22 Ocak 2013 Salı

Kamuflaj Takım hem de Anlatımlı Dikişi ile Birlikte :)

Merhaba arkadaşlaaarrrr. İki gündür bu dikişle uğraşıyorum :) Dün kestim bir kısmını diktim bugün de dışarı da çıktığım için kalan kısmını tamamladım :) Aslında en çok vaktimi fotoğraflar aldı çünkü dikişini fotoğraflarla anlatmak istedim ve onları  düzenlemek işe yarayanlarını seçmek falan kaç saattir uğraştırıyor beni :)
Bazı arkadaşlar pantolon kalıbı istemişti bazıları kol dikişini anlatmamı rica etmişti bazıları da zaten sürekli resimli anlatmamı rica edip duruyorlar :) Bu da diğer elbiselerden farklı bir model olduğu için anlatımlı halini yapmak istedim :)
Şimdi bu kıyafetin resimli anlatımı uzun sürecek çünkü çok fazla parça var dikilecek :)
1. Üst
2. Şort
3. Kapüşon
4. Kollar
5. Cepler
Hepsini de ayrıntılı halleriyle resimledim fakat dilerseniz önce bir kıyafeti görelim değil mi sonra da resimlerle anlatımını yaparım :)
Evet kıyafetim budur :) Şapkalı, kısa kollu, şortlu kocamaaan cepli şortu pileli bir kamuflaj takım :) Bu kadar şeyi bir arada baarındırdığı için de çok fazla dikiş işi vardı ve biraz uzun sürdü :) Ve beni asıl zorlayan da en sonra heryerini sürfile geçmek oldu :)





Anlatımlı Dikişi
Bu anlatımda
1. Üst
2.Şort
3. Şapka
4. Kolar
5. Cepler
Hepsini bulabilirsiniz :) Diktiğim sıraya göre anlatmak istiyorum :)

Yukarıdaki resimde gördüğünüz takımın üstünün kesimi.. Kumaşı 4 kat yapıp kalıbımızı üzerine koyuyoruz. Bu kalıbınız yoksa kullandığınız bir t-shirtü de kullanabilirsiniz.. İğnelerle etrafından işaretleyin ve istediğiniz genişlikte kesin.
Kestikten sonraki hali bu şekilde oldu çünkü ben omuzlardan bir genişlik istemedim fakat üzerime bol durmasını istemiştim başta onun için geniş kestim fakat sonunda geniş üzerimde beğenmedim ve daralattım siz bunun nasıl olduğunu anlayın yeterli :)
1. nolu kısımdan genişletirseniz düşük omuzlu kıyafetler elde edersiniz 
2 nolu yerlerden genişlettikçe üzerinizde salaş duran bir üst dikebilirsiniz.. Boyunu da dikiş payını da düşünerek uzun olması için kalıbımdan uzun kestim. Uzunluğu istediğiniz uzunluğu üzerinizde ölçerek kesmeniz mantıklı olacaktır.
Üstteki resimde de ön yakayı görüyorsunuz. Ön ve arka yaka arasında fark olmalıdır çünkü ön yakanız boğazınıza dayanırsa rahat edemezsiniz. Ben iğneli yerden kestim ama eğer daha düşük yaka isterseniz çizgili yada kesik çizgili yerlerden kesebilirsiniz..
Kesince aşağıdaki gibi oldu yakam. Böylelikle ön ve arka arasında farkı yapmış oldum..


Daha sonra kapüşonu için evde kullandığım bir kapüşonu iki kat serdiğim kumaşa yaydım. Fakat burda hatırlamanız gereken iki kat kumaş demek kumaşı ikiye katlamak demek . İki parça kumaş serecekseniz yere biri içe biri dışa bakmalı. Sakın aynı yöne bakan kumaşlar kesmeyin çünkü iki tane aynı yön elde edersiniz sıkıntı olur :)

Kapüşonun kesilmiş hali yukarıda göründüğü gibi ve ben bir de kapüşonun içine astar kesmek için astar üzerine koyup aynı şekilde astar kestim :)
Şimdilik kesimleri yapıyoruz dikişlere birazdan geleceğim...

Şort kısmına gelindiğinde.. Kalıp olarak ben pantolonlarımdan çıkardığım bir kalıbı kullandım fakat yine bir şortunuzu veya pantolonunuzu da kullanabilirsiniz. Kumaşı ikiye katlayıp yere yaydım ve unutmayın kumaşın iki katı birbirine zıt yönlere bakıyor ...
Aşağıda gördüğünüz resim kesilmiş hali. Dikiş paylarını da bırakarak kestim ve benim kalıbım pantolon kalıbı olduğundan bacakları dardı ve ben geniş bir şort istediğimden alttan da üstten de geniş kestim.
1. nolu yerden geniş kestim çünkü şortun belinden pililer yapmak istiyordum kabarık durması için ve
2. nolu yerden geniş kestim çünkü bacaklarıma yapışan bir şort istemiyordum...

Dikiş kızmına geçersek.........

Kapüşonu gördüğünüz gibi düz kısımları birbirine bakacak şekilde yayıp kesikli çizgilerden dikiyoruz. Aynı şekilde astarı da çizgili yerden dikiyoruz..


Yukarıdaki resimde olduğu gibi astarın ve şapkanın dikişleri birbirine öpüşecek şekilde birleştiriyoruz. Yani ne dışardan ne de içerden dikişler görünmeyecek şekilde birleştirdik. Aşağıdaki şekilde de bu şapkayı düzeltip dikişleri birbirine iğne ile birleştirdim çünkü kenarlarını dikerken kaymaması çok önemli. Onun için dikişleri birbirine teyelle veya iğneyle sabitlemenizi öneririm...


Yukarıdaki şekilde göründüğü gibi şakpayı ve astarı içe doğru kıvırıp kenarlarını düzgn bir şekilde iğneliyoruz ve dikişe hazırlıyoruz. Bu aşamada astarı biraz daha içe kıvırarak kapüşonla aynı hizaya gelmemesine özen gösterirseniz dikişte ve giyerken sorun yaşamaz daha kolay dikilmesini ve güzel görünmesini sağlamış olursunuz.... 
Aşağıda da tamamen iğnelenmiş dikişe hazır halini görüyorsunuz..


Makine de hazırladığınız yerden dikişini yapıyorsunuz. Ben her yerini zigzaglarla diktim çok güzel ve spor bir havası oldu fakat kumaşım kamuflaj olduğu için böyle yaptım her kumaş bunu kaldırmayabilir. Dilerseniz değişik piko şekilleriyle de yapabilirsiniz tercih sizin :)
Aşağıda da dikilmiş halini görüyorsunuz. Astarı neden biraz içten kıvırdığımı bu görüntüde daha net anlamışsınızdır çünkü böyle daha hoş durduğu kanısındayım...


Daha sonra üst kısmımı birleştirdim . Omuzlardan ve kenarlardan. Dediğim gibi ben fazla bol kesmiştim ve sonra fikriimi daha dar olmasından yana kullandım ve kırmızı çizgilerden diktim istediğiniz kadar daraltmanız mümkün elbette.

Bu şekilde olduğu gibi pantolonun parçalarını masaya seriyoruz. Gördüğünüz gibi düz kısımları birbirlerine geleceke şekilde serdim ve önce arkalar sonrada üstüne ön kısımları koydum. 
1. nolu yerden dikişimizi yapıp öön ortayı
2. nolu kısımdan birleştirip arka orta parçayı birleştirdim..
Aşağıda gördüğünüz iç bacak ve dış bacak kısımarını birleştiriyoruz. Önce orta kısımlarını denk getirip A ile belirttiğim iç bacağı daha sonra da kumaşı düzeltiip B ile gösterdiğim dış bacak kısmını dikiyorsunuz..

Ortaya aşağıdaki gibi pantolonunuzun kaba hali çıkıyor. bunun üzerinde daha sonra değişiklik yapmamız gerekecek :)


Yukarıdaki resimde kapüşonun boyuna birleştirilmiş halini görüyorsunuz. Çizgili yerlerden yine kumaşı ve astarı içe katlayarak ve bu defa yakayı da tam ortalarına alıp sandöviç gibi araya sıkıştırıp iğneliyor ve dikiyoruz. Burda dikkat etmeniz gereken yakanın araya sıkıştırdığınız kısmını hep aynı uzunlukta yapmanız. Yani sandöviçin bir yanında kaşarı fazla bir yanında az koymayınız :)

Pantolonun bel ayarına gelinceeeeee. Ben belinde pileler yaptım. Pileleri yaptıktan sonra belinizin uzunluğundan dar olmamasına dikkat edin... Eğer daraldıysa pileleri azaltabilir veya boyutlarını küçültebilirsiniz.
Daha sonra da aşağıdaki gibi pileleri kalçalarıma kadar zigzaglar yaparak diktim. Hem şekil olmasını sağlamış hem de pilelerin giydiğimde kabarmasını önlemiş oldum :) Pilelri aynı yere kadar dikebilir veya hepsini farklı boyutlarda dikip değişik şekiller yapabilirsiniz bu da size kalmış :)

Aşağıda gördüğünüz de pilelerin yapılıp dikilmiş hali ve ben şortun boyunu giyip istediğim yeri işaretledim ve biraz da katlama payı bıraktım. Katlama payını fazla bıraktım çünkü kalın diktiğimde aşağıda şortun daha yuvarlak durmasını sağlamış oldum bacaklarıma yapışmasını veya bükülmesini istemedim :)


Daha sonra bir cep yapma fikri geldi aklıma ve kocamaaan bir cep yapmak istedim. Ben bu şekilde yapmayı tercih ettim cepleri isterseniz daha büyük veya daha küçük isterseniz kare ister kalp yapabilirdiniz :)
Ben etrafını akmaması için sürfile çektikten sonra bir de üstünden katlayıp onu da ters diktim ki cep olduğu belli olsun şort üzerinde :) Fark yaratalım arada dimi :)

Sonra şortu giyip cepleri en uygun yere iğneleyip diktim aşağıda dikilmiş hallerini göreceksiniz. Ben cebin ağız kısmını tam şortuna yapıştırmadım azcık üstten pot bıraktım ki giyindiğimde elimi cebime sokmasam da cep kabarık dursun yapışık olmasın...
Şortun da altını yine zigzag yaparak katladım..


Kolalr için kumaşı dörde katlayarak kısa bir kol kestim kol kalıbımla...
Aşağıda kesilmiş hallerini görüyorsunuz. daha sonra ters çevirip çizgili yerlerden dikmelisiniz


Yukarıda dikilmiş hali mevcut :)
Şimdi kolalrı üste monte etme zamanı...
Üst kısmını aşağıda gördüğünüz gibi tersinden kolalrı da çevirip düz kısmından alıyorsunuz karşınızaaaaaaaa...


Kolu bu şekilde üst kol yerine keçiriyorsunuz ve kolun alt dikişiyle üstün koltuk altı dikişini denk getiriyorsunuz...
Birleştirip iğneyle sabitliyorsunuz ve başlıyorsunuz tüm kolu birşeltirmeye. Ben burda sağdan ve soldan omuza kadar birşeltiriyorum ve en üst kısmını hep en sona bırakıyorum. Bazen kol geniş kalabiliyor kesimden dolayı öyle olduğunda üstten tam omuz dikişinin ordan bzügü veriyorum veya pile yapıyorum. 
Ya da bazen omuzlarda büzgülü detaylar için kolu daha omuzdan yüksek kestiğiniz de zaten omuz detayı için en son omuz kısmını birleştirmeniz gerekiyor. Yani heryeri birşeltirin en son en tepe noktasını yapın...


Her tarafı iğneyle birleştirdikten sonra makinede dikişe geçip koltuk altından başlayarak dikin. İŞleminiz bitmiş oldu :)
Aşağıda üst kısmın dikilmiş hali mevcut , kollar da takılınca böyle oldu.

En son olarak da kol uçlarını düzgün ve ikisini aynı uzunlukta olacak şekilde katlamalı, üst kısmın uçlarını da katlayıp dikmeli ve kumaş akıyorsa her yerine sürfile geçmelisiniz...
Şortunuza bir fermuar veya düğme hangisini tercih ediyorsanız diktikten sonra da işleminiz tamamdır :)
Neşeli dikişler herkese :)

57 yorum:

  1. Öncelikle kamuflaj takımınız spor ve çok havalı olmuş.Tüm aşamaları detaylı anlatmışsınız hızınıza hayranım süpersiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım sağol :) Eet elimden geldiğince anlatmaya çalıştım umarım dikmek isteyen arkadaşlara yardımı dokunur :)

      Sil
  2. kollar konusunda gerçekten aydınlandım.. ipuçları harika.. teşekkürler paylaşımın için Şenay..emeğine sağlık..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ohhh yardımcı olabilmişim ne güzel :) İpucu işte benim dikiş aşamalarım kimbilir daha ne kolaylıklar vardır da ben böyle bodoslama dikince bu kadar oluyor :) En pratiğinden canım :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Şenay ne oldu askere mi alıyorlar yoksa kız seni? tabii bu kadar güzel şeyler dikersen ordunun da dikkatini çekersin. artık tüm ordu ünüformalarını sana diktirirler :)
    maşallah diyorum çok güzel, çok şirin ve çok sportik olmuş yahuu :)
    ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :) Çok para teklif ettiler de dikmem dedim hep aynı şeyi :) Ben aynı şeylerle sıkılırım sonra dedim farklı şeyler tasarlarım askerlere olmaz dediler vazgeçtik karşılıklı haha :)

      Sil
  4. maşallah diyorum başka bir şey demiyorum abla :) nazar değmesin ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Büşracım sen de dikersin artık yavaş yavaaaşşş başla senin de olacak ilerde canım meraklanma :)

      Sil
  5. kumaşçıda bende bu kumaştan görmüştüm ve pantolon aklıma gelmişti bide ceket :) ama az daha zaman var dedim kendime..
    sizin çalışmanız süper olmuş süpeer ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ben de aslında etek yapacaktım diz üstü yarım kloş cepli bir etek gelmişti aklıma ama farklı olsun dedim hep etek elbise giyemiyorum sonuçta şortta lazım oluyor arada :) Sonra böyle bir takım geldi aklıma tek tek de giyilebilince daha mutlu oluyorum :)
      Sizin ilk çalışmanızı gördüm az daha var demişsiniz ama bunu da çok rahatlıkla yaparsınız bencee, hiç zamana gerek yok emin olun :)

      Sil
    2. Az zaman daha var diye düşünmemin sebebi aslında dikiş bilgimden değildi :)
      Sırada başka çalışmalarım olacak onlar bitince ozaman kumaşı alayım diyorum üstüste kumaş alınca açgözlülük yapıyorum ozamanda kasılıyorum :D
      Kamuflaj kumaştan alıp çalışmayı yapınca size haber vericem tecrübeli arkadaşlarımın yorumları çok hoşuma gidiyor ;)
      Teşekkür ediyorum

      Sil
  6. Elleriniz dert görmesin :) artık diyecek bir şey bulamıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hikmet Hanım demişsiniz zaten başka söze lüzum yokki :)

      Sil
  7. ayyy senayy cımm cookk guzell..ama altı pantolon olsa ben daha cok begenırdım :)) sort ve etek sevemedıgım ıcın sanırım ve gıyemedıgım ıcın:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sağol Serpilcim :) Şort ben de çok giymem ama bazen lazım oluyor bulunmalı :) Bunun uzununu yaparsam pantolon olur o da kolay nasıl olsa :)

      Sil
  8. nede güzel anlatmışsınız elinize emeğinize sağlık iyi günlerde kullanın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler kardelen :) Elimden geldiğince açıklayıcı olmaya çalıştım ama umarım becermişimdir :)

      Sil
  9. bu blogun farki iste bu!erinmemis usenmemis her detayi anlatmissin ablam benim ya bi dikis videosu kalmis :-)ben simdi hangisine bayiliyim dur aklim durdu yahu.hepsi hepsi 10 numara super olmuslar ellerine saglik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim cnaım . Video olayını da nasıl yapıldığını bilmiyorum yoksa video daha mı kolay olurdu diye de düşünüyorum, o kadar fotoğrafla uğraşmak hiç kolay değildi çünkü :) Ama videoda da her anımızı çekmiş olucaz kesmek birşeltirmek falan lazım o da karışık ben şimdilik fotoğraflarla anlatayım yeter :)

      Sil
  10. senay ablam yine harikalarina devam etmis bize de acik kalan agzimizi kapatmak olmus;-)gule gule saglikla giy ins..bu arada mevlid kandilinde mub.olsun dualarimdasin ben ozbekli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Özbekli :) Senin de kandilin mübarek olsun :)
      Ağzın açık kalmasın güzelim zor değil bak hepsi anlattığım kadar en de yapabilesin herkes de yapmak isterse yapsın diye anlattım denemelisin :) Belki şort zor gelir ama üstü dene bence :) Kapüşondan korkma o kadar kolay ki :)

      Sil
  11. valla bayıldım şenaycım ya ne kadar hoş olmuş çok farklı bir kıyafet Allah nazarlardan korusun kujuuu güle güle giy inş. Kandilin mübarek olsun. Sevgilerle BERRİN ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin kuju :) Teşekkür ederim beğenmene sevindim :)
      Seninde kandilin mübarek olsun canım :)

      Sil
  12. Kullanışlı,pratik bir kıyafet olmuş,sevdim onu,sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. PINAR:Şenaycım yine çok güzel olmuş .Kumaşında çok güzelmiş.Sana da çok yakışmış.Ben kumaş pantolon diktiğimde bazen ağ kısmı çok hoş durmuyor buruşuk duruyor.bunun için senin yaptığın pratik bir yöntem varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Pınarcım :) Beğenmene sevindim :)
      Ağ kısmının bol durmasının bir sürü sebebi olabilir ama büyük olasılıkla tam ağ kısmındaki dikişleri düzgün yaptığını varsayarsak elbette ön orta ve arka orta dikişleri bol bırakmış olabilirsin... Ağ kısmından başlayarak ön orta ve arka orta dikişleri daraltmayı denemelisin önce. Eğer oradan değil ise veya zaten üzerine tam oturdu oradan olmasının imkanı yoksa içerdeki dikiş paylarına bak. Dikiş payları oval kısımlarla buruşukluklara ve büzülmelere neden olan en önemli etkendir. Çıtlar kesebilir veya zaten fazla olan kumaşları keser sadece 1 cm kadar içinde dikiş payı bırakırsanız buruşukluklar giderilebilir... Umarım sorun bunlardan kaynaklıdır. Bir baın olmadı başka çözümler bulalım :) Daha ayrıntılı biyopsi, kolonoskopi falan haha :) Şimdilik bu ağrı kesiciyi kullanın bakalım ne olacak :)

      Sil
  14. Tamam doktor:)çok teşekkürler. Sanırım sorun dikiş payını fazla bırakmamdan kaynaklanıyor. Onu hiç düşünmemiştim .Öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne zaman hastalanırsan burdayım :) Hasta olmadan önlemini de almak istersen yine burdayım biliyorsun :) Öpüyorum Pınarcım :)

      Sil
  15. Şenaycım ya süpersin bak bu çok hosuma gitti anlatımlı dikme fikinde süper olmuş sayende çok şey ögreniyoruz bizler içinde üşenmeden her resimi tektek resimlemişsin çok saol yani bizlere diosunkii kalkın dikin resmenn =))) Ellerine sağlıkk iyi günlerde giy...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet Duygucum kalkıp yapmak istersen de ama beceremem dersen al sana becerme yolları :) Üşenmeyin kalkın diye yani korkacak birşey yok :)

      Sil
  16. Yine dokturmussun bocugum:) guzel gunlerde kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Mevlüde Hanımcım :) Döküldü ellerimden kendiliğinden :)

      Sil
  17. gönlü genişliğe bak ya:)
    birde aşama aşama resmetmiş hemde kolay bişide değil tulum yani.. :)
    artık sana seni övücek bi kelimede bulamıyorum
    ama inan içimden söylediklerimi buraya bi yazsam yorum sayfanı ben doldururum sanırım :)
    dün gece eşime senden bahsettim
    diyorumki bi arkdş var blşogtan neler yapıyo görmen lazım tulum yapmış bak bu çantayıda yapmış falan
    Artık evde muhabbetlerimize girmeye başladın :)

    Senin kuş ve kızın nerde bu ara pek göstertmiyosun
    hasta falan deil deilmi.?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Zeynepciiimmm kıs kocan diyecek yeteeerrr blog blog kızlar kızlar bahsetme artık diyecek :) Bıktırma kız adamı haha :)
      Aaa bu aralae Ece manken olamıyor sıkılıyormuş haha o Sweati bile giydiremedim hayır dedi durdu öyle boş çektim düşün :) Bıktırdım kızıııı :) Bi de okula gidiyorya akşamları da babaannesine gitmek istiyor ben de çok göremiyorum o nedenle fotoğraf çekmek gelmiyor aklıma yanımdayken de öpüşüp duruyoruz :) Ama aklımda ona bir elbise yapmak var ama ona uygun bir kumaş almalıyım bu hafta bakalım :)
      Bu arada fotoğraflamayı istedim çünkü çok kişi nasıl yapıldığını soruyor anlatmamı istiyor falan ben de bari baştan yapayım dedim :) Sonradan anlatınca görüntü olmadna eksik kalıyor çünkü yetersiz kalıyor :) Elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum ne olacak elime mi yapıştı be kuzum :)

      Sil
  18. askeri bot yollayayım mı sana arkadaşım,valla eşim ayrıldı nereye koyacağım kız ben bu kadar botu.geçen gün böyle bir askeri pantalon beğendim ama almadım,alayım da ikiz olalım ha,öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok kızzzzz o botların içinde boğulurum ben haha :) Dışarda görüp askere almasınlar sonra :) Kalsın kalsın :) Kız eşinin botlarını da giyemem ki kaç numara giyiyordu 38 değildir herhalde hahaa :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  19. Birisi tutsun şu hatunu, görmeyeli daha da maharetleşmişsiin : ) maşallah gerçekten : ) hayırlı kandiller canım öncelikle sana ve herkese, resimde pikaçuyu gördüm sanki : )) zencefilllll

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Amanııııınnnn kayıp aranıyora ilan verecektim çıktın ortaya Zencefilim :) Nerelerdesin kısss. Kandilin yüzü suyu hürmetine mi göründün nedir :) Sağol canım seninki de kutlu olsun :)
      Bu arada arka plandaki Alex :) Pikaçu ben doğum yapmadan önce Artvine götürdük ve orada bıraktık çocuk için zararlı olabilir diye orda da birkaç ay yaşadı ve ilgisizlikten muhtemelen öldü... Ben bir hafta aralıksız ağladım bıraktık diye artık Emre karnımda Eceye birşey olacak diye neredeyse Artvine gidip geri getirecekti pikaçuyu.. O da benim kızımdııııııııı çok seviyordum onuuuuu :( Fakat bu Alex bu bambaşka bu benim oğluşum ve sülüğüm yapıştımı bırakmıyor bütün gün kavga ediyoz öpüşüyozzzzzz birbirimize arkadaşız evde kıssssss :)

      Sil
  20. Yorumum onaylanmış :)) sen bu satırları okudugunda ben çok uzaklarda olurum diyecektim ama çok uzağa kaçamadım galiba : ))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :) bütün gün ne bulursan ye kaçamazsın tabi uzaklara zence-Fil haha :) Ay ne güldüm zence -Ceylanaaaaa haha :)

      Sil
  21. İlan ver canım, beni bulan olursa bana da haber versin sevabına : ) bloğa baktım geçmişe tee ekim aylarında kalmışım, açığı kapatmam gerek : ) bu yüzden 1gb internet pakete abone oldum dün itibariyle : ) yani açık çok bol yorumla kapatmam gerek : )) net sorununu cözdüm hemenn sık kullanılarda yer alan 1 numaradaki (tek senin siten sık kullanılanda oldugundan 1 numara olman doğal : )) siteye koştum geldim : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek sık kullanmıyomuşsun o zaman interneti sen haha sadece ben varsam ve bana da ayda bir geliyorsan ortalama internete pek girmeyyon demekki haha :)
      Sorununu çözmene sevindim ne sorunmuş diyeceeeeedim ben de :) Çözemedin gitti, sorun mu büyüktüüüü yoksa sen mi çözmedin orasını da sorgulamaya başlayacaktımki çözmüşsün haha :)

      Sil
  22. Haha ceylan ırkı duysa görse ceylanların nesli tehlikeye girer ya neyse : )) zence-kıymalımakarna deyip güzelim hayvanlara kıymayım, benim de gönlüm olsun ortayı bulalım : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :) yok kızzz ceylansın sen ne tehlikeye girecek :) zence-kıymalımakarna uzunmış kıs hahaha sen yine çağrışım yapsa da zence-fili kullan :) Alışıktım ona haha :)

      Sil
  23. Her güne ruh halime göre yeni bir zence-x olurum : ) bugün zence-çoooközlediğibloğunahoşgeldi olsun, yarına Allah kerim : ) öptüm canım görüşürüz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Oyyyyy ruh halini yerim senin :) Hoş geldi tabiki hoooooooş geldi gitme arada da olsa gel böyle neşem yerine gelsin ceylanım :)

      Sil
  24. Netle tek alakam öğle arası bir iki gazeteye bakmak, o da dünyayla bağlantım kopmasın diye, he bir de aöf sınav giriş belgesi çıkarmak : ) yeminle internet hayatım bundan ibaret : ) cepten de wifi olursa bağlanıyordu bir tek o da hep olmuyordu, işte bu cep paket aboneliği gerekiyor, o da olmadı gitti, işte süre veriyorlar şu tarihten sonra başvurun paket bitimi bıdı bıdı hep bişeyler anlayacağın : ))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüüüüü, teknoloji çağında yaşıyoruz kısss söyleme bari :D Allahım yarabbim :) Arkandan konuşcam sonra bişi bilmiyo diye elime koz verme :)

      Sil
  25. Şenoş blog bana yetiyor bir kere, güzellik burada, sohbet burada, yetenek burada, daha başka sitelerde ne arayım de mi ama : )

    YanıtlaSil
  26. şenay bu takım birde pantolon ister :) değiş değiş giy
    güle güle giy eline sağlık

    YanıtlaSil
  27. Goncacım :) Kumaştan maalesef çok küçük bir parça kaldı ondan pantolon değil bacağı ıkmaz :) O nedenle şimdilik değişme olasılığını kenara bıraktım ama kumaştan bulabilirsem yine alıp etek yapmak istiyorum her çeşidi olsun mu diyorsun haha :) Bakalım belkide yaparım neden olmasın :)

    YanıtlaSil
  28. Şenay hanım öncelikle çekilişime katıldığınız için teşekkür edeirm. Bol şans diliyorum...

    Sizi Serpil abladan dolayı takipteydim çekilişime katılınca sevindim :D bu arada face sayfamı da beğendiniz mi acab? Bir sorayım dedim Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sibelcim teşekkür ederim sağol :)
      Evet beğendim facebook sayfanı ama o beğninin linki nasıl gönderilir bilemiyorum :)

      Sil
  29. Şenay'cığım güzel anlatmışsın ayrıca kamuflajlı rahat bir çalışma olmuş bu emeğine sağlık canım, iyi günlerde giy.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım :) Çok rahat bir kıyafet evet hele yazları ve baharda çok giyeceğimi biliyorum :)

      Sil