2 Aralık 2012 Pazar

Kahverengi Çantam...

Merhabalarrrr. Ankaraya gitmeden önce yapmış ama fermuarını almama rağmen zamanım olmadığı için takamamıştım ve gelince ilk icraatım yarım bıraktığım bu işi tamamlamak oldu... Kahverengi Yeleğimi hatırlarsınız ondan artan kumaşlarla bir çanta yapmak geldi içimden ve yaptım :) Aslında bu bir clutch , bakalım beğenecek misiniz :)

Çantayı nasıl yaptığıma gelince.... :)
Geçenlerde annem bir yorgan almış ve biraz uzunmuş, onun için yorganı kesip kısaltmış ve etrafını yine katlayıp dikmiştim ve elimde şerit halinde kocaman bir elyaflı yorgan parçası kalmıştı. Ben de bir köşeye koymuştum yastık falan yaparım diye :) Aklıma geldi neden çantanın içinde kullanmayayım dedim ve kestim bir parça :)

Yorgan beyaz olduğu ve kahverengi kumaşımın içinde kötü görüneceği için eski koyu renkli bir kumaşımla kapladım ve birkaç yerden de çok kabarmaması için diktim ve orta kıvrım çizgisinden de :)

Daha sonra bunu katlayıp kenarlarından diktim ve son olarak kahverengi kılıfı giydirdim :) Giydirdikten sonra fermuarını diktim ve eskiden kalma boncukla işlenmiş bir kolyeyi kenardan çantaya ekledim çok şık oldu :)

13 yorum:

  1. Hoşgeldiniz Şenay hanım Kuzucuğa çok geçmiş olsun umarım daha iyidir.Çantanın dikimini o kadar güzel anlatmışsınızki bende hemen yapmak istedim.Çok şık olmuş ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mehtap Hanım. Kuzum daha iyi ama geceleri yine öksürüklerinden uyanıp uyanıp ağlıyor ama geçecek inşaallah...
      Çanta ise çok kolay oldu aslında ben o yorgan parçası bitene kadar dikerim daha çantaları :)

      Sil
  2. Şenay, siyah turp ve balla yapılan bir öksürük şurubu kürü var biliyon mu çok işe yarıyor diyor ibrahim saraçoğlu . doğal öksürük şurubu, yan etkisi de yok. hasta değilken bile arada Ece'ye kaşıkla ver bu şuruptan. tarifi bu linkte var tabii bala alerjisi yoksa

    http://www.hafiftarif.com/oksuruge-iyi-gelen-balli-turp/

    balın inanılmaz bir şifası var. en büyük yeğenim küçükken sürekli ateşlenir boğazları kapanırdı.abim kars'da görev yapıyordu o zamanlar. kars'dan özel bal getirdi, sürekli hastalanan yeğenim bal yiye yiye o hastalıktan kurtuldu. her sene bir kaç kez hastanelik olurdu. şimdi o hastalığın izi bile yok.hastalığın adı aklıma gelmedi bir türlü , sonu 'jit' le biten bir hastalık adıydı. ablama sorayım söylerim.
    Ece'ye gerçek bal bulursan yedir. balın inanılmaz bir etkisi var tabii gerçeğinin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jit dedin faranjit geldi aklıma :D Boğazla falan alakalı bal çok iyi gelebilir evet. Bala alerjisi yok ve ben öksürdükçe geceleri de bal veriyorum yumuşuyor boğazları hissediyorum.. Bal harika bir besin gerçekten de bu tarifi de deneyeceğim. Duymuştum ama hiç denemeyi düşünmemiştim ama insan kuzusu için yapar mı yapar :) Sağol canım...

      Sil
    2. hastalığın adı bronşitmiş ve ablam balı bu siyah turp kürüyle uygulamış. şükür iyileşti yeğenim.

      Sil
    3. Geçmiş olsun Filizcim evet bronşit zordur kardeşimde de vardı küçükkken. Kuzuları korusun Allaaahhhh...

      Sil
  3. bu arada çanta çok güzel olmuş :) ellerine ve Ece'ye sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öncelikle Eceye sağlık sonra elime haha :)

      Sil
  4. çanta çok güzel olmuş ellerine sağlık canım. kumaşı da ayrıca çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Münürecim kumaş çok güzeldi evet görünce kesin kaçırmam bunu :)

      Sil
  5. çok hoş ve kibar bir çanta olmuş bayıldım =)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş bende isteremmmmm :)))

    YanıtlaSil