6 Aralık 2012 Perşembe

Elbise mi? Değil mi? :)

Merhaba arkadaşlar. Dün oturdum ve bu kıyafeti diktim ve sizin elbise gibi gördüğünüz kıyafet aslında iki parça :) Bakın bakalım beğenecek misiniz.... Yapılışı da aşağıda resimlerle mevcut arkadaşlar :)
Evet yeni cicim bu :) Belindeki kemer ise 5 veya 6 yıllık hala da taş gibi ve çok severim :) Boğazlı ve kollarda bol büzgülü bir kıyafet tasarladım bu defa... Fotoğraf çekerken de ne hikmetse boğazını yatırıp broş takasım geldi bkz. Şekil 1 haha :)


Arkadan gördüğünüzde tek parça bir elbise olmadığını anlamışsınızdır herhalde çünkü kıyafet iki parça. Neden tek parça yapayımki iki parça olsun badiyi ve eteği ayrı ayrı yerlerde de kullanabileyim istedim. Hatta badi benim kışın kurtarıcım olsun diye düşündüm :) 

Boğazı gördüğünüz gibi epey uzun yaptım katlayıp iki kat olarak kullanıyorum, böylece daha tok duracağınız düşündüm :) Sarkma olmuyor :)

Evet tek başına nasıl durduklarını da merak edersiniz diye ayrı ayrı kombinlemeye çalıştım badimi ve eteğimi :)

Nasıl yaptığıma gelince.......
Öncelikle penyemizi iki kat olarak yayıyoruz ve çizgilerin üst üste gelmesine dikkat ediyoruz çünkü güzel durmasını istiyoruz yamukluk olunca çizgili kumaşlarda hoş durmuyor.
Ben dediğim gibi kalıp olarak kendi kıyafetlerimi kullanıyorum. Siyah üzerinde daha net görebilmeniz için beyaz bir badimi kullandım. Kollar hariç badinin etrafından toplu iğnelerle hatları belirledim (kollar- dış hatlar) daha sonra badiyi bir kenara alıp şöyle bir baktım. 
"-Bu kıyafette herhangi bir farklılık istiyor muyum? Sorumun cevabı 
-Bu badi bana biraz kısa geliyor olabilir, onun için biraz uzununu yapabilirim." oldu ve ben de biraz daha uzattım toplu iğnelerle uzunluğu. Bu badi üzerinde başka bir değişiklik isteseydim mesela kısa kollu yapacaksam, sıfır kollu falan, o zaman koltuk altı hizasını biraz daha içerden ve yukardan almak isterdim ki herhangi bir harekette içim görünmesin, daha dar olmasını sağlamalıydım yani, o zaman kol çevresinin ve belki omuz genişliğini de bir miktar kısa tutardım çünkü kısa kollu badilerde geniş omuz çok hoş durmayabilir :) Neyse konuyu anlatabilmişimdir umarım. Taslağı kafanıza göre toplu iğnelerle belirledikten sonra bir güzel dikiş payınıda bir-2 cm bırakarak etrafından kesin...

Kestikten sonra ben hep ortadan ikiye katlarım kumaşı, her ihtimale karşı sağ ve sol arasındaki orantısızlıkları kaldırmak isterim. Bakarım bir orantısızlık varsa makasla küçük darbelerle düzeltmeler yaparım. Genelde de bunu yapınca ufak orantı hataları ortaya çıkar. Kalıp değil de kıyafetlerinizi kullanıyorsanız bu aşamayı atlamayın derim ben..

Kollara gelince. Dikiş kalıpları bölümündeki kol kalıbımı alıp iki kat yaptığım kumaşın üzerine kalıbı da ikiye katlayıp koydum, aşağıdaki resimde de gördüğünüz gibi. Bu kalıptaki kol, normal düz kollar içindi fakat ben bu badi için daha kabarık, buruşuk, dik bir kol düşündüm. O nedenle toplu iğnelerle işaretlediğim yerlerde gördüğünüz gibi koltuk altı omuz arası mesafeyi yukarı aldım. Bu mesafeyi ne kadar yukarı alırsanız kolları takarken o kadar büzgü veya kabarma katları verebilirsiniz :) ben omuzlarda Pili gibi katladım bu kol fazlalığını.. Neyse.. Bu kalıbın da dış hatlarından iğneyle tutturduktan sonra kalıbı kaldırıp tekrar düşündüm ve başka bir değişiklik istiyor muyum dedim ve evet yine uzun bir kol istedim çünkü kışın kolları ellerimi kapatacak şekilde çekiştirmeyi seviyorum. Onun için biraz daha uzun hale getirdim kolları ve yine dikiş paylarını da hesaba katarak kestim kolalrı da :) Bu bir koldu elbette aynı koldan bir kere daha keseceksiniz :)

Geldik boğazaaaaaa :) Genelde badilerde boğazı ikiye katladığım ve penyeninde içi ve dışının kısmen farklı görünmesinden dolayı içi ve dışının aynı durması gerekiyordu. Bu nedenle kocamaaan bir dikdörtgen kestim aslında. Kalıp çıkardığım beyaz badimin boyun genişliğini ölçüp o genişlikte bir boğaz kesmeliydim. Aşağıdaki resimde sağdan sola boyun genişliğidir. Kıvırdığım yerde size göstermeye çalıştığım aslında katlanmış bir kumaş olduğudur. Yani yüksekliği uzun tuttum çünkü içi dışı bir olacak olan bir boğaz yapacaktım. Ve boğazı kullanırken de bir de boynumda katlayacaktım, onun için epey uzun bir kumaş kesmiş oldum. Yükseklik sizin kullanmak istediğiniz sevdiğiniz boyda olabilir ama genişlik sabit, badinin boyun genişliği kadar olmalı. Dikiş paylarını da hesaba katarak kesiniz.

Bu parçaların hepsi kesildikten sonra sırasıyla;
. badinin omuzları, sağ ve sol kenarlar birleşti
.kolların kenarları dikildi
.kollar omuzlara iğneyle tutturuldu ve dediğim gibi kollar yerleştirilirken ister büzgülü isterse pile şeklinde yerleştirebilirsiniz. Ben bu aşamada kolların kestiğimiz en üst ucunu omuz üst kısmına iğneliyor ön ve arka omurda asimetri bozukluğunu önleyerek şekil veriyorum omuzlara. İsterseniz pileler hep bir tarafa bakar şekilde yaparken isterseniz ön aşağı,arka yukarı bakar şekilde de yerleştirebilirsiniz. Brikaç kez denedikten sonra ne demek istediğimi anlarsınız herhalde nasıl anlatabilirim bilemiyorum :)
.boyun için kesilen parça açılıp ortadan katlanır ve o da dikilerek dikişler içte kalacak şekilde tekrardan katlanıp boyuna sabitlenmeye hazır hale getirilir.
.boyun iğnelerle sabitlenir. Ben bu aşamada öncelikle badinin buynunu, ön noktasını, arka noktasını iğnelerle belirliyorum. sağ ve sol omuz dikişleri zaten belli dikişli olduğu için. Bir de dikeceğimiz boyun parçasının dikişi arkaya gelecek şekilde katlayıp onun da ön, orta neresi olacak sağ ve sol omuzla neresi birleşecek hepsini iğnelerle beliriyorum. Böylece birleştirme aşamasında hepsi cuk diye yerine oturur oluyor. İlk önce İğneli Önleri-arkaları ve yanları birleştirince gerisi daha kolay oluyor inanın :) Bunların hepsi dike dike öğrenilen pratik şeyler :). İğneyle sabitledikten sonra dikiyoruz boynu yerine
.daha sonra kolların ucunu ve badinin altını dikiyoruz. Penye olduğu için ben zigzag yaparak diktim hem daha güzel duruyor hem de büzgü oluşmuyor böylece. Hem de akma olasılığı ortadan kalkıyor.
Ve burada bitiyor badi. Ne badiymiş haaaaa anlat anlat bitmedi, atladığım birşey varsa lütfen sormaya çekinmeyiniz...
Etek kısmına gelince çok basit. Yeşil eteğimi kalıp olarak koydum ama yüksek bel istemediğim için kısa kestim ve ön tek parça arka biraz daha geniş kesiliyor çünkü arka ortadan da bir dikiş olacak ve fermuar dikeceğiz. 
Sonra tüm parçaları birleştirip fermuar yerini açık bırakıyoruz. Fermuarı yerine iğneleyip belini de katlayıp hepsini dikiyoruz. Eteğin altını kıvırıyoruz ve onu da zigzaglarla dikiyoruz.
Ben bir de astar koydum içine sonradan. Penye olduğu için gerildikçe içim görünecekti bunun için jarse siyah bir kumaşla astar diktim. O daha da basit aynı ebatlarda kumaşı kesip aynen sağ ve solu ve arkayı dikip fermuar yerini açık bırakıyoruz. Sonra eteği ters çevirip içine geçiriyoruz. Etek ve astarın dikişleri birbiri ile öpüşecek böylece içerden de dikiş görünmeyecek daha hoş duracak. Sonra belini kıvırdığım yerlerden ve fermuar çevresinden toplu iğnelerle sabitledim astarı ve zigzaglarla diktim eteğe. Bir de astar kaymasın yukarı toplanmasın diye de ateğin arka dikiş kısmıya astarın arka dikiş kısmını birbirine diktim makinede :) Son olarak da astarın altını eteinkinden birkaç cm yukarıda olacak şekilde katladım :) Eteğin astar dikişini fotoğrafta görebilirsiniz...

Oyyyyyyy yorulduuuuuummmmmm. Umarım yararlı olmuştur arkadaşlar. :)

50 yorum:

  1. Maşallah diyeyim nazarım değmesin. yahuu diktiğin yetmiyor birde resimleyip uzun uzun yazılar yazmaya sıkılmıyon ya aferim diyorum sana. seni taktir ediyorum. benim gibi her gün fotoğraf çekmeye üşenen biri için sen çok güzel bir örneksin.
    benim gibi tembel blog sahibi olmaz ki canım !!Ne olacak benim bu halim böyle bilmem.
    Gelelim elbise gibi görünen, dikkatli bakınca etekli takım olduğu anlaşılan kıyafete. çok güzel olmuş ,ayrı ayrı kombinleri de çok sevdim. Bluzun kolunun duruşu çok hoş :)sağlıkla giy :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filizcim teşekkür ederim canım :)
      Yorulmuyorum evet ne bileyim. Dikmek en kolayı tabiki ama fotoğraflama onları hazırlama kesme düzeltme ve bloğa ekleme aşamalarını da biran önce paylaşıp düşüncelerinizi alma fikriyle hızlı atlatıyorum. Çünkü güzel diktiğimi söylemeniz ve beğenmeniz zaten beni tetikleyen şey :) Mutluluklar paylaştıkça çoğalıyor ve o nedenle bu yolda birkaç diken batmış elime azcık uğraşmışım ne olacakki :) Sonuç:mutluyum ya :)

      Sil
  2. Ellerinize saglik syri olmsdi guzel ayrinti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrı olunca daha kolay kullanırım eminim. Özellikle badiyi üzerimden düşürmem bunu biliyorum ondan akıllı davranayım dedim :)

      Sil
  3. Çizgili kumaştan yapılmış kiyafeti taşımak çok zordur size çok yakışmış ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mehtap Hanımcım, çizgiler yatay olduğu için şişman gösterir diyorlardı doğrudur da fakat çizgiler ince ve kumaş siyah ağırlıklı olduğundan mı ne zayıf bile gösterdi beni sanki :)

      Sil
  4. Çok güzel olmuş elinize sağlık çok beğendim..

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş sizede çok yakışmış penyeyi dikerken penye iğnesimi kullanıyorsunuz ben 11 numara jarse iğnesi ile denedim hiç dikemedim yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili nes... Ben dikişlerde iğne değişikliği yapmadım henüz, elbette değiştirilmesinde yarar vardır ama ben dikişlerde bir problem yaşamadım ondan değiştirme gereği hissetmedim. Makinem Singer 3323 ve jarse-penye gibi esnek kumaşları dikmek için ayarları var o ayarları kullanıyorum sadece. Normal dikiş iğnesi kullanıyorum onun için. Makinemi aldığımdan beri de bir problem yaşamadım açıkçası. Jarse ve penye dikişlerinde daha çok zigzag dikişi tercih ediyorum ama penyede çok hoğ duruyor diye düşünüyorum...

      Sil
  6. şenayy dergi kapağından fırlamış gibisin bu postta yani çok beğendimmmmmmmm :))) BİZİMLESİNNNN :))9

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) Teşekkür ederim Yasemincim. sizinleyim de sen ve kimler haha :) Tanımadığım birileri varsa katılmam yarışmaya, uyuz tiplerse ben yokum :D Senin gibilerse her halükarda varım haha :) Sağol canım iltifatın için :)

      Sil
    2. yok canım iltifat değil gerçek her geçen gün dahada güzel şeyler dikmeye başladın :)

      Sil
    3. Vallahi ne yalan söyleyeyim ben bile şaşırıyorum diktiklerime, dikiş makinası bende devrim yarattı bu zamana kadar neden aldırmamışım bilemiyorum, Eşim yıllarca alalım alalım dedi durdu ben de gerek yok dedim bozuk plak gibi ama nasıl gerekliymiş bendeki cvheri ortaya çıkarmaya :) Herkes şaşkın zaten :)

      Sil
  7. kız allah iyiliğini versin oku oku bitmedi,ha sanki okuyunca yapabilecekmişim gibi,evde makinem bile yok,yakında otursaydın da şu yeni aldığım bluzu benim için kısaltsaydın,tunikmiş,elbise çıktı mübarek,neyse canım,sen dik ben bakayım oldu mu?kot etekli kombini çok sevdim,jeanlere bayılırım,bu gidişle ölürken de kot olacak galiba üstümde,ay dur daha ölmeyeyim ,çocuklar küçük:)öpüldün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah gecinden versin nereden bağladın ölüme konuyuuu :D Daha çok işimiz var çocukları evlendircezz yaşlanıcaz dırdır edicezzz :)
      Beğenmene sevindim bir gün sen de diker kısaltırsın şimdilik bakmalka yetin öyleyse yapacak birşey yok :)

      Sil
  8. slm lar ben selma sızı hergun acar bakarım ne dıkmıs ne yapmıs dıe elımde agırdır öle yorum yazasım gelmez sadece okurum bakar begenırım anlıcanız cok yakışmıs vucudunuza oturmus fakar omuzlarında bı hata var sankı omuz durusunu begenmedım dıkısden cok anlamam sadece begendıgım bırıne kucuk bı elestırı umarım acıksınızdır elestırıye guzel gunlerde kullanın acıklamalı resımlemıssınız emegınıze saglık yararlanıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim elinin ağır olmasına rağmen girip yorum yazmış beğenmediğin bir noktayı paylaşmışsın :) Elbette olabilir belki pilileri biraz kalın mı verdim de öyle gibi geldi bilmiyorum yoksa yukarıda bol duruşu mu hoşuna gitmedi, eğer öyleyse düşündüm fakat üst kısmı da dadr yapsaydım o dökümlü duruşu veremezdim onun için aşağıya doğru daraltmıştım. Teşekkür ederim sürekli takip ettiğin ve yorumunu eksik etmediğin için :)

      Sil
    2. eli ağır olan adsız çok merak ediyorum ne kadar anlıyorsunuz dikişten ..anlamadığınız belliki çok muntazam olan bir kola eleştiri getirmişsiniz .Sizin giibiler benim blogdada o kadar çok varki silmekten cevap vermekten sıkıldım artık ...töbee töbeee yaaaaaa

      Sil
    3. Hahaha :) Yasemincim kızma be kuzum :) Belki de gerçekten gözüne hoş gelmemiştir, ben öyle beğendiğim için diktim ve sergiledim zaten sorun yok :)

      Sil
    4. şenay ben artık yorumları onayladıktan sonra yayınlıyorum az önce ayarladım.Saçma sapan yorumları ancak sayfayı açınca görüyorum ben bakmadan herkes okumuş oluyor zaten :) sen bilirsin gene :) hele geçen gün bir yorum vardı annem telefon açtı hemen sil onu diye o kadar yanii.neyse canım iyi geceler :))

      Sil
    5. şenay, tartışma çıkmış hiç çağırmıyon, ben bayılırım tartışmaya. fındığımı fıstığımı aldım izliyom hade başlayın bakem nirdesiniz bitti mi yoksa yinemi kaçırdım yahuu !
      şenay ,omuzuna baktım baktım sonra dönüp tekrar baktım, sorun göremedim yahuu !! kolun dikişimi kötü yoksa modelimi beğenmemiş anlamadımki. yoksa bir omuz diğer omuza eşit değil mi ?yoksa ben körmü oldum göz doktoruna gitmem gerekir mi ? şenay sana zahmet omuzları bir ölçüver benim gözümden kaçmış mı kendimden şüphe ettim yahuu !!

      Sil
    6. Filizcim kaçırdın valla :) Yasemincim de bir sürü kötü yoruma haksız eleştiriye maruz kaldığı için halı olarak beni savundu canım :) Gerçi bu yorumda birşey yok elbette ama Yaseminin de dediği gibi daha farklı şeyler olabilme olasılığı nedeni ile yorum ayarlarıyla ben de oynasam iyi olacak galiba :) Teşekkür ederim Yasemincim... Şu andan itibaren benim onayım gerekecek yorumlara miladım sen oldun :)
      Filizcim milim milim aynı omuzların pili yerleri dikiş paylar aynısının tpkısı, sadece o tarz duruşları sevmiyordur belki arkadaş gözüne öyle gelmiştir olabilir :) Herkesin gözü bir değil elbette dikiş bilir olarak baktık hepimiz , bilmeyenler başka türlü düşünebiliyorlar :)

      Sil
    7. şenay, günaydın. omuzlar eşitse dikişte sorun yok. kişiliğe saldırmayan yapıcı eleştirilere ben kızmam.

      Sil
    8. bak buna sevindim :))

      Sil
    9. Filizcim teşekkür ederim :) Yorum nereden bakılıyor ne oluyor onu da öğrendim :)
      Yasemincim evet miladım oldu teşekkür ederim :) Gelişiyoruz her an :) ve değişiyoruz....

      Sil
  9. süper fikir.çok iyi yapmışsın.birlikte de çok güzel ayrı ayrı da.güle güle giy yine çok hoş olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sewdacım :) Beğenmene sevindim :)

      Sil
  10. Ayrı ayrı olmaları çok iyi fikir olmuş, çok da güzel dikmişsiniz helal olsun :) Güle güle eskitin:) Sevgiler...
    ! •• Değerlendiriyorum ve Paylaşıyorum •• !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, elbise belki heryerde kullanılamıyor ama bu şekilde daha da hızlı eskitme olasılığım var :)

      Sil
  11. Ellerine sağlık Şenaycım.ben ilk resimdeki broşlu yakayı sevdim bir de eteğin tek kombini çok güel olmuş.Fizikte yerinde oluncaaacuk olmuş :)) iyi günlerde kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Selcencim çok teşekkür ederim :) Fizik idare eder diyelim eh işte sadece tam üzerime göre yapıyorumya o zaman daha da inceymişim gibi oluyor herhalde.. Broşlu yakayı ben de sevdim nedense çekiştirip broş takasım azcık hareket katasım gelmiş taktım bende :)

      Sil
  12. ALLAHIM AĞLAMAK ISTIYORUM SEN INSANSAN BEN NEYİM DIYE DÜŞÜNÜYORUM YAV :) HANGI ARA YAPIYORSUNUZ BUNLARI BENDE COK DIKIŞ DIKMEK ISTIYORUM AMA NEYI NASIL YAPICAGIMI BILMEDIĞIMDEN CESARETIMI TOPLAYIPTA BASLAYAMIYORUM... :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ben de insanım emin olun :) Bugün bu kadar hızlı dikebiliyorsam sürekli dikiş yaptığım ve pratiğim iyi olduğu içindir. Ben de cesaret edemeseydim kesip biçmeye o zaman bu halde olamazdım değil mi :) Onun için iyi ölçün ve kesin. İlk dikişe başladığım dönemlerde aklımdaki fikir için kumaşı keserdim ama başka birşey çıkardı ortaya ya da kumaş mundar olmasın diye başka birşey dikmek zorunda kalırdım ama şimdi ne istiyorsam onu dikebiliyorum. Yani bunlar pratikle öğrenebileceğiniz şeyler gerçekten. Zamanla eller alışıyor hoş bir bakmışsınız anında dikivermişsiniz. Dikiş hiçbirşey sürmüyor zaten plan ve tasarım aşamasını kafanızda bitirin ve kumaş üstünde matematiğini iyi ayarlayın gerisi gelir merak etmeyin. Bu arada herhang bir konuda sorunuz varsa yardımcı olmak beni çok memnun eder :)

      Sil
    2. haha ha kopyalıyorum yapıştırıyorum ikizannesi söylediklerinize aynen katılıyorum :)))
      hakketten bende insan olduğundan şüphelenmeye başladım kız şenay :)))
      sen çalışmıyon mu? çocuğun yok mu? kocan yok mu? evin yok mu? yemeğin, bulaşığın, çamaşırın, ütün yok mu?ne ara oturup bunları dikiyon? ne ara malzeme almaya çarşıya pazara çıkıyon? hadi malzemeyi aldın, modeli tasarladın, dikişi diktin ne ara bööyle destan gibi postu yazıyon? nasıl üşenmeden giyinip soyunup resimler çektiriyon? ben markete giderken bile giyinmeye üşeniyom bea kızım sen ne ara uyuyon kız doğru söyle yoksa uymuyonmu :D
      Allahım şenay kadınsa ben neyim :))))))))

      Sil
    3. Bunların hepsini yapıyorum da sadece bir ayı aşkın süredir evdeyim istifa ettiğim için çok vaktim var xmadame :) Yakında başlarım yine ve vakit bulamam azalır dikişler özlersiniz ama :) Yoksa uykuyu çok severim uykumu üniversitede en önemli sınavlar için azaltmadım sabahlamadım elbise için asla uykusuz kalmam :) Yemek de yapıyorum, ütü de :) Ama biraz pratiğim herhalde o kadar :) Ben de insanım yahuuu :)

      Sil
  13. ellerinize sağlık şenay hanımm:)maşallah çok güzel anlatmşssınız ben bile anladım :p .ne güzel kendi giysilernizle dikebiliyorsınız çok pratiksiniz :)ben kalıp çıkarıorum üstelik burda dan da değil sıfırdan model uyguluyoruz kalıba inanılmaz bunaltıcı :)bnde byle dikmeyi deniycemm hoşuma gittii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşem hanımcım.. Ben burda derdilerinin kalıplarını uzaktan bile gördüğümde korkuyorum açıkçası çok kolaydır eminim ama beni bunaltıyorlar bir tane bile dergim olmadı açıkçası :) Siz bir de kalı mı çıkarıyorsunuz model üzerinde :) Vallahi ben kıyafetlerimi koyup çıkarıyorum onun dışında ek bir aparat yapacaksam düşünüyorum ölçüp biçiyorum kesip ekliyorum, hayatı zorlaştırmaya gerek yok :) Pratik olmak lazım onun için kısa sürede dikiyorum herhalde kıyafetlerimi :)

      Sil
  14. Tek kelimeyle süpeeerrr. bayıldım. anlatımlarınızda çok güzel çok yardımcı oluyorsunuz. HARİKASINIZZZ.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim kime hitap ettiğimi bilmesem de Çok sağolun güzel yorumunuz için Sevgili Adsız :)

      Sil
  15. belli pek hızlısınız :)benim hocamın yöntemi illa model uygulamayı öğretcek :) faydasını göreceğimi söylüyor bakalım sabr edcez dmii :)ama mutlaka denycem sizin gibi yapmayıı çok hoşuma gitti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka öyledir siz yine de zorunu öğrenin bunlar çerez gibi gelsin size :) Sadece ben bu tarzı benimsedim bana da yetiyor onu belirtmek istedim, karmaşık birşey gelince önüme birazcık afallıyorum elbette :) Size de kolay gelsin öğrenmenin yaşı yok bitmiyor da zaten öğrenilecek şeyler :)

      Sil
  16. teşekkür ederim bundan sonra yapcaklarnızı merakla beklıyorumm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) İlgi ve alakanız için ben teekkür ederim :) İzleniyor olmak çok güzel bir duygu :)

      Sil
  17. harika olmuş şenaycım, bayıldımm,helal olsun sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Münürecim :) Dik dik nereye kadar bilmiyorum ama zevkle dikmeye devam :)

      Sil
  18. hanım hanııım sen aştın iyice kendini... Allah sana kendi butiğini açmada yardım etsin inşallah... amin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) Aminini bile söylemişsin bakalım belkide olur :) Ama şimdilik sadece bir olasılık biliyorsun :)

      Sil
  19. vallahi bravo, süper bi çalışma olmuş heleki 2 ayrı parça olması ve söylemesen anlaşılmayacak olması ayrıca cezbetti beni:) güle güle giy ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Fikir aşamasında da çok hoşuma gitmişti fakat yapınca ayrı bir sevdim gerçekten :)

      Sil