21 Mart 2013 Perşembe

Birlikte Dikelim Etkinliği Mart 2013...

Merhaba arkadaşlar...
Birlikte Dikelim etkinliğini çoğunuz duymuşsunuzdur herhalde.. Bazı aylarda ben de katıldım bu etkinliğe ve hatta bir ay oylarla birinci bile seçilmiştim :D Neyse böbürlenmeyi sevmem fakat bu ayki etkinliği de unuttuğumu söylemeden edemeyeceğim :)
Bu ay etkinliğin ev sahibesi İkitanemvebiz. Geçen ay yaşanan bir karışıklıktan dolayı etkinlik yoktu bu ay da etkinlik seçilen bir elbisenin uyarlanması değil de Mart sayısından istenen kıyafetin dikilebilmesi olarak değiştirilmiş :) Aslında özgürlük güzeldir, çünkü yine bir elbise seçilecekti ve ben elbise dikmek istemeyecektima rtık çünkü elbise elbise doldu heryanım ayol :) O nedenle herkes başka birşey istiyor ve bazen sırf seçilen model zor veya farklı kullanılamayacak bir tasarım olduğu için katılamayan arkadaşları da düşünerekten bu ay sürpriz bir serbestlik yaşatmak istemiş ikitanemvebiz :) Hal böyle olunca benim bu sayıda beğendiğim 5-6 hatta 6-7 uyarlayabileceğim model vardı kafamda haha ama bu kadar kıyafet arasında karar veremediğimden bende amaaaaaannnnn neyse yaparım bir ara karar verince dedim ve unutmuşum :)
X-madame birkaç ay önce etkinlikte dikilen elbisesini şimdi dikip paylaşınca da aklıma geldi. Şimşekler çaktı beynimde hemen koştum ikitanemvebiz'e ve baktım ne yapabilirim diye. Dün karar verdim ve 124 nolu modelin çok kullanışlı olacağına karar verdim :) Ama bu demek değilki diğerlerini dikmeyeceğim :) Diğerleri aşağıdakiler değildir sadece 124 nolu model için koydum onları :) Yoksa onları beğenmedim :D Benim tarzım değiller de gömlek her daim kullanılabilecek bir model :)
Allahııımmmm ne çok yazmışım lak lak lak :) Elim durmamış, artık paylaşayım kıyafetimi de bakın bakalım neymiş :)

Bu arada ben bu etkinliğe katılıyorum ama bir tane bile Burda Dergisi almadım bildirmek isterim :) O kalıplar bana göre değil onlardan birşey anlayamıyorum karmaşıklığı sevmem. Bu zamana kadar yeterince denklem yeterince çok bilinmeyeli problem çözdüm Mühendis olarak. Bir de Burda Derğilerinin o karmaşık kalıplarını çözmek istemiyorum belkide :) 
Bu gömleğimin kalıbını kendi gömleğimi kumaş üzerine koyarak çıkardım ve kestim. Benim gömleğim uzun kollu ben bunu kısa yaptım ve şeritlerle omuza bağladım spor bir hava kattım.
Ayrıca gömleğim kısa ben bunu uzun yaptım, tunik elbise arası bir uzunlukta gerekirse ben bunun altına yeşil bir mus çorapla bir düğünde bile giyerim :)
Önünü komple diktim çünkü hareket ettikçe düğme aralarından içimin görünmesinden ve böyle huzursuz olmaktan nefret ederim, onunla uğraşacağıma her sefer düğme yerlerinden aşağı komple diktim, onun için önde düğmem yok :) Sadece omuzlarda koldan gelen şeritler için düğmem var :) Düğmeleri altın sarısı almak istedim ama dışarı çıkmaya üşendim evde de lacivert çiçek işlemeli düğmelerim vardı onlarda güzel oldular diye düşünüyorum :)


En çok gömleğin yaka kısmına sevindim, yaka dikişlerinden hep kaçardım çünkü çok ğraştırır beni fakat gömleğimi kumaşa sererek kestiğim yaka kalıpları o kadar rahat dikildiki, cuk oturdu yaka ve çok da güzel oldu sevdim, kusursuz oldu :)


Bluzun arkası azcık bol givi geldi bana uzun olunca. O nedenle ben de arkadan beli lastikle dikip büzdüm, böyle daha bir elbiseye benzedi sanırım :)


47 yorum:

  1. şenay hanım kumaşın yerini sorabilir miyim çok güzelmiş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumaşımı yine cuma pazarından almıştım geçen hafta. Bu her ne kadar mavi gibi de görseniz aslında harika bir yeşil rengi :) Ama aynısının mavisi de var geçen hafta kumaşı çok beğenerek iki rengini de arayıp buldum dökme kumaşlardan :) Daha bulsam alacaktım ama sadece bunları bulabildim harika kumaşlar gerçekten :)

      Sil
  2. Her zamanki gibi çok güzel olmuş. Rengi de size çok yakışmış. Kalıbını da çizerseniz sevinirim. Güle güle giyinin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ahhhhh yaparken ay fotoğraflayayım dedim kalıplarımı da neyse dedim bir başka sefere diyerek üşendim keşke yapsaydım :) Ama kalıplarını çizerim elbette zor değil :) Yapımını da anlatırım ama önümüzdeki hafta içi ancak halledebilirim hafta sonu hiçbirşeyle uğraşmamaya çalışıyorum genelde :) Beğenmene sevindim :)

      Sil
  3. uyyyy rengine bayıldım !! böyle uzun bluzlar tam benim tarzım, giy ve çık modelleri çok kullanışlı. çok da güzel dikmişsin. ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Filizcim aynen öyle giy ve çık tarzı, bakkala giderken de giyyyyy, toplantıya giderken de giy :) Her yere uydurururm ben bunu ayakkabı ve aksesuarlarla, dediğim gibi kemersiz halini alttan opak çorapla düğünde falan bile giyerim :) Onun için tunik elbise arası bir uzunlukta kestim :)
      Rengine ben de vuruldum ne yapsam ne yapsam diyerek kumaşı mundar etmeyeyim gömlek olarak çok kullanışlı bir kumaş dedim ve gömlek yaptım :)

      Sil
  4. çok şık olmuş canım.ellerine emeğine sağlık.iyi günlerde kullanman dileğiyle sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkürler mihrimahcım :) Beğenmene sevindim :)

      Sil
  5. şenay çok şık olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Gömlek güzelolmuş canım

    YanıtlaSil
  7. ayyyy çok güzel olmuuuuuuuş. rengine ba yıl dım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim harika bir renk evet :)

      Sil
  8. Şenay hanım tuniğe de kumaşın rengine de bayıldım doğrusu!! Ben neden bulamıyorum bulamıyorum böyle kumaşlar yaa!! ellerine sağlık canım harika olmuş, çok yakışmış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Saadet Hanımcım, kumaşa gelince gördüm mü alıyorum ama evet birazcık denk gelme meselesi herhalde, umarım sizde istediğiniz gibi kumaşlar bulursunuz :)

      Sil
  9. şenaycımm yine süper olmuş. hazır gibi duruyor valla . ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Pınarcım teşekkürler, evet bu defa çok ayrıntı çalıştım hiçbir noktayı atlamadım, etiketini de eklesem mağazadan aldığımı bile söyleyebilirim herkese :D

      Sil
  10. renk ve model güzelmiş
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. Cıvıl cıvıl, yazı hatırlattı bana.Hem çok güzel olmuş, hem de çok yakışmış...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler canım beğenmene sevindim :)

      Sil
  12. Çok güzel olmuş her zaman ki gibi
    kumaşlarınız harika
    iyi günlerde giyin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim, böyle kumaşlar görünce kaçırmadan alıyorum bir gün kullanılıyor nede olsa :)

      Sil
  13. çok güzel bişey olmuş ya bayıldım. renginede bayıldım modelinede. hakkatten yapacağın kombibe göre bununla pazarada gidersin düğünede valla :))
    renk süper gerçekten, kumaşın cinsi ne? çok güzel duruyor. eminim maviside çok hoştur.
    güle güle giy inşallah...
    bu arada link vermişsin nasıl hoşuma gitti anlatamam teşekkürler canım öpüldün...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım :) Kumaş çok güzel viskon aslında (yani ben çeşit ve isim bilmediğim için :)) viskon gibi hafif ve serin keten gibi de azcık kalın ve pamuklu birşey düşün işte o :) Yani tam yazlık serin ve efil efil :) Hemen kırışıyor aslında oturunca falan ama ütü dokunur dokunmaz ipek gibi oluyor bayılırım böyle kumaşlara :)
      Link veririm tabi canım :) Senin sayende hatırladım vermeyeyim mi aaaaa aşk olsun :) Geriden de takip etsen etkinliği etkinlik etkinliktir, ellerine sağlık süper dikişti herkes görmeli :)

      Sil
    2. bende sanki kumaştan çok anlarmışım gibi soruyom, viskon nekiiiii :))) kız ben onu bilem bilmiyom. penye, triko, kaşe başka bildiğim yok :)))
      ama viskon güzel bişiymiş heralde :) burdan bile anlaşılıyor kumaşın güzelliği. kumaşçıya gidince bi soriyim bakim viskon neye benziyomuş haha

      Sil
    3. haha :) Kuzum ben de senin bildiklerine vizkonu ekle o kadar biliyom onu da bu yıl öğrendim :) İsimlerini bilmesek de biz dikebiliyormuyuz ona bakarım ben :) Ama yazlık bir kumaş tiril tiril :) Sor bak beğeneceksin :)

      Sil
  14. ayy canım benim sağol teşekkür ederim...
    daha sonuçları göremedik ama bu ay katılan çokaz oldu sanki bana öyle geliyor. gitgide katılan sayısı azalıyor üzülüyorum. halbuki gitgide artması lazım dimi, naapsakta katılımı coştursak? zaten geçen ayda yapılmadıya iyice koptu herkes sanki. ay inşallah biitmez bitmesin çok üzülürüm daha ben katılcam :)
    sana bol şans diliyorum canım, içimden bi ses bu ayın birincisinin yine sen olduğunu söylüyooooooor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Gitgide daha da azalacağını biliyorum, ben de katılmak istemiyorum alsında ama zaten dikiyorum ne var katılsam ne olacak diye düşünüyorum..
      Katılmak istemememin nedeni de şu; Geçen ay olan olayı biliyorsundur, olay da denmez aslında ama bence mantıkta azcık hata var.. Taaaaaa yılın başında kimlerin ayın ev sahibi olacağı belirlenince bu ay kimse üstlenmeyebiliyor, işi olabiliyor, ya da artık blog kullanmayabiliyor değil mi. Ve bu ay benim birinci olmamın bir anlamı kalmıyor. Aslında birinci olan diğer ay ev sahibi olsa harika olur.. O zaman insanın motivasyonu da olmuş olur. İlla bir ödül gerekmez ama boşuna katılmak istemez kimse.. Yoksa övgü dersen zaten bloğumda da alıyorum o övgüleri :) Ama biraz mantık hatası var, daha birkaç sorun bile yaşanabilir geçen ayki gibi :) GFakat bunu bilemezlerdi, çok güzel düşünülmüş dikiş severleri bir araya getirmek için harika bir etkinlik bence ama idaresi zor olacak bu şekilde :) Böyle olunca da katılım azalıyor elbette... Ben her ay kim acaba bu ayın ev sahibi diye tekrar tekrar bakıyorum, adını bile bilmediğim aylardır etkinliğe katılmamış gönül vermemiş, belkide çokkkkk yoğun ir arkadaşımız :) E o zaman kopuyor herkes elbette :) Ayyy ne çok yazdım :)

      Sil
  15. kol detayı çok hoş olmuş senaycim :) bu arada söylemeden yani yazmadan geçemeyeceğim çok tatlı gülüyorsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim Semracım :) Çok tatlısın sen de çok sağol :)

      Sil
  16. cnm harika bir renk seçmişsin ve tarzı çok iyi bir gömlek yapmışsın!bu tarz gömleklere bayılıyorum ben hafif dökümlü ama şık, gerçekten çok beğendim, ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım dediğim gibi bunu pazarda da giyeriiiiimmm düğünde de hem şık hem kullanışlı oluyor bu modeller :) Hem de serin olacak yazın efil efil beğenmene sevindim canım :)

      Sil
  17. Rengi de dikişi de duruşu da çok güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  18. çok tatlı olmuş ya.abla valla sen bu işi biliyosun.:)renk çok yakışmış bi kere.modelinde çok amaçlı olması ayrı bi olay :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sağol canım benim :) Güzel sözlerin için de teşekkürler, bu işi yapa yapa öğreniyorum inan her seferinde birşeyler öğrenmek çok güzel :)

      Sil
  19. bayıldım yaptığınıza, harika olmuş. ellerinize sağlık, iyi günlerde kullanın. bu ay oyum size. umarım size birincilik getirir.
    bu arada, cuma pazarı nerede? Kumaş için, çarşamba pazarı, Fatih, Cumaretsi pazarı, Bakırköy ve Sosyete pazarı, Rami onları öğrendim ama Cuma pazarını duymadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkürler :) Bu arada Cuma pazarı Edirnede :) Ben İstanbulda değil Edirnedeyim :) Bir gün gelirseniz beklerim, inanın İstanbul içinde seyahat etmekten daha kısa sürede alışverişinizi de yapar geri bile dönmüş olursunuz haha :)
      Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için hem :)

      Sil
  20. sizi ilgiyle takip ediyorum yine muhteşem dikmişsiniz ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Tuğçe Hanımcım çok teşekkür ederim iki aynı yorum için de :)

      Sil
  21. sizi ilgiyle takip ediyorum, yine muhteşem bir iş çıkarmışsınız ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  22. merhaba
    çok güzel olmuş şenay hanım, herzamanki gibi yine diyecek birşey bulamıyorum.
    birde hazır kalıp kullanmadan çalışıyorsunuz, onun içinde ayrı hayranınızım zaten :) ah keşke bende yapabilsem ama, hazır kalıpsız olarak birşeyler denesem, birtürlü olmuyor, ya dar oluyor, yada yaka kısmı oturmuyor vs. vs. :(
    Burda mart sayısından bende büyük bir hevesle 124 nolu turuncu gömleğin kalıbını çıkardım, kumaşlarıda kestim, yönergelere uyarak birleştirdim, tam yaka kısmına geldim , tıkandım, gece 2'ye kadar uğraştım , yok olmuyor , olmuyor , evirdim çevirdim olmuyor, deli oldum. yapa, söke mahvoldu kumaş. nolcak bilmiyorum, kaldı öyle :(
    uygun bir zamanınızda baksanız bana bir yardımcı olsanız yada olmazda bulucam bir terzi yap şunun yakasını ver diyecem ,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay canımmmm... üzüldüm bak şimdi nasıl yapsakkk sen bana bir fotoğrafını çekip mi göndersen ne hale geldi yaka çok mu hırpalandı kumaş bir bakayım ve bir çözüm düşünelim birlikte olmaz mı :) Mail adresim sağ yukarıda var canım bekliyorum :) Olmadı sonra terziye gönderirsin, ya da bana kargola haha :)Ayrıca burda dergisini de almadığımdan yaka kısmı için ne diyor onun da bir fotosunu gönderirsen belki yardımcı olur nasıl bir yol izlemiş bakalım :)

      Sil
  23. Yanıtlar
    1. Neclacım sen Yunanistanları gezerken bir de yorumlara yetişiyorsun vallahi pratik sensin aslında :) Tü maşallah, iyi gezmeler :)

      Sil