21 Ocak 2013 Pazartesi

1. Portföy Çanta ---- 2. T-shirt Süsleme ve Taç

Merhaba arkadaşlar :)
Genelde hafta sonları birşey yapmam ama bu hafta sonu Emre de makalelerine çalıştığı için ben de dikiş yapmış bulundum :) İlk önce kuzuma aldığım sade bir eşorfman üstü vardı ve kışın sıcak tutması için genelde bu tarz şeyler çok kullanışlı oluyor.. Üzerinde işleme olanlar dünyanın parası ama ben yapabiliyorumya verirken o parayı "Aaaa ben de yapardım ama neyse" :) diye alıyorum :) Bu defa beş liraya görünce hemen aldım ve süslemek için eve gelmiş olduuuuuuu . Bakalım süslemelerini beğenecek misiniz :)
Bir diğer çalışmam da portföy çanta oldu, diğer bir adıyla Clutch :) Fakat ben portföy demeyi tercih ettim :) Dün akşam da oturdum kestim biçtim bunu yaptım :) Fenerbahçenin maçı vardı ve herkescikler maçı izlerken ben de odamda bunu dikiyordum :) Hemen göstereyim her ikisini de bakalım beğenecek misiniz :)
Evet çantamın kumaşını çok önceden almıştım belki hatırlarsınız ve bununla bir çanta yaparım demiştim ve o gün nihayet geldi :) Kumaşımla daha 3 çanta yapabilirim sipariş alınabilir :)

Çantanın önüne benim eski kırılmış bir kemerimin tokasını taktım :) Renk uyumu görüntüsü o kadar şık durdu ki, aslında başka türlü bir süsleme düşünmüştüm ama başka birşeye lüzum kalmadı :) Nasıl taktım onu anlatayım: misina ipiyle kemerin toka kısmından ve biraz yukarı kısmından diktim. Çok sağlam ve görünmez oldu çok harika oldu hiç düşünmemiştim böyle birşey, kemerimi ıvır zıvır kutularımın içinde görünce çok sevindim hemen kullandım ve çok yakıştı :)

Arkası da dündüz birşey yapmadım...

İçi dışı her yerini kumaşla kapladım zaten başka birşey göremezsiniz sadece bu güzelim altın yazdızları çıkmış kumaş bir de şahane tokası :). İçinde de kapitone var dolgusu için ama görünmez gizleniyor :)
Umarım beğenmişsinizdir :)

Diğerine gelince aldığım şey bu sade, ama kendinden simleri olan içi sıcacık bir eşorfman üstü diyeyim :)

Öncelikle üstüne yapmak istediğim şekli iğnelerle belirledim :) Bu şekil Ece'yle yapılan görüşmeler sonunda çıktı ortaya :) Kalp mi olsun, Mini Mause mu, yoksa yıldız mı falan derken en sonunda çiçek onun da benim de kafama yattı :)

Sonuç budur :) Önce yaprakları rengarenk kestim ama çok karmaşık oldu. Daha masum bir hava istiyordum ve sonra parça kalıntı kumaşlarımdaki beyaz kombinasyonunun çokluğu dikkatimi çekti ve her bir yaprağını ayrı bir dantel veya kumaşla yapıp beyaz yapmaya karar verdim :) Ortaya da renkli eski çorabımın bir parçasını kesip diktim :)

Eee bir de tabanı keçe olan bir taç yaptım kuzuma takım olarak takar diye :) Yine aynı kumaşlardan fakat zemindeki keçe yeil olduğu için dantellerden farklı bir görüntü oldu :) Yeşil keçem kalındı diğerleri inceydi o nedenle yeşili tercih ettim yoksa yapacağım şekil bükülecekti emeğime değmeyecekti :)

Ve sonuç budur :) Ben çok sevdim kuzum çok beğendi :) Bugün okulda bunları giydi hemen :) Okulda adım çıktı zaten :) Diğer kızlar annelerine diyorlarmış "Anneeeee Ece'nin annesi ona güzel elbiseler dikiyor sen neden dikmiyorsuuuuuunnnnn :)" diye. Hepsinin annesi diyor "Siz Ece'ye dikyorsunuz bizimkiler bizim de dikebileceğimizi varsayıyor küsüyorlar yapmayınca" hahaha :) Napalım ama yapmadan da duramıyorum :)
Umarım beğenmişsinizdir :)
Neşeli günler , neşeli dikişler :)

56 yorum:

  1. Ellerine sağlık şenaycımmmm güzel olmuş takım yapmıssın bide :) süpersin o annelere gelince diyecek bişey yok malesef bu bünye alışmıs artık duramaz dikiş dikmeden :D kızçenn iyi günlerde giysin öp benden sevgilerr...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Duygucum :) Evet yapacak birşey yok bünye yalama oldu kendi dikiyor artık haha bana sormuyor :)

      Sil
  2. Yine döktürmüşsünüz Şenay hanım çok güzel olmuşlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim cnaım elimden dökülenler diyelim :)

      Sil
  3. ya ya ya iste bu.ben en cok neyi merak ediyorum senay abla biliyon mu?sen etrafina cevrene nasil bakiyon ?sade bisi gorunce ona renk ,renkli bisi gorunce ona duruluk,duru bisi gorunce ona hareket nasil bi guzelliktir bu!bakmak ve gormek ayni degil bunu sen o kadar guzel sunuyorsun ki 41 kere masaallah!eh ne diyelim darisi benim gii cahillerin basina:-)ben s.urfadan ozbekli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha canım öyle cahillik demeyelim detecrübe koyalım onun adıan olur mu :)
      Senin merak ettiğin o şey varya kendiliğinden oluyor belkide zamanın getirdiği bir bilgelk haha şaka yaptım ha bilge falan değilim sakın öyle söyleme :) Mesela bu t-shirtü alınca elime evet fiyatı çok güzel sıcacık kızım için gerekli mi evet almalımıyım alayım ama neden bir eksiklik hissettim iimde çünkü çok sade :) E ben yapabilir miyim :) Tabiki yaparım... Zaten onu gördüğün andan yaptığın ana kadar kafanda bir sürü tilki dolanıyor duruyor :) Ama bunlar kendiliğinden oluyor :) Tilki çok sessiz hiç ses çıkarmaz beni rahatsız etmez :) Mesela dedimya ben rengarenk olanını denedim önce her yaprak farklı renk bir kumaştan , dikmeden iğnelerle sabitledim aldım karşıma... Olmamış dedim çok karmaşık oldu daha masum olmalı diye düşündüm kumaşlra bakınca bu geldi aklıma :) Yani etrafına çok fazla bak emi, internetin varsa gezin dolannn kim neyi nasıl kullanıyorrr, nasıl süslemiş aklında bulunsun. Ben beğendiğim kıyafetleri ya da takıları ya da herhangi birşeyi resmini kopyalayıp bir klasörüme yapıştırırım . Bazen canım sıkılır o kalsörüme girerim Allahııııım binlerce resim vardır orda ve fikir edinmeye çalışırım :) Aklında bulunsun :)

      Sil
  4. canta cok hoşşş ama tışörtle taca bayıldımmmm...ayyy harıka olmuşşşşşş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Serpilcim :) Hepsini beğenmene sevindim :)

      Sil
  5. Ellerine saglik cok guzel olmus.gule gule giysin bicirik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Fikriye Hanımcım teşekkür ederim :) Giydi bilem :)

      Sil
  6. ellerine sağlık yine döktürmüşsün,maşallah hiç boş zaman denilen kavram sende yok,birşekilde dolduruyorsun senden öğrenecek çok şey var iyiki gelmişim bu bloga iyiki tanımışım seni:) kazak üstündeki çiçek aplikeyede bayıldım birde sorum var sanırım çanta kumaşın deri(kumaşlardan henüz pek anlamıyorum)dikiş makinasında dikmek zor oldumu?bir kaç blogda daha görmüştüm bu tarz çantaları ama merak etmiştim,bizim ev tipi makinamız kolaymı dikiyor zormu diye hazır fırsat bulmuşken sorayım,beni yakında kovarsanız hiç şaşmam sanırım çok soru soruyorum:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :) Yok yok henüz kolay sorular geliyor senden kovacak kadar olmadı haha :) Şöyle anlatayım, kumaşın adını ben de bilmiyorum deri de değil kumaş ama kalın tente gibi bir kumaş, hani kumaş tenteler vardır araba kılıfları onlar gibi :) Adını bilmeden yeni terimler uyduruyorum haha :) yani o kalınlıkta ve tonda sert bir kumam :) Dikimi ço kolay, benim de makinem ev tipi ve hiç zorlanmadım dikerken , deri de bu kumaşı da kotu da rahatlıkla dikiyorum :) Ben eski scarlet marka mini makinemle bile dikerim bunu öyle diyeyim korkacak birşey yok :) Kenarlar geçerken 12 kat kumaş dikmiş oldu yine de gıkı çıkmadı makinenin maşallahh :)

      Sil
    2. maşallah diyelim makinan için....

      ne güzel anlatmışsın teşekkürler

      bu arada scarlet makinadan bende de vardı ilk onu almıştım migrostan bir türlü dikiş dikemedim,demek sende de varmış:)

      Sil
  7. Ellerine saglık 2 side cok güzel olmuş ama benim favorim sweatshirt muhteşem olmuş, kumaş seçimleri falan, çiçeğin orta kısmını renkli çoraptan yapma fikrine bayıldım gerçekten arasam aklıma gelmez.. süpersin.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim :) Çiçeğin ortasındaki çorabı çok seviyordum ve altı ariyince atmadım altını kesip sakladım bak yardımı oldu daha kaç çiçek yapılır ondannnnn :) Herşey çöp değildir günü geldiğinde pırlanta kadar özel olacaktır :)

      Sil
  8. çok güzeller yine :) güzel günlerde kullanılsınlar inşallah :)

    YanıtlaSil
  9. Her biri ayrı güzel ellerinize sağlık.İyi günlerde kulanmanızı dilerim.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap Hanımcım çok teşekkür ederim sağolun :)

      Sil
  10. Çok cici olmuş. En son yayınladığın kumaşlar çok hoşuma gitmesine rağmen geç kalınca kaçırmış bulundum. Takipteyim. Bu arada ne oldu biliyor musun? Öööööylesine Bursa kumaşçısına girdim, ne var ne yok diye; kalın penye kumaşlar gelmiş. 2 tane elbiselik aldım çıktım. Aslında hepsinden alasım vardı ama dikecek zamanım yok. Ben senin kadar hamarat ve şipşak dikebilen bir hatun değilim. Model bulmam lazııım, milimetrik hesaplarla patron kağıdına kalıbı çıkarmam lazııım, Kumaşı çok düzgün serip çok düzgün, milimetrik kesmem lazııım, lazım da lazım. E uzun sürüyor, bu durumda bir de zaman lazım:(
    Yalnız dikişte nasıl bu kadar düzen hastasıysam, evde de durum bir o kadar farklıymış gibime geliyor: Ev nasıl alıp başını gidebiliyor bilemiyorum. Hele dolaplar... Seni çok takdir ediyorum vesselam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha :) Nurten Hanııımmm çağın hastalığı kumaş alma hastalığına tutulmuşunuz siz de geçmiş olsun :) Al al doyamıyonuz dimi, bir bakayım diye girip birkaç tane almanızdan belli zaten :) Ben de bu nedenle kumaşlarımı allırken sizlere de alıyorum cuma günleri bir aksilik olmazsa gidip alıyorum evet belki denk gelme şansınız olur :)
      Pratiklik konusuna gelince hiç öyle milimeriyle uğraşamıyorum :) yani bazı kıyafetlerde elbette uğraşmak gerekiyor da hepsiyle de uğraşacaksam dikişin ne zevki kaldıki :) Bana göre değil haha :) Ama ben evde de aynıyım titiz falan değilim öyle şipppp şak temizlerim süpürürümmmm sileriiiimmmm :) Bir iş iki uzadı mı bırakırım onu haha :)
      Teşekkür ederim taktirlerinize layık olmaya çaba gösteriyorum :)

      Sil
  11. Sevgili Şenay' cığım,
    Vallahi elinden bir uçanla bir kaçan kurtuluyor :D Kafana koyduğunu hem de en güzel şekliyle yapıyorsun, maşallah. Hepsi birbirinden güzel olmuş canım, ellerine sağlık. Okulda Ece'nin havasından geçilmiyordur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ece pek bir havalı canım okulda :) O konuda haklısın :) Evet Nowacım aklıma koyayım yeterki yaparım ama eğer istemiyorsam birşeyi dikmeyi Allah kolaylık versin bitmeeezzz :) Bak şu anda arkamdaki dolabın üzerinde 5 aydır bekleyen pantolonlar var daraltmam gerekiyor yapamıyorum haha :) Çok sıkıcı amaaaaaa ben tasarlayıp yeni birşeyler dikmek istiyorum düzeltme yapmak değil :)

      Sil
  12. çok güzel olmuş.ellerine sağlık.ben de artık kumaşlarımı şırf bu yüzden atamıyorum.çantada harika.her yaptığına yorum yazmaya yetişemiyorum canım kusura bakma ama çok beğeniyorum hanerin olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) tamam yetişemesen de beğendiğini biliyorum o zaman :) Teşekkür ederim canım atma sakın hiçbirşeyi :) Ben hatttaaaaaa kırpıntı kumaşlarımı da bir çöp poşetine doldurup onlardan da yer minderi yapıp dolduruyorum içini :) Çok ağır oldukları için ancak yerde güzel duruyorlar :) Fakat dğerlenmiş oluyorlar atmammmmm :)

      Sil
  13. ama siz kız anneleri hep böyle yapıyosunuz...biz erkek annelerini düşünen yok mu?
    her yaprakta farklı beyaz olmasını çok sevdim.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :) Ayyyyy erkekler için birşey de dikmek isterim ama elimde hiç model yok yapsam kim giyeek yazık değil mi :) Hakikaten öyle erkeklere birşey yok kızlara cici dolu dimi :)

      Sil
  14. Çantada, Kızın için yaptıklarında süper olmuş.
    Çantanın kumaşına, çiçeğin de yapraklarına bayıldım.Harikasın.Eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım teşekkür ederim :) Yapraklar çok masum duruyorlar değil mi böyle yaptıktan sonra ben de çok sevdim :)

      Sil
  15. Benim de annem böyle marifetli olsa; ben de hergün başka şey giyerim valla!
    Çanta çok güzel olmuş bi de..

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nurdan Hanımcım :) Elimden geldiğince ona da birşeyler yapmaya çalışıyorum küsüyor sonra kıskanıyor haha :) Kargo geliyor mesela bana da kargo gelmedi mi diyor , oje sürüyorum bana da sürmeyecek misin diyor, elbise yapınca da bende aynından istiyorum diyor napalım kıyamıyoruz kuzulara hemen ona da birşeyler yapıveriyoruz :)

      Sil
  16. ellerinize saglık 2 side harika olmuşşş.bayıldımmm.takipteyim.banada beklerim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim beğenmene sevindim :) Elbette gelirim :)

      Sil
  17. Şenaycım, ellerine sağlık.Hepsi çok güzel olmuş,ellerin dert görmesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selcencim teşekkür ederim canım :) Sağolasın :)

      Sil
  18. muhteşem olmuş hepsi çok sevdim. benim pc de sorun var pek giremiyorum bloglara. şimdi yine format atcam formattan önce gördüm neyseki bu güzel çalışmayı. ellerine sağlık şenay :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Filizcim :) Sana kolay gelsin o zaman zor bir işin altına girmişsin umarım düzelir de senden uzun ayrı kalmayız :)

      Sil
  19. Ece seni kıskanır,biz Ece'yi kıskanırız ne olacak böyle halimiz?
    Şaka bir yana ellerine sağlık canım, çok güzel yapıp yakıştırıyorsun:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :) Sağol canım uzun zamandır yoktun kimbilir neler yapıyordun bakalım neler çıkacak ortaya :)
      Beğenmene sevindim :)

      Sil
  20. çok tatlı olmuş ececik güle güle giysin :) çanta da güzel olmuş eline sağlık abla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Büşracım :) Çok sağol canım :)

      Sil
  21. waay waaay waaay diyorumm
    baka kaldım
    aştıııın evett :)
    Harika olmuşya bunlar

    elbise etek vs az geldia rtık enerjini bunlar alamıyo çantaya girdin dıy projelerinede:)
    ciden harika olmuş
    çantanın yan dikişlerine bayıldım ekndinden çok :)
    ben dümdüz dikiş çok zorlanıyorumda :)
    ama ne muntazam olmuş o öyle

    t-shirt 'de çok orjinal olmuş
    lc waikiki bu fikri çalar hemen söliyim bak :)
    tacla kombin oluşu
    yayni fikir çok güzel..
    Hep bi adım önde görüyodum seni
    ama artık koşar adımlarla ilerdesin
    az dinlen yahu ;)

    sendeki bu azim bu yetenek bende olsa babam eşim durdurmam hemen açarım bir dükkan :)
    Ama önce kendimi ıspatlamalıyım bişiler dikmeliyim )
    daha çook fırın lazım bana
    sen fırını yemiş yutmuş hazmetmişsin bilee:)
    Ellerine kollarına aklına fikrine emeğine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Zeynebim :)
      Bu negüzel yorumdur be arkadaşım Allah aşkına :) Akşam akşam motive oldum hem de çok zor bir yazı hazırlamış ve belim koparken çok iyi geldi inan :) Teşekkürler canım benim :)
      Arada böyle şeyler de istiyor insanın canı ama dimi :) Elbiseler giyerken çanta da gerekiyor veya ççiçekli böcekli şeyler almaktansa ben de yaparım diyorum :) Çok güzel oldulaar evet ben de çok huzurluyum..
      Dikişlerin düzlüğü konusunda ben şöyle yapıyorum canım... Dikerken sadece dikiş ayağına ve dikeceğim malzemenin dikiş ayağında duruşuna bakıyorum. Yani dikiş ayağının dış kısmı tam kumaşın kenarındaysa hep kenarda olması gerek gözümü kırpmıyorum ayağım pedaldayken :) Bazen makine beni de dikecek diye korkuyorum o kaadar yaklaşıyorumki farkında olmadan haha :)
      Azim var canım evet ama cesaret yok açsam da yapamazsam ne oalcak diye düşünüp duruyorum hep :) Bakalım ne olacak benim halim haha :)

      Sil
    2. çanta var çanta var şimdi kendine haksızlık etme çanta deyipte geçme :)
      seninki baya baya profesyonel bi işçilik olmuş ;)
      ismekte hocalık falan yap yaa:)
      taşınayım senin olduğun yere :))
      bende öğrencin olayım :)
      hem hoca hem mankenimiz olursun ;)

      Sil
    3. :) Kuzuummmm kızz benden fena hoca olur haaa paso kızarım ama :D Öyle evde yapınca mülayim olduğuma bakme dermişim haha :) Şaka şaka :) Ben burdan anlatırım canım kurt murs kalsın :) Önce ben öğreneyim sonra öğretirim :D Dikişse evet herşeyi yaparım ama terimlerde fena çuvallarım onu biliyorum :)

      Sil
  22. üçüne de bayıldım ama favorim kesinlikle çanta!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Antigone ben de onu kullanabildiğim için favorim o inan :) Eminim Eceninki de sweettir haha :) Algıda seçicilik işte bende onu çok seviyorum :)

      Sil
  23. Tişört evrim geçirmiş resmen :) çok ta cici olmuş taç ta t-shirtte
    güzel günlerde kullansın inşallah
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Neslihancim :) Giydi kirletti yıkandı kurudu bile bir daha giyilmeye hazır vallahi t-shirt :)

      Sil
  24. valla çantana da tişörte de tacına'a da bayılldımmmm
    harika bişi olmuşlar yaa,maaşallah tü tü tü:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Esmacım :) Beğenmene sevindim sağol :)

      Sil
  25. Günaydın.elinize sağlık..Hepsi çok güzel olmuş..Çantayı siz,bluzu ve tacı kızınız güle güle kullansın:)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Günaydınlarrrrr :) Çok teşekkür ederimmm :)

      Sil
  26. tatlım süslemelerin çok güzel olmuş,eski çoraplardan yararlanmak da iyi fikir. Ellerine sağlık:=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Neclacım :) Beğenmene sevindim, o çorabı atarsam uyuyamazdım renklerine bayılıyordum değerlendirmek istedim :) Daha çoook çiçek yapıcam onunla ben :)

      Sil