29 Mart 2013 Cuma

Yazlık Uzun bir Elbise daha :)

Merhaba arkadaşlaaaarrrrr...
Bundan birkaç hafta önce aldığım bir kumaşla çok rahat bir elbise diktim dün akşam.. Bugün kumaş almaya gidemedim çünkü Ece evde ve kahvaltısı çok uzun sürüyor prensesin , o kahvaltıyı bitirdiğinde neredeyse öğlen olmuştu :) Öğlen de pazar çok kalabalık oluyor, hem park yeri ararken sorun oluyor hem gezerken, hem de Eceyle gezicem Allahhıııııımmmm kalsın dedim :) O arada dün diktiğim elbisemin fotoğraflarını çekiverdim ben de.. Ayrıca dün gece birşey daha diktim onu başka bir güne fotoğraflıycam bir fermuar almam lazım birazdan çıkıp alıcaz Eceyle :) Şimdilik elbiseme bakalım :)
Evet yılın favorisi çizgili bir kumaş :) Kumaş penye değil aslında ama nedir sormayın adını bilen birine sormam lazım haha :) Pamuklu etamin gibi ama delikli olmayanından haha :) Anlatımın saçmalığına bakmayınız lütfen bilmeyince susacaksın ama yapamadım susamadım yine :)
Kumaş aslında çizgili gibi duruyor ama değil desenli bir kumaş fakat çizgiler dairesel hareketlerle bir üst kata geçiyor. Bir taraftan çizgili gibi dururken diğer taraftan deseni görebiliyorsunuz :)

Rahat olması için kolları düşük yapıp spor bir yaka kesimi uyguladım. Bir yandan da yürüme kolaylığı için yırtmaç bıraktım. 

Ece evde olduğu için her fotoğrafa girdi aslında kuzum hala halsiz bugün de okula götürmedim onun için. Hafta sonu da dinlenir iyileşir artık :) Öğlen uykusundan yeni kalktı üstü başı darmadağın haha :)

Bu fotoğrafta da Ece arkamda aslında tavşanını görebilirsiniz haha :)


Bu elbisenin yapılışı da o kadar basit kiiiiiiii. Gördüğünüz gibi bir elbisemi kalıp olarak kullandım. O elbisem likralı bir kumaştı ben ondan daha geniş ve uzun kestim çünkü kumaşım esnemiyor :)

Ve elbisenin kesilmiş hali. Sadece etrafından dikip sürfile yaptım ve elbisem bitti. Basit ötesi ve modaya uygun bir elbisem oldu :)

28 yorum:

  1. ne kadar pratik ama deseni çok güzel hakikaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet çok pratik inanamazsınız :) Sadece korkmadan kesmek gerek :) Beğenmene sevindim :)

      Sil
  2. vayyy harika bir deseni var kumaşın ve çok şık olmuş elbise!
    uykudan uyanmış gözleri mahmur ece her haliyle güzel. keşke ben de uykudan kalkınca böyle güzel olsam yav :)
    şenay, bu elbiseye sarı kolye, sarı ince kemer ya da sarı bileklik,ya da sarı ayakkabı çok yakışır. illaki sarı olsun. neon sarı ,neon yeşil,neon pembe bir aksesuarla da çok havalı olur yahuu !!
    ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Hımmmmm Filizcim önerilerini dikkate alacağım canım giyer giyer denerim ben şimdi ayna karşısında :) Ama neon kemerlerim yok mutlaka almalıyım bütün yaz herşeyle takarım onları nede olsa :)
      Kumaşın deseni çok güzel haklısın ben de çok sevmiştim gördüğümde de dikince ayrı güzel durdu :)

      Sil
  3. ayyy bu nasıl güzel bir kumaşmış böyleeee
    2 elbise var sandım :))) yandan başka yandan başka haha süper bayıldım güle güle giy şenaycım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :) Evet iki yanımdan başka Şenaylarçıkıyor :) Kumaşı görünce de çok sevmiştim de elbise de böyle denk getirince kesimini çok daha göz alıcı oldu kumaş :)

      Sil
  4. Ne hoş bir kumaş.Ve ne güzel bir elbise.Ece ye acil şifalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Güneş Hanımcım çok teşekkür ederim, geçti geçecek hastalıklar az kaldı :)

      Sil
  5. bir Şenay Atılgan klasiği hehhee :))) çok hoş olmuş yaa o çizgileri denk getirmek başlı başına marifet, ben kırk takla atsam denk gelmiyo onlar muhakkak bozuluyolar ama çok güzel olmuş ablam be :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Salihacım :) Beğenmene sevindim klasiklerim arasına koydum hehe :)

      Sil
  6. Digertaarafini donunce allam.iki elbise dikmis bide mas. Dedim super olmus bu yaz aradigim.kalin.cizgi siyah beyaz kumas bulurum.ins. bole. Rwnkleri giyerken.fusya yafa kirmizi akseauqrlqrla kullan.bid inanamayacaksin cok hos duruyor. Saclarin saclarin.hele saclarin ツツツツ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hımmm sarı neonlarla kullanma fikri de gelmişti bunları da değerlendireceğim. Bu hafta birkaç neon renk kemer alayım renkli renkli şeylere devamanlaşılan :) Zaten severim renkleri bana uyar canım :) Saçları da tavsiyene uyarak açıyorum haha :)

      Sil
  7. Çok hoş bir elbise olmuş:)))

    YanıtlaSil
  8. cok guzelmis canim,guzel gunlerde giy Azerbaycandan Sona,opdum benim de blogum var artik ama pek beceremiyorum yeniyim daha sonarustemova.blogcu.com isteseniz girib baxa bilersiniz,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sona öncelikle çok güzelsin onu belirtmek istedim. Bloğuna ziyarete gittim ama hakikaten çok yeni :) Arada uğrar bakarım neler neler yapmışsın diye :) Üye olma kısmını gremedim çözerim herhalde :)
      Beğenmene de sevindim diktiklerimi :)

      Sil
  9. Ay muhteşem rengine ve desıne bayıldım.tabi sana da bu kadar mı pratık olunur .tugba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğbacım çok teşekkür ederim :) Kolay bir model ama kumaşı gösterişli olduğu için harika durdu :) Tabi desenleri o şekilde denk getirmek sağ tarafımda o şekli getirerek kesmek benim marifetim bakış açımdı elbette :)

      Sil
  10. merhaba şenay hergün mutlaka acaba bugün ne yapmış diyerek merakla baktığım bir blogun var seni tebrik ederim pratik olarak güzel şeyler çıkarıyorsun meydana. maaşşallah pek marifetlisin :) benim bi sorum olacak sen kumaşçılara çok fazla gidiysun ben şu sıralar istanbul baskılı kumaşa takmış durumdayım.Acaba sen kumaşçılarda gördünmü fiyatı nekadar biliyormusun sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Nilcim teşekkür ederim söylediğin ve düşündüğün güzel olan herşey için :)
      İstanbul baskılı kumaşları elbette gördüm de onlar elbiseden ziyade çanta yapmak veya yastık falan gibi şeyler için kulalnılabilir kalın kumaşlardan... Elbise için söylüyorsan görmedim. Ama Fiyatlarını sorsam da unuttum sana yanlış bilgi vermiş olmak istemem. Ama cuma günü mutlaka sorup sana dönerim olur mu :)
      Mail adresini yazarsan daha iyi olur ama ordan sana fiyatını da söylerim hem :)

      Sil
    2. tmm cnm çok teşekkür ederim ilgilendiğin için kıyafet dikmek için olanlarıda var ben nette buldum gitti gidiyorda fkat orasıda sadece kredi kartıyla ödeme kabul ediyor bende nette kredi kartı kullanmıyorum.o yüzden aklıma sen geldin tekrar çok teşekkür ederim sevgiler :)Etek yapıcam çok cnm çektiii :)))
      esotmng@hotmail.com

      Sil
    3. Ben araştırıp sana maille dönerim meraklanma bakalım haha :)

      Sil
  11. Bu elbisenin kumaşına bayıldımmm! O ne şahane duruş öyle. Ellerine sağlık Şenay'cığım. Tek gözüme takılan yırtmaç oldu. o da pek hoşlanmadığımdan. Sağa-sola açılıyor ya, o yüzden pek sevmem. Sanki modelin duruşunu değiştiriyor gibi gelir bana. ama sen de haklısın tabi yırtmacı yapmakta, dar bir evaze inişi var. Model ve kumaşın duruşu dediğim gibi harika olmuş. Güzel günlerde havanı ata ata giymen dilegiyle... :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Gökçencim kumaşı ben gördüğümde bende bayıldıydım hakikaten :)
      Ama senin de dediğin gibi yürürken açılması çok hoş olmasa da ben rahatsız olmuyorum hem yürürken de lazım o bana :) Yırtmaç olmazsa penguen misali dolanırım hatta dolanamam haha :)

      Sil
  12. sizi uzun zamandır takip ediyorum çok sevimlisiniz çok profesyonel olmamakla birlikte çok güzel dikiyor ve diktiklerinizi yakıştırıyorsunuz bu elbisenizde çok güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim 24 ayar :) İsminiz de güzelmiş haha :) Evet kendi kendime dikerek öğreniyorum profeshaha :)yönellikten uzak pratik dikmeye bayılıyroum öyle sıkıntılı dikişlere pek gelemem diye düşünüyorum

      Sil