14 Ocak 2013 Pazartesi

Bir Haftadır Ne Yapıyordum...

Merhaba arkadaşlarrr. Bir haftadır bir dikiş paylaşmadığımın farkındayım ve bunun nedeni siparişlerim di. Aslında sadece bir tanesi kafamı ve beni hakikaten çok yordu :) Sevgili canım Serpilim bundan 10 gün önce falan bir fotoğraf gönderip dikip dikemeyeceğimi sordu. Ben de dikerim dedim ve kumaşımı ve ölçüleri alıp başladım dikmeyeeeeee :) Fakat olay göründüğü gibi değil kıyafetin ön taraftaki duruşu beni o kadar zorladı ki... İsterseniz fotoğraf üzerinde anlatayım :)
Modeli görünce çok beğendim, kendime de dikeceğimi söyleyeyim ama biraz zaman geçsin öyle :)
Aslında çok güzel ve basit bir tulum kendisi.. Yanlız beldeki o duruş varya. Alttan almışlar kadifeleri ve kemerin üstünden doolayıp dikmişler , evet o da sorun değil fakat kadife kumaş o kadar ağırki bu resimdeki gibi kabarık durmadı bir türlü o ön detay.. Bana mı öyle geldi bilmiyorum ama sanki burda çok güzel kabarık kabarık benim yaptığımda sönük kaldı gibi :) Dik sök, dik sök çok uğraştım, ki ben dikip sökmeyi hiç sevmem :) Kendime dikiyor olsam uydurururm kılıfına geçer ama Serpilciğime dikiyorumya çok ince eleyip sık dokudum belki de ondandır :) Azcık kastım kendimi herhalde çünkü bu modeli de çok beğendim ve onu da üzmek istemedim :) Umarım beğenir Serpilcim de bugün kargoladım diğer dikişlerle birlikte. Serpilcim giyip fotoğraflarını yollayacak o zaman onları da ekleyeceğim şimdilik ben giydim ve birkaç fotoğrafç çektim :D Dayanamadım :) Zaten Serpilcim yanımda olmadığı için kendi üzerimde prova ettim duruşunu hep yapacak birşey yok :) Serpilcim benden biraz daha zayıf ve filinta gibi o :) Onun için koları ve bacak boyunu biraz daha uzun yaptım ve Serpilin boyu uzun olduğu için kıyaafeti kaldıracak benim üzerimde ancak bu kadar :)
Öncelikle belirteyim kıyafeti denedim duruşunu aaaa birde fotoğraf çekeyim dedim çektim uykulu hallerim özensiz görünüşüm o yüzden :) Zaten kıyafet Serpilciğimin bende güzel görmeseniz de olur :)

Kadifeye dokunmak hoşuma gitmese de Serpilciğim için bir süreliğine dayandım kremler sürdüm ellerime ve hallettim sorun olmadı :)


Elbette yakası yine göğüslere kadar ama modeldeki gibi dekolte yok :) Öyle olsa daha gösterişli olurdu elbette ama kullanışı olamayacaktır günlük hayatta, gezmelerde falan :)

Kemeri de kendim yaptım bu arada, ben çok beğendim, taşlarla falan yapmayı düşündüm modeldeki gibi gümüşlerle ama elimde yoktu hem modele nasıl monte ederim bilemedim onları böylesi daha iyi oldu. Kemer önden modele sabit çıkarıp takılmıyor, fakat arkadan ayarlanabilir genişlikte takılıyor...

40 yorum:

  1. Maşallah diyorum başka birşey demiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür Ederim Bilge Hanımcım sağolun :) Umarım Serpilcim de beğenir :)

      Sil
  2. Serpil dün paylaşmıştı bizimle.Ben de ön tarafta sanki bir şey eksik, bir şey var sanki demiştim.Demek ki sen de zorlandın.Model, duruşta çok etkili ya belki de farklılık göğüsteki dekolteden kaynaklanıyordur.Neyse önemli olan birebir dikebilmiş olman :) Ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EVet o ön yok mu o önnnn, Adamlar boşuna modecı değiller işte bende anca o kadar yapabildim hakikaten :) Kendimi onlarla kıyasalayacak değilim de nasıl yaptılar o ağır kadife kumaş nasıl öyle kabarık drdu, içine birşeyler tıkıştırdılarsa onlar nasıl orda durdu :) Bir sürü soru vardı kafamda yaparken ve hala bilemedim, yapana da soramayacağıma göre bu kadar oldu :)
      Ama kadifenin ağırlığı çok fazla ve nasıl kabarık durur o kumaş ara ara aklıma geliyor ve kendi kendime düşünüp duruyorum :)

      Sil
  3. anam anam aynı modeldeki gibi olmuşş
    baktığını dikebilen hatun kişilik
    acun medyaya senin adına bir form doldursammmı acaba :) buda bir yetenek :)
    hülya giyer modelli modelli
    sende anında şey edip dikersin :)

    süpersin yaa:)

    ama sana elbise daha çok yakışıyo o ayrı ;)

    kemer orjinal resimdeki olmasada olsun ne varki gayet güzel olmuş kemerin

    ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Zeynepcim teşekkür ederim canım elimden geldiğince ön tarafla çok uğraşsam da aynısını yapmaya özen göserdim :) Sonuçta Serpilcim onu beğenmiş başka birşey göndermek olmaz dimi :)
      Aman amaaannnnn kısss ben onları tv den takip ederim arada , hiç gerek yok acuna bişiler yazmana haha :) Ben kendi yağımda öyle mutluyumki yupiiiiii :) Hülyanın dekolteli kıyafetlerini hooop diye dikerim :)

      Sil
  4. Ellerinize sağlık sahibi güzel günlerde kullansın :) size de çok yakışmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Hikmet Hanım teşekkürler kendime de bir tane dikmek istiyorum ama kadife dikemem kendime giyemem :) Onun için yaza doğru açık renk bir tane dikivericeeeem :) Ama azcık totodan kalın gösteriyor model değişiklik yapabilirim :D

      Sil
  5. Son resimde görülüyor,bence aynısını yapmayı başarmışsın,İyi günlerde giysinler.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün Hanım teşekkür Ederim, çok sevindim beğenmenize :)

      Sil
  6. Şenay bu model çok zordur kuzum sen yine iyi dikmişsin. hatta orjinalinde kadını toplu göstermiş o büzgüler drapeler. az büzgülü olması ve kabarık olmaması daha iyi. bence tam benzetmişsin . ellerine sağlık.bir de kadifeyi giymişsin o kadar alerjiye rağmen. kadife çok tozlu olur ,tüyler yüzüne yapışır hapşırır durursun.aferim sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filizcimmm ne kadar sevindim yorumuna bilemezsin :) Kendime diksem sorun değilde Serpilcime diktimya vallahi benzemezse çok üzülürdüm :) O modele kaymış gönlü nede olsa :) Hakikaten oradaki dökümü vermek zordu yakasını kapalı yapınca göğüsteki dökümü de vermek zor oldu çünkü kendi kafalarına göre dolanıyor büzgüler kadife olunca kayıp gidiyorlar :) İçten azcık azcık sabitlemem bile gerekti :) Yaka açık olsa derinden kesicem bunun gibi ekliycem bir tül haha Serpilcim de evde kendine giyecek haha :) Neyse umarım giyince beğenir Serpilim :)
      Benim kadifenin tüyüyle bir sorunum olmadı da cilt benim tüylü şeyleri sevmiyor :) Fakat o kadr da kötü değildi iyi geçti aramız düzeliyor galiba :) Bu kadar uzun muhabbetten sonra yakında kadifeyle kanka bile olurum :)

      Sil
  7. ellerinize sağlık çok hoş olmuş.Birazcık kalıp bilgisi verebilirmisin?Yani gördüğün bir modeli sıradan kalıplara nasıl uyguluyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Eveeeeeet sevgili Hüsnüzan... Dikiş kalıplarım bölümünden kalıplarımı incelersen kalıplarımı kendim çıkardım ve bir ceket kalıbım var... Bu model için bir de pantolon kalıbı kullandım kendim için çıkardığım bol bir pantolon kalıbım vardı yine pantolonlarımı sere sere canım çıkarak çıkarmıştım :)
      Mesela bu pantolonun yapılışında şöyle bir bakarsanız çok fazla büzgü var belinde bunlar kendinden büzgüler sonradan ekleme değiller nasıl yapılabilir bir düşünürsek :
      pantolonun herhangi bir bacağının herhangi bir yönünü ele alalım.. Büzgüler çoğunlukla önde olduğu için ön sağ diyelim mesela... Ön sağ kalıbı koyduk ve iğnelerle dikiş paylarını da hesaba katarak kumaşın üzerine işaretledik. Kaldırınız şimdi kalıbı yapacağınız şey. Bu büzgüleri vermek için pantolonun ağından yukarya doğru açıyı genişleteyek kesmek kumaşı.. Ben yine iğnelerle işaretliyorum yani yukarıya doğru üçgen şeklinde artıyor pantolon fakat pantolonun belinde sağ ve sol kenarlarda çok büzgü yok demekki oralarda bu açıyı dar tutup kumaşı daha az fzladan keseceksiniz fakat orta dikişte ise oldukça büyük bir üçgen oluşturacaksınız. Diktiğinizi düşünün sağ ve sol önden böyle fazlalık kumaşlar dikilip birleştiğinde ne olacak bu defa önde çok fazla bir kumaş olacak ve siz belden onu büzerek bu şekli verebileceksiniz. Fakat çok gelirse büzgü azcık daha daraltacaksınız.. Oranlarını bilmiyorum fakat bu şekilde düşünüp böyledir herhalde diyorum mantıklı olarak da öyle olmak zorundadır başka yolu yok :) Ürt kısımda da yine omuz genişliğini çok tuttumki omuzlardan büzülebilsin ve aşağıya doğru o büzgüler gelip belde birleştirilsin...
      Bunları resimle anlatırsam daha mantıklı olur herhalde. Bilemiyorum anlatabildim mi ama hayal gücü devreye giriyor, düşününce bir yol bulunuyor mutlaka :)

      Sil
  8. emeğinize sağlık süper olmuş ayırt edilmiyoo bile :)Harikasınız valla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MLKACAR teşekkür ederim beni motive ediyorsunuz çok sevindim haikaten :)

      Sil
  9. Maşallah aynısı olmuş,gerçekten zor bir model ama bunuda başarmışsınız tebrik ederim.Sibel hanım güle güle kullansın.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Mehtap Hanımcım ne güzel herkes benzetmiş bende çok mutlu oldum hakikaten :) Serpilciğim de güle güle kullansın :)

      Sil
  10. senaycımmmm begenmemek ne demekkkk daha gıyemeden bayıldımmmmm canım tıpkısı olmus hatta benımkı yaka kapalı dıye daha guzel olmuşşş...ben oyle gıyemezdım fırlardı benımkıler :)))cok guzel cok guzel cok guzelllll arkadasım hele bı gıyım poz poz resımler yollayacam sana canımm...nasıl tesekkur etsem azdır sana ama bır daha kadıfe bısey ıstemıcem senden bu kadar ezıyet cekmene cok cok uzuldumm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :) Serpilcim aslında olurdu da sana ne olacak öyle de gayet alımlı olurdun :) İnşallah giydiğinde ve üzerinde beğendiğinde mutlu olucam anca o zaman içim rahatlayacak Serpilcim başka türlü rahat edemeyeceğim :)
      Bu arada kadifeyle alıştık birbirimize valla :) Krem alışkanlıktan sürüp durdum ellerim de yumuşadı sayende vallahi diyorum bak :) İnan sorun değil hatta kendime de kadife birşey dikmeyi düşünüyorum ama pantolon falan böyle bütün giyemem ellerime çok dokunmayacak birşey :) Benim için kafa yorucu ama öğretici ve eğlenceliydi :)

      Sil
  11. Bravo şekerim, aynısını yapmışsın. Ellerine sağlık. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Neclacım çok teşekkür ederim canım sağol :)

      Sil
  12. wallahi brawo.. her geçen gün daha da geliştiriyosun kendini.. maşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim yaparak gelişiyorum yaaptıkça geliştiriyorum kendimi evet :) Elbisenin astarının altındaki çalışmaları görmezsek bu ilk çalışmam dışardan çok güzel oldu haklısın :)

      Sil
  13. Tuluma hayran kaldım Şenay hanım çok marifetlisiniz emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkürler Nur Hanım :) Ben ilerde kendime de kadife olmayanından ve renklisinden yapıcam kesinlikle szin de beğenmenize sevindim :)

      Sil
  14. çok güzel olmuş Şenay güle güle giysin serpil hanım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Yasemincim :) İnşallah kargoosu gitsin bakalım güle güle mi giyecek :) Ben de sabırsızlıkla bekliyorum :)

      Sil
  15. tebrik ediyorum valla şenay harikasın kalıp olmadan benzetmek birhayli zor olsa gerek...
    model çok güzelmiş ama sanırım uzun boylu olmak lazım :) serpil hanımın resimleri için sabırsızlanıyorum güle güle giysin seninde elcağızlarına sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım :) Evet uzun boylularda daha güzel duruyor bir de topuk :) Kadife hem dökümlü ağır bir kumaş hem model tulum olunca kısa olunca hoş durmaz haklısın ama Serpilcim benden daha uzun filinta gibi onda daha hoş duracaktır onu biliyorum ben de sabırsızlıkla bekliyorum vallahi :)

      Sil
  16. Ben de fotoğraflara bakıyorum ve gözlerime inanamıyordum ! Bu Şenay mı değil yoksa kıyafet kadife mi değil, diye. İkinizi bir arada görmeyi hiç beklemiyordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Nowacıııımmm :) Bir haftadır kaidfelerle haşir neşirim belkide yakında kanka oluruz :) haha... Serpilcim bu kıyafeti dikip dikemeyeceğini sorduğunda olur dedim ama Kadife kuzum dedi olsun dedm sorun olmaz.. Hakiatende çok sorunlu geçmedi dikişim kadife açısından sadece bazen yoğun krem gereksinimi hissettim krem sürdüm elimi yıkadım falan geçti idare ettim Nowacım :) Yavaş yavaş ısınıyoruz birbirimize ama ben kadife giyebilir miyim sanmıyorum o fazla gelir her yerimi de kremleyemem haha :) kendime başka kumaşla dikerim ben bunu :D

      Sil
    2. yaaaaa...ooffff bugün daha ayın 15 i :((((

      Sil
    3. Yarın gelecek inşallah kargo Serpilcim sabret :) Bişiler ör ama belini zorlamadan :)

      Sil
  17. değişik hoş bir model.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet fakat Serpilin üzerinde daha hoş :)

      Sil
  18. fotoğrafdakiyle aynısı olmuş,helal olsun.Gerçi seninki kapalı versiyonu antifrikik ama böyle de güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Antifirikik ama bende öyle Serpilin üzerinde yine de frikikli oluyor ve daha fazla yaparsam giyilemez olurdu :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  19. ayy ben bunu yeni görüyorum süper olmuş. Güle güle giysin sahibi.şenay abla çığır aştın sen bu dikiş konusunda :)maşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Büşracım :) Kendimi aşalı uzun süre oldu da çığır mı aştım bilemiyorum :)

      Sil