorya şifonlar haha :)

      Sil
  6. tam ben de diycektim şifon kaymadı mı diye sonuna yazmışsın canım. şifonu nişasta ile telalamak yöntemi varmış ben de onu deneyerek dikmeyi planlıyorum bakalım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak ben o yöntemi bilmiyorum da zaten uygulayamam herhalde :) Böyle dikiverdim alıştım daha bir iki tane daha dikmek istiyorum ama bakalım azcık geçsin bunu unutayım arada başka şeyler dikeyim öyle yine şifona dönerim :)

      Sil
  7. çok güzel olmuş.sizede çok yakışmış Şenay hanım.güle güle giyin.

    YanıtlaSil
  8. vay vay vay süper olmuş süper !!! Allah enerjini bol tutsun, bu ne hız kuzum daha bir de yapım aşamasını yazacan
    maşallah !!!
    ellerine sağlık :)
    ee nasıl bir model istiyon tarifi yazdın mı ?ben mailime bakmadım çünkü nerden tarifi edecen kuzum ?
    inşallah tam istediğin modeli anlar ve çizgiye dökebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Filizcim, tarifimi de maille yapmayı düşünüyorum, bugün yarın fırsat bulup tarif ederim birkaç da fotoğraf çizeyim kara kalemle cin ayşe kıyafet giymişçesine :D Gülmek yok ama haaaaaa haha :) Mail atıncada sana bloğundan haber veririm .... Aaaaa dur dur faceden gönderirim mesajı ordan resim de gönderiliyor....

      Sil
    2. gülsem ben kendi çizimlerime gülerim beee :)ne berbat çizimlerim var yırtıp attığım, çöplere bastığım sen bir bilsen.

      Sil
    3. :) Onlara da gülme bana da :D

      Sil
  9. çok tatlı olmuş rengi :)

    YanıtlaSil
  10. Bana da gömlek hep zor gelmiştir ve hiç denemedim.Bu gömlekte çok başarılı olmuş Şenay'cım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurcum sen becerirsin hiç korkma neler neler yapıyorsun. Bence sen havada karada yaparsın :)

      Sil
    2. Teşekkür ederim canım inşallah bir gün oda olur :)

      Sil
  11. Talım bu gömleğin çok şık olmuş gerçekten bu senede bu yazda şifon tarzı gömlekler çok moda seni tebrik ediyorum şifon deyince hep korkuyla bakarım dikişi konusunda ben beceremem böyle güzellikler dikmeyi ama çok güzel seyrederim ;))))
    Ellerine sağlık canım güle güle sağlıkla giyin inşallah :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyretmez daha mı zevkli bilmem ama dikince de güzel hissediyor insan Çiğdemcim denemelisin haha ama cesaretini toplamayı da unutma elbette :) Teşekkür ederim canım güzel sölerin için de :)

      Sil
  12. Çok şık olmuş ellerine sağlık canım diğerinide çok beğenmistim.güle güle giy.yaka çok muntazam duruyor ben hiç yaka dikmedim korkuyorum açıkcasi ondan merakla bekliyorum anlatımını.şifon dedigin gibi zor bi kumaş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yaka çok çok basitmiş inan, sadece yakanın duruşunun güzelliği kullandığım ketenin kalınlığından onu unutma sakın :) Ya da içine formda durması için tela veya başka birşey kullanılabilir elbette ama ben kumaşımın güzelliğinden ötürü başka birşeye ihtiyaç duymadım yaka içinde.. Beğenmene sevindim.. Cumaya geliyor anlatım :)

      Sil
  13. Çok güzel olmuş ben bayadir istiyordum ama dilemedim maalesef gittim aldım :((((( ama sende görünce dikiş aşkım depreşiyo dikerim inş iki taneden zarar çıkmaz ;))) eline saglık.(Tugba)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Tuğbacım iki tanesi zararlı olsa benim diktiklerim beni boğarak öldürürlerdi haha, hiçbişi olmaz dik yine giyersin canım benim.. Cuma günü anlatacağım nasıl yaptığımı umarım ordan da birkaç tüyo alabilirsin :)

      Sil
    2. İnş şenaycım kumaşımı aldım bile.kumaşcıda renga renk vardı hangisini seçsem diye düşünürken mint yeşili aldim.ini diyebilirim .anlatimini dört gözle beklıcem .şimdiden teşekkürler (Tugba )

      Sil
    3. :) Tuğbacım annlatımımı yayınladım bile :) Hadi sana kolay gelsin ama hangi konuda takılırsan mail at anlatımlı olarak yine anlatmaya çalışayım :)

      Sil
  14. Çoookkk çooookkkk yakışmış size. Ellerinize sağlık. İçine siyah giyince daha bi göstermiş kendini. Düğmeleri çok güzel. Bu arada gözlükte çok hoş olmuş vallahi :). Süpersiniz kardeşiniz çok şanslı benimde ablam olurmusunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Aycancım.. Bu aralar biraz az dikebiliyorum işler güçlerden ama diktiklerimde hep oyalayıcı şeyler ondandır belkide :) Şifon çok uğraştırıyor kontrol etme aşamasında ilikler falan da biraz uzatıyor. Düğmelerden her renk aldım çok sevdim onları, hani alttan çıkıntılı mantar gibi düğmelerden, mat renkleri var çok da şeker gibiler bayıldım ben de rengarenk aldım kullanırım artık heryerde :)

      Sil
  15. selam canim nece vaxtdir yoxam ona gore yaza bilmirdim sana, bu arada hepsi cok guzel,sifon gomleyine de bayildim gule gule giy :) opuldun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Sonacım :) Vallahi ben de ço yavaşım bu aralar ama idare ediyoruz işte :) Başka bir sürü işim var bu hafta yoğunluktan bakalım ne yaparım :)

      Sil
  16. naber fıstık?gözlüklerini yesinler,dik yakıştır giy.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım benim dikiyruz giyiyoruz evet aynen öyle :) Ben normalde gözlük kullanıyorum zaten arada dedim gözlüğümlen de poz vereyim :D

      Sil
  17. gömlek çok güzel ama ben beaz pantolana da çok çok bayıldım, onuda mı siz diktiniz acaba.Duygu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Duygucum teşekkür ederim, bu beyaz pantolonu ben dikmedim o pantolon 8 yıl öncesinden bir pantolon.. Kardeşimin düğünü için pantolonlu bir kombin yapmıştımda o günden beri kullanırım :) Ben de çok seviyorum vallahi :)

      Sil
  18. bu sizin yavaş haliniz se hızlı haliniz kim bilir nasıl ablacım neredeyse 2-3 günde bir parça dikiyorsunuz maasallah çok begeniyorum gerçekten sizi....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifcim teşekkürler canım benim. Bu aralar hakikaten misafirlerden vakit bulup oturamıyorumki odamda :) Özledim dikişi vallahi bir otursam neler dikeceğim daha da yavaşladık mecbur :)

      Sil