25 Ekim 2013 Cuma

Kışlık Uzun Ceketim

Merhaba arkadaşlar...
Birkaç aydır kayıplarda olan arkadaşınız bennnnnn :) Fırsat bulup bir ceket dikti kendine birkaç gün süründürerek... Bugün ütüsünü falan ancak bitirdim ve fotoğrafını da hemen çekmek istedim çünkü bırakırsam daha sonraya belki bir hafta bile gecikebilirdi :) Bu aralar belli olmuyor benim işim malum :)
Neyse ben susayım da ceketim konuşsun bakalım :)


Yün kalın bir kumaş kullandım tene dokunduğunda azcık beni kaşındırıyor fakat zaten içten uzun kollu bluz giyerim bu mevsimlerde kısa kollu giyemiyorum sorun olmaz :) Benim azcık yüne alerjim var o yüzden, dikerken burnum kaşına kaşına bir hal oldu, krem sürüp durdum ellerime :)

Bir de kemer eklemek istedim mont kıvamında görünsün diye, zaten giysem giyerim mont diye haaaa :)


Düşündüğüm şey boydan boya düğmeler ekleyip ilik mi açsam acaba ön tarafa acaba? Sadece boyun kısmında bir kumaş uzantısı var ve oraya düğme ekleyeceğim sadece bir tane fakat boydan boya eklesem mi diye de düşünüyorum ...

Ceketimin içi de dışı gibi tertemiz, gıcır gıcır, ters çevirsem giyilir o kadar yani, fakat kumaşın içi dışı var giyilmez o nedenle giyemeyeceğim, oysa içi de siyah üzeri gri kalplerle çok güzel aslında onu daha çok sevdim ama o kumaşın tersi oluyor...

Arkadan bele oturuyor, biraz da kemer destekliyor oturma işlemini elbette.

Umarım beğenmişsinizdir arkadaşlar.... Bu aralar arada da olsa dikiş dikmek çok güzel, asla vazgeçmeyin :)
NEŞELİ DİKİŞLERRRRRR :)

45 yorum:

  1. Çok şık olmuş! :) gri ve siyahın uyumu da harika. Hayırlı günlerde giyersin inşaAllah. çok beğendim ellerine sağlık! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Saadet Hanımcım, beğenmenize sevindim, kumaş çok güzel reklerden oluşuyor hakikaten bayıldım ben de :)

      Sil
  2. çok güzel olmuş ceketin Şenaycım eline sağlık. Aslında önüne kalp şeklinde düğmeler yada fermuarda güzel olur ama sen bilirsin tabe :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim aklıma da Siyah ya da gri kalp düğmeler almak geldi ama çocuk elbiseleri için kalpler buldum hep :) Onlar olmazdı elbette ondan kare siyah düğmeler aldım şimdi düşünmekteyim inanki :) Fermuar düşünmemiştim hiç, kumaş kaşe gibi kalın olmadığından sanki kötü durur gibine geldi nedense, ama aklımda olacak fikir :) Teşekkür ederim :):

      Sil
  3. Çok güzel bir ceket olmuş ve size de yakışmış. Bu arada ne kadar da güzel bir kumaşmış bu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiiiiim :) Kumaş hakikaten çok güzel ben de görür görmek kapışıvermiştim :) Hem kışlık hem kalpler falan var çok sıradan değil, hem tok duruyor onun için ceket yapmaya karar verdim, beğenmene sevindim senin de :)

      Sil
  4. canım ellerine sağlık çoook güzel olmuş ve sanada çok yakışmış :) güle güle kullan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyyy çok teşekkür ederim canım yaaa, ne güzel beğenmen :)

      Sil
  5. süper olmuş !! düğmeli yap rüzgarlı havalarda çekiştirip durmaktan kurtulursun canım
    sen nerelerdesin hakikaten hadi ben blogum hariç her yerdeyim de sen hepden kayıpsın canım . dön eski blog dünyası hızına şenay !!
    sağlıkla giy
    sevgiler edirne güzeli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bak rüzgarlı oluyor burası hep ve çekiştiriyorum haklısın kesin önüne düğmeler dikeyim, kullanmazsam kalır ne olacak yani dimi :)

      Ahhhh Filizcim sorma kuzuuummmmm, vallahi çok yoğun çalışmaktan akşamları dinlenmek istiyor canım hep, bayram tatilinde de yurt dışındaydık gezdik azcık dinlendik.. Boş vakitlerimde de yapacak dünya kadar iş var boş vakit yo yani, bir Muhteşem Yüzyılım var onu anca izliyorum :) Ama arada dikiş odama giriyorum da aslında ne yapacağıma karar veremiyorum galiba, bir aklıma koysam vakit bulurum buluştururum da elim gitmiyuor azcık galiba :)

      Sil
  6. Emeklerine sağlık yine döktürmüşsün, ben de dikiş kursuna gidip dikiş makinesi kullanmka istiyorum, yoksa elde dik dik nereye kadar, hoş , onun da çeresi var, ben teğelliyorum, götürüp terziye diktiriyorum hahhaha :) şuan ikinci bebişim yolda, hayırlısyla kavuşayım, ondan sonra hobilerime geri döneceğim inşallah
    Not: Bu saçına ben niye bir türlü alışamadım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyyyyyyyy hamilesin demek... Ne zaman geliyor bebiiişşşşş :) Çok sevindim senin adına inan canım yaaa.... Umarım sağlıkla sıhhatle kolaylıkla alırsın kucağına bebişiniiiii :)
      Dikişi halledersin sonra da ilk iş bebişi dünyaya getirmek, sonra zaten birkaç ay vaktin dahi olmayacak haha :)
      Vallahi ben saçıma alıştım eskidi bile değiştirsem mi diye de düşünüyorum hatta bazen :D O kadar kısa sürede değil tabi de ben sanki hep öyleymişim gibi hissediyorum şu anda :D Anadan doğma sarışın haha :)

      Sil
    2. Belki seni sarışın tanımadığım için alışamadım :) o da olabilir
      Güzel dileklerin için teşekkürler, kısmetse nisanda dünyaya gelecek
      Ece ne zaman abla olacak :)))

      Sil
  7. Cok guzel olmus Senaycim tam sonbaharlik.Gule gule giy.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim tatlım , giyerim inşallahhhhhh :)

      Sil
  8. DİKİŞ DİKMEK GÜZEL ŞEY....BAZEN SABRIMI ZORLASADA...DİKİŞ DİKEMEDİĞİM GÜNLER MUTSUZ OLUYORMUŞUM GİBİ...CEKETE BAYILDIM.BU GÜN BENDE CUMA PAZARINA GİTTİM.ORADA KAR BEYAZ ÜZERİNE SİYAH KALPLİ BİR KUMAŞ GÖRDÜM.AMA KUMAŞ ALMAMAYA KARARLIYDIM.ALMADAN GELDİM.ŞİMDİ SENİN CEKETİ GÖRÜNCE NE HALE GELDİĞİMİ ANLATAMAM...YAPILIR MI BU BANA..........:((((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay tatlıııııımmm yapma be kuzum vallahi bilsem yarın yada sen unutunca yayınlardım vallahi :) Ama başka kumaşlarla da yapılıverir :) Kumaş almamaya karar verdin çünkü evde dikilmeyi bekleyen çok kumaş var tahminimce :) Onlardan birini dene, bir bak alıcı kesici gözüyle, sonra olmazsa aklında bulunur başka zaman daha güzel kumaşlarla yaparsın canım :)
      Dikiş dikmek güzel şey, bugün hala dikiyorum birşeyler kızıma sırtım ağırdı ama bırakamıyorum mutluyum çünkü :)

      Sil
  9. Canım çok güzel olmuş,güle güle kullan.
    Bu ara bende öyle yoğunumki gerçekten dikmişsiz günler mutsuz geçiyor Şenay'cım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy tatlım seni iyi anlıyorum. Aklının köşesinde hep dikmek istediklerin durur, dikemediğin için zaman ayıramadığın için için içini yer ama yorgunluk hatta hiç vakit bulamama nedeniyle yapamazsın, aklında kalır dikişler ... Gönül yapmak ister ama 24 saat yetmez bize :)
      Ben de öyle sayılırım canım ya, nerdeeee o her iki günde bir yayın paylaşan Şenay :) Ayda iki kere dikişe oturunca şanslı hissediyorum şimdi, ama olsun arada da olsa dikiş güzel şey değil mi :)

      Sil
    2. Doğru söylüyorsun canım,aklımızın bir köşesinde hep yapılacak birşeyler var.
      Arada dikiş yapınca daha kıymetli oluyor yapılanlar :)

      Sil
    3. Aynen öyle tatlım :)

      Sil
  10. Çok şık bir ceket olmuş. Altın sarısı metal bir fermuarda farklı bir hava katabilir belki. Ama her haliyle güzel bir ceket. Elleriniz dert görmesin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Özlemcim. Fermuarı hiç düşünmedim çünkü fermuarı alttan kapatmam gerekecekya. Fakat düğme sadece üstten bir iki tane kapasam da kullanabilirim diye düşünüyorum veya fermuarı bütün boydan değil de yarıdan da ekleyebilirim bele kadar o da olabilir mümkün yani aklımda güzel fikrin teşekkür ederim :)

      Sil
  11. Çok güzel olmuş eline sağlık. Kumaş çok ciciymiş ya pek sevdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Nebihancım :) Kumaş hakikaten çok ciciydi uzun süre bekledi evde fakaaaattttt sonunda yerini buldu. Bu kumaşı yazın ortasında görüp almıştım bir gün kullanırım diye bak kış geldi kullanma zamanı geldi işte :)

      Sil
  12. benden farklı ne yiyorsun da günden güne güzelleşiyorsun sen canım yaaaa bende yiyorum bal pekmez baklava ,,kilomdan belli zaten sana ne yarıyor bize de söyle canım bide çok çok bekletiyorsun bak post için 1 aydır bekleye bekleye gözüm ağrıdı,,,resimlerde çok güzel çıkmamış bu sefer makinadan heralde ))))) benim beklediğim gibi değil yani azcık fesat olayım bari birazda kıskanç ohh beeeeee,,,bir dahaki postuna belki güzel çıkar ama üzülme canım......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay Melisacıımmmm, bu aralar çok yiyorum çoook sormaaaaaaaa, Şişip çatlayacağım bu kış kesin :) Güzel sözlerin ve iltifatların için hakikaten teşekkür ederim kendimi iyi hissettiriyorsun vallahi :)
      Fotoğraflarrrrr tekrar tekrar çekmek istemedim çok vaktim yok malum idare edeeksin bu defa, bir dahakine daha net olacaklarsöz :) Fesat halin bilem güzel kısssss :)

      Sil
  13. Ablacım kumaşada modelede bayıldım çok hoş olmuş seninde üzerinde :) Bu arada botlarında yakıyo :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aycancım teşekkür ederim tatlım gerçekten :) Botlar da yeni zaten onları da yapabilsem ne güzel olur ama o biraz zor elbette :)

      Sil
  14. çok çok güzel ve şık görünüyor, güle güle giyin...

    YanıtlaSil
  15. Sen ceket değil basbayağı kaban dikmişsin gülüm,hah şöyle yüzünü görelim çok öptüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kayıp sayılırım bu aralar haklısın :) Arada Ce eeeeee yaparım meraklanma. Ayrıca kumaşım azcık daha kalın olsa kabandı zaten diktiğim şey de azcık ince olduğundan kaban diyemedim ceket diyesim geldi :)

      Sil
  16. Şenay harika olmuş. hem mont hem hırka olarak kullanabilirsin... kumasın da harika, bayıldım ellerine saglık valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım teşekkür ederim beğenmene sevindim :)

      Sil
  17. harika olmuş ellerinize sağlık, yün konusunda ben de çok hassas olsam da sıcacık tutuyo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Büşracım :) Yün doğrudan cildime temas ettiğinde çok rahatsız oluyorum fakat içinden başka bir bluz falan giyiyorum sorun olmuyor fazla fakat bütün gün giyeceksem yine problem olabiliyor. Kaşın kaşın nereye kadar :)

      Sil
  18. sen nerelerdesin cnm yaaa:))) gerçi ben de yoktum 1 haftadır kaçırdığım postların olmuş... süper olmuş ceketin, üzerine oturuşu, kumaşı deseni süper! işallah daha sık görmek dileğiyle postlarını ve seni:)))
    öpüyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Tatlım kayıplardayım ne yapalım çok yoğun bir iş temposuna girdim dikiş azcık ikinci plana atılıverdi elimde olmayan sebeplerden dolayı :) İnşallah aranızda olacağım arada sırada canım yaaaa :)

      Sil
  19. Harika olmuş canım resmen kaban gibi duruyor.her gün girip bakıyorum acaba bugünbirsey paylasmismi diye:) kendini çok ozletme bu kadar meraklaniyoruz valla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaahhhhhh o eski çalışkan Şenay yooooookkk, yani çalışıyor da bu aralar vaktimi işim için harcamak zorundayım başka işler güçlerden de vakit bulamıyorum. Yoksaaa iki günde bir diker eklerdim o hallerimi özledim ben de inan :) Elimden geldiğince dikmeye çalışıyorum daaaaa fotoğraflamaya zaman bulamıyorum be kuzum napalım :)

      Sil
  20. şenaycım hakkatten mont gibi olmuş canım güle güle giy
    kumaşına bayıldımmm içli dışlı giyebilsen gerçekten çok süper olmuş ama kumaşın tersi olmaz demişsin neyse birdahaki sefere tersi olmayan kumaşlan yaparsın :) ee bunuda beğenmez bana verirsin artıkın :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha tatlımmmm, sağol canım benim :) Birdahakine öyle bir kumaş bulabilirsem dikerim elbet kaçar mı benden sence :)

      Sil
  21. bayıldım valla şenay abla benimde en büyük hayalim dikiş dikmek bir de seni görünce daha fazla heves ediyorum:)
    http://sansaafashion.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Tatlım, çok seviniyorum böyle özendirdiğimi duyunca :) Sağol gerçekten :)

      Sil