15 Mayıs 2013 Çarşamba

Filiz'in Çiziminden....

Birçoğunuz sevgili  ESİN PERİSİ bloğunun sahibi Filiz Özdemir'i (zulaltan) tanıyorsunuzdur fakat tanımayanlarınız varsa da mutlaka tanışmalı şiddetle öneriyorum :) Kendisi çok iyi kalpli, yardımsever, neşeli ve yüreklendirici bir insan olmakla birlikte çok çok iyi de bir tasarımcı... Çizimlerine ve diktiği harika şeylere göz atmanızı öneririm çünkü farklı birşeyler göreceksiniz. Sıradanlıktan uzak, farkı yakalamış fakat kendinin farkında olmayan bir kişilik Filizcim :) Neden böyle yazdığımı onu tanıyan herkes bilir çünkü o kadar güzel dikişler ve mükemmel çizimlerden sonra kendini hala birşey çizemiyor dikemiyormuş gibi yerden yere vurur bundan da hiiiiiçççç çekinmez :) Alçak gönüllülükte tavan yapmıştır yani :) Fakat biz seni tutarız Filizcim , yeteneklerin yerlerde sürünemez süründürtmeyiz kuzum :)
Bugün sizinle paylaştığım çizimler de Filiz'ciğimin elinden çıktı... Kardeşimin mezuniyeti için bir kıyafet hazırladığımı az çok biliyorsunuzdur ... Kardeşimle onun rahatlığını ön planda tutarak ve gösterişli olmasını da düşünerek modele karar verdikten sonra Filiz'e kıyafeti anlattım ve o da güzel yetenekli elleriyle hemen çizmiş göndermiş bana sağolsun..... O kadar güzel çizmişki omuzdaki işleme detayını ben daha dar ve dalgalı düşünmüştüm fakat ona söylemeyi unutmuşum... İşlemelere başlamama rağmen inanın değiştireceğim daha kalın bir bant yapacağım ve en bayıldığım detay da açık omuz kısmındaki işlemelerin bele kadar iner pozisyonu.. Yani şerit halini orda bir kıvrımla bela kadar işleme yaparak bozmuş olacağım ve kolunu her kaldırışında harika işlemeler görünecek. Bayıldım Filizcim bu fikre gerçekten :)
Ellerine kollarına sağlık diyorum... İlham verdiğin için de ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum, üşenmedin hemen çizdin ne desem azdır inan :)



34 yorum:

  1. Modele bayıldım Şenay'cım eminim ortaya harika bir elbise çıkacak . Filiz hanımında eline sağlık tasarım çok güzel :) kolay gelsin sana canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Nurcum beğenmene sevindim. Bakalım çizim kadar güzel bir dikiş çıkacak mı ortaya :)

      Sil
  2. ne kadar güzel bir model. Rengi de harika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Model kardeşimle ortak düşüncemiş düşüne düşüne buna karar verdik inanın zor oldu kardeşim çok kararsızdır da :) Rengi ise onun seçimi illa kırmızı istiyormuş bakalım nasıl bir dikiş çıkacak ortaya :)

      Sil
  3. Canım Filizzcim sen ve Semranın yorumunu yayınlaya basacağıma Sile basınca silmiş bulundum kusura kalma emi. Çok üzüldüm ama geri dönüşü yok silinmişler klasörü de olaydı da geri getireydim ama yok maalesef. Her neyse senin adına söylediğim şeyler az bile Filizcim, yeteneklerin diz boyu da sen hala kendini yerden yere vuruorsun.. İnşallah yeteneklerinle konuşulur bir pozisyonda olabilirsin ileride, biraz da şansla alakalı bu tarz şeyler ama şansın da yaver gitsin hep inşallahhh....
    Bu arada Edirneye döndüm ama elbiseyi bitirmedim elbette. İşlemeleri yanıma almıştım sıkılınca işlerim diye ama gel gör ki birkaç boncuk anca işleyebildim yavaş yavaş yapacağım artık sorun yok.. Evet dikince paylaşacaktım aklımda o şekilde hayal etmiştim ama öyle güzel çizmişsinki İstanbuldayken bile bir an önce gideyim de paylaşayım diye sabırsızlanıyordum gelince hemen yayınladım. Tabletle asla yapamazdım bu yayını elimde kalırdı eve geldim bilgisayarıma kavuştum nihayet de yayınladım çatlamadan :)
    Tekrar teşekkür ederim Filizcim. Şimdi sıra senin çizimin kadar güzel bir dikiş yapabilmemde :)

    YanıtlaSil
  4. Semracım senin yorumun da Filiziminkiyle birlikte silindi üzgünüm tatlım. Ama çok teşekkür ederim güzel sözlerin için ve Filizciğimi de kaçırma takip et evet çok yeteneklidir kendisi söylemesi ona ayıp bana değil haha o söylemesin ben söylerim :)
    Anneannem de daha belli değil ameliyat tarihi bakalım bekliyoruz ben dönmek zorundaydım iş güç okul var tabiki hafta sonları giderim büyük olasılıkla bakalım, iyi olacak inşallahhhhh :)

    YanıtlaSil
  5. Ooo iki yetenekli el çalışması...Şahane bir elbise olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) hadi bakıcaz tatlım çizim kadar güzel bir iş çıkarırım umarım :)

      Sil
  6. Muhteşemsin Filiz'iiim, ellerine,yüreğine, zihnine herşeyine sağlık :D
    Şenaycım, eminim sen de bu elbiseyi en iyi şekilde hayata geçireceksin.Kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Selcencim öyle umuyor ve gönülden bunun gibi birşey çıkarabilmeyi diliyorum inanki :) Bakalım şimdilik işlemelrle uğraşıyorum ve çok uzun sürüyor bakalım nasıl oalcak :)

      Sil
    2. Ben bayıldım, dekolte kullansaydım kesin giyebileceğim bir modelmiş :D tiril tiril harikaa.
      Eminim olacaktır ;)

      Sil
    3. :) Bunun iki omuzu kapalısı da olur neden lmasın :) Asıl mesele işlemeler ve şifon uyumu olacak :) Hadi bakalım bindik bir alamete bakalım :)

      Sil
  7. şenay, ne yorum yazdım hatılamıyom zaten kız. güzel sözlerin için çok teşekkürler.
    elbisenin dikilmiş hali daha güzel olacak eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ben hatırlıyorum yazdıklarını önemli olan d ao meraklanma :)
      Bakalım ben de merak ediyorum dikilmiş halini inan :)

      Sil
  8. Yetenek gerçekten başka birşey:) Ellerine yaratılcılığına sağlık, sana da kolay gelsin şimdiden.Eminim sen de çok güzel dikeceksin elbiseyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım Pınarcım inan ben de merak ediyorum işlemelerim bitse de dikişe geçsem inan çok heyecanlıyım ben de daha çantasını da bulup kırmızı işleyeceğim işim çok çoookkk :)

      Sil
  9. Kumaş olarak ne kullanacaksınız.
    Model harika görünüyor.
    Tüm detayları sabırsızlıkla bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırmızı şifonla yapacağım elbiseyi, içindeki astarını da kırmızı ince ketenden yapmayı düşünüyorum. Elimde astar için çok fazla kırmızı kumaş var fakat daha kırmızı şifonumu almadım uçuş uçuş bir elbise istiyorum kardeşime :)

      Sil
  10. Aaa çok güzel bir çizim olmuş Filiz Hanımın yüreğine sağlık... Elbisenin dikilmiş halini merakla bekliyorum.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet çizim harika ben bile bu modeli böyle düşünmemiştim Hikmet Hanımcım artık ben mayıs sonu anca bitiririm bakalım ne çıkacak :)

      Sil
  11. Ablacım model harika fikrine sağlık. Filiz Hanımında ellerine sağlık. Muhteşem bi çizim olmuş. Filiz Hanımı takibe alıyorum. Eminim ki sende nefis bir dikiş ortaya çıkarırsın. Çok kolay gelsin.Şifonu kendinden plili şifon kullansan nasıl olur acaba... Naçizane bu benim fikrim. Anneanneni gördüğünde benim için çok öp. Bir an önce ayağa kalksın. Hadi sana kolay gelsin.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim aycancım :) Al tabi takibe onda çiizm de dikş de çok maşallah :)
      Kendinden pilili şifon fikri de süpermiş canım teşekkür ederim bakalım Edirne de bulabilecek miyim bulursam daha mı iyi olur yoksa kollarda kolu tam açtığında altta sıkıntı mı yaratır sade şifonla daha bol büzgü verme şansım oluyor nede olsa.. Yani aklıma sadece o takıldı kendinden pilili şifonu kullanırken büzgü verirsem kötü durabilir vermezsem deeeeee bu defa da kolu kaldırdığını düşün ordan gerilen şifon etek uçlarında bir gerginliğe neden olur mu diye düşünüyorum. Kendi kendime daha düşünürüm bunu şifonu daha almadım ama fikir çok güzel tatlım teşekkür ederim :)
      Anneannemi artık ameliyattan sonra anca görebilirim herhalde tatlım ama senin adına da öpmek nasip olur inşallah bol bol öperim :)

      Sil
  12. harika bir yazi olmus Senay :) Filizi de ne guzel anlatmissin :) srtik merakla senin elinden cikacak olan elbiseyi bekliyicez.eminim cok guzel olacaktir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Biz Filizi biliyoruz da bir kendine inandıramadık Senaatcım :) Sen de çizimde birkaç düzeltme yapmıştın galiba o dönemlerde tabletten okuduğum anladığım kadarıyla Senin de işlemeleri sildiğini söylemişti Filiz o haliyle de çok güzel ama işlemeli istiyorum bir can alma noktası olsun diye düşündükk kardeşimle :) Senin de emeğine teşekkür ederim Senaatcım :)
      Bakalım nasıl birşeyler çıkacak :)

      Sil
    2. evet filiz gostermisti bende vaayy demistim gorunce ve islemeli halini daha cok begenmistim :) filiz islemesiz halinden de bahsetmisti ama islemeli cizdim dedi. ben de sadece biraz dokunmus oldum,o da cok onemli bisey degil. cizimdeki butun emek Filize ait :) ve haklisin Filize bir turlu nasil biri oldugunu anlatamadik gitti :) o bana gore bu dunyadaki en guzel insanlardan biri :)

      Sil
    3. Her ne olursa olsun elind eğmiş emeğine sağlık Senaatcım :) Sağol tatlım...
      Filiz hakikaten az bulunur bir arkadaş şanslıyız bizler de :)

      Sil
  13. Modele de, modeli çizene de hayran oldum. Gerçekten böyle bir modeli dikebilecek misin? O zaman sana da hayran olacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülsüm Hanımcım dikerim elbette işlemeleri bir bitsin, bugün şifon arayışıma da başladım yakında alıp dikerim ama önce işlemeleri bir bitirmek istiyorum :) Asıl iş o, gerisi yaklaşık bir ay içinde ortaya çıkacaktır bakalım ben de merak ediyorum sizin gibi :) Bu kadar güzel dikersem kendime birşeyler hediye ederima rtık ödülü hak etmişimdir değil mi :)

      Sil
  14. şenay, 10marifetteki yazdığın plandan vazgeç kuzum ben almış sayıyorum kendimi sağol var ol düşünmen yeter. o kolye sana çok ama çok yakışıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sen karışma bana kızzzzzz :) Düşünüyorum öyleyse varım uygulayınca daha bir var olmak peşindeyim :)

      Sil
  15. Çok güzel bir model gerçekten Çizen Filiz Hanıma da sana da bravo diyorum. Çok hoş birşey ortaya çıkacak belli ki;) Ellerinize sağlık. Güzel bir birliktelik olmuş bu;) Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim tatlım inşallah işlemelerimin yarısını bitirdim bile bakalım nasıl birşey çıkaracağım ortaya o kadar merak ediyorumki ben de :) Umarım Filizin çizdiği gibi bir model olacaktır :)

      Sil
  16. yaptıklarınız yapacaklarınızın garantisidir diyorum ve elbisenin bitmiş halini görmek için sabırsızlanıyorum. kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim işlemelerim neredeyse bitti ama bu arada başka işler de girdi araya ama yakındır bitecek :)

      Sil