2 Aralık 2012 Pazar

Ankara, Buluşma ve Eve Dönüş...

Merhabalaaaarrrrr... Uzuuuun bir aradan sonra nihayet evimdeyim Edirne'ye döndüm.. Bir haftadır Ankara'daydım. Biraz iş biraz arkadaşlarla hasret giderme nedeni ile düşmüştük yollara ve bir haftadır evimden uzaktaydım ve çok özlemiştim evimi gerçekten... Her sabah başka bir yerde, her akşam başka bir yerdeydik çok yorulduk hakikaten de.... Onun için evimi daha da çok özledim...
Ankara'ya gitmişken canım Duygucum bilinen adıyla Hobi mi? Terapi mi?  :)  ile buluştuk. O kadar tatlı ,hoş sohpet biriki Duygucum onun da söylediği gibi sanki çoooook uzun zamandır tanıştığım ama yıllardır görmediğim bir arkadaşımla buluşmuşum gibiydi görüşmemiz... Hiç yeni tanışan insanlar gibi değildik ve kaldığımız yerden devam ettik muhabbete sanki :) Çok içten olduğu ve hoş sohbeti için kendisine teşekkür ederim :)
Muhabbet ve Ece'ye çorba içirdikten sonra nereye gittik dersiniz? Kumaşçıya elbette :) Ama tahmin ettiğiniz gibi dalmadım kumaşların içine hatta ben iki kumşa aldım Duygu üç tane aldı :) Ben kumaşları incelerken Duygucum da Eceyle saklambaç, kumaşlarda renk bulma gibi oyunlar oynuyorlardı :) Çok güzel oyaladı kuzumu canım benim :) Çok sevdim ben seni Duyguuuuuuuu :) B defa da ben bekliyorum Edirneye ama yazın şimdi gelme birşey göremezsin :) Yazın gelin ama mutlaka :)

Bu arada Ankara'da kuzum da hasta oldu ve hastanelerdeydik aslında... Pazartesi sabahı ne olduğunu anlamaya çalıştılar, sürekli öksürdüğü ve Ankaraya geldiğimiz günden beri öksürük krizlerine girdiği için göğüs filmi falan geçtirdik ama hiçbirşey çıkmadı. Balgamlı bir öksürük vardı sürekli ve iki aydır atamadığı bir balgamı vardı kuzumun, antibiyotik de kullanmasına rağmen kurutamamıştık. Bu arada iki yıldır burun tıkanıklığı yaşıyor ve Edirneye gittiğimizden beri bu başladı onun farkındaydım.  Burada da doktorlara gitmiştim fakat başta iltihap deyip dünyanın burun fısfısını kullandırdılar kuzuma , burun yıkama aparatları alerji aparatları, okyanus suları dünyanın sıvısı geldi geçti kuzumun minik burnundan.. Fakat burun tıkanıklığı hiç geççmedi sonunda doktorlar alerjiktir deyip geçiyorlardı. Bunu da anlatınca doktora alerji testi yapalım dediler ve Cuma günü de deri testi yaptırdık. Sırtına bir sürü minik iğne batırdılar kuzum "Gık" demedi.. Zaten kan vermişti onda da gıkı çıkmadı benim dayanıklı kuzumun... Diğer çocuklar daha hastaneyi görünce ağlarken benim kuzum kan verdi sırtına iğneler batırdılar banamısın demedi :) Ama biz de hiç doktorla iğneyle hemşireyle korkutmadık onu ve hep anlattık durumu o da böyle ödüllendiriyor bizi :)
Neyse sonuç olarak kan testinde birşey yok, ciğerler tertemiz ama öksürükler için astım ilaçlarına başladık bir süre kullanacak. Fısfıslarımız var sabah akşam ve öksürük nöbeti geldiğinde sıkacak "fıs fıs" ve bir süre sonra düzelecek ki nitekim öyle de oluyor... Alerji testinde ise benim de tahmin ettiğim gibi 'çimen poleni" ve "kedi" ye alerjisi varmış :) İlkbahar aylarında pikniklere gitmek yasak artık o mevsimde sokağa bile çok çıkmak yok  :) Daha fenası olabilirdi ama bunlarla başa çıkabiliriz yeterki hastalığını bilelim gerisini hallederiz evellaallaaahhhhhh :) 
Anlayacağınız çooooook yorucu bir haftaydı onun için evimi görünce çok mutlu oldum çooookkkk.... Ahhh bir de eve gelirken o İstanbuldan geçmesi trafikte saatlerce santim santim ilelemesi olmasa :) Neyse geldikya artık önemli olan o :)




12 yorum:

  1. çok geçmiş olun küçük prensese, Allah bir daha göstermesin hastalık yüzü bu dünya güzeline. hava değişiminden hasta olmuştur. benim yeğenimde bir şehirden başka bir şehire gittimi hasta oluyor. ben bile hasta oluyorum .
    inşallah geçici bir şeydir, bir ömür sürmez bu alerjisi.bu astım da bu yüzyılın hastalığı eskiden astım mı vardı nerden çıktı bu tuhaf hastalıklar ya!!benim ikinci yeğenimde hiç doktordan, dişçiden korkmaz. hatta en küçük bir hastalık yaşasa beni doktora götürün ben çok hastayım diye anne babaya baskı yapar.
    Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. hep koşsun ,oynasın hiç hasta olmasın küçük kuzular. fotoğraflar da nasıl da sevimli çıkıyor, nazarlardan korusun Allah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Filizcim.... Alerjisini bilmem bir süre sonra bağışıklık kazanıyorlarmış elbette ama süresi belli değil :) Ama astım ilaçlarını birkaç ay kullanacak çok şükür öyle birşey yok sadece rahatlaması ve bu dönemi kolay atlatması için verdiler. Aslında boğmacadan şüpelendi doktorlar ama fısfıslar iyi gelince olmadığını söylediler... Neyse atlattık sayılır çok şükür. Evet kuzular hasta olmasın Allllllaaaaaaaahhh çocuklarımızın sağlığıyla sınamasın bizleri çok kötü. O olmasın ben olayım diyorum hep ama olmuyor :)

      Sil
  2. Geçmişler olsun ,hava değişikliği yaramamış olabilir Şenaycım. Ankaranın havası kurudur.Oğlumun öksürük nöbetlerinden çok çekmiş biri olarak :) büyüyünce geçiyor merak etme canım bu arada kızın çok şeker ,maşallah ona:)
    Sende hasta olma sonra kuzuya nasıl bakarsın:)
    Acil şifalar canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuray Hanımcım çok teşekkür ederim :) Ankaranın havası yaramadı evet ama şimdi daha iyi. Büyüyünce bağışıklık kazanacaktır öyle söylüyor herkes benim de içim rahatlıyor. Sürekli hasta olacağı fikri bile yetiyor insanı kahretmeye ama düzelecek çok şükür :)

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun Şenaycım,çocuğun hastalığı kadar zor bir şey yok.Aynı tablo yeğenimde de olmuştu.Çimen, polen alerjisi ve astım ,için "ventolin mi deniyordu?" o nefes açıcıdan.Çok kısa bir süre kullandı ve geçti.Çocukların bünyesi çok güçlü ve büyümeyle orantılı olarak da bu gibi sıkıntıları yeniyorlar.Ececim de yenecektir zaten daha iyi olduğunu söylüyorsun buna sevindim:)Eviniz muhtemelen kaloriferlidir, odasının havasını nemli tutmakta da fayda var.Öpüyorum ikinizi de.
    ***********
    Evim evim güzel evim değil mi? Hoşgeldin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet onlar hasta olmasınlar ventolinler flixo... lı bir foısfıs falan ama kısa süre kullanacak. 1 ay daha kullanınca normale dönecektir dedi doktorumuz sevindik :) Onlar bizden daha güçlüler bunda sana katılıyorum Güldencim ama yine de hasta olmasınlar dileğim budur :)
      Evimi seviyoruuuuuuuuummmm :)

      Sil
  4. Hoşgeldiniz Şenaycıımm :) Tatlı Ece'ye de geçmiş olsun. Biraz da ahav değişikliğindendir belki de. Ben mesela, uludağa yakın oturuyorum, annemler daha aşağıda. Onlara gittiğimde bile hemen ya karın ağrısı ya baş ağrısı başlar ... ALLAH büyük sıkıntılar vermesin bunlar atlatılır inşaALLAH :) Ben de Buğlem'i doktor hastane hemşire ile asla korkutmayı düşünmüyorum zaten yapmayınca canlı örnek de sen oldun. MaşaALLAH prensese :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet galiba Münürecim.. Arabanın polen filtresinden de olabilir diye düşünüyoruz uzun bir araba yolculuğu geçirdi çünkü gidince de krize girdi aynı şey Edirneye dönüşşümüzde de yaşandı onun için arabanın filtresinden de tetiklenmiş olabileceğini düşündük... Evet asla korkutmayın öyle şeylerle biz herşeyi anlatıyoruz doktorlar bizi iyileştirmek için varlar. Allah korusun doktor gerektiğinde hem üzüntü hem onun korkusu iki kat sıkıntı yaşarsınız korkutmamak herşeyi doğrusuyla anlatmak en iyisi. İğne olacağı zaman bile azcıııık acıyacak diyorum acımayacak demiyorum çocuğa yalan söylemek asla iyi olmuyor çünkü güvenlerini sarsmayın çocuklarınızın :)

      Sil
  5. prenses şimdi nasıl? Kuzucuğun o güzel yüzünden hiç gülücük eksik olmasın... öpüyorum ikinizi de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygucum şu anda okulda daha iyiydi dün geceleri yine biraz öksürük nöbetleri oluyor huysuzluk yapıyor ama düzelecek inşallah sabahları normal Ece ,yemek yemeyen bir kız işte :) Akşamları da öksüren bir huysuz ama azalıyor çok şükür :)

      Sil
  6. geçmiş olsun,herşey geçer biraz sabret,bizim de başımızdan neler geçti,ama allaha bin şükür,kendine ve kuzucuğa iyi bak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Evet geçecek geçecek hepsi geçer Allah büyüğünü vermesin bu hastalıkların ben kuzuma bakarım iyileştiririm geçeeeerrrr :)

      Sil