26 Nisan 2013 Cuma

Kermit Elbisesi :)

Merhabaalaarrrrr...
Bu yazıyı paylaşırken bile çok mutluyum çünkü kuzuma çok cici bir elbise diktim... Herkes bilir herhalde MUPPETS'ları... Ve Muppet Show dendiğinde akla ilk gelen KERMİT'tir :) İşte ben geçen ay pazardan kendime kermitli bir t-shirt almıştım ve Ece de onu görünce ben de isterim diye tutturmuştuuuuuuuu. Ben de kuzum hastaya şimdi evde kaç gündür ona bir sürü şey dikiyorum bu aralar kermitli bir elbise dikmek istediim :) Kendi t-shirtümdeki surat ifadelerini kalıp olarak kullandım ve Eceye yeşil sade ve kermit suratlı cici bir elbise diktim...
Üzerindeki göz ve ağız ifadeleri tek tek aplike edildiler :) Kenarlarındaki siyah şeritler bile ince ince kesilen siyah şeritlerin aplike edilmiş hali :) Çizgi falan değil yani hepsi kumaş ve aplike :)
Bakalım beğenecek msiniz, dediğim gibi ben baktığımda bile gülümsüyorum :)



Elbisenin altını yanlardan kısa yaptım oval kestim yani farklı olsun dedim daha güzzel durdu gerçekten :)

Arkası da geyet sade :) Giyilebilmesi için de omuzdan bir açıklık verdim ve düğme diktim yani kumaş esnek olmadığından omuzdan giyiliyor :)


59 yorum:

  1. çığlık çığlığa bağırabilirim. nasıl beğendim anlatamam hatta yakın olsak el koyabilmek için Ece'yi kandırmaya çalışır tunik olarak kullanırdım ben bu elbiseyi bütün yazda çıkarmazdım üstümden :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Goncacımmmmm beğenmene sevindim canım :) Renklerini elimden geldiğince yakın bulmaya çalıştım gerçekten de sana tunik olmazdı bu haha :) omuzlar dar gelirdi kolalrın girmezdi haha, sen de zayıfsın evet ama Ecenin kollarıyla yarışamazsın kesin :)

      Sil
    2. çubuk krakerle yarışmak ne mümkün ama işte o derece çılgına çevirdi elbise beni gerisini sen düşün :D

      Sil
    3. haha :) Anladım anladım canım haha :)

      Sil
  2. çok güzel olmuş elbisemi daha güzel küçük hanım efendimi daha güzel dersen bence küçük hanımın güzelliği elbiseyi solluyor:))
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O bir tane zaten de işte onun üzerine yakışacağını düşündüğüm birşeyler dikiveriyorum ben de zaten haha :) Teşekkürler tatlım :)

      Sil
  3. Ne güzel bir elbise olmuş bu böyle.cimcime iyi günlerde kullanın.feyzanincicileri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Amin amin çok teşekkür ederim elimden geldiğince ciciler yapıyorum ona :)

      Sil
  4. bayıldım!!! harika bir şey olmuş:) Ece'yi tebrikler ne isteyeceğini çok iyi bilmiş:)çok da yakışmış:):)
    sevgiler ikinize de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ecer'cim :) O cadıya kalsa çok şey istiyor da annesi ne kadar hızlı da olsa sıkılıyor o kadar da makine başında oturmak olmuyor haha :)
      Ama bunu çok istedi ben de yapıverdim ben bile sevdim yani :)

      Sil
  5. çoooooook güzel olmuş. kuzuya da çooook yakışmış. güle güle giyinsin

    YanıtlaSil
  6. Çok çok sevimli olmuş,ayrısan aplike fikri şahane ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aplikeyi seviyorum Pınarcım evet meşakkatli ama bana daha güzel duruyor gibi geliyor :) Onun için yorucu da olsa sonuca değiyor :)

      Sil
  7. Kermit Süper Fikir harika, çok tatlı olmuş, mutluluğu gözlerinden okunuyor, Ecenin;)) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok mutlu kuzum hala üzerinde ve dışarda boy gösteriyor haha :) Teşekkürler ttalım :)

      Sil
  8. bakarken kermit gibi sırıttığımı farkettim :)))))))
    ne kadar sevimli olmuş bu böyle ellerine sağlık şekerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım hakikaten diyorumya ben yazrken fotoğraflara baktığımda bile gülüyorum insana neşe veriyor bu figür hakikaten :)
      Beğenmene sevindim canım sağol :)

      Sil
  9. maşallah şekerliğe sevimliliğe bakın yahu...elbiseyle de ne cici olmuş.eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim canım :) Ececim birkaç gündür ağır öksürük krizleriyle uğraşıyordu çok mutlu olsun istedim başardımda :)

      Sil
  10. Ay nasıl güzel bir elbisedir o tabi böyle fıstığa yakışmasın da kime yakışsın dimi ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha fıstıkım mutluyaaaa ben de ona baktıkça kendimle gurur duyuyorum yemin ederim :) Doyamadım dikmelere vallahi :) Sağol Nurcum :)

      Sil
  11. ne güzel olmuş.. tam kermit.. ellerinize sağlık..bayıldım..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Orijinal sırıtışını yapayım diye kendi t-shirtümden aldım kalıbı ve aynı renkleri aynı halleriyle kestim çok güzel oldu dimi :) Sağol jasea :)

      Sil
  12. cooooook guzelmisssssssssssss bayildim :) ellerine saglik canim,ne guzel bir is cikardin ortaya,,,, bir sozle harika :) Allah kizini da saxlasin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Sonacım Amiiinnnnn :) Çok cici oldu ben de o kadar sevdimki baktıkça içim açılıyor :) Ece de çok mutlu daha ne olsun :)

      Sil
  13. muhteşem olmuş muhteşem !! bu tatlı manken hiç hasta olmasın, hep böyle şirin kuzu olsun, hoplasın zıplasın sağlıkla giysin inşallah.
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh keşke Filizcim keşke hasta olmasa da sabah bile öksürük kriziyle uyandı bir tuttumu bu öksürük durmayacak diye korkuyorum :( Baharlarımız böyle geçecek işin kötüsü de bu.. Çimen polenine alerjisi olunca haziran ayına kadar böyle :( Ama elimizden geldiğince özen göstereceğiz biz de alışacağız ona göre önlem alacağız daha bizim için de onun için de yeni bir hastalık ama alışacağız :)
      Kermit de çok cici oldu dimi ama ben çok sevdim vallahi :) Eceye diktikçe o baktı annem yapıyor ne görse anne bunu da dikebilir misin diyor haha ayyyy doyuramadım kuzuyu :) Desene annesi doydumu da kızı doyacak :D

      Sil
  14. Ayyyyyy çok tatlı gercekten.ah ah bir kız doguramadim ki .heveslendim valla.kızlara ne güzel şeyler var.benim gariplere anca tişört ;))))) ellerine saglık be diyim Tugba )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay Tuğbacıııımmm :) Allah sağlık sıhhat versinler kız erkek farketmez ama haklısın bu konuda kızların kıyafetleri harika ama değilmi erkekte aynı şeyler aynı şeyler :) Şort da giyerrrr pantolon daaaaa, etek deeee elbise deeee tayttaaaaaaa ve her rengide kullanır :) Erkeğin şortu bile nasıl oalcağı bellidir çok kısa olmaz diz üstü yada diz boyundadır :) Pantolon şort giysin yanlız kuzular ve her rengide kullanamazlar :) Allahtan son yıllarda renk konusu aşıldı da biraz fark oldu kıyafetlerdeyoksa lacivert beyaz nereye kadar yazık dimi ama onlara da :) Ama doğal güdü galiba bu erkekler de kıyafetleri olsun değiştirsinler istemezler ama kızlar nerde görse kıyafet isterler ayakkabıları uysun, renkleri tutsun istiyorlar :D haha :)

      Sil
    2. Aynen öyle.amin

      Sil
  15. nasıl tatlı nasıl güzel olmuşki öyle bayıldım :)

    YanıtlaSil
  16. ŞENAY HANIM MERHABA.KIYAFET ÇOK CİCİ,ONU TAŞIYAN KÜÇÜK MANKEN İSE ÇOK DAHA CİCİ.ALLAH NAZARDAN SAKLASIN.BENİMDE 5 YAŞINDA BİR KIZIM VAR.ÇOCUKLAR HASTA OLUYOR AMA ANNE BABA OLARAK BİZLER 2 KAT DAHA HASTA OLUYORUZ.ALLAH HERKESİN EVLADINI ANASINA BABASINA BAĞIŞLASIN.SİZİNDE ELLERİNİZE SAĞLIK.YİNE ÇOK GÜZEL BİR KIYAFET.KUZUCUGUNUZ İYİ GÜNLERDE GİYSİN.BEN LEYLA.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiinnnnnn Leylacım Amiiiinnnn. Onlara birşey olacağına bize 2 katı olsun da onlar ın canı yanmasın, dediğin gibi onlar hasta oldumu biz zaten hastayız bari onlar olmadan biz olalım diyoruz ama olmuyor işte napalım... Geecek inşallahhh Allah devası olmayan dert vermesin de bunları bir şekilde atlatacağız inşallahhh :)
      Beğenmene de sevindim :)

      Sil
  17. Ya ben bu kuzuyu yerim, pozlara bak :) Canım çok güzel bir elbise olmuş, Ece'ye de nasıl yakışmış. Güle güle iyi günlerde giysin inşallah :)


    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Semracım, iki gündür üstünde haha nihayet bugün çayırda bayırda kirletti de üstünden çıkarabildik birkaç gün rahat edecek kermit :) Yoksa çıkartamadık çok sevdim :)

      Sil
  18. nasil sade bir sey,cok guzel olmus,ellerine saglik Senaycim,kuzuya da rengi yakismis!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Türkancım, coşkulu bir yeşil olsun istedim koyu renk seçtim onun için, dolu dolu duruyor çok sevdim ben bu yeşili gerçekten:)

      Sil
    2. Yaaaaa Türkancım nedir bu senin bloğuna yine giremiyorum her seferinde davet mi gerekiyor anlamadımki :( Davet geçersizdir yine davet göndersin diyor haha ikidebir zile basıp mı gireceğiz haha :) Kızmayasın öyle kız :)

      Sil
  19. senaycim senden bir sey soracam benim ne yapdigimi sen kendi blogundan izleye biliyorsanmi?mesela bugun yeni kumaslar koydum,kendi blogunda gorundumu? ben seni takibe almisim ama senin yapdiklarini benim bogumda izleye bilmirem soylediklerimi anladin? yoksa ki yeniden anlatiyim,,,,,,belki bir az karishik yazdim hani sende sagada yaziiyorda kim ne yapmis onlari diyorum benim yapdiklarim da gozukuyormu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım bazen sorun oluyor ama şu anda görünüyorsun :) ama bende sadece 10 kişi görünüyor son ekleyenler arttıkça aşağılara düşeceksin sonra da kaybolacaksın.. Herkesi orda görmektense son eklenenleri görüyorumz aten sıksık bloğuma girip kim ne yapmış diye baktığımdan 10 tane yetiyor bana :)

      Sil
  20. senaycim yazim gitmedi dimi? :( o kadar urashdim

    YanıtlaSil
  21. çok sevimli bir kız üzerindekide bir okadar güzel.Ellerinize sağlık şenay hanımcım.Yine muhteşemsiniz.Bende sizin sayenizde blogumu açtım.Mailime cevap vermeseydiniz belki cesaretlenemezdim.Daha paylaşım yapmadım en kısa zamanda yapacağım inşallah.Küçük hanıma bol öpücükler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Aycancım :)
      Hayırlı olsun senin bloğun da ne demek elbbette bildiğim bir konuysa cevap veririm :) Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) Vesile olabildiysem daha da mutlu...
      Şimdilik ismine tıkladığımda bloğun görünmüyor ama yapınca haber verirsin tamam mı :) Kolay gelsin sana gerçekten yine takılırsan sormaktan çekinme :)

      Sil
  22. anladim canim, tesekkurler hele yeniyim de.... ama oyrenecem,aaaaa aklimda olmusken bizim hala kizi artvine gaelin gitmis soyluyor ki manzarali yer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ay canıımmmmm Artvinin yeşili yoktur hiçbiryerde, öyle tarihi şeyleri yoktur gezmek için ama doğayı seviyorsan yaylaları, nehirleri, gölleri seviyorsan Artvini çok seversin :)

      Sil
  23. insallah ben de giaderimde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım istiyorsan belki ilerde gidersin kim bilebilir :)

      Sil
  24. bu arada eslesmeler oldu http://mugeninlistesi.blogspot.com/2013/04/2hobi-eslesmeleri.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hemen gördüm ve eşimle meilleştik biz hallettik işlermizi meraklanmayın Müge Hanımcım :)

      Sil
  25. allahım bu ne tatlılık çok yakışmış elbisesi maşallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim kıyafette kuzum da tatlı çok şükür :)

      Sil
  26. Ay ben bunu görmemiştiiim
    çoook şirin olmuş amaaa:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Esmacım :) Şirineme bir şirinlik yapayım dedim ço istedi zaten :)

      Sil