2 Mayıs 2013 Perşembe

İlk Şifon Gömlek Dikişi...

Merhaba arkadaşlaaarrrrr :)
Aslında bugün bitirdim ama neredeyse 3 gündür bununla uğraşıyrum arap yalellisine döndü desem yeridir :) İlk şifon gömleğim dedim çünkü bu kalıptan 3 farklı şifon kumaşım için kesim yaptım. Yani iki tane daha bu tarzda gömlek yapacağım. Bunun bir nedeni bu gömleklerin kullanışlı olması diğeri ise bunu kardeşime göndereceğim kendime de yapmasam olmaz değil mi :) Kardeşime diktiğim kalem eteğin üzerine giyebileceği birkaç çeşit şey dikiyorum ama bir başladım bitiremedim.. Hep birşeyler çıkıyor zamanımı alan :) İster istemez uzadı yoksa hiç sevmem dikişimi bekletmeyi :)
Bugün sabahtan başlayıp bitirecektim ama annem annanemin evini temizliğe gidiyormuş ve yardımımı rica etti bende gittim tavanları sildim :) Tavan silmek nasıl oluyor demeyin annanemin evinin avanları plastik bir malzemeden yapılmış durumda o nedenle silinebiliyor :D Eve gelince de yemek falan derken çok geç dikmeye devam edebildim ve nihayet bitti, ütüledim falan :)
Bu gömleğin çekimlerini yaptım vakit bulduğumda anlatımlı dikişini de yayınlayacağım. Günü ile ilgili söz veremem çünkü ben de merak içindeyim :)
Daha bir kalem etek dikip yapılışını ve ayrıntılarını anlatacağım, sonra gömleğin çektiğin anlatım fotoğraflarını anlatmayı düşünüyorum.. Kolunu nasıl katladım, yakayı nasıl yaptım hepsini yazacağım meraklanmayın :) Artık resimlerimi paylaşayım ama değil mi :)
Yine ayakta ve yine ayakkabılarla birlikte bir çekim işleminden sonra sizlere şifon gömleğimi taktim etmek istiyorum :)
Sizlerle yaka nasıl dikilir, kol kenarları ve altında uyguladığım katlama yöntemleri gibi ayrıntıları da fotoğraflarıyla yakında paylaşacağımı tekrar belirtmek istiyorum :)
Bluzun şifonu krem beyaz çizgili bir kumaş ve ben de yakayı krem ketenleyaptım dik ve güzel durabilsin diye. Hem farklı renk yakalar moda zaten :)

Düğmelerimi de aslında Ece'ye dikeceğim bir elbise için almıştım damla gibi parlak kırmızı düğmelerim buraya çok yakıştı :) Ben çok sevdim :)
Bluzun altını yanlara doğru kısalır biçimde oval kestim...



39 yorum:

  1. harika olmus. her diktigin seye hayran olmamak mumkun degil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sağol Sennaatcim sen de öylesin canım elleirn marifetli hayranlıkla izletiyorsun kendini :)

      Sil
  2. ayyy nasıl güzel olmuş bu böyleeee...
    yakasının düz beyaz oluşu çok şık olmuş, düğmeler çok yakışmış, küpeler bile pek bi uyumlu olmuş :)
    elcağızlarına sağlık şekerim döktürmüşsün gene

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Şifon zorladı azıcık yavaş oldu çünkü çok kaygan olduğundan dünyanın iğnesiyle çalıştım dikerken :) Düğmeleri kuzuma almıştım bluza kısmetmiş çok da yakıştı evet, küpe de düğmelere ben uydurdum olmuş dimi :) Teşekkürlerimi iletiyorum canım sağolasın :)

      Sil
  3. senaycim süper olmuş, çizgili ve şifon birarada, daha ne olsun :) şifon kumaşa nasıl söz geçirdin dikerken :) ipucu nedir?

    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semracıııııım sağol tatlım :) İpucuuuuuu bol iğnede gizli canım :) O kadar çok iğnelerimki neredeyse dikmiş kadar oldu iğneler batmasa öyle bile giyilirdi inan :) Yani dikeceğim güzergahı iğneyle sabitledim tekrardan teyellememek için zaen uzun sürdü hepten uzamasın dedim yavaaaşşş yavaşşş iğneleri çıkara çıkara da diktim işte oldu bitti :)

      Sil
  4. Evet şifon kumaşı dikmek daha zordur kayar diye biliyorum. Çok güzel ellerine sağlık sevgili Şenay:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaydı kaydı kaymaz mı :) İğneler sağolsun başına başına kaktım dikeceğim yerlerin kaçamadılar kayamadılar çoğunlukla yavaş yavaş da diktim :) Beğenmene sevindim :)

      Sil
  5. çok şık olmuş :) yaka detayına bayıldım, ayakkabı giymene ayrıca bayıldım :)
    ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha teşekkürler Filizcim :) Ayakkabısız çıkmam abi diyeceğim yakında vallahi :) Evet yakayı da her yerde böyle görüyoruz ben de öyle yapayım dedim daha şık durdu :)

      Sil
  6. şenay hanım çok iyisiniz hele de sizin zevkinize hayranım..şimdiye kadar sadece bi elbisenizi beğenmemiştim :) inşaallah kabalık etmedim..ama onun dışında tam benliksiniz zevkiniz renk seçimleriniz dikişiniz harika diyecek laf yok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek Ceyda Hanım he rdiktiğimi eğenmeniz çok büyük bir lütuf olurdu herhalde :) Gerçekten çok teşekkür ederim güzel duygu ve yorumlarınız için :) Bu günlerde küfüre varan boyutta yorumlar alınca kıyafetlerimle alakası bile olmayan abuk sabuk şeyler bunu arkadaşlarla paylaşınca gündem ordan gidiyor ama asla size veya kıyafetlerimin görüntüsünü beğenmeyen eksikliğini farkedenlere değil sözüm :) Alakaya maydanoz bulanlaraydı :) Elbette beğenmeyebilirsiniz ben de herşeyi güzel dikemem ortada buluşalım arada beğenin yeter :)

      Sil
    2. hayır şenay her diktiğinizi beğeniyorum ve maaşallah ellerinde sihir var herhalde diyorum :)
      o kıyafetinizi hatırlamıyorum ama siyah kahve tonları idi herhalde..oda sadece renginden dolayı yoksa becerinize dicek laf yok 1 numarasınız :) o insanlarıda anlıyamıyorum ne yazık ki..ve evet ne yazık ki blog aleminde de geldi ve böyle çirkin insanlar bizi geldi buldu..üzülmeyin boşverin..Allah a havale edin..kötü söz melekler tarafından sahibine iade edilir..

      Sil
    3. Sadece bizi bulmuyorlar çünkü çok fazla olduklarından heryerdeler herkesin başına ekşiyorlardır kesin :) Ama inan takmıyorum ben işime bakarım Ceydacım :) Teşekkür ederim desteğin ve güzel yorumun için :) Çok sevindim inan :)

      Sil
  7. çok şık ççok ...zevkli hatunsun ne diyim..eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla canım dışarıda gördükçe canım çekenleri ben de dikiyorum napalım :) Beğenmene sevindim :)

      Sil
  8. Söylemesen hazır zannederim gerçekten .Artık iyice ustalaşmışsın, ellerine sağlık güle güle giyin.





    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şifon uğraştırdı ama başarmışım değil mi bu güzel yorumları duyunca öyle olduğuna daha çok emin oldum :) Teşekkürler :)

      Sil
  9. Bende de kırmızı beyaz çizgili bir şifon var
    bugun dikiş dikemediğim için kumaşlara bakıp model karalaştırmıştım
    Bu deseni beyazla garnileyip uzun gömlek tunige karar vermiştim.
    Senin bluz/gömleğin de harika
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha birkaç tane daha dikeceğim bu gömlekten ama farklı desenlerle çalışacağım elbette fakat ilk bununla başlayasaım geldi çünkü hakikaten kırmızı beyaz birbirine çok yakışmakla birlikte çok da şık duruyor çizgili kıyafetler, bir an önce dikmelisin sen de :)

      Sil
  10. Off bu harika bişi olmuş tatlım yaa
    bayıldımm:)

    YanıtlaSil
  11. Şenay hanım yine ellerinize sağlık. Yine harikasınız. Ben modayı sadece sizden takip eder oldum. Muhteşemsiniz daha ne diyeyim valla... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aycancım utandım vallahiii, ben modayı takip ettiğim kadarıyla biliyorum elbette ama o kadar güzelki bu yıl elbiseler renkler hepsine hayran kalıp dikmek isiyorum ama yetişmek mesele elbette :)

      Sil
  12. ellerine sağlık yine dikiş aşkım geldi.benim olumsuz bir durum olunca moralim bozuluyor bırakıyorum. zorlayıp dikersem bu seferde kıyafetten soğuyorum.siz bir aksilik yaşamıyormuş gibi aynı gün dikip bitiriyorsunuz maşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aksilikler de bizim için ne oalcak :) Çok zor birşey değilse mesela yanlışlıkla kumaşı ırtasından kesmemiş isem devam etmeya çalışırım fakat uzayınca bende sinir oluyorum inanın :) Onun için hevesle başlayıp bitirmek en güzeli :)

      Sil
  13. çok güzel olmuş,çok da yakışmış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim :)

      Sil
  14. çok beğendim, çizgili modası da var, e model de güzel taşıyor. pozların da diktiklerin de şahane, 41 kere maşallah sana :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çizgili bir kumaş gördüm mü atlıyorum üzerine de şifonu ilk kez gömlekte denedim azcık uğraştım ama olsun güzel sonuca değer değil mi :) Beğenmene sevindim Pınarcım sağol :)

      Sil
  15. çok güzel olmuş ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  16. Harikasın Şenay'cım gömlek tam yazlık çok güzel dikmişsin eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Nur'cum evet yazın bu günlerine uygun ama ağustos gelince başımızı dışarı çıkarabilir miyiz Edirnede bilemem onun için giyinmeli bir an önce haha :)

      Sil
  17. Canım ne şirin bir gömlek olmuş böyle. Güle güle kullansın kardeşin. Açıklamaları da bekliyorum. Bu arada sen hiç dikiş kursuna gittin mi? Yoksa ben zaten becerikli bir hatunum mu diyorsun.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeldacım teşekkür ederim :) Hayır hiç kursa falan gitmedim inanmıyor kimse artık bana ama ben evimdeki kıyafetlerimi alıp önce bir incelerim bundan önce bir iki gömlek diktim yakalı ve onu da evde kendi gömleğimi inceleyerek kumaşta kalıbını çıkararak yaptım :) Sadece matematiğim iyi :) Azcık becerikliyim galiba sen ne diyorsun :) Ben öyle şeyler demeyeyim kendime :)

      Sil
  18. cok guzel,ayrintilari bekliyorum.Ne yaparsan yap.hepsi guzel cikiyor valla,elinin tuzundandir)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Türkancım :) Elimin hamurundan mı bilmem ama ben severek dikiyorum ondan diye düşünüyorum :)

      Sil