12 Nisan 2013 Cuma

Kuzum için Sırt Çantası...

Eeevvveeettttt... Bu hafta neredeyse çoğunlukla kardeşim ve yeğenlerime çalıştım diyebilirim :) KArdeşim için diktiğim tuniği bir önceki yazımda paylaşmıştım ama onun dışında birkaç parça daha gönderiyorum ona :) Yeğenlerimden Yiğit'e takım elbise diktim. Fakat ceket yerine yazlık iki taraflı yelek yaptım. Kumaş pantolon ve dışı gri içi siyah olan iki yönüyle de giyebileceği bir takımı var umarım olacak üzerine bakalım... Yağmur için de kloş cici bir etek diktim, bir sürü toka bilezik aldım ve bir sürü de fiyonk yaptım saçlarına taksın diye rengarenk :) Ayrıca Yiğit'im için de bir sürü papyon diktim, değiştirip değiştirip taksın kuzummmm :) Ben onları fotoğraflamadım giysinler bana göndersinler fotoğraflarını onların üzerinde görün öyle koltuk üstünde fotoğraflamak istemedim :) Mankenlerinin üzerinde daha güzel olacaklar ben de merak ediyorum :)
Neyseeeee dün onlar bitince ben akşam Muhteşem Yüzyılımı izlerken bir yandan da Ece'ye dikmek istediğim çantanın kesimini yaptım.. Kumaşı, astarı ve kapitoneleriini kestim. Bu sabah da kalkıp Ece'yi okula götürünce ilk işim eve gelip dikmeye başlamak oldu. Bitirince de temizlik yapıverdim bir güzelllll... Ece'yi okuldan alıp eve gelince de hemen fotoğrafladım :) Bakalım beğenecek misiniz :)

Bu kumaşı Ankara'ya gidişimde almıştım sevgili Duyguyla :) Kasım ayı sonuydu ve kaç aydır birşeyler yapmamı bekliyordu.. Nihayet bir sırt çantası oldu kendisi ve mutluymuş öyle diyor :)
Çanta o kadar güzel olduki bundan bir önce LCW'den aldığım çantadan hiçbir farkı yok, sadece sırtındaki askılarda şu ayar aparatlarımdan olmadığı için uzun yaptım askıları ve halkadan bağladım ikisini de oldu :) Onun dışında gelip tek kusur görene çantayı hediye ederim haha :) Ece verirse tabi :) ki hayal kurmayın vermez :)
Çantanın güzel duruşu kapitone sayesinde oluyor :)
Neyse ben kalpli birşeyler yapmak istedim, konseptimiz bu defa kumaşın üzerinde de bulunan kalpciklerden olsun dedim oldu bittiiiii :)


Arkadaki fiyonkun üzerinde bir minik kalp var nedir o diye soranlara unutmadan söyleyeyim, hangi ara yaptım bilemiyorum ama minik bir makas darbesiyle öminicikkkk bir kesik vardı fiyonkta ve o kadar dikmişim yenisini yapıp söküp dikemedim üşendim ben de minik bir kalp kesip diktim :) Ahanda kusurumu söyledim haha :)




Yapılışını da biraz fotoğrafladım. Aslında aklımda boyutları da dahil tüm aşamalrı fotoğraflamak vardı ama inanın çok parçalı ve çok fazla ayrıntı var fakat asla zor değil korkmayın bence :)

A: Çantanın üst kısmı iplerin girdiği bölme yani. ön ve arka için iki adet kesilecek. (Bu parça ince kalacak kapitone veya astara gerek olmuyor)
B: çantanın ön ve arka parçası. 2 adet kesilecek. ( aynı boyutlarda 2 adet kapitone iki adet de astar kesilecek.)
C: Çantanın tabanı. 1 Adet kesilecek (1 adet kapitone ve 1 adet de astar kesilecek)
D: Çantanın kapağı. 2 adet kesilecek, kapağın önü ve arkası da kumaş olacağı için astara gerek kalmayacak fakat 1 adet kapitone kesilecek)
E: Sırttaki omuz askıları. 2 adet kesilecek (her biri için birer kapitone kesilecek astara gerek yok)
F: Öndeki kalp dekoru. Seçim size kalmış 1 adet kesilecek. (1 adet kapitone ve bir adet astar kesilecek)
Kalbi ben dayanamayıp hemen diktim de onun için bu fotoğrafa kendim çizdim haha :)

Kalbin dikilmiş hali var burda.. Öncelikle kumaş altına kapitoneyi alıp kalbi dikeceğiz. Astarı almayın yoksa astarın içinden dikiş görünür. Sadece kapitone ve kumaş.
Kalbi ben direk kumaşa dikmek istemedim öyle olduğunda basık duruyor. 3 boyutlu bir kalp yapabilmek için, öncelikle bir şerit diktim kalp şeklinde ve onun üzerine kalbimi diktim. Aşağıda yandan boyutunu ve yksekliğini görüyorsunuz :) Böylelikle cek içine kolayca birşeyler koyulabilecek bir boyutta olmuş oldu ve görüntüsü daha güzel oldu. Çantayı bitirdikten sonra bir de o yükseltiye kurdeleden şetir diktim tam oldu :)


Ben elbette beyaz kapitone ve astar olarak da pembe eski bir masa örtüsünü kesmek suretiyle kullandım :) Yer yer sararmış masa örtüsü de değerlenmiş oldu :)

49 yorum:

  1. Ba-yıl-dım..... Ellerinize sağlık çok sevdim ben bu çantayı ... Kendime mi diksem ne yapsam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Dikin Hikmet Hanım :) Neden olmasın pikniklere giderken içine tıkıştırıp malzemeleri ben de alıcam bunu nede olsa :)

      Sil
  2. Çok güzel olmuş, cıvıl cıvıl, ellerinize sağlık... Güle güle kullansın Ece :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Ece bugün okula bununla gitti bile haha kamaz ondan :)

      Sil
    2. Ellerinize sağlık Şenay hanımcığım deseni,modeli,kalpleri ile tam Ece'ye yakışır bir çanta olmuş.Ece'nin yerinde olsaydım bende çantamı kimseye vermezdim harikasınız.Ayrıca son zamanlarda geçirdiğim sıkıntılı günlerimde verdiğiniz destek ve moral içinde çok teşekkür ederim.
      En içten sevgilerimle..

      Sil
    3. Çok teşekkürler Mehtap Hanımcım.. Beğenmenize sevindim ama asıl tekrardann huzura kavuşmanıza ve aramıza dönmenize sevindim. Biz de sizi çok özledik hakikaten :)

      Sil
  3. Bayıldım çantaya.konuğun güle güle kullansın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Feyza Hanımcımmmm konuğun derken kızımdan bahsediyoruz değil mi haha teşekkür ederim beğenmenize sevindim :)

      Sil
  4. Çok şeker olmuş,ellerine sağlık, Ece de pek beğenmiş,her halinden belli :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim beğenmez mi ona minicik şeyler de diksem seviniyor ama bu aralar Rapunzel kostümü istiyor bakalım o zaman çok sevinecek herhalde :)

      Sil
  5. Çok kullanışlı bir çanta.Ece ne kadar şanslı bir çocuk.Bir de çocukların her şeyi hazır hazır alıp hemen tüketmesi bir süre sonra doyumsuz olmalarını sağlıyor.Çocuğum yok ama öğrencilerimden gözlemliyorum bunu.Ben de bir kızım olsun ona birşeyler dikeyim istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiiiiinnnn Pınarcımmmmm inşallah senin de sağlıklı sihhatli bebişlerin olur da ilki kız olur :) Ayrım olmaz ama dikiş açısından kızlara birşeyler dikmek daha eğlenceli haha napalım :) Çocuğun ayrımı olmaz da dikişte ayrım var maalesef :)
      Beğenmene sevindim canım annesi var onun dışardan almam bir daha haha :)

      Sil
  6. pazen bir çantam olsa, pazen bir çantam olsa, pazen bir çantam olsa da ben dikmesem ama :)))))))))))))) hahaha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha :) Kuzummmm vallahi bak acil söz vermeyeyim ama bir ara pazen bakınacağım ortalıklarda, hiç bakmadım var mıdır onu bile bilmem amaaaa bulursam sana bunun genç işi olanından dikeceğim ahanda burda söz vermiş bulunuyorum haha. Ulu orta da söz verdim ama bakalım neler olacak :)

      Sil
    2. oyyyy kız zaten onca işin arasında bide benle uğraşma bu söz yetti beni mutlu etmeye öpüyorum koooooooocaman

      Sil
  7. ayy gerçekten hazır çantadan hiç bir farkı yok süper olmuş ellerine sağlık...
    ecenin yerinde olsam bende veremem hehe...
    konsepte süper :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Şans eseri o gün kızmızı giymişti kızım, kafasında annesinin yaptığı kırmızı fiyonk tokalar üzerinde kırmızılar, çanta da denk geldi kırmızılara boyandı kuzum :)
      Bir kusuru vardı çantanın onu da ben yazdım yok başka göremezsin yani kendimlen gittikçe daha da gurur duyuyorum hala ve hala :)

      Sil
  8. ELLERİNİZE SAGLIK.NASIL MUTLU GÖRÜNÜYOR KUZUCUK.ÖNEMLİ OLANDA BU DEĞİLMİ:))SEVGİLER...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet önemli olan da o hakikaten :) Yeterki hep gülsün hep mutlu edebileyim onu kendi yaptıklarımla hem de daha ne isterim :)

      Sil
  9. ayyy bayıldı bayıldım gule gule kullansın

    bu arada vaktınız varsa beklerım
    http://mugeninlistesi.blogspot.com/2013/04/2hobi-etkinligi-baslamstr.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakit buluruz bulunmaz mı gelirim elbette :)
      Beğenmenize çok sevindim çok teşekkürler :)

      Sil
  10. bayıldım cnm ne şirin ne cici olmuş..ellerine sağlık.harikasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sağol tatlım aşıyorum kendimi kendimden taşıyorum canım napalım :)

      Sil
  11. Harika olmus, gule gule kullansin diyecegim ama zaten kahkalari buralari inletti:)) Kardesinin tuniginin rengine bayildim bunuda atlamamis olayim:)) opuldunuz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sağol Mevlüdecim , evet çok mutluydu kuzu çok onu sevindirdim benim ağzım da kulaklarımdaydı tabi :)
      Teşekkür ederim tunik de bugün yola çıktı diğer hediyelerle birlikte kardeşime bakalım giyinsinler de fotoğraflarını göndersinler bana bakalım nasıl olmuş :)

      Sil
  12. çok güzel Ece güle güle kullansın

    YanıtlaSil
  13. coooooooooookkkkkkkk guzel kirmiziya bayilirim,kizin cok tatli,ona da yakismis

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkürler şekerim beğenmene sevindim :)

      Sil
  14. Şenaycım yine harikalar yaratmışsın :) Senin Ece'ye diktiklerin benim de kızım olsun dedirtiyor bana :) güle güle giysin canım. eline sağlık.

    Ben de nihayet bloğumu açabildim. Bir göz atabilirsen sevinirim, senin gibi dikiş konusunda yetenekli birinin düşünceleri önemli benim için :)) öpüyorum canım.

    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Semracım beğenmene sevindim canım benim :)
      Aaaaa hayırlı uğurlu olsun bloğunnnnnn, gelirim tabi gelmem mi kuzummmmm hemen gelicem :)

      Sil
  15. canımm ellerine sağlık muhteşem güzel olmuş hazırdan hiçbir farlı yok maşallah diyorum sana çok kıskandım benim bile kullanasım geldi :)))))))))))))))))))))) kuzucuğun sağlıkla kullansın allahım nazarlardan korusun ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım verirdim ama Ece vermez haha :) Okulda da bayılmışlar, gözlerinde bir dikiş ilahesi haline geldim haha :) Yakında herşeyi bekler halde olacaklar o kötü :)
      Sağol tatlım güzel sözlerin için :)

      Sil
  16. uyyyy bayılmışam ben de istiyom banane derdim eğer orda olsam !ellerine emeklerine sağlık !sağlıkla kullansın küçük şanslı ece :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Kuzum uzakta da olsan istiyorsan söylemelisin :) Kullandığın bir tarz ise bir tane de sana yapayım neden olmasın Filizcim :)

      Sil
  17. Çok şeker olmuş yaa nasılda yakışmış şirine ye :)

    YanıtlaSil
  18. Oyyy süper olmuş çantası prensesin ne de güzel yakışmış güle güle kullansın anne kraliçenin ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne kraliçeden selamlar efendimmmm :) Çok teşekkürler beğenmenize de çok sevindim :)

      Sil
  19. Anaaamm :)bu nasıl bir çantadır böyle süper olmuş.hazırlarından çok çok daha güzel...Ececik havalara uçmuştur bununla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet Büşracım bugün sışarı çıktı gezmelere bugün bile içine tıkıştırdı birşeyler yanına aldı haha :) Sevmez mi mutlu olmaz mı :) Teşekkürler caım güzel sözlerin için :)

      Sil
  20. derya ablaaa gel buraya koşşş :)
    Artık şaşırmıyorum neler yapabiliceğin konusunda :)
    döktürdükçe döktürmüşsün :)
    harika yine kızının neşesindende anlaşılıcağı üzere çok sevmiş
    böyle anne herkesin başınaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Zeynebim :) O an canım ne çekiyorsa onu dikiveriyorum. Onun için bloğumun adı da Biraz Ondaaaannnn Biraz Bundan :) haha ben kendimi biliyorum çünkü... Çanta dikesim vardı aklımda dikmesem rahat edemem yani diktim gitti :)

      Sil
  21. Negüzel olmuş çantası kuzunun... Güle güle kullansın... :)
    Ay benden de bahsetmişsin ... Biz köşe kapmaca oynarken Ecemle fark etmemişim kumaşı
    Aaaah bidaha gelsen buralar ama daha uzun görüşsen ne güzel olurdu :)) kuzuyu koccaman öp benim için. sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ay canım benim bu kumaşı Ece beğenmişti o koşuşturmaca arasında minik bir duraklamada işte :) Yien kendine çanta oldu sonunda :) Yakın zamanda bir Ankara seyahati görünmüyor Bu yaz Artvine gidiyoruz inşallah ama bakalım gelirsem ilk haber vereceğim arkadaşlarımdan birisin asla atlamam tatlım :)

      Sil