8 Mart 2013 Cuma

Tüm Kadınların Hayatı Çiçekler Gibi Renkli Olsun :)

Merhaba arkadaşlar....
Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü :) Biliyorumki her kadın ev hanımı da olsa, çalışıyor da olsa emekçidir. Bu nedenledir ki tüüüüüm kadınların gününü kutluyorum.
Tüm kadınların hayatları çiçekler gibi güzel, çiçekler kadar renkli olsun fakat çiçekler gibi mevsimlik olmasın :) Dileğim şudur ki; kadınlar iyiliklerinin karşılığını bu dünyada alsınlar, beklemesinler, bekletilmesinler...
Eşleri, babaları, erkek kardeşleri, erkek komşuları tarafından da saygı görsün, eşleriyle bir ömür mutlu ve saygı içinde yaşasınlar...
Yavruları olsun istedikleri kadar fakat ayrılmasınlar onlardan.
Kızlarını sevgi dolu, yardımsever, oğullarını daha sevgi dolu ve daha yardımsever yetiştirsinler...
Temiz kalplerinden geçenler tertemiz çıksın karşılarına inşallahhhhhh :)

Bu vesileyle dün diktiğim fakat bugün kadınlar gününde paylaşmak istediğim çiçekli pantolonumu takdim etmek istiyorum sizlere :) Bakalım beğenecek misiniz :)
Bu defa yüksek bel yapmadım pantolonumu normal bir bel sınırında :) Çiçekli kumaş viskon ve yumuşacık. Kumaşı aslında elbise yaparım diye geçen yaz bitiminde almıştım ama buna fırsat gelmemişti ve ben de pantolon yapmaya karar verdim dün :) Serin serin bir pantolonum daha oldu böylelikle :)
Paçaları yine bol tuttum ve altına yatay bir şerit geçtim pantolon paçalarının , çünkü viskon hafif bir kumaş olduğundan paçalar sürekli şekil bozukluğu yaşayacaktır diye düşündüm ve iki kat viskon kesip yan şerit halinde paçalarıma diktim ve aslında değişik bir görüntü de oluşturmuş oldum :) Çiçekli renkli kumaşları çok seviyorum ben Allahımmmmm :) Kumaş esnek olmadığı için bu defa önden fermuar kullandım pantolonlarda olduğu gibi :)
Şimdi bol paçalı pantolonlara bir son verip bir başka pantolon dikmeye geçiyorum :)
Aaaa bu arada bu defa saçlarımı salık bıraktım bir tavsieye uyup haha :) Teşekkür ederim güzel yönlendirici tavsiyeleriniz için :)






58 yorum:

  1. kalıbını nasıl çıkardınız bilgi verimisiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Adsız...
      Kalıbı geçen yıl bir pantolonumu kumaşın üzerine yayarak çıkarmıştım fakat pantolonum bol paça değğildi fakat ben şimdi paçalara doğru genişleterek kestim..
      Anlaşılan bir tane de pantolon kalıbı eklesem kalıplarıma iyi olacak :)
      Ben çizimlerime başlayayım en iyisi :)

      Sil
    2. ya kusura bakmayın acelem vardı giriş yapmadan yazıp çıktım :) bi sorum daha olucak beli lastiklimi acaba bende yeni yeni dikişe başladım sayılır da o kadar öğretici şeyler paylaşıyosunuz ki hayran kalıyorum size :)

      Sil
    3. Hayır beli lastikli değil tam üzerime oturan bir pantolon bu :) Anlatıma bu ayrıntıyı da eklerim merak etmeyin ama pazartesi ancak yayınlayabileceğim haberiniz olsun :) Hafta sonu öncelikli sözlerim var sıraya koydum pantolon kalıbını Pazartesi günü düştü ona da :)

      Sil
    4. sorun değil her pc başına geçtiğimde zaten buradayım :)

      Sil
  2. fıstık gibi olmuşsun beee :)
    saçlrını dağıtırsın
    rüzgarlara bırakırsın
    uyyy sen çok tatlısın
    pantolonu pek yakıştırmışşsın :)
    kadınlar günü diye kendi kendimize kutlayıp duruyoz, erkeklerin hiç umrunda değil, oysaki sorunun kaynağı erkek milleti yav.
    erkeklerin kadınlar üzerindeki hakimiyetini kırmadan, kadınlar günü kuru bir gün olmaya devam edecek maalesef.
    güzel dileklerin inşallah birgün gerçeklerşir.
    sağlıklla giy şenay bu çiçekli kumaşı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filizcimmm çok teşekkür ederim :) Kırmızılar içinde geldim karşınıza rengarenk renkler içinde :) Renk baskınları yaşatıyorum hep gözleriniz ondan öyle güzel görüyor özlediniz çünkü renkleri hepiniz :) Yoksa Şenay aynı Şenay vallahi haha :)
      Evet haklısın ama burda yine annelere görev düşüyor, oğullarınızı öyle yetiştirin ki diğer annelere de diğer oğullara da örnek olsunlar. Hep mutlu olalım heppppp birlikte kadın erkek çoluk çocuk :)

      Sil
    2. haha :) çiçekli pantolonu giy yani, çiçekli kumaş demişim kafa nerdeyse artıkın. bugün izmir yağmurlu alışveriş işinden yırttım ohhh bee :)

      Sil
    3. ben anlamıştım zaten çaktırmadım farkındaysan haha :)
      Ayyyy kızzz alışverişten yırttım diye göbek de atmışsındır sen haha :)

      Sil
  3. Kırmızı çok çok yakışmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bu defa da kırmızılarla çıkayım istedim karşınıza teşekkürler Pınar Hanımcım :)

      Sil
  4. harika olmuş yazın çok sık giyerim ben bu tarz pantolonları zaten en üzel viskon kumaşla güzel duruyor bu bol paçalar bayıldımmmmmmmmmmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Yasemincim kullanışlı oluyor bu tarz pantolonlar :) Viskon da çok serin oluyor yazın seviyorum ben bu kumaı :)
      Beğenmene sevindim canım teşekkürler :)

      Sil
  5. Waowwwwwwwwwwww diyorummmmmmmmmmm muhteşemmmmmmmmmm ;)
    Ellerinize sağlık kırmızı şahane pantolanda şahane çok yakışmış iyi günlerde kullanın ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Nehircim :) Uzzun uzun bağrışların kulağıma kadar geldi inan :)

      Sil
  6. ççoook güzel olmuss ellerine saglık senay, desene ve sana uyumuna bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim kumaşın deseni hakikaten güzeldi kendinden güzel bir kumala da ben de azcık daha güzel görünmüş olabilirim haha :)

      Sil
  7. baaaaayyyyyyyıııııııllllllldddddııııııımmmmmmmmmmm çok güzel (kırmızı sana çok yakışıyor)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevimcim teşekkür ederim, kırmızı sarıııııııı maviiii hepsini severek giyiyorumya içim kıpır kıpır dışıma yansıyor belki ondandır :) Beğenmene sevindim...

      Sil
  8. ellerine sağlık çok çok güzel olmuş,kırmızı kombin harika görünüyor,ama herşeyle giyilebilir olmasıda ayrı bir güzellik,önümüz yaz cıvıl cıvıl renkler bizi bekliyor....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Hülyacım herşeylen giyerim ben bunu ki :) Yaz olsun renk olsun benim olsun nede olsa :) Beğenmene sevindim canım sağol :)

      Sil
  9. harikasın :) (seda)

    YanıtlaSil
  10. Bulduuuuum bulduuuum aradığım siteyi bulduuuum
    Ben de yeni dikiş dikmeye başladım daha doğrusu dikmeye çalışıyorum (hiçbir şey bilmeden hangi akla hizmet başladım bilmiyorum ama kendimce uğraşıyorum işte).
    Ama sizden ve böyle bi siteden çok şey öğrenicemden eminim
    Diktiklerinizi paylaşmışsınız nasıl diktiğinizi anlatmışsınız üstüne bide kalıplarını anlatmışsınız aman ALLAH’IM o kadar güzel anlatmışsınız ki ben bile anladım
    Değerli vaktiniz ayırıp bu siteyi hazırladığınız için fikirlerinizi düşüncelerinizi bilgilerinizi emeğinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Adsızzzzzz :) Öncelikle diğer adsızlarla karıştırmıyorum çünkü siz yeni Adsız hayranımsınız belli ki yeni buldum demişsiniz :) Adsızları ayırt etmem hakikaten zor lütfen adınızı da yazın olur mu :) Yani bu kadar memnun ettiğim kişinin adını bilmek ve adıyla hitap etmek beni çok sevindirirdi :)
      Ben sevdiğim şeyi diğer sevenlerle paylaşmaya çalışıyorum. Ben de kendi kendime dike biçe yanılarak öğrendim, bu da bir yol sonuçta :) Herkes kursa gitmiyor bazılarının içinde hep oluyor bu :) Siz de böyle başlamışsınız ne güzel. Takıldığınız merak ettiğiniz herhangi birşey olursa bana bloğumdannn mail adresimden ulaşabilirsiniz sevgili adsız :)
      Benim ve bloğum hakkında böyle güzel yorumlar okuduğumda o kadar mutlu oluyorumki anlatamam :)
      Ben teşekkür ediyorum asıl, beni yüreklendirdiğiniz destek verdiğiniz için hepinize :)
      Pazar gününe pregramladığım bir kalıbım daha var. İki renkli elbisemi nasıl diktiğimi anlattım ve kalıplarını çizdim :) ve bu pantolonun da kalıbını nasıl çıakrılacağını hazırlıyorum şimdi :)
      Soran olursa yardımcı olmaya çalışıyorum kayıtsız kalamıyorum :)

      Sil
    2. İsmim özlem Şenay ablacım evet sitenizi yeni buldum gülüşünüz o kadar samimi ve içten ki size ablacım demek istedim bu bana daha samimi geliyor (sanırım benden büyüksünüz ben 22 yaşındayım) ama inşaallah kızmazsınız. Sadece isminizle hitap etmemi isterseniz bi daha öyle yazarım.
      Takıldığım yerler olmaz mı hiç dikişlerim bile dümdüz olmuyor daha (bu beceriksizlikle başladım yani ne cesaretse artık) ama zamanla ve seni takip ederek daha iyi olur heralde
      O kadar çok dikiş bloğu var ki ama çoğu sadece diktiklerini paylaşmış nasıl dikildiğini kalıbını hiç anlatmamış bu yüzden size hayran oldum.Bildğini paylaşmak bilginin zekatıdır bence siz bunu yapıyorsunuz Tekrar her şey için çok teşekkürler kolay gelsin Allah yardımcınız olsun

      Sil
    3. Ne demek Özlemcim :) Zamanla anlayacaksınki Abla demen beni daha da mutlu eder öyle şeylere kızılır mıymış hiç :)
      Daha yeni başlamışsın canım inan ilerde çok iyi olacaksın meraklanma emi :)
      Elbette her kıyafetimi anlatamıyorum ama elimden geldiğince yardımcı olmaya özen gösteriyorum ben de :) Zekatımı ödüyorum senin tabirinle :)

      Sil
  11. hani yaptığı her yemek güzel olana eli lezzetli derler ya, aynı o hesapsın şenaycım, seni çok takdirle izliyorum yine çok güzel iş çıkartmışsın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pınar Hanım inanın gözlerim doldu, kendime hiç o gözle bakmamıştım çok mutlu oldum :) herşey sevmekle başlarya benim diktiğim herşeyi severek dikmemle alakalı. İstemeden yapılan yemek ne kadar tatsız tuzsuz ise istemeden sırf dikmek için diktiklerim de öyle oluyor ama ben diktiklerimi aklımdan geçenleri severek yapmaya çalışıyorum... Bu güzel duygular sizlere de bu şekilde yansıyor ise çok çok mutlu olurum ve mutluyum da :) Ben de sizlere bu övgüleriniz ve verdiğiniz enerji için teşekkür ediyorum inanın :)

      Sil
  12. şenay çok hoş bir pantolon gülşen bubikoğlu gibi olmuşsun pek sevdim eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar bubikoğlulaştım öyle takılıyorum nedense :) Ama bu son bol paça pantolonumdu aklımda daha yok :) Şimdi başka şeylere geçiş yapıyorum haha :)
      Goncacım teşekkür ederim canım ayrıca :)

      Sil
  13. renkleri çok hoş çok da yakışmış :)

    YanıtlaSil
  14. tek kelimeyle HARIKAAAAA :) ellerine saglik Senay :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Senaatcım sağol canım :)

      Sil
  15. Çok güzel olmus :) yaz gelse artık... ellerinize saglık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben getirdim bile yazı Hikmet Hanım haha :) Buyrun bize gelin yazı yaşayalım evin içinde :)

      Sil
    2. Çok teşekkürler güzel davetiniz için :)

      Sil
  16. Çok güzel yine :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  17. gzl kombin etmişsin iyi günlerde giyin şenay hnm cım

    YanıtlaSil
  18. Bu harika dileklerine katılmamak mümkün mü, can-ı gönülden AMİNNN ! Dilekle duayla olsaydı keşke...

    Pantolonun deseni nekadar canlı ve güzelmiş, üzerinde de harika duruyor. Ellerine sağlık, canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Nowacım :) Amiiin evet :)
      Evet kumaşı aslında yazlık elbise yaparım diye geçen yıl almıştım ama nasip pantolonaymış canım böyle daha iyi oldu galiba :) ( Gerçi artık elbise nasıl olur orasını bilemediğim için böylesi her halükarda daha iyi gelecek tabi gözüme benimkide laf işte :) )

      Sil
  19. EBRU
    Süpersin ya harika olmuş yine şeneycım kırmızıda çok yakışmış sana pantolonda harika olmuş güle güle kullan
    ben hala cuma pazarına gidicemde kumaş alıcam. geçen hafta cumartesi pazarında bir kumaşçı vardı ordan baktım bişeyler ama pahalı gibi geldi ama aldım yinede birşeyler hala denemelerdeyim kızıma etek diktim ama fermuar kısmını pek beceremedim bir ara ayrıntılı olarak anlatırsan sevinirim hoşçakal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebrucuummm iki haftadır neredeyse alınacak kumaş yok inan iyiki gitmmeişsin . Ben de keşke gitmeseydim deyip duruyorum. Hep aynı vasıfsızz şekilsiz kumaşlar :) Azcık daha havalar ısınsın belki düzelir diye umuyorum ben de :=) Cumartesi pazarında da mı kumaşçı var ben pek uğramıyorum oraya :) Yazları sebzemi alıp çıkıyorum sadece hiç diğer kısıma geçmem açıkççası :) Bir bakarım ben de gidersem :)
      Bir ara alırken karşılaşırız umarım Ebrucum :)
      Fermuar dikişini de anlatırım bir ara fotoğraflarla :)

      Sil
    2. cumartesi pazarı bana yakın diye oraya gidiyorum genelde kumaşçı var ama gelmedigi zamanlarda oluyor tabi şimdiden teşekkür ederim fermuar dikişi için ben pek beceremedim

      Sil
    3. :) Tamam canım fermuar dikişini de yatığım bir pantolonda uygulamalı an an fotoğraflarım tamam mı :)

      Sil
  20. çiçeklişeyleri severim nedense,kırmızı da ayrı yakışmış ona göre...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çiçekli şeylerin hepsini sevmem ben ama bunun karmaşıklığı çektibeni galiba :) Teşekkürler canım :)

      Sil
  21. Bak nazar değcekkk
    Kız resimlerine nazar boncuğu koyyy :)
    maşallah süphannallahh :)
    Ne şirin ne tatlı çıkmısşın
    Tamma herkesin bi güzelliği var fiziği var vs ama
    Sende bi sempati var :)
    Güler yüzün bitiriyoo :)
    çuval giysen tatlı durur sende :)

    Ellerine sağlık yazı getirmişsin içim açıldı resmen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Zeynebim çok sağol canım güzel sözlerin için :) Sizlerden böyle güzel yorumlar alacağımı düşünerek inan fotoğraflarda gülesim geliyor :) Sanki daha giydiğimde hissediyorum bu sözleri söyleyeceğinizi keyifleniyorum bu sırıtışlar bu iç ferahları yüzümdeki bu gülümseme nur bu sebeple :) Hep sizden ötürü yeminlen :)

      Sil
  22. emin ol salık saçla daha bir hoşssun. bence pozarını hep böle salık vermelisin. teşekkürler dikkate aldğığınn için beni.. yanı sanırım benden bahsettin:)

    pantalonuna gelince ne diyebilirimki.ıkı ara bır dere nasıl dikiyorsun anlamıyorum ki. tu tu maş. ben amma beceriksizim valla 75 m2 evin ileri ve iki çocukla bir dikiş dikipte ortaya çıkamıyorum. süpersin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet senden bahsediyordum ve teşekkür ederim önerin için :) Her zaman yakıştıramasam da bu defa benimde hoşuma gitti açıkçası :)
      Aklıma koyduysam birşeyi dikmeyi gerisi kolay aslında sadece istemem gerek :) Bak iki gündür ne yapsam diye kararsızım elimi süremedim birşşeye. Odaya gidip geliyorum ama dikiş yok haha :) Anca plan var onun için kafamda bitiriyorum en dikişleri elimle değil uzun kısmı orası bana gre :) Senin iki çocukla işin zormuş, ben de kızım okulda olmasa bu kadar hızlı olamam onu da söyleyeyim :) Onlarla iş falan yapılmıyor çünkü :)

      Sil
  23. Çiçekli kumaşlar favorim bir de geniş paça pantolon oldu mu bayılırım. Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Neclacım :) Çiçekleri ben de severim bu karmaşa hoşuma gitmişti görür görmez elbise yaparım diye aldım ama bol paça pantolon oalsı varmış :)

      Sil