26 Aralık 2012 Çarşamba

Puantiyelere Bürünmek :)

Merhabalaarrrrr. Bu defa da yaptığım etek ve bluzumla karşınızdayım :) Bunları dün sabah bitirdim aslında ve dün akşam da kuzuma bu puantiyeli eteğin kalan kumaşından elbise yaptım fakat onu kuzuma giydirip fotoğrafladıktan sonra yayınlayacağıım :) Şimdilik bugün sıra bende :)
Aslında geçen cuma pazara gittim :) Ama vaktim olmadı kumaşlarımı yayınlayamadım ve bu puantiyeli eteğimin penye kumaşı geçtiğimiz cuma alındı. Üstümdeki bluzun kumaşını ise daha önce yayınlamıştım :) Bu defa alt üst dikip paylaşayım dedim ve ikisini de puantiyeli yaptım bakalım beğenecek misiniz :)
Eteğime cepler yaptım çünkü ellerimi nereye koyacağımı bilemediğim zamanlarda cep kullanışlı oluyor :) Seviyorum cepli etekleri :)

Bluzun yakasına yine başka siyah puantiyeli bir şifonla biye geçtim ve önden biraz sarkıttım kalan parçaları denizci havası oldu :D Hoşuma gitti kaldırmadımda :) Aynı şifondan da kolun manşetlerini yapmak istedim bütünlük olsun diye. ve yine şifondan bir de kemer yaptım ama çok amaçlı kemeri boynumda ince bir fular olarak da kullanabiliyorum gördüğünüz gibi :)

Bluzun ön ve arkasını oval kestim çünkü bluzu saldığımda ceplerime ellerimi sokmak işkence olsun istemedim hem böyle daha spor görünüyor gibime geldi :)

Evet bu fotoğraf da kemerin yerinde kullanılmış hali :)
İstersem bluzumu eteğin içine sokuşturabiliyorum :)
İstediğimde de salabiliyorum yaşasııııııınnnnnn :)

Eteğin kısa yapılış aşamalarını fotoğraflayayım dedim.. İstediğim boyda kumaşı kestikten sonra kumaşı sağdan ve soldan kenarda potluklar çok fazla olmasın diye çoooook az çan şeklinde kestim . Aslında belli bile değil ama içime sinmeyecekti kesmesem bende çanlaştırdım :)
Daha sonra kenarları diktim ve iki adet cep kesip kenarlarını zigzagla diktim. 3. fotoğrafta gördüğünüz cebi nereye dikeceğimi belirledim ve oradaki dikişleri açtım. 4. fotoğrafta ise cebi iğneyle yerine sabitledim :) Daha sonra sırasıyla cebi diktim. Eteğin belinde incecik bir katlama yaptım ve lastik geçirip büzgülü hale getirdim. bir de eteğin altını minnacık katlayarak zigzagla diktim :) Al sana yeni çooook basit bir etek :) Hele cep yapmasaydım neredeyse makine kendi dikecekti :)
Bluzun yapım aşamalarını fotoğraflamadım çünkü zaten dikiş kalıplarımı kullandım ve sadece fark kollardaki manşeyler oldu onu da fotoğraflamamışım öyle kaldı :) Bakalım beğendiniz mi :)

47 yorum:

  1. Çok şık ve kullanışlı olmuş,cepleri çok severim.Güle güle giyin.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nilgün Hanımcım :) Evet cepler kullanışlı oluyor :)

      Sil
  2. Maşallah sana burdan bakınca yemeden içmeden dikiş dikiyormuşsun gibi gözüküyor her giydiğinde yakışıyor hani üstüne ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhhhh nerdeeeee. Keşke yemeden diksem, yemesem de kış sonu kiloları verme derdi olmasa ama nerdeeee :) Beğenmenize sevindim teşekkür ederim :)

      Sil
  3. cıks cıks cıks.
    anacığım sen hiç boş durmazmısın maş ya.....
    hanım hanımcık böle cicişli bicişli olmuş pek bi sevdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Huzur moda vallahi boş duramıyorum bu aralar hep birşeyler yapasım var :) Hele aklımd abirşey varsa yapmadan rahat edemiyorum resmen :) Onun için aklımdakileri bitirince rahat edeceğimi umuyorum :) Beğenmene sevindim :)

      Sil
  4. Çok güzel yine :) ellerinize sağlık ...

    YanıtlaSil
  5. hemde çookkkk beğendimmm :)

    YanıtlaSil
  6. Kızım çok beğendi, ona dikebilirim. çok çok güzel olmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ne güzel fikir vermek beni çok mutlu etti :) İnanın etek o kadar basit ki :) Bluz da abartılacak birşey yok sadece biyeleri geçmek biraz zaman alıyor o kadar :) Beğenmeniz beni çok mutlu etti :)

      Sil
  7. Bende çok beğendim kumaş konusunda çok zevklisin ,bravo:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuray Hanımcım kumaş konusunda şanslıyım fakat pazarda her gördüğümü de almıyorum evet :) Kafamda birşey canlanmadıysa dokunduğumda bana güzel hisler vermediyse almam kumaşı :) Herhalde gözüm iyi görüyor bu onuda ne neyle olur nasıl olur konusunda pratik düşünüyorum çoğu zaman :) Aman kendimi de övdürmüş oldunuz olmadı böyle :D
      Teşekkür ederim :)

      Sil
  8. Çok hoş, çok uyumlu bir ikili olmuş bu bluz ve etek.İyi günlerde kullanın.Kızınızın elbisesini de çok merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun elbisesi çok güzel oldu o kadar sevdim ki bugün fotoğrafladım yarın yayınlıyorum :) Onlar ne giyse yakışıyor zaten :) Beğenmenize çok sevindim :)

      Sil
  9. Rengi modeli puanları süper olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Puantiyeler her zaman eğlenceli oluyor :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  10. masaallah :) bu kadar kıyafetı ne zamn gıyıyosunuz yaa:) çok tatlı bır takım olmuşş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan giyemiyorum :) Zaten gece kıyafetlerini ve mini olanları heryerde giyemiyorum ama dışarı çıkarken hepsini tek tek denemeye çalışıyorum :) Yoksa nerde hepsini giymek haha :)
      Teşekkür ederim canım :)

      Sil
  11. harrikaa harika harika dicek bir şey bulamıyorum işte budur diyorum..ne kadar beğendiğimi anlatamam..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ceyda Hanım valla yine kabardım da kabardım :) Çok teşekkür ederim, asıl ben sizlere diyecek birşey bulamyorum bu güzel sözlerden sonra. Teşekkürler gerçekten :)

      Sil
  12. Şenay hanım,
    bluza bayıldım, tam benim tarzım.
    Çok güzel dikmişsiniz.
    Maşallah kendinizle ne kadar barışıksınız.
    Ne güzel çıkmışsınız fotoğraflarda.
    Hoşçakalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim beğenmeniz ne güzel :) Artık aylardır dikip fotoğraflamaya o kadar alıştım ki :) Barışık oldum fotoğraflarla yoksa poz vermeye utanan biriydim aslında :D Ama insan kendini geliştirebiliyor değiştirebiliyormuş :)
      Sağolun gerçekten :)

      Sil
  13. Çok şık ve güzel olmuş ellerinize sağlık ,sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Yakışmış, yakışmış ama hani kuzunun elbisesi? bu aralar ihmal mi ediliyor ne:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa ihmal eder miyim onu :) Yarın görürsün onun elbisesini de :) Daha yeni etek diktim ona da :) Okulda olduğu için her zaman prova edemiyorum onun elbiseleri biraz yavaş dikiliyor :) Sağol canım :)

      Sil
  15. 10 marifette görüyordum hep yaptıklarınızı. çok başarılısın dikişte. gömleğin tarzını çok beğendim. BEn etek pek giymiyorum ama dar bir kotla hayal ettim çok güzel ya:) çok beğendim. Dikip satıyor musunuz? satıyorsanız ne kadara dikersiniz gömleği?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim :) Ne güzel böyle yaptıklarımın beğenilmesi çok hoşuma gidiyor :)
      Elbette yaptıklarımı satıyorum fakat şöyle yapıyorum sizden ölçülerinizi kol uzunluğunu göğüs bel gibi ölçüleri istemem gerekecek ve size özel yapılacak bir tane :) Nasıl bir kumaştan istediğinizi de birlikte belirleyebiliriz :) Bu gömleği henüz eklemedim fakat satıştakiler kısmına bakarsanız oradakiler veya tüm bloğumdaki kıyafetleri dikme olasılığım var elbette :) Hatta bana mail atarsanız istediğiniz beğendiğiniz bir kıyafetin resmini gönderirseniz onu da yapabilirim :) Bu gömleği 25 liraya yaparım herhalde :)

      Sil
    2. Ben inceleyim. kısa sürede görüşecek gibiyiz:) kolay gelsin:)

      Sil
    3. :) Bir mail kadar uzağınızdayım sadece :)

      Sil
  16. Şenay' cığım, puantiye modasını da es geçmemişsin :) Yine süper olmuş, harika görünüyorsun. Biraz dinlen, nazar değecek diye korkmaya başladım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nowacım teşekkür ederim canım atlar mıyıııııımmm :) Kaçırmam :) Ama kadife modasını es geçiyorum çünkü dokunmam ona :) Onun dışındaki şeylere hooop atlarım vallahi :) Nazar değmez de en fazla yorgunluktan bitap düşerim haha :) Bişicikler olmaz merak etme Nowacım :) Teşekkür ederim güzel yorumun için :)

      Sil
  17. etek cepli olunca çok tarz olmuş , romantik ve nostaljik bir havası var. çok yakışmış:) güle güle giy :)mini mini birler çalışkan ikiler kim ? şenay !! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet çalışkan Şenay yine iş baındaydı ve kendine bir takım daha dikti :) Kardeşim bunu çok beğenmiş ve hemeeeen bana da dik ya da gönder diyor büyük olasılıkla bu kıyafet kardeşimin okuluna doğru yola çıkacak bana kalmayacak :) Kıyamam o öğrendi yeterki sevsin herşeyimi gönderirim :) Genç ya puantiye olunca hoooop atladı üstüne :) Azcık daraltıp gömleği sağdan soldan göndereceğim ona :) Cepli olunda daha spor oldu bencede çok sevorum ben etekte cep olayını ama her eteğe de cep olmuyor buna yakıştı :)

      Sil
  18. maşallah senay cım valla bende katılıyorum nowacraft a ..ALLAH korusun nazar degecek kuzum yaaa...hem dıktıklerın şahanee hemde ınanılmaz yakışmış sana...maşallahhhh....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Serpilcim çok sağol cnaım benim ya :) Yok nazarlık birşey yok çok da inanmam açıkçası onun için gülüp geçiyorum :) İnternetten değmiyormuş deyip gülüyorum kendi kendime :) Sen nasıl örerken dinleniyorsan ben de dikerken huzur buluyorum anlarsın beni sadece farklı şeyleri yapıp huzuru arıyoruz :) Yeni yılda tekrardan işe başladığımda zaten bu kadar çok yapma şansım olamayacak onun için yapabildiğim kadar yapıyorum aklımda kalmasınlar :)

      Sil
  19. puantiyelim ,çizmeler de yeni galiba gıcır gıcır:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D hemen de anladın :) Daha dışaarda giyemedim evet araba kullanırken topuklularla zor oluyor onun için evde giyiyorum şimdilik :)

      Sil
  20. teprik ederimmm Teppprik ederim :)
    yarışmada birinci olmuşsun :)
    tebrikler..

    Anam bu ne güzelliktir böylee..
    Ben olsam hemen ilan ederdim heyy ben birinci oldum bakın diye post yayınlar basbasbağırırdım :DDD

    Valla bi kez daha taktir ettim..
    :)

    bukadar mütevazi oluşun'u örnek almalıyım sanırım ;)

    Puantiyelerde yakışmışşş hemde çok :)
    şipşirin olmuşsun :) ellerine sağlık..
    Her iki türlüde ayrı ayrı çok güzeller..
    Sen kesinlikle butik neyin açmalısınnn :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet birinci olmuşum teşekkür ederim Zeynepcim :) Senin de desteklerinle elbette :)
      Ne bileyim neden ilan edeyimki aslında biliyordum elbisemi çok severek yaptım olmasamda sorun değildi :) Ama öyle çok büyük bir yarışma da değil sonuçta onun için yanda olması yeterli :) Aralık ayı sonuna kadar duracak o kadar :D Sürekli kendimden övgüyle bahsetmek pek hoşuma gitmiyor açıkçası :) Teşekkür ederim :)
      Puantiyelerle daha da gençleşmişim değil mi :) Evet kardeşim de hemen göz koydu onun için ona gidecek bu etek bluz :) Butik açmayı çok isterim aslında ama bu işi kendime diktiğim için seviyorum, istediğim gibi tasarlıyorum karışanım yok mızmızlanan yok :) Ama eğer bunu iş olarak yaparsam biliyorumki dikişten soğurum çünkü beğenmeyen olacak bir de satma kaygım olarak dikeceğim.... Bunlar benim hobimi eziyet haline getirebilecek şeyler. Onun için acaba para kazanabilir miyim kısmını değil de acaba dikişten soğur muyum kısmı beni endişelendiriyor :) Ocak ayı itibariyle zaten çalışmaya başlıyor olucam büyük olasılıkla bu kadar evde yoğun dikiş yeter artık gerçek hayata dönmem de gerekiyor :) Dikişlerimi daha nadir yapıyor olucam o zaman ama dikmeyi asla bırakamam :)

      Sil
    2. Rica ederim benim yaptığımhiç bişi senin marifetinin yanında ;)

      Evet evettt çok yakışmış lise çağındaki çıtır kızlar gibi :) lolita..
      Butik içinde endişelenme bu kadar yaa..
      yani şöyle düşün yanlızca online satışını yapıcağın bir butik misal ;)

      İşinde hayırlı uğurlu olsun ne üzerine çalışıcaksın..?

      Sil
    3. Bir olay tam olarak olgunlaşıp kesinleşmeden konuşmayı tercih etmem aslında :) Yani genelde son anda haber veririm :) Olduğu ana kadar inancımı kaybetmem ama asla da kesin gözülye bakıp hüsrana uğramayı kabul edemem :) Onun için olacağını bilsemde kesin gözüyle bakmadığımı belirtmek istiyorum Zeynepcim :) Fakat Kimya sektörü diyeyin :) Ayrıntısını olunca haber veririm haha biraz ketumum bu konuda galiba. Uğurunun kaçaçağına mı inanıyorum ne :)
      Butik konusunda da haklısın da o şekilde zaten çalışıyorum şimdi siparişlerim oluyor yapıp gönderiyorum :) Ben daha iş gibi büyük birşey düşünüyorudum hayalimde. Hem küçük bir kafe iki masalık falan gelenler oturup çayını yudumlarken kahvesini içerken benim kreasyonumu da geziyorlar askılarda :) Falan filan fakat hep arteledim bir türlü cesaret edemedim. Burası küçük yer yani İstanbul olsa kimse gelmese günde 100 kişi girer içeri ama burada insan sayısı az ondan hep çekindim bakalım ilerde belki :)

      Sil
  21. Merhaba Şenay Hanım artık bloğunuzdaki sürprizlere iyice alışmaya başladım A aaa aa diye ağzım açık kalmamaya başladı tam ay ne güzel elbise derken iç içe iç içe çıktıkça çıkıyor her seferinde bir şaşkınlık sonra taktir hissi:)) maşaAllah Allah nazardan saklasın sizin gibi becerikli hanımları valla buradan hep dua ediyorum inanın, hayal gücünün sınırları yok her kes kabiliyetine göre neler neler çıkarıyor ortaya. Allah kem gözlerden korusun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saadet Hanımcım çok teşekkür ederim :) Şaşırtabiliyorsam hala ne mutlu bana :) Bazen ben bile şaşırıyorum bunu ben mi düşündüm diyerek :) Birkaç gündür dikişle ilgilenemedim misafirlerim vardı hazırlıklar temizlikler falan beni çok yordu birşey dikemedim bu da şaşırttı herkesei :)
      Beğenmeniz ve takip etmeniz benim için çok onur verici sağolun :)

      Sil