3 Aralık 2012 Pazartesi

Etek-Bluz ve Kombin...

Merhabalarrr :) Öyle özlemişim ki dikişi gelir gelmez başladım hakikaten. Bu sabah yemek ve diğer işleri hallettikten sonra odaya girdim ve önce eteğimi daha sonra da bluzumu diktim, giydim ve fotoğrafladım alelacele :) Özlemişim hakikaten de :) Bakalım beğenecek misiniz :)
Evet yine kalem etek yaptım. Hatırlarsınız son aldığım kumaşlar içindeydi bu yeşil kumaş ve çok sevmiştim etek yapacağıma emindim zaten ve ilk aklıma gelen bu oldu bunu diktim odaya girip. Daha sonra bunun üzerine uyacağını diüşündüğüm viskon bir kumaşım vardı. Bu kumaştan kayınvalideme bluz dikmiştim ve artan kumaşla kızıma elbise yaparım diyordum ama bu yeşille uyumlu olduğu için kendime bluz diktim :)

Farklı kombinlerde kullanılabiliyor. Ben eteğin belini de yüksek yaptım kemer taktım bu kombinde fakat aşağıda arkadan çekilmiş fotoğrafımda bluzu önden bağlayarak giymiştim.

Bu fotoğrafta ise bluzu dışarı çıkarıp giydim ve kemer taktım. Bluzun etekle daha uyumlu olması için de boyun ve kol kenarlarını eteğin kumaşıyla kıvırdım :) Çok daha ahenk içinde oldular :)


40 yorum:

  1. Renklerin uyumuna bayıldım çok güzel olmuşlar :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Nur Hanım, ben de uyacağını düşünmüştüm öyle düşünmenize de memnun oldum :)

    YanıtlaSil
  3. eteğin kesimine bayıldım ! sarıp sarmalayan etek olmuş. özel kalem müdürü yaptım seni, bu güzel etekle canımm :)
    bluzla renk uyumu güzel olmuş.bu kumaş likralı galiba yırtmaçsız yürünmez çünkü. sağlıklı günlerde giy .Ece'ye ve ellerine sağlık :)
    Ankara'ya ne zaman gidiyon şenay?
    Ece iyileşti mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Filizcim beğenmene sevindim ve evet kumaş hafif likralı bir kumaş yürümede zorlanmıyorsun. Ama kocaman adımlarda atılmaz bu eteklerle zaten topuklu giyiliyor kibar yürünmeli minik adımlarla gerektiği kadar daa esniyor kumaşe meraklanma yürüyebiliyorm :)
      Bu arada Ankaraya gitmiyoruz Filizcim. Bakanlığa bunu belirtmeye gittik aslında Ankaraya.. Onlara durumu anlattık düzenimizi bozmak istemediğimizi söyledik onlar da anlayışla karşıladılar. Edirnedeyiz burada çok rahatız çünkü neden bozalım düzenimizi oradan yeni geldik ve tekrar aynı yanlızlıkları yaşamak istemedik açıkçası. Kuzum için babaannesi ve büyükleriyle güven içinde büyümesi daha iyi. Ankarada tek bir akraba biz işteyken arada sen bak, bir eve git Ece ne yapıyor ya da azcık sen de kalsın, bu gece biz dışarı çıkıcaz bakar mısın :D diyebileceğimiz bir Allahın kulu bile yok Filizcim. Bunun zorluğunu ben çok çektim tek başıma Eceyi Ankarada büyüttüm ve çok zordu. Şimdi çalışıyor olucam ve okuldan çıkışı var hastalığı var herşeyi var anlatabildim mi :D Gitmiyoruz onun için burada keyfimiz ziyadesiyle yerinde Filzicim buraya beklerim ama yazın özellikle cennet burası :)
      Ececik şimdi okulda geceleri öksürük nöbetleri devam ediyor ama iyileecek bakalım bekliyoruz. Birazdan alışverişe gideceğim siyah turp da alıcam :D Denemek istiyorum inşallah bir şekilde hızlı iyileşir, ne de olsa doğal...

      Sil
    2. Gelmiyo musunuuuuz? Çok üzüldüm :/ tanışacaktık, pazarları gezecektik :))kısmet inşallah yollarımız kesişir bir yerlerde.
      tam da eteğine bayıldım diyecektim,gelemediğinizi okuyuncaa...yıllaaaar önce bunun siyahı bir eteğim vardı benimde hey gidi günler dedirtti bu etek bana :)) Ellerine sağlık,renklerde harika olmuş.

      Minik Ece'ye üzüldüüüm.Okulun ilk yılı maalesef çok çok hasta oluyolar, inşallah en kısa zamanda atlatır.Ben, her sabah çocuklara bir tatlı kaşığı bala bir kaç damla limon damlatarak veriyorum.Geçen sene doktorumuz önermişti ve kesinlikle çok faydası oluyor, dene derim.

      Sil
    3. Evet Selcencim gelmiyoruz :) Ama ben üzülmedim çünkü istemiyorduk gelmeyi rahatımız kaçacaktı çok düşündük gerçekten:) Onun dışında tek görüşme fırsatımız Ankara ya taşınmamız değil ki. Serpilcimle İstanbulda buluştuk, Ankaraya geldiğimde Duyguyla görüştüm, Belki sen gelirsin tatile bu taraflara belki ben yine gelirim oralara :) Ya da karadenizde biryerlerde buluşuruz yazları olabilir yani :) Bir gün bir yerde buluşuruz Selcencim mutlaka inanıyorum :)
      Eteğimi beğenmene sevindim canım teşekkür ederim ve evet Ecenin hali geceleri hala kötü oluyor kuzum. Uykuları bölünüyor benim de uykum kaçıyor tab sersem gibiyiz bir haftadır :) Ama düzelecek. Ihlamurlar ballar yedirip duruyorum kuzuma bıkmasa bari :) Bu sabah da senin yazıyı okuyup limon damlatıp verdim... Onu da deneyelim. Bala tarçın döküp veriyordum öksürüğe iyi gelir diyorlardı ama bu öksürük biraz da alerjik olduğu için balla falan geçer mi bilemiyorum .. Uzun süreceğini söylemişti doktorlar düzelecek ama uzayacak öksürük maalesef ..

      Sil
    4. Kısmet ama en güzeli karadeniz olur herhalde :)))
      Ececim en kısa zamanda iyi olur inşallah.

      Sil
    5. Evet kısmet ve karadeniz çok güzel olur dediğin gibi :)
      Ece bu akşam uyurken öksürmedi bile daha iyi Selcencim :) Teşekkür ederim...

      Sil
  4. Şenay, bakanlığa anlatınca kabul ediyorlar mı yahuu ! ne güzel valla zaten trakya'yı sürekli sel basıyor size orada daha çok ihtiyaç var. trakya kalkınmadı değil mi henüz? Edirne'yi göstermişlerdi yazın çok güzel yer gerçekten.
    siyah turp kürünü ailecek sürekli uygulayın . zaten yazın yok siyah turp, kışın var. kışta hastalık mevsimi ve turp var, Allahın bir bildiği varmış ki turpu kış sebzesi yapmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) Yok yeni sistemlerinin çoğunu canım kocacım kurduğu için sözü geçiyor ondan :)
      Dolu dolu turp havuç aldım bende biraz önce sitah turp yoktu fakat onu yarın bulucam mutlaka :)

      Sil
    2. aman da aman kocasıyla da nasıl gurur duyarmış ,nasıl da övermiş kocasını :)Allah muhabbetinizi hiç bozmasın :)bizim evde siyah turp dolu ışınlamayı keşfetselerdi senin eve ışınlardım turpu.

      İzmir bimbir çeşit otun taze satıldığı memleket
      edirne de ucuz ,güzel kumaşların satıldığı memleket
      gel bu işi izah et
      kafiyeli konuştum yahuu :)

      Sil
    3. Şiirler yazmışsın durumla ilgili kıs :)

      Sil
  5. renklerin uymu çok güzel olmuş.eteğin duruşu rengi kumaşı harika.ellerine sağlık güzel günlerde giy.ece ye de geçmiş olsun.kısa zamanda iyileşsin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdacım teşekkür ederim gerçekten beğenmene sevindim. Kuzucuğum da normalde öksürmüyor artık sadece uyuduğunda problem yaşıyoruz o da zamanla geçecek inanıyorum... Teşekkür ederim güzel dileklerin için...

      Sil
  6. Yeşiller çok yakışmış. Yine döktürmüşsün Şenay' cığım.

    İstediğiniz gibi Edirne' de kalmanıza sevindim. Umarım herşey hep gönlünce olsun.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nowacım :) Evet Edirnede kaldığımıza bizde çok memnunuz :) Sağol canım...

      Sil
  7. benim marifetli arkadasım gene harikalar yaratmış.çok da yakışmış...maşallah cnm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim işte aklımda olnaları çıkarıyorum tek tek listeden bunlar çıkıyor ortaya :) Beğenmen ne güzel :)

      Sil
  8. Şenay hanımcığım eteğin modelini çok beğendim ilk fotodaki elbise gibi durmuş çok hoş aksesurlar ve ayakkabı çok bütünlemiş,ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap Hanımcım çok teşekkür ederim... İşte aksesuarları falan uydurmaya çalışıyorumki bütünlük arz etsin her zaman beceeremiyorum elbette ama bu kombini ben beğendim, sizinde beğenmiş olmanıza çok sevindim :)

      Sil
  9. çok beğendim eteği şenay, ece'ye de çok geçmiş olsun ayva yaprağını demleyip içirirlerdi çocukken bize öksürük kesilsin diye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Goncacım.. Kuzu da iyi aslında ama geceleri hala öksürük nöbetleri devam ediyor öksüre öksüre uyanıyor irkaç defa sonra ağlaya ağla uyutuyorum :( Ayva yaprağı, defne yaprağı ayvanın kendisi, limon, ıhlamur hepsini birlikte kaynatıyorum ben de:) Hepsi bir arada ters etki yaratır mı bilmem ama biran önce iyileşsin diye işte anne yüreği dayanmıyor öksürüklerine ağlamalarına :( Bir kara turp almaya çıkıcam bugün Filizin söylediği balı içine koyulan bir tarif var onu da yapıcam inşallah iyileşecek :)

      Sil
    2. inşalah, o kara turpuda yapıyorum ben, limon taze zencefil balıda, toz zencefil balıda ıhlamur kış çayı ne bulursam içiriyorum artık bunlardan mı iyileşeceği geldiğindenmi iyileşiyor bilmiyorum ama insan dayanamıyor işte :(

      Sil
    3. Hahaha :) Sana bu karışımların yan etkisi olmamıştır inşallah biri iyileştirirken iki tanesi birleşip zararlı bir bakterinin üremesini sağlıyorlardır mesela :D Nede olsa herşeyi karıştırıyoruz bundan tırsmıyor değilim bazen :)

      Sil
  10. VALLA COK GÜZEL GÖRÜNÜYOR HER IKI TÜRLÜDE SÜPER BIR GÖRÜNTÜ VERECEK KOMBIN... BÜTÜN DİKTİKLERİNİZ COK BAŞARILI TEBRIK EDIYORUM SIZI..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ikizannesi :) Beğenmenize çok sevindim ne güzel sözler onlar öyle :)

      Sil
  11. Ha-ri-ka ellerine sağlık.Eteğe ayrı bir bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Zaten ilk fikir etekti diğer herşey ona göre hayat buldu :)

      Sil
  12. Eteginiz cok yakismis ellerinize saglik.. GEcmis olsun. Saglicakla kalin . Ozlem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem hanımcım hem eteğe yazdığınız güzel yorumlar hem de geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim :)

      Sil
  13. cok harika seyler dikiyorsunuz sizi tebrik etmek istedim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Fakat kimin tarafından tebrik edildiğimi de bilmek isterdim açıkçası :) Biraz gizemli oldu bu :)

      Sil
  14. çok güzel olmuş ellerinize sağlık :) güzel günlerde kullanın ...

    YanıtlaSil
  15. tek kelime ile bravo valla
    ne güzel bir hüner bu böyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ne güzel bir yorum bu böyle teşekkürler :)

      Sil
  16. süper olmuş! bayıldım!! stilizasyon da nefis. güle güle giyin :D

    YanıtlaSil