30 Aralık 2013 Pazartesi

Kapitone Mont Dikimi...

Merhabaaaaaa merhabaaaaaa merhaba herkese :)

Son zamanlarda yapmış olduğum dikişlere bir yenisini daha ekleyebildim sonunda... Uzun zaman önce almış olduğum kapitöne bir kumaşı acaba ne yapsam ne yapsam diye düşün düşün bir hal olmuşken sonunda bir mont yapmaya karar verdim :) Etek yapacaktım aslında başta öyle düşünmüştüm ama sanırım mont daha iyi bir fikir oldu :)
Aslında aklımda tüm aşamalarını fotoğraflamak vardı fakat sonunu getiremedim :) Bazen makine yanımda değildi bazen hızlı dikmek zorunda kaldım falan :) Olmadı yani kusura kalmayın lütfen fakat yine de bazı parçaları ekleyeceğim meraklanmayın :) Umarım yardımcı olur... Hadi bakalım bakalım nasılmış montummmmm :)

Gördüğünüz gibi yakası deri detaylı ve modelli bir mont yaptım bu defa ve aslında düşündüğünüz kadar da zor değil :)

Montumun önünde fildişi düğmeler kullandım . 4 adet düğme var ve en alttaki düğme kapandığında olan şekil yukarıdaaaaaa...
İkisini iliklediğimde olan duruş yukarıda....
Üçünü kapadığımda olan durum ise yine yukarıdadır :)
Tamamını kapadığımda da sadece bir yakayı sarkıtıyorum :)

Aslında montu ütülemedim biraz kırışık o yüzden :) Uzun sürecekti bir an önce çekip eklemek istedim bloğuma :)

Nasıl diktiğimle ilgili çekmeyi becerebildiğim fotoğrafları anlatmam gerekirseeeeee...
Aşağıdaki fotoğrafta görmüş olduğunuz kalıp benim Ceket Kalıbımın ön yüzü :)
Herkes soruyor bana kalıbı nasıl değiştiriyorsun, her seferinde kalıp mı çıkarıyorsun diye :) Hayır elbette. Yukarıdaki bunun kanıtıdır. Gördüğünüz gibi benim ana ölçülerim kalıpta belli, ondan daha dar yapamam elbette fakat kalıbın ön yüzünü hayal gücümle değiştirerek modelleri değiştiriyorum.
Kırmızı olan çizgi benim montumun ön kısmında kestiğim parça ve hatta aşağıda kesilmiş hali de var görebilirsiniz. Mavi ile gördüğünüz ise montun yakasında kullandığım deri kumaş. Komple boydan kesmedim çünkü elimdeki deri o kadar uzun değildi...
Yukarıdaki montumun önü, aşağıdaki ise montumun arka parçaları. İkiye katlayarak kesiyorum parçalarımı bunu hep söylüyorum.

Aşağıda ise kullandığım düğmeleri ve dikiş şeklimi görebilirsiniz. Bu biraz zor oldu aslında çünkü deriyi elde dikmek azcık parmaklarımı yordu :)

Montun tüm kenarlarında birkaç şeritli dikiş yaptım. Tüm dikişleri derken montun yan dikişleri yaka dikişleri de buna dahil :) Omuzlar ve hepsi :) Kolun ucunda bunu görebilirsiniz ve hatta kolun dirsek bölümünde de iki sıra şerit dikiş geçtim :)

Ön yaka malum derisini kalıbımı koyarak kesmiştim fakat arka yakayı nasıl yaptın derseni o da aşağıdaki resimlerde gördüğünüz gibi deriden sonradan en sonra eklendi kendisi :)


Umarım beğenmişsinizdir arkadaşlar :)

Herkese NEŞELİ DİKİŞLER :)

29 yorum:

  1. Bu saç rengi malesef olmamış:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Vallahi benim içime sindi , elbette baştan garipsemiştim ama aylar oldu boyaatalı :) Dibim bile geldi ikinci defa :) Başka bir renge boyatma planlarım var ama :)

      Sil
  2. cnm süper olmuş!!! ben de kapitoneli kumaşı çok severim, montta trençkotta harika durur. Derili detaylarla birlikte çoook sevdim cnm:))) ellerine sağlık güzel günlerde giy!
    mutlu yıllar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol tatlım :) Ben ne yapsam ne yapsam diye düşünürken bu çktı ortaya :) Beğenmene sevindim :)

      Sil
  3. Çok şık olmuş ablacım hazır gibi görünüyor marifetli insan başka tabi :) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ince çalıştım Aycancım inanamazsın, içi de dışı da hazır gibi, ah o anda aceleye getirmeyip ütüleseydim daha çok beğenirdin de tez canlılık böyle birşey bekleyemedim :)

      Sil
  4. Eline sağlık çok güzel olmuş ve yakışmış da.
    Kapitone kumaşı ben de çok seviyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, aslında kapitone kumaşla ilk deneyimim fakat dikişi hiç zor değil çok hoşuma gitti duruşu da öyle :)

      Sil
  5. mont olarak çok güzel olmuş. modelide çok hoş. etek olsa bu kadar güzel olurmuydu bilmem. böyle çok güzel. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eteği bir mağazada görmüştüm güzeldi fakat mont daha gösterişli ve kullanışlı elbette, nede olsa eteği sürekli dikiyorum bir sürü eteğim var :) Ziyan etmek istemedim etekle açıkçası :)
      Beğenmene sevindim :)

      Sil
  6. Yine harika bir iş çıkartmışsın canım. Kapitone kumaşları montta çok beğeniyorum. Deri detaylarla birlikte çok uyumlu olmuş. Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nowacım :) Ben aslında kapitone pek kullanmam da yeni yeni moda olduya ben de yapayım dedim, eksik kalmamalı değil mi :)

      Sil
  7. şenaycım harikasın maşallah maşallah nazarım değmesin montda diktin ya valla pess ama senin şu ceket kalıbını çalasım var nedir bu böyle yaaa ceket dikersin onunla elbise dikersin onunla mont dikersin onunla...dua et yakınında değilim buralarda olsan kağıdı kalemi alıp koşacam yanına hele şu pratik kalıptan banada çıkar diye çok imreniyorum....belki inanmazsın bir seferinde tüm dolabı döktüm indirdim baktım acaba neyin kalıp olarak kullansam diye olmadı beceremedim....:( ...sevgiler kocaman kocaman....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhhh canım Hülyacım :) O kalıp varya o kalıp öyle kolaylık sağlıyorki bana, fakat sana da yappıp göndersem işine yaramaz en iyisi gel sen tatile falan geldiğinde Edirneyi tercih et hem gezer hem dikeriz birlikte olmaz mı :) Kalıp çıkarırız sana dolapları dökmene gerek yok meraklanma :)

      Sil
  8. Çok şık olmuş sahibine de çok ama çok yakışmış sağlıkla güle güle üzerinizde eskisin arkadaşım mutlu yıllara iyi seneler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım sağol, beğenmene sevindim :)

      Sil
  9. Ellerinize sağlık Şenay hanımcığım çok güzel olmuş çokta yakışmış.Mutlu yıllar dilerim her şey gönlünüzce olsun.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de mutlu yıllar Mehtap Hanımcım :) Beğenmeniz ne güzel :)

      Sil
  10. VAyyyyyyyyyyy süper olmuş süper !!!!!!!!!!! önceki yayınlardaki elbiseye ,sarı bluza da bayılmışam yahuuu !! yine bir koleksiyon dikmişsin ,aferim sana :) sağlıkla giy :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Filizcim, kendimce kolleksiyon işte, bazılarını dikip dikip kardeşlerime gönderiyorum artık dolaplar başıma yıkılacak elbise bolluğundan :) Kolleksiyon parça sayısını azalttım o nedenle :) Bir kapitone montum eksikti onu da dikiverdim bitti :)

      Sil
  11. Çok güzel olmuş çoooook.Bildiğimiz kapitone mi buuu??Kapitone kalın değil mi ki?Senin üzerinde daha rahat duruyor kalın değil gibi de?? Oyy kafam karıştı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaa aslında bildiğimiz o yrganlarda ya da kaba eşyalardaki kapitöne değil daha ince ve daha yumuşak naylon değil, hoş bir dokuması var ve karecikler daha minik minik benim kapitonemde :) Fakat kapitone evet içinde elyafımsı bir yumuşaklık ama siyah elyaf, dışında parlak kumaşı içinde pamujlu kumaşı arasında elyafıyla kapitone kendisi :) Ne güzel anlattım değil mi canım yaaa :) Makinalar kapitone dikerkken hiç zorlanmıyorlar zaten de bunu dikerken hiç hiç zorlanmadı :)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim..
      Kumaşçıya soracam bakayım burda bulabilecem mi :D
      Güle güle kullan ;)

      Sil
  12. Mükemmel olmuş canım ellerine sağlık :) ayrıca sarı bluzüne bittim bir sarıkolik olarak :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Nehircim, beğenmene sevindim :) Sarıyı ne çok kişi seviyormuş, içinizi açtı galiba bu koyu kış günlerinde :)

      Sil
  13. Allah bazılarını özel yeteneklerle donatarak dünyaya gönderiyor sanırım.Maşallah Şenay hanım. İmrenerek iç geçirerek bakıyorum.Ellerinize sağlık.Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim bu güzel sözler için utandım :)

      Sil
  14. çok güzel olmuş güle güle giyin.

    YanıtlaSil