4 Temmuz 2013 Perşembe

Beyaz Pilili Şifon Eteğim...

Merhaba arkadaşlar....
Uzun uzun aralar vererek paylaştığım yayınlarıma bir yenisini daha ekliyorum ve uzunz aman önce diktiğim fakat astarını bir türlü dikemediğim eteğimi paylaşıyorum sizlerle :) Astarı da bitireli birkaç gün oldu aslında ve bir haftadır da fotoğraf çekemiyordum bugün nihayet fotoğraflayabildim :) Bakalım beğenecek misiniz :)

Eteğim kendinden pileli bir şifon ve dikimi çok kolay aslında. Sadece arkadan bir birşeltirme yaptım ve beline de lastik geçirdim o kadar. Sadece arka tarafı birleştirirken pileye denk gelecek şekilde yani sanki pile varmış gibi olması için ço düzgün dikmek gerekiyor kaydırmamaya dikkat etmelisiniz o kadar. Aslında eteğimin içine başka ince bir astar dikmiştim bile bir ay kadar önce fakat eteği evde denediğimde içim yine göründü o nedenle rahat edemedim ve bu defa daha kalın bir beya kumaş aldım ve onunla içine astar yaptım. Astarın sağ ve soluna diz hizasına kadar yırtmaç verdim ve yürümede yaşanacak zorlukları ortadan kaldırmış oldum :)

Astarı aslında başta dize kadar yapmıştım ama eşim öyle çok komik görünüyor dedi ben de uzun astar kestim tekrardan :) Astar bileklerime kadar fakat etek topukluyla giyebileceğim gibi yapıldı ve ayakkabı topuklarına kadar uzun :) Eteğin altını katlamadım. Sadece elime çakmağı aldım ve çok hafif alttan akma olmaması için etek uçlarını yaktım :) Zaten bu pileli kumaşlarda katlama olmazdı da :) En mantıklı çözüm bu olacaktır ama fazla yakmayın sakın. Ateşi gördü görmedi çekin geri çakmağı :) Zaten yaktıkça anlayacaksınız :)



Herkese Neşeli Dikişler :)

34 yorum:

  1. Ellerininze sağlık çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş ve sana çok yakışmış. Eşine katılıyorum bende hiç sevmiyorum uzun eteklerde dize kadar astarı çok komik görünüyor :)
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :) Eşim öyle dediyse ben giyemem bir daha zaten benim için iyi olanı ister hep eminim :) Beğenmene sevindim tatlım :)

      Sil
    2. Çok güzel olmuş bayıldım. Etek ucunu yakmak süper fikir. Aklımızda bulunsun. Özletiyorsun kendini :)

      Sil
    3. Evet tatlım şifon tarzı şeylerin dikemediğin kenarlarını hafiften yakman iyi bir çözüm oluyor :)
      Bu aralar hakikaten vakit bulamıyorum. Birka kıyafet diktim ama fotoğraflayamıyorum inan.. Bu hafta da kuzumun ameliyatı olacak onunla uğraşacağım bakalım hayırlısı ile bitsin de sonra yine yayınlarım :)

      Sil
  3. ellerine sağlık. uzun süredir bende bloguma uğramıyorum, bir şeylerde dikmiyorum doğrusu :( böyle güzel paylaşımları gördükçe bi heves geliyor yeniden, şu üşengeçliği atabilirsem üzerimden .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üşengeçlik, yazın gezme tozma hevesi, sürekli dışarıda olma durumları hepsi bir araya gelince evet dikişler bir kenara bırakıldı haklısın da olmadı kışın yine dikmeye başlayacağız nede olsa sıkma kendini :) Yapacak birşey yok, zorla dikişince güzel şeyler çıkmıyor zaten ortaya :) İştahla dikilince güzel herşey :)

      Sil
  4. çok güzel olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  5. çok şık olmuş, güle güle giy :)

    YanıtlaSil
  6. Bence çok hoş olmuş. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Yanıtlar
    1. :) Evet beyaz beyaz giyeyim şimdilerde tam havası :)

      Sil
  8. ahhh bu kumaşın aynısı beyaz eteğim vardı kloş model , ama ben boyunu biraz kısaltayım dedim ve hiç iyi bir fikir değilmiş, çünkü kısa halini hiç sevmedim. şimdi dolapta bekliyor yeni bir şeye dönüşmek için.
    çok güzel bir kumaşı var, etek olarak da güzel duruyor.bir dahaki sefere astarını likralı kumaştan yap da yırtmaçla uğraşma şenayım. senin kumaş pazarında çok satılıyor o likralı kumaşlardan buldukça al bence. benim buralarda likralı kumaşlar biraz pahalı, pahalı olmasa tüm şifonların altına likralı kumaş kullanırdım . astarı yüzünden pahalı oluyor yani.
    beyaz kırmızı uyumu da pek şık olmuş. sağlıkla giy. sahilde romatik bir yürüyüş yaparsın artıkın bu etekle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Filizcim ilk yaptığım kumaş likralıydı kısa yapmıştım ama Emre beğenmeyince kısa kumaşı uzun yapmaya karar verdim ve bu defa da yırtmaç yapmaya çalıştım serin olsun diye :) Yoksa ayaklarıma dolanır gibime geldi :) Ondandır ki daha fazla hava girsin bu sıcaklarda diye yırtmaçlar işime geldi yani :) Buralarda sahil yok ama yürüyüş yapmak için sahil aramama gerek yok nehir kenarında da çok sinek oluyor akşamları oraya da gitmem haha :) Elbet bulurum giyecek biryer değilmi :)

      Sil
  9. ellerine,emeğine sağlık çok güzel olmuş,çok da yakışmış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim, basitçe dikilen bir etek işte ama kumaşın kendi alımlı olunca daha ağır durdu tabiki :)

      Sil
  10. Çok şık bir etek olmuş. Ve bol püf noktalı bir yayın. Geçenlerde böyle siyah pileli bir kumaşı bir türlü eteğe dönüştürememişliğim var da...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bunun siyahı da var elimde de onu daha böyle sonbahara doğru dikivermeyi düşünüyorum. Aslında çok basit ama birkaç püf noktası var evet :) Umarım yardımcı olur herkese de size de :)

      Sil
  11. Çok beğendim. Güle güle giyin. Kumaş seçimleriniz harika.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Uzun zamandır kumaş almaya gidemedim bile, elimde o kadar kumaşım varki hala :) Bu aralar dikişe pek vakit ayıramıyorum malum onun için de gidip sürekli kumaş almak da istemiyorum :) Ama aldıklarımı da çok severek almıştım bitirmeye çalışıyorum, ama hala 200 kadar kumaşım mevcut bakalım daha neler neler dikerim :) Beğenmene sevindim :)

      Sil
  12. Kırmızı beyaz uyumu harika olmuş,pileli kumaşlarıda çok severim.Ellerinize sağlık Şenay hanımcığım.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Mehtap Hanımcım çok teşekkür ederim, pileli kumaşlar daha bir ağır duruyor sanki çok uğraşmışım dikerken gibi :) Ama aslında çok da basitti dikişi :)

      Sil
  13. çok güzel olmuş, beyazla kırmızı harika görünüyor, iyi günlerde kullanın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Beyazı kırmızıyla çok severim genelde elime ilk kırmızı gelir veya siyah :) Ben de kırmızıyla sunmak istedim sizlere :) Beğenmenize sevindim sağolun :)

      Sil
  14. Çok zarif durmuş Şenay'cım güle güle kullan

    YanıtlaSil
  15. canım ara veriyorsun ama diktiğin parçalar o kadar güzel, o kadar güzel ki değiyor desem yeridir :)) ellerine sağlık bitanem, öpüyorum


    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim Semracım , işte dikmeye çalışıyorum arasıra da olsa :)

      Sil
  16. elbiselerin oturunca nasıl göründüğüde önemli , hoş giyiniyosunuz birde oturup pozlar verirseniz yardımcı olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belgin Hanımcım arada aklıma geliyor fakat haklısınız otururken nasıl durduğu da önemli :) Bundan böyle dikkat ederim :)

      Sil