11 Mayıs 2013 Cumartesi

Etekte Deniz Ferahlığı...

Merhaba arkadaşlar...
Siz bu yaıları okurken aslında ben İstanbulda olacağım. Çünkü Anneannem çok hasta ve son umut olarak İstanbula da gelip doktora görünecek. Şu anda belki de ameliyat bile oluyordur ben bu yazııyı perşembe günü hazırladım ve program yaptığım için şu anda ne vaziyetteyim bilemiyorum... Salı -çarşamba gününe kadar da burada olacağım için yazılarımı hazırlayıp program yapayım da ben yokken kendi kendilerine yayınlansınlar istedim...
Bu defa kardeşime bir etek ve bir de file bluz yaptım... Bunlar artık son dikişlerim kardeşim için çünkü kardeşim de Ankara'dan İstanbul'a gelecek ve orda buluşacağız ona vereceğim diktiklerimi. Şimdilik bunlar son onun için :)
Hadi bakalım fotoğraflarla anlatıma geçelim :)
Eteğin kumaşını gördüğümde hayran kaldım ve aklımda Apile etek yapma fikri vardı bunu görünce ışıklar belirdi beynimde ve eveeeetttt bundan harika olur dedim :) Bunu kardeşime yaptım ama kendime de bir kumaş aldım eksik kalmam yani :)

Bu etek kardeşimin olduğu için pileler yukarıda kaldı . neden mi :) Kardeşim elbette benden zayıf. Şimdiye kadar hep esnek kumaşlarla kalem etekler diktiğim ve onları gördüğünüz için orda sorun olmadı içlerine girdim ama bu kumaş esnek değil kaskatı bir kumaş bu nedenle aslında diz altında kloş etek görünümünde olan önden 3 arkadan 3 adet apilesi olan etek benim üzerimde kısa ve pileleri yüksek gibi durdu :) Ve pileler çok açıldı çünkü elbette üzerime oturmadı keşke ben de girebilsem eteğe ama kendime göre diktiğimde daha iyi göreceksinizdir :)
Sadece eteği göstermek istedim ve üzerime geçiriverdim :) Aşağıdaki fotoğraflarda daha iyi göreceksiniz zaten :)


Evet gördüğünüz gibi etek bende yüksek bel gibi durdu aslında değil :) Be aslında tam kalça üzerine oruracak olan etek kemeri benim ancak göğüs altına geldi ve elbette tam oturmadı çünkü oraya göre yapılmadı :) Kardeşimin belinde duracak veeee pileler açılmasın diye bir miktar aşağıya kadar diktiğim dikişler de öyle yukarıda olmayacağından pileler kendiliğinden olur olmaz açılmayacak :)

Yüksek bel halini de sevdim eteğin ama ne yalan söyleyeyim :) Kendime dikerken bunu göz önüne alarak dikeceğim yeni bir model buldum :)

Bakın arkadan pileler nasıl açıldı bende :D Çünkü benim totoma göre yapılmadı haha ve pileler totoda dikişlerle kapatılmış olacağı için öyle kötü açılmalar olmayacak kardeşimin üzerinde..
Ben kendime diktiğimde nasıl dikildiğini de anlatımını yaparım fotoğraflarla fakat bunu yaparken yetiştireyim diye vaktim olmadı.
Eteği beğenmişsinizdir umarım.
Aşağıda da file kumaşımdan yaptığım basit salaş bir bluz görüyorsunuz.. Bunlar çk basit ama çok kullanışlı oluyor sıcak havalarda inanın bana :) Ben tek omuz düşük olacak şekilde yaptım. Yani omuz genişliğini fazla tutunca zaten mecburen bir taraftan düşüyor da ona göre de biye dikişini yaptım elbette :) Altına ince bir biye ve yakasına da biraz daha geniş bir biye kestim ve diktim. Kollarda biye istemedim daha akışkan dursun istedim, rahat hareket etsin kollar. Çünkü biye yaptığınızda tornaya sokmuşsunuz gibi düz duruyor neresi olursa olsun :) Kolalrda serbestlik istedim ve sadece sürfile geçtim iki sıra o kadar :)


Evet bunlar son kıyafetleri kardeşimin yeter ama değil mi haha :)

37 yorum:

  1. çok güzeller , ne diyelim böyle ablaya can kurban...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Pınarcım eh işte iyi bir abla olmaya çalışıyoruz :)

      Sil
  2. bayıldım !!!!!!
    tek kelimeyle muhteşem bir etek olmuş :)
    file bluza da bayıldım ellerine sağlık :)
    anneciğine geçmiş olsun inşallah ciddi bir sorun yoktur.Allah şifa versin.
    anneler günün sağlıkla ,mutlulukla geçsin
    facebook mesajla yolladım çizimi inşallah beğenirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Filizcim çok sağol ama annem değil anneannem hasta bakalım doktorlar ne diyecek bekliyoruz haberleri...
      Çizimine de bayılldııımmmmmmm çok güzel olmuş sana da belirttim zaten yayınlamalıyım onu biraz önce çok beğendim gerçekten ellerine kollarına sağlık :)

      Sil
    2. aaa ben annen hasta sandım
      benim gözler de hakikakten sorun var aynı hatayı tekrar tekrar yapmışım.
      anneannene geçmiş olsun.

      Sil
    3. Sağol Filizcim olsun iki tane anne anne yazınca aynı şey olmuş gözler yanılablir haha takma kafana :)

      Sil
  3. Şenayımmm ben bu denizli eteğe bayıldımmmmm bakmalara doyamadım gerçektende çok güzelll olmuş kumaşıda dikimide şahane kardeşin sağlıkla güle güle kullansın inşallah valla istanbulda olsaydım kardeşine varmadan o eteği senden alırdım :)))))))))))))))))) Bayıldım yani o derece sen düşün :)))))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım ne güzel cümleler onlar yavvv :) Beğenmen ne güzel kumaş çok güzelya bu model de çok güzel oldu ona diye düşünüyorum ama denizi çağrıştırıyorya onun için çok daha iç açıcı oldu herhalde :) Kendime de dikeceğim bakalım nasıl olacak :)

      Sil
  4. Ablacım ellerine sağlık. Çok cici olmuşlar özzellikle eteğe bayıldım.Üzerinde de çok güzel olmuş. Bende bi tane yapacağım. Bu arada çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Aycancım Amiiinnnn bakalım bekliyoruz ama yanında olmak iyi geldi bana :) Eteği beğenmene de çok sevindim, ben de dikeceğim kendime de kardeşime verdim bu eteği malum artık onun dolabında :) Kendime dikerken anlatımlı fotoğraflarını da çekmeyi düşünüyorum ama bir süre sonra ancak yapabilirim :)

      Sil
  5. Öncelikle geçmiş olsun, Allah şifa versin dilerim ki. Öte yandan bir önceki yayında ikimizde gömlek dikişi anlatmışız çok hoş olmuş canım gömlek de anlatım da. Öte yanda bu yelkenli etek çok çok hoş. Kardeşin güle güle giysin. File bluzlar aynı şekilde yazın çok rahat gerçekten. Eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım teşekkür ederim, bu aralar İstanbulda olduğun için diğer yayınlara da bakamadım ancak kendiminkileri yayınlıyorum ama eve döndüğümde hepsini inceleyeceğim :) Dediğin gibi bu aralar bu tarz gömlekler boy gösterrken anlatmamak da olmazdı sen de ben de aynısını düşünüp yayınlamışız anlatımını demekki :) Aklın yolu bir :) Etekten bir tane de kendime dikeceğim anlatımını da yaparım artık :)

      Sil
  6. Eteği de kumaşı da çok beğendim ayrıca yüksek bel hali de güzel olmuş :) Anneme de göstersem diyorum ama en iyisi bir terzi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) haha hadi terzilere doğru yol alınız :) Yüksel bel haliyle elbiseye benzedi galiba ondan şirin göründü benim de gözüme bakalım ben de yüksek bel dikebilirim :) Beğenmene sevindim tatlım :)

      Sil
  7. Senaycığım anneannene çok geçmiş olsun. İnşallah şifasını bulur. Rabbim yaşlılarımızı başımızdan eksik etmesin Onlar evlerin bereketi.
    Eteğine bayıldım. Kumaşı bir harika. Uzun etek ve elbise de çok güzel olur o kumaştan. Güle güle kullansın kardeşin. Benim ne dikiş dikebileceğim bir kız kardeşim ne de bana dikecek bir ablam var. İkinizde çok şanslısınız. Allah sizi nazardan esirgesin. Öpüyorum. tekrar geçmiş olsun. İyi haberlerini bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh Yeldacımmm biz üç kız kardeşiz ve ben en büyüğüyüm ve kız kardeşim olmasını çok seviyorum hakikaten farklı birşey :) Ama üzülme sen kendine dikersin bak bölünmez kimselere haha tabiki şaka :) Ama yinede kendine dikmene engel değil elbette :) Beğenmene çok sevindim gerçekten sağol güzel torumun için ve teşekkürler geçmiş olsun dileklerin için. Şu an yanındayım annanemin ve onu iyi görmek bana çok iyi geldi gerçekten daha iyiyim yani :)

      Sil
  8. SENAYIM,GUZELIM BENIM,INSALLAH ANAANNEN TEZ BIR ZAMANDA AYAGA KALKAR AMIN, ETEYEBAYILDIMMMMMMMM COOOK COOOOK GUZELMIS,, GULE GULE GIYSIN KARDESIN OPDUM SENI

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sağol Sonacımmmmm güzel dileklerin için de teşekkür ederim Amiiiinnnnnnnnn :)

      Sil
  9. GUZEL OLMUSCANIM BENIM ETEYIN SUPERRRRR BAYILDIM INSALLAH DA ANAANNEN TEZ BIR ZAMANDA AYAGA KALKAR AMIN

    YanıtlaSil
  10. öncelikle büyük geçmiş olsun canım allah acil şifalar versin bu sefer ayakkabılar için bişe yazmıycam yeterince yazdım zaten etek süper olmuş ben çok beğendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha ayakkabılarıma laf atmayacağını söylerken bile mesajı aldım inan Melisacım haha Allah güldürsün seni de sen de beni güldürdün şu anda :)
      Güzel dileklerin için de çok teşekkür ederim :)

      Sil
  11. cok guzel olmuslar, guzel gunlerde giysin kardescigin, bu arada, sana bende: abla diyebilirmiyim abla???? :)
    (kafa yanda kucuk emrah modunda, kasin biri kalkik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha bildim o bakışı bilmem mi haha kardeşim benim beğenmene sevindim :)

      Sil
  12. canım çok çok geçmiş lsun inşallah düzelir anneanneciğin.eline sağlık gene harikalar yaratmışsın..sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin tatlım amiinnnn iyi dileklerinizle inşallahhhhh. :) Beğenmene sevindim ...

      Sil
  13. Anneannenize çok geçmiş olsun Allahım tez zamanda iyi olmayı nasip eder inşallah.
    Diktikleriniz çok güzel olmuşlar. Eteğin kumaşına bayıldım gerçekten. Allahım güzel günlerde kullanmak nasip etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiiiin Hikmet Hanımcım sağolun ...
      Eteğin kumaşı harika gerçekten tam da yazlık :) Kardeşim aldı götürdü bile yerini buldu hepsi nihayet :)

      Sil
  14. Ellerine sağlık harika olmuş. Her zamanki harika görünüyorsun canım. Geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. Güzel, huzurlu ve sağlıklı günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esracımmm amin canım çok sağol güzel dileklerin için.. Beğenmene de sevindim...

      Sil
  15. canım allah acil şifasını versin, inşallah tez zamanda iyileşir anneanneciğin.

    eteği çok beğendim ve yüksel bel fikri kafamda ışık yaktı, çok hoşuma gitti, izninle not alıyorum :)
    öpüyorum

    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Semracaımmmmmm sağol canım :)
      Al notlarını kuzum beyin fırtınası yapalım çıkart birşeyler patlat bir güzellik ortaya :)

      Sil
  16. yeter tabi,senin kardeşin olmak varmış,anneannene acil şifalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetti yetti verdim gitti artık kardeşime artık kendime çalışacağım biraz da :) Teşekkürle rcanım...

      Sil
  17. birde mini etek kombinleri yaparmısınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili tasarımcı mini eteklerim de var bloğumd aslında :) Çok fazla kullanmadığım için genelde alem etek dikiyorum kendim için. Kalem etek yazıp arattırın ya da etek olarak arattıırın bloğumda göreceksiniz :)

      Sil