27 Aralık 2012 Perşembe

Kuzumun Yeni Yıl Elbisesi :)

Merhaba arkadaşlar :) Kuzuma bir yeni yıl elbisesi yaptım çünkü kuzumun sınıfında bu cuma bir yılbaşı kutlaması yapılacakmış :) Bir çekiliş yapmışlar ve çekilişte çektiği arkadaşına hediyesini aldık bugün ve bu hafta boyunca geri dönüşüm malzemelerle bir yılbaşı ağacı süsleyip durdular :) Cuma günü onlar için eğlenceli geçecek belli :) Ben de dün akşam otururken aklıma bir yılbaşı ağacı fikri geldi nasıl yapayım ne yapayım düşündüm taşındım ve aşağıdaki elbise çıktı ortaya :) Bakalım beğenecek misiniz :)
Puantiyeli eteğimden kalan kumaşla kuzuma bir elbise diktim :) Kendisi çok basit bir çan elbise olup asıl sürpriz arkasını döndüğünde çıkıyor ortaya :) (Bu arada bu köpüşü bugün aldırdı elinden bırakmıyor, benden çok çantası var cadının :) )

Ve sürprizzzzzzz :) Arkada bir çam ağacı var :) Yani ben ona benzediğini düşünüyorum :) Bu ağaç beni çok oyaladı hakikaten. Şifon lacivert puantiyeli bir kumaşla tek tek dikerek yaptım. Tam 7 kat diktim ve akmasın diye çoook özenli çalıştım :) Aşağıdaki fotoğrafta yapım aşamalarıyla birlikte anlattım :) Oradan bakabilirsiniz :) Sonunda bir de fiyonk kondurdum ağacın tepesine :) Bir de boynuna fular yaptım, fular bandana olarak da çok güzel oluyor ama Ece dayanamıyor kafasında birşey olmasına hemen çıkardı :)

Yerinde durmadı kuzu zıp zıp zıpladı, fırfırlar arkasında zıpladıkça o zıpladı, o zıpladıkça fırfırlar zıpladı :) Bu döngü böyle döndü durdu :)

Fularını boynuna böyle bağladım köpüşünü de aldı yanına onsuz olmuyor :) Fakat sadece iki gün sürer bu birliktelik eminim :)

Bu da başka bir açıdan çekilmiş hali :) Totosunu sallayınca fırfırlar çok güzel görünüyor, totosunu sallattım durdum bütün akşam mest oldu kuzu :)

Yapım aşamalarına gelince :) Öncelikle 4. resmi yaptım yani elbiseyi. Daha sonra arkasında bir üçgen kestim ve onun boyutlarında başka bir penye kesip üzerine fırfırları yapıp yerleştirdim :) Fırfırları yapmak çok zevkli olmasına karşın çok oyalayıcıydı :) Ama ben 2. resimde ağaç gibi de görünsün diye öylesine bir kumaş koyup resmini çekmek istedim :) Bundan çok güzel bir pano bile olur diye düşündüm ve bir gün başka bir kumaşla yapmak istiyorum :) 3. resimde ise elbisenin kolunu göreceksiniz çünkü bileğinde iki kat yaptım kolunda daha tok dursun diye çok daha güzel oldu şık durdu kolları :) İşte böyle zamanımı alsa da sadece bir gecee Emre film izlerken ben izlemedim sadece dinlemiş oldum ve kuzum bugün havalarda dolandı elbiseyle :) Bu yeter de artar bana :) Yeterki mutlu olsun o :) Bakalım beğenecek misiniz :)

50 yorum:

  1. Ellerine sağlık Şenaycıım.Ececiğim ne giyse yakışıyor annesi :) fırfır hem de yerinde oldu muu:)) çok cici.İyi günlerde kullansın inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selcencim çok sağol canım :) Kuzu giydikçe dikesim geliyor o kadar mutlu ve tatlı oluorki her elbiseyle :)

      Sil
  2. Çok şeker olmuş. ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. harika olmuş ece şanslı bir kız olmalı bu tarz bi çocuk elbisesini bi dünya para vererek alırız ancek güle güle kullansın sizinde ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler :) Evet kıyafet konusunda çok şanslı bir kızım var ve daha neler neler dikecek annesi ona :)

      Sil
  4. ayy yerim ben onun totosunu maşallah çok şirin olmuş sınıfın en süslüsü olacağı kesin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet sınıfın en süslüsü olur yarın :) Totosunu sallattım bütün gece :) Yarın da okulda sallar artık :)

      Sil
  5. Beğenmemek mümkün mü Şenay' cığım, harika olmuş. Hem yılbaşı temasına uygun çam ağacı olmuş hem de çocuklara böyle fırfırlı elbiseler çok yakışır. Dediğin gibi kuzucuk hareket ettikçe fırfırları da dalgalanır, bakmaya doyamazsın.
    Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Nowacım ... Ben doyamadım bakmalara zaten doyamam kuzuma da çok güzel oluyor totoda fırfır hep bayılırdım ancak dikebildim bir tane ama daha dikicem kesin :)

      Sil
  6. fularını,ağacını sevsinler,tatlı şey:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Fuları yarın saç bandı lacak ama ağacı sabit :) Yılbaşı elbisem o benim diyor herkese :)

      Sil
  7. küçük flamenko dansçısı gibi olmuş yahuu !! çok sevimli çok, çok yakışmış ,çok da güzel dikmişsin.
    sağlıkla giysin küçük kuzu. maşallah dünya güzeli :) ben örgüye dönüyom arada uğrarım tenefüsler de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet bütün gece dans etti, okulda öğrendiği şarkıları toto sallama eşliğinde dinledik durduk :) Alkışladıkça daha çok dans etti şımardı bütün gece :) Beğenmene sevindim Filizcim :)
      Bu arada sen bitir işini bakma buralara bitir de görelim ne yapıyorsun belli zaten çok yoğun olduğun bu aralar :) Fakat şu anda bir amacın var hadi bakalım ne çıkacak ortaya sabırsızlıkla bekliyorum Filizcim :) Kollarına kuvvet :)

      Sil
  8. maaşallah şenay hanım çok becerikliyiz çok güzel olmuş..bu arada bende dikişe yeni başladım bana da beklerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ceyda Hanım :) Geçen gün bloğuma üye olduğunuzda baktım ama bloğunuza ulaşamamıştım :) Yoksa beni ziyarete gelen herkese mutlaka giderim ben :) Hele dikiş bloğuysa kaçırmam :) Hemen geliyorum ben de :)

      Sil
  9. nerden geliyor aklına Şenay walla inanılmaz yaratıcısın süper olmuş güle güle giysin prenses

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Yasemincim inan kumaşlarla konuşuyor gibi oluyorum bazen :) Oturuyorum etrafım kumaş dolu ama kumaş cenneti gibi benim odam :)
      -Senden ne yapsamki? diyorum
      - Yok benden düşündüğün şey olmaz diyor :) bir kumaş , bir diğeri atlıyor lafa
      -Beni elle diyor ve benden olur istediğin şey diyor. Hatta bir kumaşla da şurama şöyle birşey ekle diyor, Kumaşı alıyorum diğerini tutuyorum falan bakmışım kesmişim bakmışım dikmişim bir bakmışım başka bir kumaş arıyorum falan :) Allahım kendimi kaybediyorum bazen :)
      Tabi internette de çok fazla dolaşıyorum Yasemincim. Dolaaaaaşşşş dolaaaaaaaaşşşşş .. Çok yaşayan mı çok gezen mi bilir :) Çok gezen :) Çocuk mağzalarını dolaşıyorum. Aklıma yazmıyorum ama kumaşı gördüğümde de bundan bunu yaparım diyebiliyorum o zaman :) Ne çok anlatmışıııııım :)

      Sil
  10. Kuzunun elbiseside kendiside çok güzel ayrıca saçlarına bayıldım ,ellerinize sağlık Şenay hanımcığım yine çok güzel olmuş.Bu arada tebrik ederim birinci olmuşssunuz.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Mehtap Hanım çok teekkürler, kuzunun saçlarına ben de bayılıyorum. Benim saçlarım küçükken pırasa gibiydi hep böyle bukleli saçlara özenirdim. Kuzum babasına çekmiş Allahtan da doya doya izliyorum :)
      Evet birinci olmuşum desteğiniz için de ben teşekkür ederim Mehtap Hanımcım :) Sağolun...

      Sil
  11. Çok tatlı olmuş maşallah,
    Annesi diker, kuzusu da giyer de, böyle tatlı olmaz mı :)
    ellerine sağlık...

    bu arada +1 bilgim daha oldu.
    bir kumaştan ne yapacağını bilmenin bir yolu da yolu mağazaları gezmekmiş,
    sadece gezmek değilmiş bu, neyi neyden yaptıklarına bakacaksın :)

    Ne güzel öğreniyorum değil mi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha :) Evet fuzuli :) Sadece alacak bir eşya olarak bakmak değilde nasıl yapmışlar diye de bakarsan belli olmaz bir gün yapmak isteyebilirsin :)
      Beğenmene sevindim teşekkür ederim :)

      Sil
  12. Ellerine sağlık.O kadar şık ki tebrik ederim.Kızınızda çok iyi taşımış cimcime yaa öpüyorum onu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim :) Kuzum artık alıştı poz vermelere elbiseleri taşımaya hakikaten :)

      Sil
  13. Çokta kokoş olmuş cimcime :) tüm güzellikler onlarla olsun :) çok mutlu yıllar görürler inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikmet Hanımcım teşekkür ederim ... Aynen öyle daha çoooook mutlu yıllar görsünler bizler de onların gördüklerine şahit olalım :)

      Sil
  14. masallahhh...maşallahhh ...maşallahhh...hem sana hem kuzu ya kırkbırkere masallahhh...

    YanıtlaSil
  15. oyyy yerim fırfırlarınıııı :) çok güzel canım süpersiinnn :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Münürecim :) Tavsiye ederim böyle elbiseler çok güzel oluyor kızlara bayılıyorum sen de dene vakit bulursan :)

      Sil
  16. anamm poposuunu sevsinlerr :)
    o ne tatlılık öyleee:)
    çok şirinn :)
    maşşallah süphanallah :)
    ellerine sağlık şenay yine çok güzel bi çalışma..

    Yanlız burdan pek belli olmuyo sanırım
    kumaşların biri laci biri siyahmı .?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepcim teşekkür ederim beğenmene sevindim :) Evet arka kısımdaki fırfıtlar lacivert :) Aynı renk olursa o kadar göze batmaz diye düşündüm ve elimde lacivert ve kırmızı puantiyeler vardı ben de kırmızı çok baskın olur diye lacivert olanı tercih ettim :) İnan siyah olsa güzel durmazdı belli de olmazdı böyle ne çok göze battı ne de kayboldu :)

      Sil
  17. Her şeyden önce kızınız çok tatlı maşallah, Allah bağışlasın.
    Elbiseye bayıldım zaten, kız çocuklarına fırfırlar çok yakışıyor :) kızınıza da çok yakışmış, ellerinize sağlık. Güle güle giysin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcım teşekkür ederim :) Evet fırfırlara bayılıyorum bende... Çok hareketli gösteriyor şirin gösteriyor değilmi :) Herşey yaşında güzel ilerde fırfır kullanmak zorlaşacak şimdi giyebildikleri kadar giysinler :)

      Sil
  18. çok tatlı maşallah diyorum. cicileydi aracılığı ile tanıştım blognuzla. çok güzel şeyler yapmışsınız,ellerinize sağlık
    http://mehtapinrengi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Beğenmeniz çok güzel Zeynepciğimin arkadaşı benim de arkadaşımdır :) Ben de hemen uğruyorum bloğunuza :)

      Sil
  19. arka detayi olan seylere bayiliyorum...ah bu ekbise bidw kirmizi olacakti varyassaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) haha teşekkürler :) Kırmızı puantiyelerim yoktu siyahla yaptım :) Kırmızı var da şifon bir puantiyeli kumaş şifonla olmazdı bu elbise :) Onun için eldeki malzemelerle bunu yaptım :) Totosunda fırfıra bayılıyorum ben :)

      Sil
  20. Bayıldım bayıldım çok güzel olmuş, ellerine sağlık canım. kızın da güle güle kullansın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sağol cnaım :) Fırfırlar insanı kendinden alıyor değil mi :) Beğenmene sevindim :)

      Sil
  21. Şenay hanım bu kuzu ne tatlı birşey böyle :) Elbiseyi ayrı begendim ama kızınız da maşallah pek tatlıymış :) Ben de sizden ilham alarak kendi cinconuma böyle cici şeyler dikeyim bari :D Ellerinize sağlık diyorum ve Yeni çocuk elbiseleri konseptlerinizi merakla bekliyorum. Takipteyim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkürler kuzular öyle tatlıdırlar işte :) Beğenmenize sevindim, elbette ilham olabilmek beni çok mutlu ediyor ve önümüzdeki haftaya Kuzuma bir elbise daha dikmek var kafamda inşallah elimdei işler bitsin ona başlamayı düşünüyorum :)

      Sil
    2. Şenay'cığım, sizi tanıştırayım.Gökcen benim kız kardeşim, böyle feyz alırım falan dediğine bakma.Lise de moda tasarımı üniversitede Haır giyim okumuş bir vatandaştır kendisi .)) dün benim kuzuya güzel bir salopet şort dikmekteydi ki benim evdeki malzeme eksikliğinden yarım kaldı:))
      Bu postun mailini iptal etmemişim, sizi tanıştırmak kısmet oldu ehehhehhe

      Sil
    3. Ooooooo ben feyz almalıymışım yani :) Benim de ondan öğreneceklerim var o zaman :) Mesela kumaşların isimlerini sorarım ona arada :)
      Bu arada 10marifetteki yarışmadaki Gökçeng değil değil mi bu Gökçen :) Şimdi bloğuna baktım bir avize gördüm de pipetten haha :) Muhtemelen de odur haaaaa :) Ne güzel abla kardeş yeteneklisiniz yardım edin birbirinize :)

      Sil
    4. mail üyeliği kısmını acemiliğimden olsa gerek yapamamışım :D Neyse şimdi de geç değil. Evet Şenay hanımcığım o GökcenG. ben'im ve Deli işi Bunlar'ın kız kardeşiyim. Bu işin okullu kısmındanım ama artık fazla vakit ayıramıyorum. Birçok püf noktasını da unutmuşumdur kesin. İnsan uzak kaldıkça cesareti de kırılıyor. Yine beni siz gaza getireceksiniz :D
      Kumaş isimlerine gelince âb_u deryadır. Her kumaş imal eden firma kendine göre isimler veriyor. Biz sadece bazlarını bilelim yeter diyorum ben :D
      Sevgiler...

      Sil
    5. Memnun oldum Gökçencim :) Evet dediğin gibi pratik herşey hakikaten :) Yaptıkça öğreniyor cesareti geliyor inanın :)
      Bu arada kumaşlar konusunda da rahatlaadım çünkü o kadar çeşit varki nasıl öğreneceğimi bilemiyorum hakikaten :)

      Sil
  22. O buklelere kurbaaan : ))))) zencefil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :) Kuzumun saçını kestirdik kısa oldu artık bukleleri yok :) Arkadaşları kestirmiş özendi :) Bir de hiç kestirmemiştim daha şimdiye kadar bir kuaför yüzü görsün istedim hep ben kesmiştim :) Artık bukleleri yok kısa olduğu için dalga dalga şimdilik ama uzayınca yine aynı olacak umarım :) Özledim o bukleleri :)

      Sil
  23. Çok güzel olmuş harika bir fikir ellerinize emeginize saglık bana da güzel bir fikir oldu bende de 2 tane cadı var onlara yapmayı düşünüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Adsız çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için, tabiki yapın cadılaarınıza, totolarında fırfırlarla çok cici oluyor kızlar ben bayılyorum ki kızım da totosunu sallayıp duruyor bunu giydikçe :)

      Sil