13 Nisan 2013 Cumartesi

Maksi Eteğim...

Merhaba arkadaşlaaarrrr.... Bugün cuma pazarından bu kumaşı gördüğüm gibi aldım ve bu eteği dikeceğimi bilerek aldım yanii :) Çok sevdim uzun zamandır böyle bir etek istiyordum zaten ama bulamıyordum böyle kocaman desenli ve karışık bir kumaş :) Bugün görünce hemen aldım havada kaptım, o anda başka bir kadın tutsaydı kumaşı çekiştirir yine alırdım yani :) Kumaşımı kemen kesip biçtim veeeee eteğimi dikip ütüledim bakalım beğenecek misiniz :)
Bugün makinem nedense bir türlü flaş çalıştırmadı, azcık güneş gördü gerek görmedi başka aydınlatmaya herhalde :) Onun için fotoğraflar çok da net olmayabilir idare edin :)

Eteğim aslında kocamaaaannn bir dikdörtgen, tek espirisi belinde pililerle büzgü vermiş olmam. Belimin ölçülerinde kemer kesip kenarlarını dikip ütüledim. İçinde yavru ağzı bir astar kullandım dizlere kadar. Etek kadar geniş tutmadım astarı hareketimi engellemeyecek kadar bir genişlik ayarladım o kadar, fazla geniş olması zaten viskon olan kumaşı hepten kabarıklaştıracak ve daha şişman gösterecektir :)
Daha sonra astarı bazı yerlerde pilileyerek eteklik kumaşımı ise düzenli aralıklarla pile vererek iğneledim etek kemerinin içine ve daha sonra da diktim :)  Eteklerin altını katladım. Son olarak da pililer nedeniyle kabarık duran kumaşımı ütüleyip kabarıklığını ortadan kaldırdım :)

Efil efil giy-çık bir maksi eteğim daha oldu :)

Arkada kemer birleşiminde bir tane düğme ve küçük bir etek fermuarı kullandım.



64 yorum:

  1. yine güzel yine harika :) yaz demek etek demek, elbise demek benim için. çok şirin ve kullanışlı bir etek olmuş canım, güle güle giy :)


    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Semracımmmm, etekleri ve hatta maksi etekleri daha çok severim ben de yazın fakat rüzgazlı havalarda zor oluyor miniler maksiler daha güzel :)

      Sil
  2. maaşallah boylu poslusunuz zaten etek de çok hoş olmuş çok da yakışmış :)
    taze bloguma bekliyorum :)http://masalperisiyle.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Meryemciimmm boy pos yok o kadar kuzum alttan dolgu topuklularımı giydim de ondan yani :D Yoksa standart bir türk kadını kadarım bende yani :) Beğenmene sevindim...

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Bugün hava harika dışarı çıkarken bunu mu giysem diye de düşünmüyor değilim yani tatlım :)

      Sil
  4. hastalandiiimmmmmm... gorur gormez fena olduuuummmmmmmmmmmmm..... istiyoruuuuuuuuuuuuummmm..
    harika ya bayildiimmm ellerine saglik Senay :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlımmmmm bu kumaştan haftaya gittiğimde görürsem bir tane de sana alınabilir neden olmasın :) Teşekkürler güzelim :)

      Sil
    2. tesekkur ederim senay ama ben biraz uzaktayim :) yakinda olsa o etekten bana da yap diye basinin etini yerdim,okadar cooook begendim yani :) kolay kolay gordugum seylere kafayi takmam ama senin yaptiklarinin cogu kafaya takilacak cinsten oluyor :)

      Sil
    3. Bunun dikişinde ne var kuzum, yeterki iste ama evet uzaktasın :) Fakat olmayacak şey değil... Türkiyeye gel diyoz ona da yanaşmıyon bakalm :)

      Sil
    4. ben ugrastirmak istemiyorum yoksa bana da yap yolla derdim :) ama biraz masrafli olur ve buraya gelmesi 10 gun alir. odeme yapmayi dusunsem nasil yapabilirim diye bir yolunu bulmam lazim.onu da halledeyim senay eteeek senay eteeekkkk diye gelirim ikide bir :D ben belime ve boyuma gore uzun etek bulamiyorum o yuzden bu konuda biraz dertliyim :)

      Sil
    5. Evet Kıbrısa falan göndermişliğim var kumaş da 10-12 günde ancak gidiyor :) haha ödeme sorun değil canım benim sen o kısımları takma kafana :) Selvi boylu ince belli kızsın bulamazsın kendine göre :)

      Sil
    6. turkiye sinirlari icinde olsaymisim en azindan :( odeme onmli,ben boyle etek bulsam magazada,fiyatina bakmadan almaya kosarim hemen :)el yapimi olunca hersey daha da degerli,saglik olsun,resimlere baka baka ic geciririm artik :)

      Sil
  5. Bende bu tarz etekleri çok seviyorum, yazın sıcaklarda çok rahat.. kumaşınızda çok güzelmiş. iyice anladım pazarlarda çok farklı ve güzel kumaşlar var, malesef bana çok uzak. Zeytıinburnundan almıştım bir kaç çeşit çok çok güzeelleri toptan sattıklarını söyleyip vermiyorlar aldıklarım pek içime sinmese de dikiyorum yavaş yavaş işte.. Neyse canım seni meşgul etmiyeyim ellerine sağlık güle güle giy. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saadet Hanımcım evet yaz aylarında efil efil alttan hava alan uzun eteler çok kulalnışlı oluyor viskonlar da yazlar için ideal,iç astarını da ince keten kullandım o da serin serin çok rahat oldu :)
      Pazarlarda çeşit kumaş oluyor olmasına da dediğim gibi ben bu kumaşı uzun zamandır ara ara görememiştim bu hafta gördüm ancak. Her istediğiniz o anda olmayabiliyor ama görünce de kaçırmamalı güzel kumaşları :)

      Sil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. etek çok güzel olmuş abla sana da çok yakışmış :)kumaşın deseni süper. güle güle giy :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım teşekkür ederim beğenmen ne güzel :) Kumaşı uzun zamandır bekliyordum bu hafta şans eseri denk geldim :)

      Sil
  8. Şenaycım çok yakışmış ve ben desene hayaran kaldım.Maksi etekleri seviyorsun belliki.ben Adana'da giyemiyorum insanı bunaltıyor ama mutlaka deneyeceğim:)))viskon yaz ayları için çok ideal bende aldım fırsat bulursam dikeceğim.senin kadar hamarat değilim malesef:)))sevgiler canım güle güle giy.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıcaklarda kendi uzuvlarım bile bana fazla gelirken Adanayı düüşünemedim şimdi ben çok sıcak sevmem tadında olsa herşey ama olmuyor her zaman :)
      Fakat dediğin gibi viskon iyi oluyor yaz aylarında ama azcık da esiyorsa hava alttan alttan da rüzgar gelse daha güzel olur serinlersin ama esmiyorsa nefes almak bile zor elbette :)

      Sil
  9. waoww süper olmuş canıcım rebngarenk yaz gelince hep etek zaten sabah sabah gözüm gönlüm açıldı ayrıcaaa sanada çok yakışmış ;)
    Güle güle sağlıkla giyin canım .....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Nehircim sabah sabah benim de güzel yorumlarınızla içim açıldı :) Hafta sonu pek bakan olmaz dedim dün gece yayınlarken ama baktım dolmuş yorumlar çok teşekkür ederim güzel yorumun için :)

      Sil
  10. Kumaşını çok beğendim çok güzel bir etek olmuş . Yaz için ideal :) güzel günlerde kullanın ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hikmet Hanımcım, Yaz için serin seçenekleri değerlendiriyorum az kaldı kavurucu sıcaklar gelecek bakalım :)

      Sil
  11. Renkte modelde çok güzel olmuş canım bayıldım tam yazlık :) eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nurcum :) Beğenmene sevindim :)

      Sil
  12. cok guzel olmus

    YanıtlaSil
  13. selam canim ben sona azerbaycandan hatirladin her halde neyse sana blogumdan yazamiyorum,hata oluyo,her neyse,bu arada eteyin cok guzel kendinde ayri bi guzel,her sey ykisiyor guzelime :) inanin sizi o kadar seviyorum ki,her gun blogundayim cok tatlisiniz,oz blogumdan cok sizin blogunuzdayim,opdum seni kocamaaaaaan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatırladım Sonacım :) Çok teşekkür ederim gerçekten ne kadar güzel bir yorum bu bööyle... Kendi bloğunu da ihmal etme olur mu :) Çok teşekkürler :)

      Sil
  14. Etek de kumaş da çok güzel görünüyor. İyi günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Yeldacım beğenmene seviindim :)

      Sil
  15. vayyyyy ben bohem olamadan sen çoktan bohem oldun şenay çalışkanlığınla. muhteşem güzel deseni var, çok güzel olmuş. alaçatı, bodrum sokaklarında ne güzel gezilir bu etekle be ya :)ellerine sağlık, sağlıkla giy inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Filizcim, desenleri görünce hayallerimdeki kumaşı gördüm aldım zaten uzun zamandır böyle birşey vardı aklımda :) Bodrum olmasa da Edirne sokaklarında salınrım artıkın :)

      Sil
  16. Sevgili Sonacım
    Sevgili Feyza Altunay
    Sevgili Kocam Bana topaç Der
    Afedersiniz yorumlarınızı okudum ama maalesef yayınla diyeceğime sil diyebildim ve güzel yorumlarınızı istemeden siliverdim :) Kusura kalmayınız güzel yorumlarınız için de çok teşekkürederim :)

    YanıtlaSil
  17. Ayrıca Sona'cım senin bloğundaki izleyiciler ile ilgili olarak sorduğuın soruyu bloğunda bir araştırdım ve şunu buldum :)
    Bizim bloglar blogspot uzantılı seninki blogcu uzantılı ya. Senin blogda sağ üstte GİRİŞ/KAYIT diye bir buton çıkıyor bizde ve ordan blogger hesabı açmak gerekiyormuş. Ben açtım ve seni takibe aldım ancak öyle oluyor.. Herkes hesap açmaz ama zor yani izleyicin olmak senin :)

    YanıtlaSil
  18. Bir yorum daha vardı hemen okumadan ayyınlayayım öyle okurunm dedim ama kimdiiiii sildiiiimmmmmm :(

    YanıtlaSil
  19. tesekkur ederim Senaycim,coooook tesekkurler cok mutlu tdin beni :)))))))))))))

    YanıtlaSil
  20. tatlim,ben de seni takibe aldim :)

    YanıtlaSil
  21. Çok güzel olmuş renkler harika .Güle güle,serin serin giyin:)

    YanıtlaSil
  22. Kumaşın deseni ve modeli çok güzel ellerinize sağlık Şenay hanımcığım iyi günlerde güle güle kullanın.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Mehtap Hanım böyle büyük desenli kumaş arıyordum bulunca kaçırmadım tabi :)

      Sil
  23. canımcığım bahar temizliği yapıyorum ara verdim sana baktım,sen baharı getirmişsin zaten,güle güle giy,kocaman öpücükler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim canım sana kolay gelsin, ben bahar temizliğimi parça parça yapıyorum, dün camlarımı silip bitirdim, odaları zaten temizlemiştim de mutfağım var oraya girmeye korkuyorum çıkamam diye :)

      Sil
  24. Merhaba srnay hn. Cok yakismis. Kumas ayri bir guzel, manken keza harika. Kumaslari pazatdan aldiginizi yazdiniz pazar tek bir gun mu kuruluyor . Yada hangi gunlerde kuruluyor bilgi alabilirmiyim. Bu hafta balkan senlikleri icin c.kaleden edirneye gelecegim insh.firsat olursada pazarindan kumas almak isterim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim :)
      Kumaşları Cuma pazarından alıyorum, eğer gelecekseniz cuma günü gelmenizi tavsiye ederim ben de :) Her hafta ne olacağı belli değil bu hafta şifon yağmuru gibiydi her renk şifon aldım ama artık rengarenk kumaşlar var, balkan şenliklerine gelecekseniz cumaya denk getirin :) Ama yarım günnüz orda geçer söyleyeyim :) Ayrıca Cuma pazarı nerede derseniz size gösteremeyecek de adam yoktur herhalde :) Bakın ben neredeyse her hafta giderim gelecekseniz haber vern benimle birlikte gidersiniz size gösteririm :)

      Sil
  25. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  26. etek çok güzel tem yazlık ellerinize sağlık bende sizi beklerim
    www.kendimceseyler.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim :) Ben de gelirim gelmem mi :)

      Sil
  27. Şenay'cığım iyi ki kapmışsın kumaşı, senin ellerinden çıkınca iyice göstermiş kendini. Yazın efil efil giyersin, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Nowacım çok teşekkürler ellerim için yaptığın güzel iltifat için :) Beğenmene sevindim.

      Sil
  28. etek çok güzel en kısa zamanda cuma pazarını fethetmeye gelmem lazım sizin aldığınız kumaşları gördükçe insanın içi gidiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevimcim hadi bakalım şimdi yazlık kumaş kaynıyor pazarlar :) Fakat ben Edirnedeyim oralarda bkimbilir daha ne kumaşlar vardırrrr :)

      Sil
  29. Şenay hanım ben Edirne Uzunköprü'de oturuyorum yani yakınım hatta pazar günü Edirne'deydim bir cuma gününü kendime ve pazara ayırmam lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaaa çok sevindimmm :) Cuma pazarına gideceğiniz gün saati de verin de oralarda görüşürüz belkide :) Ben 9 ay kadar uzunköprüde çalışmıştım aslında ama 5 ay önce ayrıldım :) Hergün uzak oluyordu :)
      Edirneden bir takipçi çok sevindim yani :)

      Sil
  30. Mutlaka haber veririm keşke daha önce burada çalıştığınızı bilseydim görüşmüş olurduk yine buralara gelirseniz haber verin nerede çalıştınız burada evet her gün buraya gelip gitmek zor olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıda itfaiyenin depolarının orda bir ambalaj atğı geri dönüşüm tesisi açılmıştı Belediyeyle çalışıyorduk :)

      Sil
  31. Hanımh anımcık gelin adayı gibi yaa bayıldım yaa :)
    eteğin renkleride desenleride çok güzel canım bnm inan çok yakışmışş :)
    puantiyeyi çok severim birde kırmızıyı bütün olarak bakınca kumaşın desenini çok güzel bi şekilde kullanmışsın
    bence bu kumaşlardan bolbol al elbise yap pantolon etek yap :)
    sana çok yakışmışş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Kırmızının asaleti diyelim ona bence...Eveteteğin kumaşı da çok güzel bir de yazlık olunca güzel durdu ben de çok sevdim de daha havalardan giymek nasip olmadı be kuzum :) Hanım hanımck gelinlik zamanmı da geçirdim evde de salaş takılıyom :D Havalar ısınsa da giysem ama dimi :)

      Sil
  32. Cok begendim senay ellerine saglik

    YanıtlaSil