20 Nisan 2013 Cumartesi

23 Nisan için Rapunzel Olmak...

Merhaba arkadaşlaarrrr.....
Kuzumun 23 Nisandaki kıyafet balosu için hangi kıyafeti dikeceğimi araştırırken seçenekleri kaydedip Ece'ye sordum :) Tam o dönemde sevgili Necla Şölen de kızı için rapunzel kıyafeti dikmişti ve ben de kızım da bayıldık kıyafete. Çünkü biz Rapunzeli çok seviyoruz, izle izle doyamadık hatta birazdan da izleriz herhalde :)
Eeee hal böyle olunca başladım düşünmeyeeeee...
Sağolsun Necla çok güzel anlatmış nasıl yaptığını fakat yine de o kadar parçası var o kadar ayrntısı varki canımı çıkardı..
Biraz önce boylu boyunca kendimi halı üzerine bıraktım sert bir yerde yatayım dedim artık sırt ağrısından :) Bakalım beğenecek misiniz.. Ece çok beğendi, üzerinden çıkarmıyor bir türlü....

Eveeetttt elbisemiz tam 4 parça sırasıyla anlatayım :)

PERUK:
Peruk için bir gün uğraştım önce...
Yine Necla'nın bloğundan aldığım tüyolarla peruk içinde çorap kullandığını öğrenmiştim.. Ben de ince bir külotlu çorabın bacaklarını kesip geri kalan kısımlarını kullandım. Arkada tepede kestiğim yerleri birleştirdim. Daha sonra yapıştırmaya çalıştım ama sanırım beceremedim çünkü çekince kopacak gibime geldi teller. Ben de dedim o kadar uğraşıyorum, çocuk bunlar biri çekecek saçını tel tel dökülecek saçlar hem emeğime yazık olacak hem de Ece üzülecek günü mahvolacak. Aldım elime tığı, ve aynı boyda uzuuuunnnnn uzunnnnnnn iki kat kestiğim yün iplerini çorabın üzerine şal kanarı yapar gibi geçirdim durdum. Yani saç ektim tel tellllllll... Daha sonra uzunlar bitince kuzuma peruğu giydirdim ve bir düzeltme yaptım, kuaför de oldum saçı kestim şekil verdim :) Hakikaten de çok yumşacık dolu dolu bir saç oldu bayıldım :)
Sonradan kahkül ekledim kısa iplerle ön tarafa ve saç aralarında bir sürü yere de kısa iplerle tekrar saç ekmeye başladım. Fotoğraflarda da görüyorsunuz aralardan kısa saçlar çıktığını, sanki daha doğal oldu gibime geldi :) Kahlülleri tacla tutturdum belli olmuyor ama saçını açılk bıraktığımda kahküller de salınıyor o halini çok sevdim ama Ece örmemi istedi haha :) Zaten zor hareket ediyor elbiseyle bir de saçıyla uğraşmasını istemedim :)
ÜST BLUZ:
Bu kısımda ben ön ve arkalarda üçgen uzantılar tercih ettim. Çok fazla Rapunzel resmine baktım ve onun için de byle olsun istedik Eceyle... E böyle olunca da etekle birleştiremedim onun için parçalı oldu elbise ama sorun değil elbette :) Üst kısım eteğin bel kısmından epey aşağıda elini de kaldırsa zıplasa da açılmıyor beli görünmüyor...
Arkadan fermuarla giyilip çıkarılıyor bluz.. Kolar karpuz elbette ve şeritler için de mor şerit organze kurdalelerden kullandım..
Ön tarafı ise yaparken tam anlamıyla bittim tükendim... Ön kısımda gördüğünüz mor uzun parça ve üzerindeki kurdaleler lila bluzun üzerine dikildi.. Ayrı bir parça onları önce dikip birleştirdim, tek tek kurdaleleri yerleştirdim diktim üzerine kenarlardan ve daha sonra da bluza komple parça olarak diktim. O kurdaleleri dizme olayı beni bitirdi, incecik kurdalelerle uğraşmak zapdetmek ne kadar zor deneyin görürsünüz :)
Koları  ve fermuarı takında yakasındaki biyeyi yaptım ve daha sonra bluzun eteklerini katladım.. Bu olay da çok zor aslında çünkü saten sürekli kayıyor zapdetmek hakikaten güç, sürekli ve her yerde iğne kullandım onun için :)

ETEK:
Etek kısmı en kola kısmıydı aslında :) Verev kesilen kocamannnn bir kumaş var lila olarak bir de öndeki mor üçgen parça... Önce bu parçaları birleştiriyorsunuz. Önde üçgen bir açıklık olacak şekilde , sanki açılmış da içinden mor parça çıkmış gibi :) Daha sonra lila bel lastiği almıştım onu Ecenin beline göre kesip diktim ve bu eteğin belini lastiğe pililer vererek ve lastiği çekiştirerek diktim... Altını katlarken de mor kurdale diktim etek tamamlanmış oldu....




TÜTÜ:
Burada görünmese de eteğe hacimli duruşunu veren bir tütü var içinde.. Tütü deyip geçmeyelim ilk tütü deneyimim di ve aslında o da apayrı bir elbise oldu ama Ece bugünlük elbiseyi çıkarmayacağı için başka bir zamanda çekeceğim sizin için tütüyü :)
Tütüyü de mor ve lila renklerde yaptım, aslında eteği çıkarıp tütüyü bile giyebilir kendi bilir :)
Mor ve lila tülleri de etek gibi ama onun tam tersi renklerde yaptım. Yani öndeki üçgen kısım lila diğer etek kısımları da mor oldu tütü de:) Aralara lila ve mor kurdaleler de geçirdim tütü aralarında renkli görünüyorlar, ışık veriyorlar :) Boyu etek kadar uzun değil sadece bileklerine kadar geliyor tütünün boyu.. Başka bir gün de tütülü badi modellerimizi paylaşacağız hepsi bugün değil :)

Beğendiniz mi bilemiyorum ama Ece daha çıkarmadı çok beğendi çok mutlu, sırtım ve belim kopuyor olsa da o mutlu ya ona baktıkça geçiyor acılarım inanın :)Yeterki mutlu olsun :)
Hepinize Neşeli Dikişler arkadaşlar :)

63 yorum:

  1. :)Ellerine sağlık canım elinden gelmeyen yok maşaAllah! :))Eceye öpücükler! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öptüm şimdi şapur şupur Saadet Hanım sizin için :) Teşekkür ederim uğraşıyorum işte elimden geldiğince :)

      Sil
  2. ben sana kıyamam gülüm yaaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Anuuuuu kıyılmaz onlaraaaaa kıyılamaazzzz dimi :)

      Sil
  3. cok guzel,gule-gule giysin kuzun,Senaycim,bana bir e-mail ver,seni davet etmek istiyorm bloguma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) hımmm özel davetli bloglardannnnnn hemen gönderiyorum mail adresimi sağ üst kenarda da yazıyordu ama şimdi mail de atıyorum Türkencım :)

      Sil
  4. turkanindiktikleri@yandex.ru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkancm mail attım ama geri geldi hata veriyor engelenmiş site diyor anlayamadım :)
      senay-atilgan@hotmail.com mail adresimdir benim burdan bakarsan belki görürsün yoksa maille gönderemiyorum maalesef :)

      Sil
  5. Ama ben bu rapunzeliiiiiiiiiiiiiiiiii önce ısırırım sonrada yerimmmmmmmm :)))))))))) Allahım nazarlardan korusun canımmmm yorgunluğuna deymiş bence anne olmak böyle birşey işte muhteşem annesin sen tebrik ediyorum seni ayakta alkışlıyorum ..........
    Ececimde sağlıkla giyinsin benimde böle elbisem olsa bende çıkarmazdım hatta öle uyurdum :))))))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz önce çıkarttırdım canım haha kirletirsin falan filan dil dökeeee döke nihayet çıkardı da peruk içinde kafası terlemiş kuzumun, malum yünya saçları haha :)
      Beğenmene sevindim tatlımmmm.. Ben şimdi senin adına da şapur şupur öperim meraklanmayasın emi :)
      Hakikaten de değdi ağrılarım sızılarım gçti gitti bile kalmadıki :)

      Sil
  6. Kendi cocuguna diktigin seylerle onu mutlu etmekten daha guzeli ne olabilir ki..ellerinize saglik ne guzel olmus.. ne yakismis fistiga.. hepboyle mutlu olun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekürler jasea :) Evet aynen öyle benim yaptığım şeylerle mutlu oluyorya dikişi bir kere daha seviyorum öyle olunca :)

      Sil
  7. çok şirin olmuş prenses... ellerine sağlık annesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Mehtapcım :) Beğenmene sevindim :)

      Sil
  8. maşallah sana kuzum benim, çok ama çok yakışmış canım.eline sağlık, şimdi yanımda olsaydı da birazcık ısırsaydım ececigi :)

    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Semracım :) Uğraştırdı ama değmiş değil mi :) Senin yerine ben ısırdım meraklanma kızdı ama napalım haha :)

      Sil


  9. EBRU
    çokkkkkkkkkkkkkk şeker olmuşşşşşşşşş bayıldım şu yanaklarını sık benim için sıkılmadan yapmışsın bravo sana ya çok sabırlısın ben uraşamazdım herhalde bukadar bizde tütü etek yaptık kızıma onu giyecek pazartesi inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ebrucum :) Tütü eteğimiz sürpriz içinde onu da başka bir yayında paylaşacağım, bu günlük fotoğraflayamadım , beğenmene sevindim :)
      Aklıma koyunca bitiririm kuzum mutlu olsun yeterki :)

      Sil
  10. Çok şeker bir prenses olmuş. Maaşallah nazar değmesin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiiinnnnnnn :) Çok teşekkür ederim gerçekten :)

      Sil
  11. Çok güzel olmuş elinize sağlık. Çok da yakışmış maşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok severek giydi ondan daha çok yakışmıştır :) Bu sabah sabahın köründe kalkmış bana getirmiş bunları anne giydir diyor haha :) Elbette mutlu oluyorum ben de :)

      Sil
  12. Şeker Tatlar Anneler Gününe Özel Kurabiye Seti Hediye Ediyor..Çekilişimize katılımlarınızı bekliyoruz.Ayrıntılar http://www.sekertatlar.blogspot.com/2013/04/seker-tatlar-anneler-gunune-ozel.html

    YanıtlaSil
  13. harika olmuş şenay yorulduğuna fazlasıyla değmiş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzum mutluya bu elbisenin içinde o beğendiya değdi ağrılarım da geçti vallahi Yasemincim :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  14. Harika olmuş kıyafeti kuzunun, güle güle giysin tam bir masal kahramanı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Eve gizli gizli prensleri almasın diye çok da uzun yapmadım saçını dermişim haha :) O zaten evimiziin prensesiydi eee kız çocuk da ne ister prenses olmak oldu mutlu olduk hepimiz :)

      Sil
  15. Allahım yarabbim bayıldım bayıldım !!!!! muhteşem olmuş hele saçlara bittim, benim hayalimdeki saç yahuuuu
    nasıl tatlı nasıl güzel olmuş ellerine emklerine ve güzel anne yüreğine sağlık.
    sağlıkla giysin küçük prenses. ipleri sağlama alman iyi olmuş prens kuleden tırmanırken saçlar kopmaz böyelelikle demi canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filizcimmm saçlarla çok uğraştım, öyle dursun diye doğal gibi görünsün diye epey zaman harcadım inan :) Açık da çok güzel oluyor ama kuzum zaten elbiseden hareket edemiyor bir de saç açık olunca hiçbirşey yapamıyor :)
      Beğenmene sevindim canım :)

      Sil
  16. hahaha tam ısırmalık olmuş bu rapunzel güle güle giysin etek ucunu bastırırken payı çok bıraksaydın malum kuzu çabuk büyüyor bunca uğraştıran kostüm biraz giyilsin bari. efekanda bir süredir ninja kostümü istiyor nasıl dikerim bilmiyorum. kocaman öpüyorum sizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etek ucunda pay epeyce var cnaım zaten etek Eceye biraz uzun olacak şekilde yapıldı çünkü prensesler eteklerini tutup kaldırarak gezerler haha :) Seneye o kadar uzasa bile bir sıra daha kurdale geçerim yine de giyer başka çare bulurum haha :)
      Ninja kaplumbağa biraz meşakkatliymiş haha ahh erkekler ahhh :)

      Sil
    2. hahaha ayyy sen ninja yazmışsın ben algıda seçicilik direk ninja kaplumbağalar geldi aklıma da nasıl olacak o iş dedim :) Ninja kolaymış kızz o zaman sen havada karada yaparsın sadece sıva kolları yeter :)

      Sil
  17. ellerinize sağlık Şenay hanım, uğraştığınıza değmiş:) güle güle kullansın şirin Rapunzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Özlem Hanım beğenmeneize sevindim :)

      Sil
  18. fufuuuuu kim bu fıstık :)
    süper olmuş ellerine sağlık prenses gibi olmuş maşşallah. eceyede sarışınlık yakışmış :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha biraz fazla sarışın oldu ama bir süre sonra benim de gözüm alıştı açıkçası :) Prensesimizdi zaten bizim 23 Nisan için tam prenses olmak istedi ve oldu :)

      Sil
  19. Ellerine emeğine sağlık.)
    Blog çekilişime de beklerim: nihanni.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim :)
      Çekilişe de katıldım bu arada hadi hayırlısı :)

      Sil
  20. maşaallah yaa nasıl da güzel olmuş elbiseyi de çok süper yapmışsınız haa ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Meryem Hanımcım teşekkürlerimi iletiyorum elimden geldiğince özenli çalışıp benzetmeye çalıtım becerebilmişim herhalde :)

      Sil
  21. Yanıtlar
    1. Dağınık saçlı yapayım dedim peruk çok uğraştırdı beni :)

      Sil
  22. kostümü cok güzel olmuş minik rapunzelin bayıldımm .eminim gece bile üstünden cıkarmak istememiştir.yüzündeki mutluluktan öyle anlaşılıyor:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gece mecbur çıkarıyor da sabah ilk işi anne bunu giydir demek oluyor çok mutlu kuzum :) Beğenmene sevindim Sevgili Meraklı :)

      Sil
  23. bu minik rapunzel çok sevimli ama:))) saçları da elbisesi de çok şeker olmuş tam rapunzel! bir de annesinin kopyası maaşallah nasıl da benziyosunuz:) ellerine sağlık cnm
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy teşekkürler tatlımmmm benziyor dimi tıpkı ben :) Benim kuzum o beniiimmm :) haha...
      Sağol şekerim güzel sözlerin için :)

      Sil
  24. Tesekkurler SEnaycim,yalnis bir e-mail vermisimdir)kusura bakma,unutmusum,soyle olmalidir turkanindiktikleri2013@yandex.ru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hallettik canım evet yanlışmış önceki şimdi tammadır :)

      Sil
  25. coook guzelmis kizi da annesi gibi guzel olunca her sey yakisir guzelime, gule gule giysin canim benim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Sona'cım :) Ne güzel sözler onlar öyle :)

      Sil
  26. epey uğraşmışsın ama değmiş, emeklerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler canım değdi değdi, bugün giydiler bayram öncesinde baloları vardı kıyafet balosu yapıyorlar hepsi harikaydı ama kuzum peruğuya yaktı ortalığı haha :)

      Sil
  27. Tatlım ellerine sağlık çok güzel olmuş, özellikle peruğu çok güzel olmuş. Kaç çile ip var orada en az 3 tane gitmiş gibi gözüküyor:=))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Neclacım :) Fikir güzel yerden olunca güzel birşeyler çıktı ortaya, teşşekkürler tekrardan fikir için :)
      Peruğu da sağlam olsun dağınık bir saç olsun istedim böyle yaptım. Aslında açık olması için tasarladım ama Ece zor hareket etti bizde ördük :) Sadece 2 yumak var tatlım.. Ece tani senin kızından kısa onun için de daha kısa saç gerekti... Çok uzun yapınca yürüyemez diye biraz kısa yaptım... Ama pofuduk bir yündü kabarık kabarık durdu.. Bir de aralarda kısa ipler de geçirdim peruğa ilmek ilmek daha kabarık havalı dursun diye :)

      Sil
  28. çok güzel olmuş.çekilişime beklerim şenay hanım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Beğenmenize sevindim :) Bir bakayım bakalım çekilişte neler varmış haha :)

      Sil
  29. çok güzel olmuş.çokta muntazam oluş.inanınki uğraştığınıza ağrılarınıza değmiş.kuzucuğunda ne kadar mutlu.ellerinize sağlık.izlemedeyim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Fatma Hanımcım Güzel sözleriniz beni çok mutlu etti. Değdi evet ağrılara kızım arkadaşları beğendikçe bir kabardı bir kabardı o değerdi herşeye :)

      Sil
  30. ooooy cimcimeyi yesinleeerr..maşallaah ona..nede yakışmış amaa..süper olmuş kıyafette..senin ellerine gözlerine sırtına sağlık diyeyim..anlarım kostüm dikimini..ben bu kadar teferruatlı yapmadığım halde mahvolmuştum..kolay gelsin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Güzel olsun ayrıntı takılayım diye bittim ama geçti gitti canım ya :)
      Beğenmene sevindim...

      Sil
  31. ayyy maşallah ona nasıl da mutlu olmuş kuzucuk tam bi prenses olmuş bayıldımmm!! ellerine emeğine güzel yüreğine sağlık Şenay'cım:)

    YanıtlaSil