3 Nisan 2013 Çarşamba

Kırmızılar İçinde bir Kuzu :)

Merhaba arkadaşlar...
Birkaç gündür internete birikmiş dizilerimi izliyorum. Tam olarak bitirmesem de gözüm de, elim ayağım da ağırdığı için biraz ara vereyim dedim öğleden sonra geçtim dikiş odama kumaşlarımın içine ve ne yapsam ne yapsam düşünürkeeeennnnnn Ece!ye elbise yapmaya karar verdim... Yazlık şifon bir elbise diktim kendisine bakalım beğenir misiniz :)
Elbisenin kırmızı çiçekli kısmı büzgülü değil pilelidir :) Çiçekli desenli olduğu için pek belli olmamış fotoğraflarda ama tamamen pililerle yaptım kırmızı kısmı... Bu kumaşı pazarda parçaların parçası bölümünde 1 TL ye almıştım ama sadece bu kadar var :) Ben bir fular yaparım demiştim alırken ama eceye elbise çıktı. Ama boydan olamayacağı için ben de siyah bir dantelle üst kısmı yapmaya karar verdim. İçte de kırmızı ipek saten bir astar kullandım :) Al sana cici mi cici bir elbise :)


Elbise elbette arka kısmındaki fermuardan giyiliyor :) Önce astar ve boyun kısmını birbirine dikip ters çevirdim ve yakadaki dikiş kısmını hallettim daha sonra da kolları astar ve elbiseyi içe kıvurarak iğneledim ve diktim kenarlarını. Böylece mis gibi temiz bir elbise oldu. Arkadaki fermuarı da astar ve elbise arasına hizalayıp dikince missssler gibi bir elbise oldu. Astarında altı katlanınca işim bitti. Hem astar kısmı normal etekten biraz kısa esildi alttan sarkmasın diye :)



39 yorum:

  1. çok cici olmuş güle güle kullansın şeker kız :))

    YanıtlaSil
  2. Güle güle giysin Ece çok güzel olmuş hem de çok yakışmış. :)Annesinin ellerine, gözlerine sağlık! :)
    Hastalıktan sonra nasılda bitkin görünüyor yavrucak. Allah şifa versin annesi tekrardan.. zor oluyor çocukların hastalığı küçücük vücutlarıyla.
    Öpüyorum hayırlı geceler hepinize de. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saadet Hanım evet haklısınız öksürükleri azaldı azalmasına neredeyse kalmadı ama yine de arada nedendir bilinmez bir öksürük krizi vurabiliyor. İki günde bir falan normaldir diyorlar bu havalarda. Hem alerjisi de var kızımın çimenlere ordan geçiştiriyorlar mıdır nedir :) Şimdi onlar bilir elbette doktor onlar ama insanın kuzusu hasta olunca sanki doktorlar bile bizden çok bilemez gibi geliyor :) Allah korusun beteri olmasın da bunlar geçiveriyor nede olsa. Bir süre sonra toparlar inşallah iştah düştü tabi hastalıkta hala kendine gelmeye çalışıyor eskiye döneriz yakında :)
      Teşekkür ederim güzel yorumunuz için :)

      Sil
  3. cok cok guzel olmus kizin aynen sana benziyor Allah saxlasin,pis nezerlerden korusun Amin,hepimizinkini benim de 2 tane oglum var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyyyy Allah senin oğluşlarını da hastalıklardan nazarlardan şerlerden korusun o zaman diyelim :) Kuzulara tosunlara bişicikler olmasın inşallahhhhhhh...
      Teşekkür ederim sağolasın :)

      Sil
    2. Tatlım senin bloğuna girdim ama bulunamıyor diyor başka bir yere yönlendiriyor. nigarim....... gibi bir yere nedir durum :)

      Sil
  4. kızınız da sizin gibi çok sevimli elbisesi güzel olmuş ellerinize sağlik

    YanıtlaSil
  5. cok güzel olmuş ellerinize sağlık maşallah banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ben bu çokoprensesi yerimmm maşallah allhım nazarlardan korusun tam ısırmalık ;)
    Elbisesine gelince bayıldımmmm rengide modelide şahane çokta yakışmış kuzucuğa sağlıkla giyinsin ne şanslıki böle marifetli bir annesi var .....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha bir sürü şey dendi kızıma da çokoprens denmemişti bak ilk oldu Nehircim haha :) Belki sen onu seviyorsun diye aklına ilk o mu geldi haha :) Neyse ne çok güzel bir tabirmiş hoşuma gitti gerçekten de. Teşekkür ederim içten güzel yorumun için de sağol canım :)

      Sil
  7. çok güzel şeyler yapıyosun maşallah. dün bir kiloş etek modeli ararken buldum seni hemen üye oldum .banada bekliyorum muhakkak. iyi dikişler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim... Öyle google da etek bluz ararken bulunuyor muyum artık ya :) Çok sevindim haikaten...
      Bu arada ben zaten sizin üyenizim uzun zmandır fakat takipte zorlanıyorum kusura kalmayın gerçekten. Bloğunuzda da bahsettim dikiş bloglarına özellikle sık sık uğramaya çalışırım herkes bana birşeyler katar çünkü, o nedenle artık uğrayacağıma emin olabilirsiniz :)

      Sil
  8. muhteşem, ellerinize sağlık. bayıldım. kıskandım, hemen kızıma dikesim geldi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikin elbette. Böyle robadan ikili elbiseler azcık ama azcık uğraştırıyor ama çocuklara böyle elbiseler daha çok yakışıyor sanki :) Kıskandıracak kadar güzel olmuşsa ne mutlu bana :)

      Sil
  9. fıstığa çok yakışmış, Allah nazarlardan korusun :)

    YanıtlaSil
  10. ayy fındık kurduna bakın yaa pek de tatlı maşallah:) annesi de onu böyle süsledikçe ne mutlu oluyodur yirimm=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım evet süslü süslü dolanıp durdu eteklerini döndürüp döndürüp dolandı akşam boyunca havalar düzelsin de giyerim hemen diyor haha :)

      Sil
  11. Narin kuzu maaşallah sana :) annenin de emeklerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. çok tatlı olmuş fıstık :) elbisede dantelli falan çok hoş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumaş üst kısma yetmeyecek kadar az olunca böyle bir fikir geldi aklıma ne yapalım :)

      Sil
  13. bu aralar bloglara bakacak halim yok, ama bu muhteşem elbiseye ve prensese yorum yapmazsam çatlarım :)
    muhteşem olmuş, çok beğendim ,her detayına vuruldum :)sağlıkla giysin prenses.
    ellerine sağlık şenay :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırdır Filizcim nedir hasta mısın yoksa bir proje üzerinde mi çalışıyorsun yoksa bahar geldi bahar temizliği falan mı :) (Benim de hep aklımda ama kendi kendime temizlenmesini bekliyorum evin :) )
      Beğenme sevindim canım teşekkür ederim...

      Sil
  14. Ayy, bu kuzucuk çok tatlı maşallah. Elbisesi de çok yakışmış. İyi günlerde giysin bu fıstık kız :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nowacım çok teşekkürler canım amiinnn :)

      Sil
  15. maşallah maşallah maşallah, tada bak ya. çok yakışmış canım güle güle giysin ececik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Semracım, inşallahhh hep gülsün de ne giyerse giysin :)

      Sil
  16. aaay ECE büyümüüüş... siması cidden büyümüş bıdığun... kusura bakma ama elbise kuzucuğun gölgesinde kalmış :))
    Allah nazarlardan kousun kuzunu... yine öptüm :)) bu sefer ECEyi de öptüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh ahhh büyüyorlar işte Duygucum :) Ben farkedemiyorum elbette ama sen görmeyeli aylar oldu sana garip gelir elbette farkedersin.. Bazen (hatta her gün) "-kuzum artık büyüme annecim, sonra kucağıma gelmek istemeyeceksin, anne sarılma diyeceksin, öpmek istemeyeceksin, evde kalmayacaksın ..." diyorum.. "- hayır büyümeliyim anencim" diyor :) "-Ama ben yine de senin kuzun olucam merak etme" diyor. Gözlerim doluyor doluyorrrr yutkunuyorum.. Allah uzun ömür versin hepsine :)

      Sil
  17. merhaba:
    sayfanızı takip ettim..çok güzel şeyler yapmışsınız...ellerinize sağlık...ben de kendim için gömlek dikmek isterken size denk geldim...siz sipariş alıp yapıyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Adile Hanımcım :) Elbette dikiyordum ama bu aralar o kadar yoğunum ki kimseyi siparişi için bekletmek istemem açıkçası :) Fakat öyle çok özellikli birşey değilse yapabilirim neden olmasın :) Ya da dikişten anlıyorsanız yapmanıza da yardımcı olabilirim :) Bana sağ üstte yer alan mailimden ulaşırsanız çok sevinirim :)

      Sil