10 Aralık 2012 Pazartesi

Mini Mini Pililer...

Merhaba arkadaşlar.. Hafta sonu kızıma bir elbise diktim :) Yine aldığım kumaşalrdan biri daha hayat bulmu oldu :) Kumaşla bir etek dikerim diye düşünüyordum çünkü küçüktü ama vazgeçtim ve kuzuma mini pileli bir bahçıvan diktim :) Bakalım beğenecek misiniz :)

Kumaş zaten kışlıktı :) Kuzum da kreşte sürekli etek giymek istiyor etek etek etek gına geldi :) Ben de farklı etekler yapayım dedim kızıma , aklımda bir model daha var kuzum için tüllü tüllü :) Onu da daha sonra göreceksiniz :)
Pilili mini eteklere bayılıyorum çocukarda çok güzel duruyor :) Başta sadece pilili etek yapayım dedim, sonra aklıma üzerine de kalp veaskılar yapıp farklılaştırmak geldi. Daha sonra biraz daha görsel katıp kalbin etrafındaki fırfırları diktim :) 



Eteğin arkasına fermuar yapmak istemedim düğme yapayım dedim fakat elimde etek renginde veya aynı renk düğmeler olmadığı için rengarenk düğmeler ekledim eğlenceli oldular :) Bir tane de şimdi fotoğrafta göremiyorsunuz çünkü fotoğrafları çektikten sonra diktiğim bir düğme daha var. O da sırtındaki çapraz bağların birleştiği yere alttakine bir düğme dikip üsttekinde de bir ilik açtım ve giydirince o düğmeyi de ilikleyeceğim ve böylelikle askıların omuzundan kaymasını önlemiş oldum. Ece bu eteğini giyip biraz oynadı ve sürekli askının düşmesine uyuz oldu :) Aslında düşmesin diye çapraz yaptım ama yine de engelleyemedim onun için de bir düğme ve ilik işimi halletti artık düşmeyecek :) Sorun çözülmüş oldu :)
Umarım beğenirsiniz :)

55 yorum:

  1. yeşilçam filmlerindeki Ayşecik gibi pek sevimli,pek tatlı olmuş. bayılıyorum ben de pilili eteklere ama bana yakışmıyor, ancak uzaktan bayılıyorum. çok güzel olmuş. ellerine sağlık :)
    Sağlıkla giysin küçük Ece :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Filizcim. Kız çocuklarda mini ve piliye bayılıyorum oynarken eğildiğinde totoları görünüyorya çok hoşuma gidiyor :)

      Sil
  2. beğenmek ne kelime bayıldım bayıldım:)
    ne cici bir elbise olmuş,kalpli detaya ve düğmelere bayıldım.
    cimcime de pek cici maşallah :)
    güle güle giysin inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumların için teşekkür ederim Eylül :) Bugün okulda onu giydi hemencecik kaçırmaz böyle fırsatları :) Dikildiği zaman hemen denenmeli ama dimi :)

      Sil
    2. aa ne güzel yerim cimcimeyi:)
      bizler de bayılmıyor muyuz yeni bir şeyi hemencecik giymeyi,o da şimdiden böyle demekki ne güzel :)

      Sil
  3. Çok beğendim,güle güle giysin:))Ama manken de çok güzelmiş:))Öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nilgün Hanımcım :) Beğenmenize sevindim...

      Sil
  4. ellerinize emeğinze sağlık senay hanım :)o ne tatlılık maşallah :)poz verme de annesine çekmiş ufaklık :)benim de kızım olsun ona böyle ciciler yapcam insallahh :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) İnşallah istediğiniz gibi bir kızınız olur :) Bu pozları çekerken zorlandım aslında poz vermeyi sever ama bu defa oyunundan çaldım süreyi zor çektim :)
      Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Allah Gönlünüze göre versin :)

      Sil
  5. ah kuzum, yerim seni ben! çok yakışmış annesi, ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Çocuklara herşey yakışıyor nedense :)

      Sil
  6. aminnn :)allah razı olsun teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. ayyy allahım çok cici olmuş nasıl güzel bir tasarım o öyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Yasemincim.. Kuzuma bakınca ne yakışır diye tasarımlar kendi sıraya geçiyor aklımda herşey yakışıyor onlara :)

      Sil
    2. birde nasıl cilveli cilveli pozlar veriyor :)

      Sil
    3. Senin Naz da biraz büyüsün de görürsün Yasemincim :) O işve kendiliğinden gelişiyor :)

      Sil
  8. nasılda yakışmış cimcimeye eteği süper olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim beğenmeniz ne güzel ve siz nickinizi değiştirmişsiniz marifetli hanımlar klübü değil miydi ben mi yanlış hatırlıyorum Meral Hanım :) 10marifette meralice onu biliyorum da :)

      Sil
  9. Çok yakışmış çok,anne güzel ve becerikli olunca ortaya böyle seyirlik güzellikler çıkıyor.Ellerinize sağlık Şenay hanımcığım çok güzel olmuş.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok naziksiniz Mehtap Hanım hakikaten :) Annesinin elinden gelirken ona birşey yapmasa olmaz ama değil mi ? :)

      Sil
  10. kız ALLAH iyiliğini versin o ne güzel etekidur maaşallah diyeyim de nazar değmesin kuzucuğa,bende bu kız nerelerde diyordum,çok ciciş olmuş çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben nerede olucam dikiş odamda mutfakta işte güçte :) Hafta sonu da biraz ailemle biraz kuzumun eteğinin başında :) Pileli olunca da normal dikiş süremden uzun sürdü ondan hemen yayınlayamadım :) Yoksa buradayım :) Kaybolmam ben başınızın belasıyım :)

      Sil
  11. oyy canım benim yaa çok yakışmış eteğide :) güzel günlerde kullansın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikmet Hanımcım çok teşekkür ederim... İnşallah hep güzel günler görürler...

      Sil
  12. ece cıgım gıyerde begenmezmıyız...cokkk yakısmış kuzumaaa mutlulukla saglıkla gıysın ınsallahhh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım Serpilim :) İnşallahhhhhh mutluluk eksik olmasın yüzlerinden ne giyerlerse giysinler mutlu huzurlu olsunlar :) Hepsi ama hepsi :)

      Sil
  13. benım de belalı yarısmam basladı ona hazırlanıyorum yıne:)) guya katılmayacaktım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet anladım Canım benim seni uuzn zamandır ortalarda göremeyince dedim Serpil yine yarışmaya neler yapıyordur. Bu defa arabayı değil de neleri giydiriyordur diye :) Eminim sonuçta çok güzel birşeyler çıkacak Serpilcim. Arada nefes almaya bloglara kaçıyorsun farkındayım ama emek olmadan yemek olmuyor... Hadi bakalım neler çıkacak o maharetli ellerinden :) Örgü senin işin katılmazsan olmaz ama çalış bakalım :)

      Sil
  14. aman yarabbiiiiiim şu şirinliğe baaak maşşallah maşşşallah
    ellerine sağlık çok güzel olmuş önündeki kalp detayına bayıldım çok ciciii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım :) Beğenmene sevindim :) Başta o kalp detayı hizmetçi kıyafetlerinde oluyor diye çok güldürmüştü beni ama sonradan alıştım :)
      (Bu arada sorması ayıptır uzun zamandır konuşup dururuz ama ben hala senin gerçek adını sormamışım utandım kendimden :( Yoksa esrarengizlik hoşuna mı gidiyor gidiyorsa sorun yok ama ben x madame yazarken Allahım diyorum neden hala bilmiyorum ben bu kızın ismini :) Olmaz ama utandım yine kendimden :( )

      Sil
  15. İçindeki de,dışındaki de çok şeker,bayıldım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bayram şekeri, akide şekeri, ballı ballı şekerdir o ... Beğenmene sevindim Güldencim :) Eceye ne giydirsem beğeniyonuz zaten :) Benim kıyafetleri de ona giydirip fotoğraflıycam haha :)

      Sil
  16. uyy tatlım benim pozlara baak :) maşaALLAH kızına Şenaycım. tabii elbise de harika olmuş, kuzucuğuma çok yakışmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Münürecim :) Onlara herşey yakışıyor :) Hele kızlara çuval giydirsen şirinlermiş gibi sanki :)

      Sil
  17. Ayy, kızı da annesi gibi güzel ve şık.Allah ikinizi de nazarlardan saklasın. Kıyafet de çok şık olmuş.

    Harfli bir tül almıştın, sırada o var sanırım.

    Ellerine sağlık canım, cici kızın iyi günlerde giysin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Nowacım teşekkür ederim :) Aynı konfeksiyondan giyiniyoruz ne de olsa :) Sırada harfli tül var haklısın aklımda çok güzel bir fikir var onun için ve azcık gelişmesini bekliyorum fikrin kıyamam yoksa kesmeye :)

      Sil
  18. Maşallah maşallah
    nazar değmez inş.

    Çok tatlı olmuş
    Kalpli olması iyi fikirmiş
    böyle şeyler azbiraz cesaret işi galiba
    düşünmek, ortaya çıkarmak ve sonucun böyle iyi olması
    eline sağlık diyeyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Fuzuli :)
      Dediğin gibi biraz cesaret işi bunda ekleme olmasa sökerdim sorun olmazdı ama her kıyafette değişim kolayolmuyor. Azcık cesaret gerekiyor evet :)

      Sil
  19. Allah'ıım, o pozlaaar, o havalaaaar :) yesinler onuuu :)))) kime çekti bu kıs acaba şenaaaay?
    Elbise çok cici olmuuuş.Galiba benimde başıma böyle bi iş gelecek, bugün Sena'nın toplantıda kızların süslenme ısrarlarına ve tabii okulda hareket kısıtlılığına çözüm olarak, haftanın 2 günü özgür gün diğer günler eşofman günü olarak karar verdik.Şimdi ben de korkarııım, şortlaaar, etekleeer ve elbiseler dikerek giişecem bu işlere :) ama olsun kız annesi olmak güzel .)
    bu arada ellerine sağlık canım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Slecencim :) Kime benzemiş bilmem valla ben hiç poz veremem :D dermişim :)
      Bu arada ne güzel işte kızlara elbise dikmek eğlenceli oluyor Selcencim hem ilerletirsin böylece dikişini :) Model model yap vallahi çok güzel, hem şanın yayılır okulda :) Bana hayran kalıyorlar Ece kıyafetleriyle gittiğinde :)

      Sil
    2. Eskiden, anneanne ve babaannelerin örgüleri yarışır, şanı yürürdü okullarda ahahahhahha.Şimdi de dikişçi analar yürütsün diyosun ehhehhehehe.Sevdim ben bunu ama Korkarım Sena: anneeee, Ilgım'a da verseeek. diye başımın etini yer :))
      Ama ben çok seviyorum onları sevindirmeyi, şimdi yılbaşı sürprizi yapmaya çalışıcam,tabii yetişirse :)

      Sil
    3. Daha zaman var kuzum yetiştirirsin sen :) Çocukları sevindirmek kadar insanı mutlu eden birşey yok hakikaten :) Hemencecik unutsalar da bir anlık bile sevinç vermek çok büyük bir ödül bizim için.. Sende dik dik Şanın yürüsün be kim tutar seni Selcencim heheyyyyy :)

      Sil
  20. Aman da aman. Şu güzelliğe , şu zerafete bakın. Rabbim nazarlardan korusun onu. Kıyafet müthiş olmuş. Düğmelerin neşesine de diyecek yok valla. Ellerin dert görmesin Şenaycığım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gülsüm Hanımcım :) Beğenmenize sevindim kuzulara herşey yakışıyor :) Aman hiçbirine birşeycikler olmasın amiiiiiinnn :)

      Sil
  21. O kadar şirin olmuş ki, bayıldım, ellerine sağlık annesi.. çok tatlı olmuş.:) Nazar değmesin;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim kuzum cici elbisesi de yakışıyor ne diksem :) Aman nazar değmesin evet...

      Sil
  22. maşallah çok tatlı olmuş hem elbise hem ufak hanımefendi pek güzel çok yakışmış güle güle giysin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim beğenmeniz ne güzel :)

      Sil
  23. Çok cici olmuş, güle güle kullansın :)

    http://berry-dew.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  24. çok güzel. güle güle giysin.

    YanıtlaSil
  25. çok tatlı:) ne şanslı kız böyle her gün yeni bir elbise neredeyse:) ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Her gün ona yeni birşey dikmesemde haftada bir birşeyler dikmeyi seviyorum :) Okulda herkes Ecenin elbiselerinden bahsediyor :) Şanım yürüdü haha :) Teşekkür ederim Ecercim :)

      Sil