15 Nisan 2013 Pazartesi

Canım Kocama İlk Gömlek Dikişim :)

Merhaba arkadaşlaaarrrr....
Bugün canım kocam Emre'me gömlek dikmek istedim. Dün arka ve ön parçalarını kesmiş fakat dışarı çıktığımız için öylece bırakmıştım. Bugün ise geri kalan parçaları kesip bir güzel de dikiverdim mola vere vere. Fakat şu anda sırtım ağırıyor. Akşama yetiştireyim de akşam Emre'ye giydirip fotoğraflayabileyim diye son iki-üç saattir durmadan diktim onun için de sırtım şöyle dümdüz sert yerlerde yatmak istiyor şu anda. Bir yazıyı yazayım hemen uzanacağım halının üzerine haha :)
Gömleğin lacivert kumaşını geçen hafta almıştım fakat dikmeye başlamamıştım. Bu hafta da gri lacivert çizgili bu kumaşı alınca eve geldiğimde aklıma böyle karışık bir model yapasım geldi :) Eşimin yazlık uzun kollu keten bir gömleği vardı ben de onu kalıp olarak kullanıp birebir aynısından kestim. Sadece kollarını kısa yapmak istedim malum yazın kısa kollar daha kullanışlı oluyor sıcaklarda :)
Bakalım beğenecek misiniz ilk erkek gömleği deneyimimi :) Fakat içi de dışı da çok temiz dikildi, kendimi aşmaya devammm :) Bu defa nasıl dikerim diye meraktan fotoğraflayamadım akşama yetiştireyim diye. Bir sonraki dikişte kesinlikle anlatımıyla yazacağım meraklanmayınız :)


Eşim sürekli "Hep kendine dikiyorsun bana da birşeyler diksene..." diye diye dedim artık başlayayım :) Yaz geldi gömlekler sürekli değiştiriliyor sıcaklarda ben de deneyeyim birkaç tane kendim dikeyim kocacığıma dedim :)
Kumaş her nekadar sade gri gibi görünse de ince lacivert çizgileri var sık sık :) Çok uyumlu oldular lacivert ince ketenle :)





33 yorum:

  1. Valla bravo, cok guzel olmus, esin gule gule giysin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Mevlüdecim, çok özenli çalıştım nede olsa ilk gömlek dikişim ona özenli olsun istedim :)

      Sil
  2. Astin.sen mas . Durma devam.super olmus ellerine.saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Durmayı düşünmüyorum tatlım, ona göre güzel kumaşlar buldukça böyle onun da yazlık kreasyonunu tamamlarım haha :)

      Sil
  3. Gömlek harika görünüyor.Tebrikler.Sırad ne var merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında sırada kızımın rapunzel kostümü var da bakalım bir türlü elim gitmiyor arada başka birşeyler dikesim var :)

      Sil
  4. gayet başarılı bi çalışma olmuş canım,
    arada eşleri mutlu etmek gerekio alınıyorlar sonra ;)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet bana da bana da dedi diktim sonunda :)
      Beğenmene sevindim :)

      Sil
  5. Wayy cidden begendim, cok guzel gorunuyor. Yalniz bence cebi tek diksen daha hos olurdu;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cebi tek koydum kumaşın üzerine hangisini yapsma diye düşündümmmmmm, hatta bunların spor kapaklarını bile yaptım üstten düğme ekleyecektim falan ama böyle daha güzel geldi gözüme kapakları da dikmedim :)

      Sil
  6. çook tebrik ederim çok başarılı olmuş:)ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. çok güzel olmuş, aştın kendini diyorum başka bir şey bulamıyorum diyecek :) eline sağlık canım. güle güle giysin eşin.

    ( bu arada başlık kocama mı olacaktı yoksa kocaman diye mi kalacak ?) :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Semracım :) Bu arada evet Kocaman olacaktı haha hiç de farketmemişim uyardığın için sağol canım :)

      Sil
  8. cooooooooooooook guzelmis tek cumle ile harikaaaaaaaaaa, helal olsun sana baska da bir sey diyemiyorum, :) kizin da babasina benziyor bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha kızım babasına benziyor evet bunu bir kişiden daha duydum haha :) Bana benzetene hediye veriyordum Sonacım kaçırdın.. Şaka bir yana herkes ona benzetir ben de üzülürdüm ama alıştım artık :)
      Beğenmene sevindim canım :)

      Sil
  9. Ya Senay senin yaninda terzi yamagi calisan bize soylemedigin bir kac kisi mi var? Bu ne hiz.. Gerci ben halimden memnunum.. Hergun actigim gazetelerin sayfasi yaninda senin de blogun var. Yine bakalim bugun ne var diye bakiyorum sayfana..Masallah esin halinden cok memnun yaptiginda cok SIK olmus.. Gule gule giysin.. Ozlem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhhh Özlemcim ahhhhh. Keşke biri olsa da ıvır zıvır işleri versem onaaaaa. Ama nerdeeeee belim koptu :) Bugün bir elbise daha diktim ve bir elbiseyi de biçtim akşama Ece yatınca da onu dikerim artık... Hızlıyım kuzum napabilirim vallahi elimde değil haha :)
      Beğenmene sevindim. Takibe devam daha neler neler dikeceğimmmm :)

      Sil
  10. çok başarılı, çok güzel dikmişsin :) erkek gömleği de kolay dikilmez yani kutlarım seni. sağlıkla giysin eşin. Allah muhabbetinizi artırsın :)
    o bel ağrısını ve düz yere bir uzansam duygusunu çok iyi bilirim bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Filizcim. Evet zordu ama o kadar ayrıntı takılması gerekiyorki insanın onun için zorlandım, hele o yaka hele o yakaaaaa. Ama artık gözüm korkmuyor kendime gömlek bir de kocama, yakında anneme de yakalı bir gömlek veya elbise dikivercem artık elim alışacaktır herhalde :) Teşekkür ederim Filizcim sağlık sıhhatle giysin canım kocam inşallah :)
      Bu arada dün yattım yerlere geçti sırtım bugün yine iki elbiseyle zorladım ve ağırmaya başladı haha :) Yakında yamulurum herhalde :)

      Sil
  11. Şenay'cım senin hızına hayranım gömlek çok güzel olmuş bana gömlek hep zor gelmiştir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurcummmm gömlek bitiriyor ama zorluğundan değil çok ayrıntı var be kuzum, ve eşim olunca söz konusu iş yerinde falan da giyer şimdi insan içine çıkacak gömlek sık sık onun için ayrıntılı çalıştım atlamadım hiçbirşeyi. İçi de dışı da gıcır gıcır oldu vallahi :) Beğenmene sevindim canım :)

      Sil
  12. hızlı hatunsun vesselam ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol tatlım :) Elimin el verdiğince işte :)

      Sil
  13. ooo aştın kendini şenay şimdi erkek modasınada el atarsın sen hatta atmışsın bile çok orjinal bir gömlek olmuş :)
    ellerine sağlık çok hoş olmuş ne kadar çok parçadan oluşuyormuş gömlek yaw gözüm korktu :)
    bu arada ece babasına benziyormuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Tatlım dikmişken farklı olsun istedim ve evet dediğin gibi artık eşim için de sweet falan dikmeye başlarım , başlamışken de durmam haha :) Beğenmene sevindim :)
      Evet Ece babasına benziyormuş bir kere daha duydum haha :)

      Sil
  14. Şenay Hanımcım bu eşler hep aynı :D Hep kendine alıyosun yerini hep kendine dikiyosuna bıraktı hehe :)
    Ben gömleğe cesaret edemiyorum henüz güzel olmuş elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ama normal kıskanmaları değil mi hep kendimize hep kendimize haha :) E başladım artık dikerim ona da sitem ertmez artık napalım :)
      Gömlek de biraz uğraştırıyor ama dikince daha bir mutlu oldum denemelisin bence :) Hadi bi cesaret et kuzum :)

      Sil
  15. bu yazını eşimede gösterdim geçengün
    Bende sana yapsam giyrmisin dedim
    bnmki biraz spor giyinir kolay kolayda bnm aldıklarım zevkimi beğenmez :)
    Güldü ooo giymemmi sen dik bakalım dedi

    o gazla gittim bir yelek diktim eski yeleğini söktüm kalıp yaptım
    ( yakında dikdiklerimi toplkuca eklerim bloga görürsün :)
    çift yüzlü bir yelekti
    önce giyerim dedi inceledi sonra ıh pıh :(

    Gömlekte gözüm kaldı ama :)
    harbiden aştın hee :)
    bak yakında sana başvuru formu doldurup derya baykala göndericem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha sen dik giyinmem mi ha hahahhaa :) Nasılsa şimdilik dikmeyeceksin ya geçiştirmiş seni bak haha :)
      Kuzum senin blogda uzun zamandır yaplan şeylrden çok rekam ve tanıtım gördüğümden hakikaten uzun zamandır birşey eklemedin birikmiş olmalı dimi :) Ekle ama kime saklıyon kısss :)
      haha yelek yaptın da beğenmedi mi haha :) Kız bunlar böyle haaaa... Spor penye t-shirt falan dene sende nasıl giyiniyorsa öyle birşeyer dik :) Gömlek benim eşim giyer zaten işte hep gömlek giydikleri için alışık :) Onun için gömlek dikeyim dedim serin serin :) Sen dik de sonra dikmedin demesin o beğenmemiş olsun ama dimi :)

      Sil
    2. Bu arada Derya Baykala falan gönderme sakın kısss :) Ben öyle şeyler sevmem, yani gidip çok bişi yapıyomuşum gibi orda ne anlatıcam ben ona, sevmem ben kendimi övmeyi anlatmayı inan :) Töpeeeeee :)

      Sil
  16. şenoşş karabatak gibiyim bir gelip bir gidiyorum ama neyse konumuz bu değil : ) şenoşum ellerine tek tek her parmağına sağlık süper şeyler başarmışsın yine gene her zamanki gibi,
    Bu arada eniştemizin resmini koymuşsun, olası sana sataşmalarımı önlemek ve korkutma için, ancak üzülerek söylüyorum ki başarılı olmuşsunnn, dayak falan yemeden çok sataşmadan satırlarımı sonlandırıyorum.
    Derya Baykal'da bayılır bence yaptıklarına, adaşım nasılsa, sen seversin deryaları kıs : ) adaşım nihayetinde bilgili becerikli süper zeki güzel akıllı ... : )
    Zencefil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten karabatak gibisin haaaaa cadıcığım benim :) Sağol tatlım işi büyüttüm erkek kıyafetlerine de el attım şimdi Ecoş hasta yine yoksa daha nelere el atmak istiyorum da zamanım kalmıyor o evde olunca... Ama planlarım var yani farklı şeyler üzerine :)
      Enişteni bilmeyen mi var kıssss kim napsaın benim gibi çoluklu çocukluyu, kırmayayım kafalarınııııııııı kim yan bakar bana kıssss fururum vallaaaa :)
      haha şaka bir yana dikmişken değişik manken olsun onu da koyayım dedim kendim giysem öyle güzel durmazdı sonuçta haha :)
      Derya Baykal deme bana sevmem ben öyle şeyleri boşver adaşın bile olsa ben başka Derya tanımam sen varsın tek :)

      Sil