3 Ekim 2013 Perşembe

Ece Dantele Bürünürse :)

Merhaba arkadaşlar :)
Bu aralar da soğuklar o kadar arttı ki bir süredir evde olmama rağmen üzerime battaniyeyi çekip tv karşısında yatmaktan başka bir şey yapamıyorum evler soğuk maalesef :) O nedenle aklımda aslında yapmam gereken birkaç ceket de olmasına rağmen bir türlü çıkamıyorum battaniyenin içinden :) Anlayacağınız hep bir bahanem oluyor. Zaten haftaya çalışmaya da başlıyorum ondan sonra çok vaktim de olmayacak bakalım o zamana kadar neler dikebilirsem artık :)
Neyse bu üşüme aralarında İstanbul'da katılacağımız düğün için kendime elbiseler diktim sizinle paylaştım da Ece ne giyecek ama değil mi :)
İşte size bunun cevabı :) Çok cici oldu benim kızım bakalım sizler de beğenecek misiniz :)
Aslında kuzuma elbise almayı planlıyordum ama geçen hafta gidip çocuk abiyesini sorduğum dükkanlar sezonun kapandığını söyleyinceeeeeee dedim Şenay kolları sıvama zamanı :)
Evde olan kumaşlarımı değerlendirdim ne yapabilirim diye, Ece'ye sordum dantelleri beğendi ben de başladım dikmeye. Başlarken aslında aklımda bir model yoktu diktikçe ortaya çıktı desem yeridir. Sadece kloş hatta tam daire bir eteği olacaktı elbisenin onun olacağını biliyordum :) 

Gördüğünüz gibi tam daire  eteği var. Ekru bir dantelle diktim elbiseyi, astarı isebeyaz ketenden yaptım. Eteğinin kabarık olması için astarı kat kat yapıp her katı büzgülerle gittikçe arttırdımki etek kabarık dursun. En ucuna da uçuk pembe tüller diktim ki kabarıklık daha da artsın :)
Eteğin uçlarını iki kat olarak tasarladım daha dolgun duruyorar, alt etek ucuna da ince şerit dantel geçtim. Aynı ince danteli iki kat birbirine birleştirip bir de kemer yaptım ve aynı danteli boynuna da diktim. Böylece birbirini destekleyen bir kombin oluştu...
Kolları ise önce başka bir kol denedim diktim bitirdim beğenmedim söktüm sonra kolsuz olsun dedimmmmmm ama havalar soğuk ne yapsam diye düşündüm sonra pilili bir kol eklemeye karar verdim böylesi daha güzel oldu sanırım :)


Arkada fermuar kullandım ve yakada da bir düğme diktim fakat giydirdiğimde düğmeyi iliklemeyi unutmuşum :)


Kuzum çok sevdi elbisesini bollll bol dönüp duruyor tam daire olunca çok hoşuna gitti :)



Etek nasıl tam daire olarak kesilir derseniz bir fotoğrafını da çekip eklemek istedim.. Ortadaki parça tam daire eteğim oldu :)
Elbisenin astarının bir çizimini eklemek istedim, etekteki kabarıklığı nasıl yaptığımı merak edenler olabilir diye :)
1 nolu kısım elbisemiz ile aynı kesildi. Sadece fark ettiyseniz etek kısmı elbiseden kısa. Bunun nedeni ikinci bir kat eklemek istemem. Bunu yapmazsam kabarık duruşu veremem çünkü. 
2. katta ise aşağıda gördüğünüz gibi kırmızı uzuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuun bir parça kesip çizgili yerlerinden geniş dikişlerle dikip ipini çekerek büzdüm ve 1. kata ekledim. Böylece astarın ikinci katı eteğe kabarıklık vermiş oldu. Burada önemli olan kumaş seçiminiz olacak. Ben hacimli durması ve kabarıklığın bozulmaması için keten kumaş tercih ettim. fakat eğer keten gibi hacimli duruş verecek kumaşlarınız yoksa tül de kullanabilirsiniz elbette.  Kumaşın uzunluğunu ne kadar fazla tutar ve büzgüleri ne kadar sık yaparsanız kabarıklık o kadar fazla olur. Fakat uyarayım dik dik bitmiyor bu katlar. O kadar uzunlarkiiiiiiii katlamaaaakkkk, dikmeeeekkkkk vallahi upuzun yol gibi :) Git git bitmiyor :)
Ben 3. bir kat daha ekledim ve 3. kat için daha uzuuuuuuuuun bir kumaş kestim elbette. Ben bu katta ise pembe tül tercih ettim. böylelikle Ece çok sevdiği dönme hareketini yaptığında alttan pembe güzel bir görüntü çıkmış oluyor :) 
Eteğin astarını elbette iki katlı da yapabilirsiniz fakat ben sıkılmayacağımı bilsem 4 kat bile yapmak isterdim. Çünkü ne kadar fazla kat eklerseniz işiniz zorlaşsa da kabarık durma olasılığı o kadar artıyor. Ben 3 katlı bir astar yaptım bu elbisede.
Sizin tercihiniz aynı astardan iki tane bile yapıp elbiseye ekleyebilirsiniz :) Veya bu astar yetmez bir de tütü astar yapar içine giydirirsiniz tarlatan gibi giyer kuzunuz :)
Anlayacağınız sizin sıkılma yüzdenize ve hayal gücünüze kalmış bir durum :) Benim hayalim bu yönde çalıştı ve artık dik dik sıkıldım biraz da :)
Aşağıdaki fotoğraf da kemer, yaka ve kol ayrıntılarını eklemeden önceki halini görüyorsunuz...
Zevkli bir çalışmaydı umarım beğenmişsinizdir...
Neşeli Dikişler :)

34 yorum:

  1. Ama ben bu küçük şirineyi yerimmmmm maşallah allahım nazarlardan korusun şenaycım ben hazır sandıydım vallahi bravo sana yürekten alkışlıyorum seni battaniyenin altından çıkman çok iyi olmuş ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O battaniye beni işten aldı hep ama çıkınca da bu çıktı ortaya :-) o cadicik büyüyor annesi de yeni ciciler dikmek zorunda kalıyor Çiğdemcim :-) spontane gelişen bir elbise oldu fakat Ece de ben de durumdan memnunuz :-) beğenmene sevindim canım Sağol...

      Sil
  2. elbise harika olmuş kızımızda ondan harika :) ellerine sağlık süper )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel cadıcığıma güzel bir şeyler diyeyim istedim ortaya çıkan bu oldu... Beğenmeniz ne güzel :-)

      Sil
  3. Nazar değdireceksin sen bu kuzucuğa ablaaa :) Çok güzel olmuş tıpkı prensesler gibi ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha umarım değmez be Aycancim ama internet üzerinden değmiyormuş öyle biliyorum ben ondan rahatım zaten yoksa dünya güzelimi kimselere gostermezdim :-) Prensesimin kıyafetini beğenmene sevindim canım sağol :-)

      Sil
    2. Haha umarım değmez be Aycancim ama internet üzerinden değmiyormuş öyle biliyorum ben ondan rahatım zaten yoksa dünya güzelimi kimselere gostermezdim :-) Prensesimin kıyafetini beğenmene sevindim canım sağol :-)

      Sil
  4. Ohhh fistik gibi olmus masallah cimcime nasilda keyifli gorunuyo...Yuzunden gulucukleriniz eksik olmasin ikinizinde...Ellerine saglik canim elbise harika olmus.Benim kizimda 4 bucuk yasinda o da bayilir boyle elbiselere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle gelinlik vari elbiselere bayılıyorlar evet :) Aman hemen büyütsünler kendilerini sonra pişman olacaklar büyüdüklerine nasıl olsa bilmiyorlar :) Allah bağışlasın kızını da sen de dikersin artık böyle bir gelinliğimsi elbise :)

      Sil
  5. Ay!! maşaAllah, çok güzel olmuş modelli modelli! :)) dönen etek hastasıydı büyük kızım küçükken. :) çok güzel olmuş ellerine sağlık Şenay hanım. :) güle güle giysin güzel kızın, çok yakışmış. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de kızıma dikmiştim renkli dantel bulmayınca siyah aldım içine pembe koyduk. astarını etek biçer gibi mi biçtin merak ettim de? bir de tül var galiba zahmet olmazsa nasıl yaptığını anlatabilirmisin? şimdiden teşekkürler. :)

      Sil
    2. Teşekkür ederim Saadet Hanımcım :) Beğenmenize sevindim kızlar işte bayılır böyle şeylere, dar etek sevmez cadı da illa dönecek fırfırlar olacak fiyonklar olacak elbisede :) Ben de böyle modelledim dikerken gelişti :)
      Saadet Hanımcım Kloş etek kesimini gösterdim fotoğrafta. Astarını da aynı şekilde kestim, ben zaten astarla elbiseyi aynı yapar dikişler içe gelecek şekilde birbirine dikerim. Burda sadece astarın etek boyu dantel kadar değil yarısı kadar. Bunun nedeni altına da uzuuuuuuuuuunnnn şerit kesip kumaştan büzgü verip astara diktim ki iki katlı bir astar altı büzgülü oldu böylece etek kabarık durdu. Yoksa aynı etek gibi olsaydı kabarık değil basık dururdu.. Astardaki ikinci kat büzgü yapacağım kumaşı çok uzun tuttum ve büzgüler çok sık oldu ve astar kumaşım da keten. Bu nedenle keten kullandım ki içinden büzgü yaptığımda tok dursun basılmasın istedim. Keten hacimli olduğundan büzgülerle birlikte etek uçlarında kloşluk hissini çok güzel verdi... Acaba bir çizim mi yapsam diye düşündüm şimdi size yazarken. Yaparken her anı fotoğraflamadım bari bir çizim yapaydım şimdi anlatırken farkettim. Acaba anlatabildim mi hissi var içimde de anlatamadıysam Saadet Hanımcım lütfen söyleyin bir çırpıda çizimini yapıp ekleyivereyim :) Haaa bir de ikinci kat bügülü astardan sonra bir de en uca uçuk pembe tülü büzgülü büzgülü diktim, hem en alttan azcık görünüyor pembe pembe hem de daha kabarık oldu :)

      Sil
    3. İki kat astar var yani? o yüzden kabarık ve güzel olmuş. :) canım anladım gibi de anlamadım gibi hakkını helal et seni yormak istemem. zahmet olmazsa bir ara vaktin olduğunda çizimleri ekleyebilirsen çok sevinirim. ben de kızıma bu modelden dikmek istiyorum nasip olursa. cevabın için de çook memnun oldum Allah razı olsun. emeğine sağlık. Ece ne kadar mutlu olmuş gözlerinden belli maşaAllah! :)

      Sil
    4. Saadet Hanımcım ekledim resmi :) İki kat astar derken iki tane astar demek istemedim aslında kat kat etek olarak düşününce ikinci kattan bahsetmiştim ama karmakarışık anlatınca böyle oluyor işte :) Onun için çizdim, ayrıca zahmet falan olmadı ilk okul çocukları bile çizer benim yaptığım çizim diye nitelendirdiğim şeyi haha :) Onun için birşey yapmış da sayılmam ...
      Umarım yardımcı olmur kuzunuza da yaparsınız kabarık kabarık dolanır etrafta :) Ece çok mutlu çünkü, okulda evde hep giymek istiyor da olmaz düğüne kadar yasak :)

      Sil
    5. Çok teşekür ederim Şenay hanım. hafta sonu yoktuk, gece geldik o yüzden hemen teşekkür edemedim.. şimdi daha iyi anladım. gerçekten kloş eteğin çapı geniş oluyor iyi cesaret etmişsiniz fırfırlara. :) ama değmiş doğrusu. emeğinize sağlık. çok memnun oldum tarif için ilk fırsatta kızıma dikeceğim inşaAllah. kolay gelsin size! :)

      Sil
  6. Senaycim senin 6 aydir takipcinim ben google plustayim ordan yayinliyorum yaptiklarimi bana da beklerim canim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Nehircim denedim denemesine de nasıl üye olunur bilemedim ve yayınladıklarını da göremedim açıkçası, etrafına ekle dedi ekledim de birşey göremiyorumki nedir bunun püf noktası bi söyleyiversen nerden girilir ne yapılır bilemedim :)

      Sil
    2. Tamam canim ben seni ekleyince gorebiliyosun paylastiklarimi ekledim seni.Benimadim Nilufer Nehir kizimin adi siteme kizimin adini verdim :) Ece de cok tatli yaaa Allah bagislasin...

      Sil
    3. :) O zaman memnun oldum Nilüfercim :) Teşekkür ederim ayrıca hepimizin kuzusunu bize bağışlasııııııııın eksikliklerini göstermesin Allahım :)

      Sil
  7. Elbise şahane olmuş elinize sağlık. Çok yakışmış maşallah iyi günlerde giysin.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hülya Hanımcım beğenmenize sevindim :) Giydikçe güller açıyor kuzumun suratında zaten :)

      Sil
  8. gelini gölgede bırakır bu dünya güzeli :)
    harika olmuş çok da yakışmış şirineye :)
    ellerine ve de güzel şirineye sağlık :)
    güzel günlerde giysin inşallah .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok kızzzz geline ayıp :) Aslında daha da güzelini dikerdim de geline ayıp olmasın diye dikmedim (Ahan da bahanem hazır işte zaten dikip dikebileceğim bu dememenin güzel bir yolu haha :)
      Ben kendime diktikçe o da istedi eeee sezon da kapanmış dışarıdan alamadım mecbur dikiş makineme kuvvet giriştim işe ben de bu çıkıverdi :)

      Sil
  9. harika olmuş canım marifetini konuşturmuşşsun yine :) ecede prenses gibi olmuş ne kadar mutlu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Belkıscım :) Beğenmene sevindim...

      Sil
  10. İyi ki sen dikmişsin. Bence, dışarıda satılan çocuk abiye elbiselerinden çok daha güzel olmuş. Hem çok güzel, hem de yaşına uygun olmuş. Böle elbiseleri çocuklara daha çok yakıştırıyorum ben. Tam acaba kalıbı nasıl derken, onu da gördüm, harika oldu. Ellerine sağlık. Mutlu günlerde giysin kızın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ben de çok abartılı buluyorum çocuk abiyelerini hakikaten, fakat bir iki tane sade gözüme çarpmıştı da sonra alırım demiştim ama onlar da gitmiş bana kaldı :) İyi ki de kalmış bence de, ben dikerken mutlu oldum Ece giyerken :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  11. Hay maşallaaaaaahh..Kuzuya ne de güzel yakışmış ama yaa..
    O döndükçe iştahım kabardı yaaa :D Gerçekten de çok sevmiş kıyafetini..İyi eğlenceler dileyim ozaman..Ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :) Ben dedim kuzuya dönme dedim beğenecekler isteyecekler bak dedim dinlemedi napalaım :)
      Çok sağol canım ya beğenmen ne güzel :)

      Sil
  12. Çook tatlı, maşallah ! Annesi döktürmüş yine, Ece prensesler gibi olmuş. Ay ne de güzel pozlar vermiş, bayıldım :))
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nowacım :) Annesi onun için de çalışıyor arada :)

      Sil
  13. Şenay Abla senin fıstığı kıskanıyorum ben galiba o ne şekerlik öyle :)
    Sende muhteşemsin yine harika bir elbise çıkarmışsın ortaya ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim tatlım :) İnşallah Allah sna da şeker mi şeker bir kız evladı verir de sende dikersin ona elbiseler :)

      Sil