31 Ocak 2013 Perşembe

Bir Aylık Zorunlu bir ara...

Arkadaşlar merhaba...
Evet uzun zamandır birşey ekleyemediğimin farkındasınızdır. Aklımda okadar şey varki yapacak ve yapmış olup da yayınlayamadığım bir iki kıyafetim bile var :) Fakat inanın hiç vakit bulamıyorum.. Çok şükür kuzum daha iyi fakat 3-4 gündür onu bile göremez durumdayım neredeyse çünkü iş hayatında çok yoğunum.. İş hayatı dediğimde dikişle ilgili birşeyler gelebilir aklınıza ama hayır :) Dikiş benim hobim ve bu işi sevdiğim için yapıyorum fakat şu anda 22 şubata kadar yetiştirmem gereken 3 projem var elimde ve bana değil 24 saat gün 48 saat olsa belkide yetmez :) O nedenle kuzumu bile göremiyor uykularımdan feragat ediyorum...
Çekiliş için sürprizimin malzemelerini almış planını çizmiş yapmak üzereydim ama elimi süremiyorum çünkü eğer onu yapmaya kalkarsam vicdanım rahat olmayacak ve yetiştiremezsem bunun sorumluluğunu yaşamak istemiyorum.. O nedenle çekilişi daha sonraya ertelemem gerektiğini belirtmek zorundayım affınıza sığınarak.. Vakit bulursam yaparım da demek istemiyorum oyalamak hiç bana göre değildir geçiştirmeyi de sevmem. Söz verdiysem yapmak isterim çok da hevesliydim aslında çekilişi Şubat ayına yapma konusuna kendimi odaklamıştım da diyebilirim ama maalesef yetiştirmem gereken projelerim çıktı. İstek de büyük yerden Edirne Devlet Hastanesi ve Kamu Hastane Birlikleri için projeler yazıyorum onun için kariyerime birkaç tane daha yıldız eklemek istiyorum :) Ben yapım gereği de aldığım işin hakkını vermeden rahat uyuyamam... O nedenle sürprizimi de sıkıştırıp yarım yamalak yapmak istemiyorum yapsam bile takibini yapamam sitem öksüz kalacak bu sürede çünkü, evde bile değilim sürekli hastanede olacağım proje yazmak için... Bu nedenle:
AFFINIZA SIĞINIYOR ve ÇEKİLİŞİMİ 22 ŞUBAT sonrasına ertelediğimi bildirmek istiyorum...
Lütfen eğer bekliyorsanız kırılmayınız.. O çekiliş yapılacak kesinlikle fakat proje teslim tarihim geçtikten sonra ancak yapılabilir :) Biliyorumki herkes anlayışla karşılayacak hatta bu dönem için bana zihin açıklığı, güç kuvvet dileyecek :) Dua edenleriniz bile olabilir o kadar yüce gönüllüsünüz hepiniz :) Ben de Şubat sonunda o yüce gönlünüze daha da yücelteceğim bir sürprizle geleceğim :) O zaman unutursunuz ertelemeyi bile :)
Bu arada bloğum da unutulur belkide :( Unutmayın arada girip bakın birşey yapmıyor olsam da sadece askıya aldım sevgili bloğumu o kadar :) Ayyyyyy buraya yazmayı özlemişiiiiiiiimmm o nedenle biri beni durdursun da uzatmayayım artık :)
Bu arada 22 Şubata kadar KUMAŞ ALMAYA DA GİDEMİYORUM lütfen birkaç cuma beklemeyiniz :) Bir iki hafta bu şekilde geçecek ama yeniden döneceğim :)
Beni özleyiniz :)

41 yorum:

  1. Bu arada ben dönüşte dikişi çoooook özlemiş olacağımyaaaaaaa dönüşüm muhteşem olacak artık nasıl döneceğim hayal bile edemezsiniz düşünmeyin boşuna :)

    YanıtlaSil
  2. Bu arada bloglarına uğrayamadığım yaptığı paylaştığı güzellikleri kaçırdığım arkadaşlar aklım hep oralarda unutmayın :) Arada aklıma geliyor kimbilir neler eklediler bir bakayım diyorum ama sonra diyorum bir başladım mı bitmez :) Filizin siteye bir bakayım, ayyy serpile de uğrayayım, 10marifete baksam zaten çıkamam, zeynepe bir baksam, neler dikmişler bir görsem ayşe, fatma, hayriye haydi çiftetelliye oluyor o zaman bir bakmışım kaç saat geçmiş :D Ama sonra tavaf ederim hepsini haha meraklanmayınız :) Çatlamazsam meraktan elbette :)

    YanıtlaSil
  3. Kolay gelsin Şenay'cım allah işlerini rast getirsin seni özliycez :)

    YanıtlaSil
  4. haha haklısın hayal bile edemiyorum :)))
    senin güzel dikişlerini görmeden bloğun gibi bizde mahsun kalacağız inan...
    neyse dönünce acısını çıkarırsın projene odaklan dikişin gibi onu da beğendir :))
    kolay gele öpüldün...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edemezsiniz düşünmeyin :) (kimbilir ne yapcam ben de bilmiyomya neyse haha :) )
      Sağol canım ya inşallah üstesinden hakkıyla geleceğim o işin de yine geleceğim aranıza :)

      Sil
  5. Allah iyiliğini versin boşver kız benim blogu sen projene bak kuzum :)güzel mesleğin var şükür. İnşallah çok başarılı olur projen Allah yardımcın olsun, enerjin bol olsun kuzum. Kumaşçıya başka birini yolla yok mu aileden kimse?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filizciiiiim aa ne güldüm kumaşçıya başkasını yolla demişsin :) em başkası yok etrafımda emde zevklerine güvenemem kimsenin :D Bakış açısı :) O nedenle ben gidince alırım artık :)
      Ayrıca teşekkür ederim ziin açıklığından çok uykumun gelmemesi için dua edin sürekli pc başında yazı yaz yaz araştır oku yaz gözlerim uykulara kayıyor :)

      Sil
    2. he kumaşlar israf olmasın diye söyledim şenay :)yazık değil mi? ya güzel kumaşlar gelirse :) doktora öğrencisi gibi çalışıyon yani. kolay gelsin. ne yaptığın hakkında en ufak bir fikrim dahi yok gerçi.anlatsan anlar mıyım projeyi sanki :)

      Sil
    3. haha :) Boşver kuzum kafanı karıştırma proje mroje sıkıcı işler :)

      Sil
  6. Şenay hanımcığım sizin bu kadar faydalı bir işte imzanızın olması çok gurur verici. Bloğunuz burada bizde buradayız. Arada sırada herkes bazı şeylere koşuşturabiliyor. Ancak aslolan müsait olunduğunda dönüp kaldığımız yerden devam etmek. Projenizde başarılar, zihin açıklıları diliyorum. Umarım daha nice mükemmel projelere imza atarsınız. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoooooo teşekkürler Funda Hanımcımmmm :) İnşallahh, pırıl pırıl parlamak ee yıldızın isteğidir elbette ben de parıldamak isterim o nedenle bir süre ara veriyorum ama yine döneceğim sizin de dediğiniz gibi :) İnsan hobilerinden kopamıyor ne kadar yoğun olsada. Aklım dikişlerde kumaşlarda inanın, bloglarda neler oluyor diye çatlıyorum bazen :)

      Sil
  7. Şenay hanımcığım projenizde başarılar diliyorum,inşallah çok başarılı bir proje olur.Biz buradayız sizi özleyeceğim.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Mehtap Hanımcım :) Sizin buralarda olacağınızı unutmayacağınızı bilmek güzel :) Döncem az kaldı azzzzzz :)

      Sil
  8. size şimdiden kolay gelsin diyorum şenay bu arada gerçekten dediğin gibi kaç gündür açıp açıp bakıyorum bişey yok sonra kızının rahatsızlığını söyleyince ondandır dedim neyse gerçekten seni özlüyeceğiz ama napalım hem ne demişler özlenmiş kavuşmalar daha güzel daha anlamlıdır kolay gelsin bu arada bunu kim söyledi bilmiyorum sanırım biraz önce ben uydurdum:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Fatmacım hepsi üst üste geldi kızımın astalığından dolayı kopmuştum sonra proje yazmam için beni aradılar falan :) Ben de bu bilgiyi verme gereği duydum :) Hem çekilişi ertelemeli hem de kumaş almamı bekleyenlere haber vermeliydim yoksa vicdan azabı çakerim yemin ederim :)
      Hatta bu hafta özellikle söz verdiğim iki arkadaşıma karşı maçubum kumaş alamadım ama gidebilsem alırdım onlarda biliyorlardır :)

      Sil
  9. Hayırlısı olsun Şenay hanım, Allah işinizi rast getirsin... Sizden aldığım enerji kesintiye uğrayacak bir müddet ama ne yapayım:).. Bloğunuzu her tıklayışımda kim bana "sen deve kuşu gibi düşünmeye devam et ben kesip dikip giydim bile ha ha haaa.." dermiş gibi olacak şimdi:((... :)))

    öpüyorum başarılar diliyorum size!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızınıza da çok geçmiş olsun bu arada :( Allah şifalar versin..

      Sil
    2. Teşekkür ederim Saadet Hanım kuzum artık iyi :) Umarım proje çalışmaları da sizlerin güzel dilekleriyle dha da güzel geçecek :) Bir süre dikmemem sizin için de iyi oldu özzenip kendinize hırs yapıyordunuz :) Sürekli yine mi diktin nasıl diktin bu kadar sürede diyordunuzya haha bir süre ara iyi oldu :) Yorum yazmaktan kurtuldunuz :) Fena mı :) Ama gelicemmmmmm o zaman yorumlara doymam haberiniz olsun :)

      Sil
  10. senaycımmmm yazını oyle keyıfle okuyorum kıı hıc durmasan keskeee:))) surprız ıcın hepımız bekleyebılırız sanırım kuzum senın meslegınle ılgılı calısmaların cok daha önemlı ..ne blog kacar bıyere nede bız :)) merak etme tatlım...sen buraları ve bızı dusunme saglam kafayla yap bıtır ısını hayırlısıyla...ALLAH yardımcın olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaçmazsınız biliyoruum kaçsanız da kovalarım vallahiiiii :) İnşallah bitsin işim hooooop damlayacağım yine alemlere akıcaz bloglardan bloglara aha :) ama şimdilik çatlamak düşer bana arkamdan beni çekiştirmeyin haaaaa :)

      Sil
  11. Şenay hanım merak ettim ,neler yaptınız diye.Ara vermişsiniz,yeni çalışmalarınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Türkan hanımcım evet mecburi mesleki işler nedeniyle ara verdim ama dönünce son sürat devam edeceğim inşallahhh :) Başka bir proje çıkmazsa elbette :)

      Sil
  12. şenay ecenin daha iyi olmasına sevindim, projende başarılar. filiz, serpil ve ben buralara göz kulak oluruz gözün arkada kalmasın :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) haha sağolun canım :) Kimse girip çıkmasın haaaa tanımadıkları almayın bloğa kimbilir neler yaparlar dikkatli olun :) Arada bakın da sahipsiz sanmasınlar :)
      Sağol canım iyi dileklerin için :)

      Sil
  13. Şenaycım, kızına çok geçmiş olsun... projede de kolaylıklar dilerim:) görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Ecercim :) çok teşekkürler Ece artık daha iyi bu arada :) Sağol :)

      Sil
  14. iş daha önemli çekiliş bekler,biz seni unutmayız,sen de bizi unutma,kocaman öpücükler,kolay gelsin sana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aklım fikrim burda ve sizlerde nasıl unutulurki aacba :)

      Sil
  15. soz bak sen yokken bizde birsey dikmeyecegiz, paylasmayacagiz, sirf senin aklin kalmasin, projene iyi odaklan diye:) hadi kolay gelsin ve basarilar Senay'cigim. Burada da goster marifetlerini, millet bir proje gorsun:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemin et kısss yapmayacağına haha :) Durmayın durmayın boş duranı Allah da sevmez dikin üretin de geldiğimde sizlerin bloglra bakmaktan bir hafta birşey dikemeyeyim emi :)
      Bakalım görecekler projeleri inşallah :)

      Sil
    2. Yapmadan duramam bunun icin soz veremem, ama paylasmayabilirim ki buda seni hayal kirikligina ugratir diye dusunuyorum:)) Bakalim o gunku ruh halimize bagli:)) Opuldun...

      Sil
    3. haha :) Paylaş tabiki ben gelince arada hepsini geziniyomki :) Sizin ruunuz duymuyor ama ben bir girip bakıp çıkıyorum :)

      Sil
  16. Hastane deyince kulak kesildim. Bilgisayar mühendisi olduğunu, yazılım projen olduğunu düşünüyorum. Hastane yazılımı ise paslaşalım lütfen, belki birbirimize faydamız dokunur. Tecrübelerimi seve seve paylaşırım. Bendeniz de yazılımzede bir hastane eczacısıyım. Kolay gelsin ne diyeyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :) Yok bilgisayar mühendisi değilim Çevre Mühendisiyim ve hastanedeki tıbbi atıklar dışında her hangi bir konuda bilgi sahibi değilim :)
      Yazılım olsa bilgine başvururdum gerçekten çok teşekür ederim ne güzel belirtmiş yardım teklif etmişsin çok sevindim :) Fakat benden yazmamı istedikleri 3 ana 3 tane de ikinci sırada proje mevcut :) 1. MHRS sisteminin kırsal kesime yaygınlaştırılması 2. Gezici Fizik Tedavi ünitesi projesi 3. Hospis hastanesi yapımı :) Birbiriyle alakasız ama çok güzel sosyal projeler toplam 900.000 liralık projeler olacak umarım daha bütçelerini hazırlamadık :) Fakat ben koordinatörleri değilim projeleri hakkıyla yazarsam umarım kazanacaklar ve inşallah kazanırlarki çok güzel projeler ben yazdıkça hayran kalıyorum :) Yazılımlarla ilgili projelerde var mesela Paks sisteminin kurulması, merkesi otomasyon entegrasyonu falan gibi e-arşiv, e-eğitim fakat onları ikinci plana attık çünkü hem süremiz dar hepsi bitmez hemde bütçeleri çok fazla çıkıyormuş bu sistemlerin zaten bu destek programı onu karşılayacak kapasitede değil max. 300.000 alınabiliyor. O nedenle yazılımlıları bir başka programla çözecekler veya çözeceğiz :) Belki AB destekleriyle ilerki aşamada olabilir :)

      Sil
    2. Eczane, Ayniyat eczane gibi hem HBYS hem de MKYS sistemini kullanmak ve bunları entegre etmek zorunda olan, maliyeye de hesap veren birimler için paks önemli. Biz Türkiye'deki ilk entegre olan hastanelerden biriyiz. Çektiğimiz sıkıntıları anlatmakla bitmez. Denk her zaman yolda düzülüyor bu ülkede maalesef. Neyse 2012 yılbaşında hem yeni hastane binamıza taşındık hem de yeni bir otomasyon firmasna geçtik: Sisoft. Adnı duymuş olabilirsin, eski ÇÖZÜM. Ama sadece adı çözüm olan bu program 2005-2006 yıllarında da anamızı ağlatmıştı, 1 senedir de anamızı ağlatıyor. Entegrasyonları kötünün kötüsü. Çalışanlarına da üzülüyorum, yüzleri gülmüyor bence, çünkü adamların her şeyden önce hesap makinaları çalışmıyor. MKYS'nin ve maliyenin temeli olan FİFO işlemini yapamıyor. 1000 adet ürün girer de 1001 tane çıkar mı? Bir hastanede eczane, ayniyat ve faturalama memnun değilse o yazlım yazılım değildir, karalamadır bence:)) Hiç birimiz memnun değiliz ama, ama işte. Neyse, 6-7 aydır paks sistemi kurdular. Evden de iş yapabiliyoruz. Ama ne çare ki, entegre bir sistemimiz olduğu halde, MKYS ile HBYS tutmuyor. Deli olmak işten değil. Seneyi mali açıdan kapattık ama nasıl? Azıcık benim cazgırlığımla, azıcık ayniyat eczane sorumlusu arkadaşın tırmalamasıyla. Valla kendi mesleğim değil, beni max 3 sene çalışıp yerine hep başka firmaların geldiği yazılım şirketleri yoruyor. Allah yazılım sektöründeki arkadaşlara da yardım etsin. Kanser gibi kontrolsüz büyüyen bir sisteme ekleme kökleme iş yapmak da zor. Senin bahsettiğin konulardan bir tek paks sistemine aşinayım. Diğerleri bizim kullandığımız şeyler değil. Tabi paks sisteminin de kendimizle alakalı kısmını biliyoruz, gerisi muamma:) Kolay gelsin, ne diyeyim?

      Sil
    3. Birşeyin ilk uygulayıcı olmak ne kadar zordur az çook biliyorum ama bunu bizzat yaşamış olarak acısını yaşamışsınız belli :) Ve hala da yaşıyorsunuzdur herhalde, onun için evet sizin de belirttiğiniz gibi çözüm ortağınızı iyi seçmelisiniz her işte, destek olayım derken köstek olanlardan ve bilmeden biliyorum diyenlerden Allah uzak etsin :)
      Fakat 1000 adet ürün girip 1001 adet ürün çıkması efsaneymiş hakikaten gülmekten öldüm o kadar kötü yani sistem haha :)
      Umarım bir an önce düzene girecektir sistem :) Size de kolay gelsin :)

      Sil
  17. canım ben ne zamandır nete giremiyordum, ben, kızım sırayla rahatsızlandık, siparişler derken ancak girebildim. tatlı kızına geçmiş olsun. ALLAH işlerinde kolaylık versin, hayırlısıyla halledip aramıza dönersin inşaALLAH canım :) kolay gelsin. çekiliş de yapacakmışsın bunu da öğrenmiş oldum, valla ben de katılıcam kısmetse artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sana da geçmiş olsun Münürecim :) Habr veririm ben sana mesajla faceden meraklanma :) Önce hayırlısıyla şu işlerim bir bitsin dönücem bende blog dünyasına :) Şimdi ben de bilmiyorum ne oldu ne bitti :)

      Sil