5 Aralık 2012 Çarşamba

Narin Hırkam...

Merhaba Arkadaşlar :) Narin diyorum çünkü hırkam çok incecik hakikaten.. Hani incecik hırkalar vardırya böyle hafif rüzgarlı havalarda yanınıza alırsınız yer kaplamadığı için :) İşte benim hırkam öyle...
Geçen haftalarda pazar alışverişinde aldığım kumaşlardan biri daha hayat buldu ve hırka oldu :) Bu tarz şeyleri çok kullanırım ben ve bu kumaşı gördüğümde de hemencecik aklıma hırka yapmak gelmişti...
Kumaş aşağıya doğru koyulaşıyor arkadaşlar rengi kaçmış falan değil. Aşağıya doğru mu koyulaşsın yukarıya doğru mu diye düşündüm ve aşağıya doğru koyulaşmasını tercih ettim böyle diktim ben de :) Benekleri çok hoşuma gitmişti gördüğümde... Hemen eve gelirken daha kumaşı yeni almışken düğmelerini bile aldım hırka için :) O kadar kesindi yani hırka yapacağım...
Ne kadar şekerler değil mi bayıldım ben bu düğmelere :) Rengarenk aldım tıpkı hırkamdaki benekler gibi :) Daha sonra kestim biçtim ve bu defa hırka için 10 tane ilik açtım sağ tarafa. Çok zevkli diktim gerçekten ve giydim bile dışarıda :) Dayamanadım :) Umarım siz de beğenirsiniz...




30 yorum:

  1. ben beğendim hem de çok beğendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Beneklerini beğendim değil mi itiraf et :) Şirin şirin çekiyor insanı , yani beni benekler çekti :D

      Sil
    2. hem benekleri beğendim, hem rengin açılıp gitmesini beğendim hem de etek ucundaki parçayı beğendim. ben bu kış hırkaları beğenir oldum nedense ince bir tişört üzerine hırka daha hoşuma gider oldu gecen yıl sweatshirtlerdi gözdem bu yıl hırkalar

      Sil
    3. İnsanın zevkleri sürekli değişiyor Goncacım seneye bakalım neler hoşumuza gidecek :)
      Bu arada hırkanın etek ucundaki o şeridi yapmasaydım böyle hırka gibi durmazdı. Sıkı bir görünüm ve üzerime oturan bir hat için o etek ucunu diktim çünkü incecik bir merserize olduğu için mutlaka sarkma olacaktı onu göza alamazdım. Bir butikten hırkayı nasıl alıyorsan o şekilde dikilmiş durumda yani :)

      Sil
  2. çok beğendim serin yaz akşamları için ideal:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet serin akşamlarda yanına alıp giymediğinde çantana tıkıştıracağın ve yer kaplamayacak bir hırka :) Bende tam böyle tarif ediyorum açıkçası :)

      Sil
  3. Çok şık olmuş ellerinize sağlık. Siz ne giyseniz yakışıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaa çok teşekkür ederim :) Çok naziksiniz :)

      Sil
  4. Ayyy, bu hırka da çok güzel olmuş ve elbette sana çok yakışmış.

    Ben de çok severim böyle ince hırkaları, çok kullanışlı olur. Rengarenk düğmelerine de ayrıca bayıldım. Ellerine sağlık, iyi günlerde giy.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Nowacım :) Evet çok kullanışlılar üzerime giyip giyip çıkıyorum valla :D Sanki başka birşeyim yok da :)

      Sil
  5. sende benim gibi cıvıl cıvıl şeyleri seviyorsun anlaşılan.güle güle giy.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet renkler benim herşeyim vallahi :) Renk olsun renkli olsun herşey :) Çok güzel değil mi ama renkler nasıl sevmem :)

      Sil
  6. Gerçekten çok şirin bir kumaş.Sizin becerikli ellerinizde de harika bir hırkaya dönüşmüş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim gerçekten :) Kumaş hakikaten de şirin ama dimi :)

      Sil
  7. Sevgili Şenay,
    hadi kumşçıyı anladım da ,düğmeci de mi senin için özel üretim yapıyor yahuu? sanki düğmeci demişki Şenay Hanım renkli renkli kumaş alcek ona uygun düğme üretelim yahuu demiş, düğme ve kumaş bir birine uyuvermiş yavv!
    Çok güzel, şirin bir hırka olmuş. kaça mal oldu şimdi bu hırka sorması ayıp ? sorması ayıp mı acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Filizcim düğmelerde sınır yok inan ben de seçerken zorlanırdım ama kumaşı gösterdim satıcı ablacığıma (bu arada tanımıyorum satıcıyı abla dediğime bakma :) ) anlattım ne olacağını , bu benekler gibi düğmeler bulmam mümkünmü acaba dedim renk renk yuvarlak, bunları gösterdi ve bende hayran kaldım tam da böyle birşey arıyordum :) Düğme dünyası çok engin bir deniz galiba daha girmedim o dünyaya ama dışarıdan öyle göründü gözüme :)
      Bu arada ceketin maliyetini sormuşsun. Parçayı 3 liraya almıştım ve bir ceket çıktı bir tane de clutc yapıcam :) Düğmeler de tanesi 20 kuruştan 2 lira :) 5 liraya mal oldu diyebiliriz :) Ama işçilik çok maliyetli çooook :D haha :)

      Sil
    2. İşçiliği saymazsak çok ekonomik canım. ben istediği düğmeyi hiç bulamayanlardanım. çirkin çirkin düğmelere mecbur kalıyorum, sevdiğim düğmeler de çok pahalı oluyor. bir tane düğme beğenmiştim, adam 10 düğmeye 20 tl fiyat istedi. kumaştan pahalıya mal oluyor bazen düğme. meymenetsiz düğmelere kalıyorum sonra.

      Sil
    3. Ay yazık kısss... Ama ben daha düğmeleri kıyafetler sektörüne girmediğimden çok nadir düğme alırım fiyatlarını da bilmiyorum açıkçası :) Valla aklında birşey varsa bulmak zor oluyor evet ama benimkiler ucuzmuşta allahtan :) Ama kumaş kadar neredeyse fiyatı :D

      Sil
  8. Şenay, bu 10marifet sayfası mı bozuk benim internet mi? sayfa geç açılıyor, sonra üstte bir pencere çıkıyor sayfa dünkü sayfa olarak görünüyor, bugünün sayfası görünmüyor ne tuhaf yahuu. 10marifetten soğudum bu yüzden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. filizcim şenaya sormuşsun ama ben de araya girdim :) aynı sorunla ben de karşılaşıyorum 2-3 gündür. ben de kimse bahsetmiyor sadece ben mi böyle görüyorum nedir diyordum ...

      Sil
    2. Filizcim 10marifete dün hırkamı yüklerken çok zorlandım hata verdi sürekli biraz bekledim tekrar tekrar denedim ama çok zorlandım bırakmayı bile düşündüm açıkçası :) Fakat evet 3-4 gündür çok yavaş açılıyor ve yorum yazınca hemen gitmiyor. Üstte dediğin gibi birşey çıkıyor anlamadığım için de o yeşil şeye tıklamak istemiyorum açıkçası.. Ben yorum yazıp başka birşeyle ilgileniyorum geldiğimde yayınlanmış oluyor :D Es veriyorum yani arada. Herhalde teknik bir sorundur Filizcim ben de sadece bende oluyor sanıyordum :D Demekki sitede bir problem var..

      Sil
    3. sanırım yeni bir sisteme geçtiler ya da reklam varya arka planda ondan sorun çıkıyor. hiç anlamadım vallahi bu sorun insanı canından bezdirir yorum yapmıyorum sırf bu yüzden.

      Sil
  9. şenay ellerine sağlık yahu ne yapsan güzel yapıyorsun zaten. düğmelerin ayrıca çok şekerlermiş, şekere benziyorlar yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düğmeleri kadına anlatım böyle böyle birşey istiyorum dediğimde bunları gösterdi ve her renk vardı tereddüt bile etmedim çok sevdim evet şeker gibiler :) Teşekkür ederim Münürecim :)

      Sil
  10. şenay korkarım ki seni çok yakında dikiş dergilerinde manken olarak isteyecekler:)bu ne hız hergün bir dikiş maşallahh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğbacım sen bu yazıyı yazarken bende yeni diktiğim kıyafetin postunu hazırlıyordum canım çıktı çok uzun oldu ama dikişi seviyorum belli olmuyor değil mi :)

      Sil
  11. Gülegüle giyin güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  12. süpersin her zaman olduğu gibi

    YanıtlaSil