27 Haziran 2013 Perşembe

Mezuniyet Elbisesi...

Merhaba sevgili arkadaşlarııımmmmmm :)
Çooooookkkkk uzun zamandır buralara uğramadığımın farkındayım çünkü KPSS çalışacağım derken yeni bir işe girdim ve ona bile çalışamadım yani :) Zaten yaz geldi kalan vakitlerimizi de evde sıkılıp bunaldıkça dışarıda geçiriyoruz, hafta sonları mutlaka iki gün de planımız oluyor. Yok denizidir, yok arkadaş gezmesidir, hiç olmadı pikniğidir nehir kenarı gezmesidir derken hiç vaktim kalmıyor :) Eeeeeee bildiğiniz gibi yaz kreasyonumu da bitirmiştim şimdi giyip giyip duruyorum :)
Bir de bildiğiniz gibi kardeşimin mezuniyet kıyafetini dikme sözü vermiştim ve hatta çizimini dahai Filizciğimden rica etmiştim beni kırmamış çizmişti :) Çok uzun sürdü bu vakitsizlikte ama bitirdim ve gönderdim kardeşime birkaç gün önce. Fotoğrafları düzenleyip bloğuma koymak bile birkaç gün aldı kusura kalmayınız :)
Eveeeeetttt modeli aynı yapmadım çünkü dikerken değişiklik yapmam gerektiği fikri uyandı beynimde. Zaten sıcak olacak diye üst şifon katını eklemedim elbiseye... Aslında o tek tek işlediğim kırmızı boncuklar beni çok yordu ve çok uzun sürdü.. İşlemeleri yaptım önce ve daha sonra dikişe geçtim bitirdiğimde daha sonra işlediğin parçaları elbiseye monte ettim. Elbiseyi dikmek bir günümü bile almadı ama işlemeler beni bitirdi :) Daha sonra etek ucuna da aynı şekilde bir sıra işleme yaptım , tek tek dikmek çok zaman alıyor :)
Neyse daha fazla uzun uzun yazmayayım da bakalım resimleri beğenecek misiniz :)
Evet düşündüğüm üst katı koymadım elbiseye öünkü geze gençler dans edecek tepişecekler sonra terleyecekler, ikinci kat olsaydı daha çok terleyecekti kardeşim vazgeçtim :) Tasarlarken başka da kmaşın içine girince bambaşka oluyor durum :) Altında da kırmızı bir astar elbise var aslında, üstteki şifonu çıkarsanız bir tane de kırmızı elbiseniz olur da ikisi birbirine monte edilmiş durumda çıkmıyor :)
Çoğu insanın hoşuna böyle bol şeyler gitmez o nedenle belki kardeşim de böyle bol bol tercih etmezse diye bir de kemer yapıverdim ve isterse o şekilde de kullanabilir, model tamamen değişmiş oluyor kemerle :) Seçim onun :)



Elbisenin astarında yırtmacı epey derin yaptım hem yürümede zorluk çıkarmıyor hem de zaten şifon var çok güzel bir esrarı oluyor elbisenin :)
Bu arada elbise kardeşim için o nedenle bana azcık uzun oldu elbette ama kardeşime tam yerlere süründü sürünmedi kıvamında olacak :)

Evet astarım ve yırtmacımın bir bölümünü görüyorsunuz :) Bu arada ayakkabı benim kırmızı ayakkabım :) Kardeşim ayakkabıya uygun daha narin bir tane alacak bunu giymeyecek :)

Arkadan duruşu , kemerin ucunda da işlemeler yaptım dökümlü dursun ayrık durmasın diye :)

Bilmiyorum ama ben bol halini de çok sevdim ama dediğim gibi zevk meselesi içinde çok rahatıtım vallahiiiii ama gitti elbiseeeeeeee :)

Elbisenin etek uçlarındaki işlemeler de çok yerinde oldu diye düşünüyorum...



Evet bunları teeeeeeeekkkkkk tek işledim :) Bu ön tarafı, arka tarafta daha ince boncuklar kullandım aslında orası hepten işkenceydiiiiii sormayıııınnnn :) Aralarda gördüğünüz minnacık boncuklarla bir büyük boyunu bulmuştum önce başka yoktu onlarla işlememi yaptım arka taraf için ama bittim. Sonra yeni boncuk almaya gittiğimde azcık büyüklerini gördüm ve aynı modelin bir büyük boyunu da aldım, bu defa incecik olanları daha az kullanmış oldum yerden kaybettim zamandan kazandım :) Yoksa bitmezdiiiiiiiiii :)

Daha sonra minik bir çanta arayışına gittim ve boncuklarla da uyumlu olması için  üzerine silikonla boncukları yapıştırdım çantaya. Çantanın rengni özellikle kırmızı almadım çünkü herşey kırmızı boğmak istemedim. Nar içeği çok yakıştı bence kıyafete. Siyah da olmazdı bence çünkü kırmızı işlemelere ters düşerdi. Sade işlemesiz bir kıyafet olaydı evet siyahla kombin ederdim ama şöyle bir kafamda canlandırdım da ıhhhhh olmazdı. Ben de nar çiçeğini görünce aldım hemen ve üzerine boncuklarımı yapıştırdım :) Ve tabi kemerimin uçlarına da işlemeler yaptım her iki ucun her iki tarafına da :)

Son olarak da etek ucuna da boncukları bir sıra karmakarışık diziverdim, tek teeeeekkk diktim :) Ve sooooonnnn :)
Umarım beğenmişsinizdir, kardeşim çok beğenmiş, boyu ve herşeyi tam olmuş çok sevindim :) Güle güle kullansın helali hoş olsunnnnnnn :)

46 yorum:

  1. güle güle giysin,işinde hayırlı olsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkürler şekerim azcık uzak kalıyorum bloğumdan ama buralardayım yani, bu elbise öldürdü beni işlemesi ondan da çok şeyle uğraşamadım :)

      Sil
  2. harika olmuş ellerine sağlık.bayıldım cnm.özlettin kendini.sevgiler cnm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tatlım :) O işlemeler bitti yaaaa daha kolay geçer dikişler inşallah :)

      Sil
  3. ilk ben yazıyom ilk defa heheheh ne güzel işte ben kazandım oldu en sonunda hemen yazımda kimse önüme geçmesin canım benim harikasın kırmızı kırmızı olalı bu kadar gözüme güzel gelmedi her zamanki gibide çok ama çok güzelsin az gezmekten zaman ayır sitene lütfen çatlatma herkezi hergün yeni bi post gelecekmi diye bakıyorum işte ben ilk yazdım en sonunda hemen yayınlayımda önüme geçmesinler çok ama çok hamaratsın beceriklisin daha öncedende demiştim zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melisacım maalesef ilk değilmişsin ama takma kafana lütfen ne olacak ilk olsanki :)
      Kırmızının kendi zaten gösterişli bir de ona işlemeler falan ekleyince ortaya böyle birşey çıktı işte :) Bu beni çok yordu işlemeleri karınca gibi tek tek işledim, bir kere başladımya bırakamadım da :) Karar vermiştim bir kere.. Araya iş gezmeler falan da girince biraz ayrı kaldım haklısın ama daha sık ekleyeceğim artık diktiklerimi :) Şimdi bu elbiseyi bitirmeden başka birşey dikemedim kendimi kötü hissediyorudum çünkü, ya yetiştiremezsem diye, o nedenle bu bitti artık dönerim sahalara :) Çok teşekkür ederim güzel övgü dolu sözlerim için Melisacım :)

      Sil
  4. Ablacım bir geldin pir geldin vallahi. Bayıldım ben buna yaaaa :). Kardeşin çok şanslı vallahi çok güzel olmuş. Bence kemerli daha hoş ama tabii tercih meselesi. Özlemiştim seni çok sevindim. Bi daha hiiiiççç gitme :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aycancımmm umarım gitmem, böyle çetrefilli işlemelere her zaman girişmiyorum zaten :D Yılda bir kere dikmeye heves ediyorum böyle ağır birşeyi yoksa sık sık yapılmaz zaten işkence gibi :)
      Kardeşim de beğendiğini söyledi, bakalım mezuniyeti olsun da o da fotolarını gönderir eklerim ben de merak içindeyim vallahi :)
      Kemerli kemersiz nasıl isterse kullansın işte kendi bilir :) İlerde altını keser katlarım birkaş defa da kısa giyer al sana değişik model :D

      Sil
    2. Süpersin vallahi. Altını kes işte yeni bir model. Hayal gücüne bayılıyorum

      Sil
    3. :) haha ama öyle değil midir, bir iki yerde giyince aaaaa bunu giymiştim giyemem oluyor :) Ben de altını keserim giyilmemiş olur :) Yazık o kadar işledim ama :D

      Sil
  5. İnanılmaz güzel olmuş. ellerine sağlık canım. Kardeşin güle güle giysin.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülaycım çok teşekkür ederim gerçekten, umarım güle güle giysin :)

      Sil
  6. Şenay'cığım, kırmızı öyle cazip görünüyor ki, çok hoş olmuş gerçekten. inanılmaz albenili.. Güle güle giysin. Mezuniyetine bence çok güzel bir hetdiye olmuş bu. Bu arada evet işlemelerin ne kadar çok uğraştırdığı çok belli oluyor. Kesinlikle boncuk işlemeleri zaman alıyor gözleri çok yoruyor. Ellerine sağlık arkadaşım. Sevgiler, selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Handancım :) Beğenmene çok sevindim. Kırmızını kendisi zaten albenili bir renk ya ben de azcık süsledim o kadar :) Rahat rahat giysin kardeşim en güzel hediyeerinden biridir herhalde :)

      Sil
  7. Harkulade bir elbise olmuş,ellerine sağlık...şanslı kardeş de güle güle giyinsin sonra tekrar sana göndersin çok yakışmış çünkü,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :) Kız kardeşiniz varsa bilirsiniz ki kardeşler sürekli birbirinin kıyafetini giyerler belki geri de alabilirim giyebilmek için neden olmasın :) Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için :)

      Sil
  8. çok güzel olmuş,ellerine sağlık gerçekten büyük emek var güle güle kullansın kardeşin:)
    bu arada mezuniyetini de tebrik ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, emeğim kardeşim giydiğini söyleyip beğendiğinde karşılığını almış oldu bile :) Onun için çok rahat içim zor oldu ama beğenmesi herşeye değer :) Hayırlısıyla mezun oldu işini de bulacak inşallah :)

      Sil
  9. Allahım yarabbim bu kadar boncuğu işlerken sıkılmadın mı yahuu !!! ben bakarken yoruldum, bayıldım lakin boncuk işlemelerine. muhteşem olmuş boncuk detayları.bele oturmuş halini ben daha çok sevdim , bele kemer kullanmayı seven biriyim ya, obi kemerlidir zaten her modelim. nasılsa her halini kullanabilir kardeşin.sağlıkla giysin ,rüzgarda estire estire dans eder artık :)kırmızı renk abiye seçiminde ilk tercih rengimdir. kardeşimin kına gecesinde kırmızı giymeyi düşünüyom, zaten başka renkler de yakışmıyor bana kırmızı kadar.
    kırmızı olsun taştan olsun be ya :)
    ellerine sağlık yorucu ama güzel bir iş çıkmış ortaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filizcimmm sıkılmam mııı, akşam işten eve gelip Ece'yi yatırınca işlerimi bitirip hemen işlemeye geçiveriyuorsum. Malum azcık azcık işleyince de çok uzun zaman aldı ama bırakmayı da istemedim çünkü artık kafaya koymuştum :) Şükür bitti elimde kalmadan sevinçliyim onun için :) Kemer fikrini de sonradan ekledim eşim dar daha güzel olurdu dedi ben de kemer yaptım o kemerli haliyle sevdi ben de kardeşim için ekledim kendi bilir vallahi :)
      Kırmızı kendinden güzel bir renk , özel geceler için ideal elbette :) kırmızı olsun taştan olsun beaaaaa :)
      Teşekkürler Filizcim sağolasın :)

      Sil
  10. Şenay hanım'cığım yine harikalar yaratmışsınız,çok beğendim ellerinize emeğinize sağlık.Kardeşiniz gecenin en şık insanı olacak,güle güle kullansın.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Mehtap Hanımcım teşekkür ederim gerçekten, bakalım kendini öyle hissedecekse ne mutlu bana :)

      Sil
  11. allhım bu yaa her zamanki gibi çok rüküş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Adsız... O kadar rüküş olmuşki yorum yazdırmak zorunda bıraktı sizi :) Teşekkürler :) Ama sizin zevkinizi de merak etmedim değil şimdi, sevgiler :)

      Sil
  12. Ne güzel bir elbise olmuş yaka kısmı buram buram emek kokuyor :) güle güle giysin kardeşiniz .. Ben mezuniyetimde iki elbise arasında kalıp son an karar değiştirerek pişti olmaktan kurtulmuştum kardeşinizin içi de rahat olacak bu konuda =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :) Buram buram oralara kadar geliyor kokusu değil mi :) Hakikaten öyle, elbise çok basit zaten sadece yakasıyla uğraştım diyebilirim yoksa benm için şip şak bir iş :)
      Ben de mezuniyetimde hemen karar vermiştim, hiç sevmem öyle tüm dükkanları dolaşmay, birşeyi sevmişsem alırım aaaaa daha iyisi de var mı diye düşünmem, pişman da olmam açıkçası :) Onun için çok da zor bir karra değildi benim için ama elbetteki içime sinmişti aldığım, pişti olsam ama pişman olurdum orası kesin, sevindim sizin adınıza ki doğru kararı vermişsiniz :)

      Sil
  13. Canım elbise harika olmuş sana da çok yakışmış bence bir tanede kendine dikmelisin.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nurcum :) Kendime dikmeye şimdi cesaret edemem inanna, işleme olmasın dikivereyim ama işleme yapmam uzun bir süre herhalde :)

      Sil
  14. Ellerine sağlık canım, kardeşinde güzel günlerde giysin. Ama o işlemeler gerçekten de yormuştur....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Neclacım teşekkürler tatlım, işlemeler dediğin gibi çok yordu çoook :)

      Sil
  15. canim elbise muthis harikaaaaaaaaaaaaa cok beyendim sona

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonacım canım çok teşekkür ederim canım benim , beğenmen ne güzel :)

      Sil
  16. yine gecikmeli bir post yorumu daha yazıyorum :))) olsun ne yapalım. çocuk, iş güç, haftasonu derken bilgisayarın başına oturup sevdiklerime toptan yorum bırakmak zorunda kalıyorum. affet :)

    şenaycım seni çok özledim, pazartesi mail attım sana yaşıyor musun diye. cevap gelmeyince dedim hatun bayağı yoğun herhalde :)) sonra postu görünce, işlemelerin detayına bakınca hak verdim sana.

    elbiseye ne desem inan bilemedim. bayıldım, bittim, kıskandım :))) ellerine sağlık bitanem, çok ama çok güzel olmuş, çok güzel bir mezuniyet hediyesi olmuş kardeşine. güle güle giysin inşallah.

    kendine iyi bak tatlım. bu kadar da ara verme lütfen. çok özlüyoruz :))

    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaa Semracım ben mailini almadım demekki çünkü mutlaka yazardım :) Bir çok arkadaşım mail yazdı sağolsunlar nerelerdesin diye ben de cevap verdim aynen senin gibi iş, güç yaz geldi derken pek bilgisayar başında geçirecek vakit kalmıyor bu aralar bana da :) O nedenle ben de özür dilerim hakikaten, biraz boşluyorum bloğumu ama yapacak birşey yok :)
      Kardeşimin mezuniyeti de bugün giyinsin de salınsın canım benim :) Beğenmene sevindim canım ne güzel sözler onlar öyle sağol tatlım :)
      Bu kadar ara vermemeye özen gösteririm ama belli olmuyor işte işler napabilirim :)

      Sil
  17. elbise çok güzel olmuş, ellerine, emeğine sağlık.. işe girdim demişsin, merak ettim, sakıncası yoksa öğrenebilir miyim ne işi olduğunu? seni buralarda daha az görmek üzücü olsa da sen memnunsan asıl önemli olan o.. özledik seni.. yağmur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Yağmurcum teşekkürler tatlım :) Evet daha az uğrayabiliyorum yoğunuktan. Aslında şu anda evdeyim ama bir yandan yemek yapmalıyım bir yandan da hava sıcak azcık dinleneyim diyorum, dikiş odama gidemiyorum tembellikten anlayacağın:) İşe girdim evet Yabancı bir firmada üst düzey yöneticiyim :DNe olduğunu sorma vallahi herşeyi yapıyorum, insan kaynakları da beniiiiimmm, üretim deeeeee, satışta, firma yabancı olduğu için tercümanları bile benim :) Yani bu kadar işi yaparken gün içinde yetmiyor bir de arkadaş olduk akşamları da sürekli dışarılarda geziniyoruz o nedenle yaz aylarının vermiş olduğu gezme tozma olaylarına kapımış durumdayım :) Ben memnunum elbette kariyerim için önemli bir adımdı ama özlüyorum dikiş makinemi, bazen bir elbise görüyorum dikmeliyim diyorum ama orda kalıyor o fikir uygulayamıyorum, ama elbet arada dikeceğim :)

      Sil
  18. süper olmuş elinize emeğinize sağlık, ne harika bir hediye olmuş ayrıcada... mutlu günler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim gerçekten evet benden de böyle bir hediye beklenirdi değil mi :) Elbise haha :)

      Sil
  19. sizin tasarımlarınızı severek takip ediyorum ellerinize sağlık çok güzel olmuşş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Dilara Hanımcım gerçekten teşekkürlerimi iletiyorum sağolun :)

      Sil
  20. VALLA SÜPER OLMUŞ ELLERINIZE SAĞLIK BIDE TEK TEK IŞLEMIŞSINIZ BONCUKLARIDA ELLERINIZ DERT GÖRMESIN..

    ŞENAY HANIM GECEN HAFTA DIKIŞ MAKINANIZIN MIDELINI VE MEMNUNIYETINIZI SORMUŞTUM.. SİZİNKINI BARAŞTIRDIM BIRAZ PAHALI GIBI GELDI DAHA DÜŞÜK BIR MODEL ALACAGIM BIDE ILKKEZ DIKI YAPACAGIM İÇİN UCUZ BIRSEYLE BAŞLAMAK ISTEDIM SINGER1409 ALACAGIM. AMA NERDEN ALAYIM SIZDE SÜREKLI ALIŞVERIŞ YAPTIIMIZ MAGAZA VAR ORDANMI ALAYIM YOKSA INTERNETTENMI. SIZ INTERNETTEN ALMIŞSINIZ SANIRIM NEREDEN ALDIGINIZI RICA ETSEM SÖYLERMISINIZ. BENDE ARAŞTIRMA YUAPTIM INTERNETTE DAHA UCUZ BENIM NDEDIGIM MAGAZAYLA INTERNET ARASINDA NERDEYSE50-100 ARASI FARK VAR. KARAR VEREMEDIM NERDEN ALICAGIMA. YARDIMCI OLURSANI SEVINRIIM

    SEVGİLER
    SEDA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sedacım çoook teşekkür ederim gerçekten :)
      Kararına gelince haklısın önce küçüğünden başlamak daha mantıklı, zaten dikiş kaliteleri aynıdır sadece birkaç özelliği az diğerlerinden o kadar :) Ama ben zaten dikişi bildğim için iyi birşey almak istemiştim eşim de kıymıştı paraya :) Ben onun parasını daha ilk haftada çıkardım ama :)
      Şimdiiii internetten aldım evet ve internetten alma işini eşimin çok güvendiği sitelerden yaparız hep. Dikiş makinesini sanalpazardan almıştık ama hatırlıyorum..
      Eğer istersen eşimden akşama öğrenip sana burdan yorum da yazabilirim tam kimden aldığımı. Fakat önemli olan şey satıcı özelliklerine bak ve kaç satış yapmış memnuniyet yüzde kaç yorumlarda neler denmiş bir bak istersen... Çoğu internet satışında malı sana gönderip senin onayını aldıktan sonra para hesaplarına geçer seni korur yani kazıklanmaktan. Onlara dikkat etmelisin. Yoksa zaten paket içinde orijinal makine gelecek sana adamlar da para kazandıkları dalı kesmezzler, eşim tüm elektronik alışverişini internetten yapar ben güvenilmez adama denk gelmedim :) Eksik gönderdiyse söylüyorsun yine gönderiyorlar yoksa parasını alamıyor neden göndermesin değil mi ama :)
      Anlayacağın internetten çok memnunum ben hiç bir problem de olmadı orijinal singer kutusunda geldi zaten.... Sen de deneyebilirsin güvenle :)

      Sil
  21. teşekkürler şenay hanım yardımınız ıçın.. ben akşam aldım makınayı (sınger1409) sürekli alışveriş yaptıgımız magazadan aldım:) aşam hemen denedim hatta kızıma güllü dallı kumaştan şalvar dıktım:) ilk kez dıkış yaptım dıkışı yaparken bazen aynı hızada gıdemeden yamukta gıttıgım oldu :) ee ilk deneme ılk heyecan oldugu için sanırım:)

    size bır sey sormak ıstıyorum hatta resımde yolluyacagım mail adresınıze.. dikişi yapıyorum onden dıkılen yer gayet guzel ama arka taraftakı dıkış düzgün olmadı tam dıkmemış gıbı duruyor.. tam anlatamadım sanırım sıze resımı atayım şimdi ona bakıp yardımcı olursanız sevınırım..

    sevgiler
    seda

    YanıtlaSil
  22. Nasıl kaçırmışım ben bu postu? Şanslı kardeş diyorum yine. Güle güle kullansın. Yeni işin hayırlı olsun. Çok sevindim senin adına. Yaz da geldi Allah kolaylık versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim Yeldacım :) Amiiiiinnn hepimize kolaylık versin Allahım :) Beğenmene sevindim ve kardeşim de çok sevdim çok mutluyum onun için :)

      Sil