22 Kasım 2012 Perşembe

Tunik Kazağım...

Merhabalarrrrr :) Bugün yine bir dikişle karşınızdayım ve bu defa bir kazak diktim :) Bunu pek göremezsiniz çünkü benim yün şeylerle aram pek iyi değildir. Hatta tüylü şeylere dokunamam bile (Şeftali, sünger kadife v.b) Onun için benim sadece bir iki kazağım vardır ve hiç kazak alma girişiminde de bulunmam :) Bu kumaşı hatırlarsınız bir pazar alışverişimde almıştım yine :) Çok beğenmiştim. Gözenekleri büyük olduğu ve örgü sık dokuma olmadığı için içine badi tarzı birşey giymem gerekiyor ve bu tam da benim aradığım şey çünkü ben zaten kazaklarımı direk vücuduma temas ettiremem alerjim var aynı zamanda :D Anam ne çok derdim varmış yünden tüyden yana , yazdıkça anladım... Neyse  artık kazağı göstersem fena olmaz herhalde :) Umarım beğenirsiniz...
Kazağın boğazının böyle olmasının uygun olacağını düşünmüştüm ve yapınca çok sevdim bu halini :) Bir not eklemek zorundayım kazağın kenar ve tüm dikişlerini zigzag şeklinde yaptım çünkü ister istemez gözenekler arasındaki boşluklar dolayısı ile dikişlerde kopmalar olacaktı. Bu nedenle her yerini zigzaglar halinde diktim sürfile yaparmış gibi. Böylelikle daha sağlam oldu ve akmaları da önlemiş oldum...




39 yorum:

  1. Çok şık olmuş bende overlok olmadığı için triko kumaş kullanmaktan çekiniyordum.sizin kazağınızda bayıldım hazır gibi olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de overlok makinası yok. Sadece makinamın sürfile özelliğini kullandım :)Yoksa düz dikişle böyle olmaz açılırdır :) Beğenmenize sevindim Nur Hanımcım :)

      Sil
  2. kazağı sevdim, deri görünümlü pantolonla kombinasyonunu sevdim .günlük bir giyim için çok uygun olmuş ve de ayakkabıları çok sevdim. öyle ayakkabılarla sokakta hiç yürünebiliyor mu? hayatımda hiç böyle ayakkabı giyemediğim için nasıl bir deneyim sokakta yürümek hiç bilmiyorum . çok şık olmuşsun. şenay, şimdi sen kuzu,kedi gibi hayvanları da sevemiyon mu yün alerjin yüzünden ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle beğenmene sevindim Filizcim :) İkinci olarak ayakkabılarla ben çok rahatım alışkınım topuklulara , ilk çalışma yıllarımda neredese 4-5 yıl her gün topuklularla dolanırdım ortalıklarda bazı geceler kramp girerdi bacaklarıma topuklu giymekten :) Ama bu yeni platform ayakkabıların konforunu seviyorum çok da platform olanları almıyorum sivri topukluları hiç kullanmadım ama bunlarda o kadar rahatımki :) Bu ayakkabılarımı da çooook ucuza daha yeni aldım. Asıl yazlıkları kışın almak lazım yazın bunlar 90 lira civarındayken ben 29 liraya aldım şimdi :D Nasıl olsa kullanıyorum almakta zarar yok :)
      Son olarak da kürk diktimya ona dokunabiliyorum Filizcim kedilere de gayeeeeet rahat dokunurum ve kuzular koyunlar da yeni yıkanmışsa temizse dokunurum herhalde hiç bir kuzuya dokunma şansım olmadı bizim oralarda büyük baş hayvan beslenir hiç koyunu kuzusu olan yoktu etrafta ama konu şu ki ben aslında tüyü olan ama tüylü olduğu belli olmayan şeylere uyuz oluyorum :) Mesela kadife parlak kaygan bir kumaşa benzer ama dokununca elin kaymaz böyle arada takılıp duraksama hissi verir orada ben biterim. Şeftali kıvrımsız yuvarlaktır ama dokunursun tüyler pürüz gibi gelir eline. Süngerde de garip bir krem sürme hissi uyanır ellerimde dokunamam. Anlatırken bile midem kalktı yemine deriiiiimmmm :D Ama pofuduk tüylere dokunurum. Kedinin tüylü olduğu belli zaten tabiki dokununca yadırgamam veya kuzunun da öyledir herhalde. Kürke dokunurken de elinin kıllar arasında kaybolacağını bilirsin onun için beynim buna hazırlıklı oluyor herhalde. Ama diğerlerinde beynimle tenim farklı sinyaller verince bende şalterler atıyor :D Anaaaaam ne çok anlattım ama bu duygu anlatılamaz herhalde Filizcim. Yünler ise apayrı birşey onlara alerjim var uzun süreli cilt temaslarım doktorum tarafından da yasaklı :) Egzamam varmış ve bu yünlü şeylere hassasiyetimden oluyormuş giyince kaşın kaşın bir hal oluyorum :D Anlayacağın kış aylarını sevmem. Polar sevmem kazak sevmem, kaşe sevmem, deri mont almaya çalışırım ama her zamanda ısıtmıyor onlar :D Krem sürüp bakıyorum işime :)

      Sil
    2. Şenay ,Allahtan sibirya'da yaşamıyorsun yahuu! yün gibi ısıtan şeyleri giyemyen biri olarak donardın oralarda. gerçi ankara 'da soğuk ne yapcan şimdi? Şenay, bu arada blog resimlerine kota varmış, kotayı aştın mı resim yükleyemiyormuşsun haberin var mı? yeni kota için para veriyormuşsun:(

      Sil
    3. Hahaah :) Valla bilmiyordum Filizcim ama .com veya diğer adreslerde öyle olduğunu biliyrdum da blogger hakkında bir fikrim yoktu. Ama ben dünyanın resmini yükledim hala bir uyarı falan yok demekki kota epey büyükmüş Filizcim senin korkmana gerek yok şimdilik :)

      Sil
  3. çok yakışmış çok beğendim merserize gibi duruyor güle güle güzel günlerde giy :) emeklerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım... Merserize de değil de makine örgüsü birşey işte :)

      Sil
  4. şenay deri taytla bu tunik çok üzel olmuş hele kemerle kombinlemen çok hoşuma gitti güle güle giy canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Yasemincim deri tayt ve deri kemer çok uyumlu oldu ben bu taytı çok kullanacağım anlaşıldı taytı da çok kullanıyorum ben :) Beğenmene çok sevindim Yasemincim :)

      Sil
  5. çok güzel olmuş gerçekten, güle güle kullan

    YanıtlaSil
  6. hmmm beğendim hem de çok beğendim... güle güle giy arkadaşım... ellerine, fikrine sağlık...
    ayakkabılar da çok şirin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Duygucum :) Kazağım da yeni taytı da yeni diktim kemeri de geçen hafta almıştım ayakkkabıda iki gün önce hepsi yeni gıcır gıcır zaten :) Güzel günlerde giyerim inşallah amiiinnn :)

      Sil
  7. Güle güle kullan canım.... Kombin güzel olmuş, deri tayt, oversize kazak, kemer ve yüksek topuklar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az çok interneti modayı takip ediyorum her ne kadar rahat ettiğim şeyller modaya uymadığı halde giysemde :) Doğru kombini yapınca hepsi ayrı gösteriyor kendini haklısın Neclacım :) Beğenmene sevindim :)

      Sil
  8. deri detalı herseye bayılıyorum,güle güle kullan cok yakışmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim hoşgeldin bloğuma bu arada :)

      Sil
  9. harıka olmuş canım cok cok da yakısmıs ...ellerıne saglık....ankarea cok soguk degıl korkma dan gel canım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Serpilcim :) Bu arada Cumartesi günü Ankaraya geliyoruz ailecek görüşmelerimiz var ve gelmişken bir hafta da kalalım dedik :) Mutlaka görüşürüz değil mi Serpilcim :)

      Sil
    2. kesınlıkle benı görmeden gıdemezsın tatlımm...hemde bır hafta:)))

      Sil
    3. HEEEEY ... bi gün de bana ayır :D

      Sil
    4. Hahaha :) Elbette Duygucum gelmişken seninle tanışmayı d açok isterim :) Hep birlikte buluşalım işte olmaz mı :) Ben Serpilciğimi kaydettim gidince bir plan yapayım ne zaman boş oluruz şimdilik bilemiyorum görüşme günlerim belli olsun ona göre buluşalım mutlaka :)

      Sil
  10. çok güzel olmuş renk de çok hoş kazağın dokuması da.bu yakayı ben de çok seviyorum öne doğru dökümlü de gayet şık duruyor.ellerine sağlık güzel günlerde giy inşallah.buarada hızına yetişmek mümkün değil maşallah unutmadan deri taytta süper görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumaşın dokumasına hayran kalmıştım zaten ben de :) Teşekkür ederim hızım konusunda haklısın daha yayınlamadığım programa aldığım şeyler var zamanla göreceksiniz :)

      Sil
  11. harika görünüyorsun tatlım,hepsi birbirini tamamlamış,ellerina sağlık..sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim tamamlamaya çalıştım işte kendimce :)

      Sil
  12. Her zamanki gibi süpersin Şenay' cığım, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Nowacım :) Dik dik giy yapıyorum işte :)

      Sil
  13. harika olmuş bu da diğer tüm yaptıkların gibi çok da yakışmış ayakkabılar da konuşuyor yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkürler... Severek dikiyorum hepsini ondandır bu ışıltıları :)

      Sil
  14. gerçekten çok şık olmuş. güle güle giy. ben de kazak dikmek istiyorum ama burada triko bulamıyorum maalesef ;(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Antigone :) Ben de bulunca kaçırmıyorum çok beğenmiştim bunu görünce ve hemen aldım :)

      Sil
  15. Çok hoş olmuş bu kazak üstelik dokuması gerçekten ilginçmiş, çok beğendim, iyi günlerde giy.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim evet dokumasını ben de görünce çok beğenmiş sırf onun için almıştım mutlaka yapmalıyım dedim :) Yapınca da ayrı bir güzel durdu çok beğendim :)

      Sil
  16. overlok aramayın gerek yok ben trikoları temiz dikiş yapıyorum ve açılmıyor gayetde sağlam ve kullanışlı oluyor. Önce yüzünden dikin, sonra ters çevirin dışta kalan payı içe alarak dikin. Buyrun size içi dışı tertemiz kazaklar bluzlar:) Çok hoş olmuş canım ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  17. YAPTIKLARINIZ COK GÜZEL AYRI AYRI YORUMA GEREK YOK .. :)

    YanıtlaSil
  18. Iplik olmak istiyorum :)

    YanıtlaSil
  19. Stunning!! Beautiful!!

    YanıtlaSil