19 Mart 2013 Salı

Şık bir Spor Elbise...

Merhaba arkadaşlarrr....
Bugün uzun saatler kumaşlara bakıp bakıp durdum, odaya bir girdim bir çıktım ama birşey dikmek gelmedi içimden ya da ne dikeceğimi bilemedim. Hayalimdekilerle kumaşlar örtüşmediğinde böyle olur :) Bazı hayallerim için de uygun renkte fermuarım yok biran önce alınmalı :) O nedenle siyah penye kumaşımı yere serdim ve inanmazsınız 3 saat o yerde serili kaldı ben üzerinden geçip durdum :) Sonra tam artık kaldırayım derken dokundum ve elektrik aldım haha.... Elbette şaka ama sanki beynimde şimşekler çaktı ve kestim biçtim ve diktim :) Aslında o kadar sade ve basitki fakat uygun aksesuar ve birkaç "Şenay Dokunuşu" ile elbisemiz tamam :) Bakalım beğenecek misiniz :)
Kumaşım siyah ama füme görünümlü güzel bir penye... İçinde pırıltılı ipler de var  yaparken aralara serpiştirmişler kumaşa... Rahat spor bir model olması için yanlardan yırtmaç yapmaya karar verdim. Böylesi hem yazın daha havadar hem de yürümeye yardımcı bir özellik olaacaktı çünkü :) Hem de spor göründü yırtmaç iki taraftan olunca. Yakayı önden spor yaka kestim...


Arkadan kolları azcık daha derinden kestim çünkü atlet modele biraz benzesin istedim.. Bir de küçük kesiklerle sürpriz detaylar ekleyiverdim :) Onun için kolları çok da atlet gibi kesmedim kötü durmasın diye :) Ben mavilerle beğendim bakalım siz beğenecek misiniz :)



49 yorum:

  1. çok güzel olmuş iyi günlerde kullan:)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. heyyyy çok güzel olmuş ama :) ellerine sağlık canım sanada nasılllll yakışmış anlatamam ;)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Mervecim :) Beğenerek giyeceğime emin ol :)

      Sil
  3. bu hatun işi biliyor anam.. :) Ellerin dert görmesin harika olmuş arka detaya diyecek bişey bulamıyorum muhteşem.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Küçük bir dokunuş sadece arka detaydaki :) Şenay Dokunuşu diyorum ben ona :) Teşekkür ederim canım :)

      Sil
  4. Ha ri ka diyorum... ellerin dert gormesin... Masallah fiziginde elbiseler muthis duruyo...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim Arzu Hanım... Beğenmenize sevindim...

      Sil
  5. ooooo sırt dekoltesi şahane!!! böyle uzun elbiseleri çok seviyorum ben de pek giyemiyorum ama bu yaz edinecem bir tane:))) çok hoş olmuş cnm ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, yazın elbiseler pek giymem ben de ama uzun elbiseler olabilir. Yaz aylarında çorapta giyilmediğinden firikik olasılığı artıyor etek pek tercih etmiyorum ama hiç giymem de değil hani :) Beğenmene sevindim canım :)

      Sil
  6. kemere bittim, cok ciic :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, Kemerler aslında iki tane kemerim var orda. İkisini de 2002 yılında Ankarada staj yaparken canım sılımış malzemeleri almış misafirhane odasında uğraşa uğraşa yüzükler küpeler kolyeler bir de bu kemerleri yapmıtım. Kaç yıldır kullanırım hala bişicikler olmadı :)

      Sil
  7. Ellerinize sağlık.Keşke bende sizin gibi güzel dikiş dikebilsem. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aslında çok kolay Diğdem Hanım ama gözünüzde büyütünce zor gibi geliyor inanın :)

      Sil
  8. sırt detayı pek güzel olmuş, kumaşını çok sevdim !!şık bir elbise olmuş güle güle giy :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sağol Filizcim hem şık hem rahat giyilebilir spor bir model düşünüyordum oldu birden çıkıverdi ortYA :)

      Sil
  9. mavi siyaha siyahta size çok yakışmış çok güzel olmuş :)) o arkadaki kesikler kumaştan kaynaklı galiba deforme olmadığına göre kıvırma istememiş gibi duruyo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet arkadaki şekilleri kumaşı tam ortadan katlayıp dar üçgenler keserek yaptım ve açınca bu hale geliyorlar. Kumaş penye çok güzel bir kumaş ince de değil ve kıvırmaya da gerek yok çünkü akma veya dağılma yapmıyor. Heryeri kıvırdım elbette ama sadece arkadaki şekilleri kıvırmadım gerek kalmadı çünkü :)
      Beğenmene sevindim :)

      Sil
  10. Çok şık ve zarif olmuş Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  11. bayıldım valla,artık yorum bile yazarken kelime bulamıyorum,marifetlisin,yaratıcısın ve bunu çok güzel aktarıyorsun,ne diyim bilmiyorum...ama arkadaki detay iyi düşünülmüş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Hülyacım :) Elbise de saatlerce kumaşa baka baka bir anda aklıma geldi arkadaki detay da yine en son aaa burasını da kessem arkada da birşey olsa diyerek uydurduğum birşey oldu :)

      Sil
  12. Kumaş ne hoş duruyor, sade bir model dikmen de her zamanki gibi çok isabetli olmuş. Ellerine sağlık Şenay'cığım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Kumaşı son anda almaya karar verdim aslında. Hatta bu haftanın paketlerine koyacaktım ne yapacağımı bile bilemedim alırken bile ama elim gitmedi paketlere koymaya elbiseye kısmetmiş Nowacım :)

      Sil
  13. ayyy bunada bayıldım bennn..çok güzelll olmuş şenay hanımmm :) ellerinize sağlıkkk

    YanıtlaSil
  14. çooooooooooook güzel olmuş çok.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  15. Ellerinize sağlık :) çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hikmet Hanımcım sağolun :)

      Sil
  16. merhaba senay hanim sizi 10 marifet sayesinde bayadir taniyorum ve dunden beri butun blogunuzu bastan asagiya hayranlikla inceledim gercekten mukemmel bi kabiliyetiniz var.bu kadar mi guzel dusunulup tasarlanip dikilir kumaslar yahu ? :) ben 9 aylik evliyim calismiyorum19 yasindaym heves ettim birazda elim yatkin oldugundan dikis makinasi aldim ve izmirde bildigim tek kumasci olan bursa kumascisina gittim ve ilk olarak iki renk sifon kumas aldim sanirim ilk deneme icin zor kumaslar sizinde anlattiginiz gibi kendi kiyafetlerimle kalip cikarip bi gomlek diktim ilk olmasina ragmen sizinkiler kadar olmasada eh iyi oldu :) gelelim sadede sizin dikis kumas konusunda bloglar sayesinde cok tanidiginiz var ne olur beni kirmayin ve tanidiklariniza izmirde sizin gibi boyle ucuz parca kumaslar bulabilecegim yerleri bilenler var midir diye sorar misiniz benim gittigm yerde en dusuk metresi 5 liradan basliyo ve penye jarse gibi kumaslar yok. neyse cok fazla yazdim gece gece. takipteyim sizi. yaziyi bikmadan okudugunuz icin tesekkur ederim iyi geceler bol bol saglik ve mutlulum diliyorummm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Tuğbacım günaydın...
      Öncelikle teşekkür ederim güzel sözlerin için ve dikiş konusunda kabiliyetin varsa işin de yoksa ilerlet derim ben de :) Fakat senin de dediğin gibi azcık zor kumaşla başlamışsın, yani zorluğu yerinde durmaz astar gerektirir kaygandır falan ondan yoksa kumaş işte :) Ellerine sağlık güle güle giy diyorum gömleğini de :)
      Diğer konuya gelinceeeeee.... :) Kumaş konusunda ben ve birkaç kişi hariç çok dertli inan. Kumaş bulmak diken kişi için en büyük problem. İzmirli arkadaşlarım var evet ama onlarda istedikleri kumaşları bulamıyorlarki :) Sorarım kendilerine ve sana yine de iletmeye çalışırım ama maalesef penye türü kumaşları bulman yine de zor olacaktır.. Ben de burdaki kumaşçılardan bulamıyorum zaten, pazarda kumaş alıyorum ve orda parça ama harika kumaşlar oluyor bazen onlardan dikiyorum, yoksaaaa kumaşçıya kalsaydım ohooooo :)
      Ama şöyle yapabiliriz sen istediğin cins kumaş varsa söyle arkadaşlara bazen özel siparişler hazırlıyrum ben, kimi dantel istedi biriktirdim birkaç ghafta dantel kolisi gönderdim, kimi deri kumaş istedi alınca biriktirdim gönderdim, kimi file istedi falan... Fakat şu var ki aaaa bu hafta da gidip şu kumaşı alıcam diyemiyoruz maalesef, o hafta şansıma ne varsa beğendiğim kumaşların hepsini sırtlayıp eve geliyorum çünkü haftaya bulma şansım %100 de "0" o nedenle ben fırsatını bulunca alırım.. Evimdeki kumaşları görsem çıldırırsın ama zamanında almasam şimdi bulamazdım hiçbirini :)
      Dediğim gibi ben zorucam tüm İzmirli arkadaşlara, zaten çok yoklar , aaaa bu arada inan bana dikiş ile ilgili alakam sadece 10marifet ve blogla alakalı profesyönelce yapmıyorum bu işi o nedenle sandığın kadar da dikiş bilir çevrem yok :) Olmadı sana paket hazırlarım penyelerden olur mu :)
      Neşeli dikişler :)

      Sil
    2. ya iyilik melegimisiniz acaba sizz ? :))
      gercekten coook tesekkur ederimm ve tabiki kumas konusunda boyle yardim edip benm icin bulmaya calisirsaniz cok mutlu olurum. evet bu senenin modasi olan siyah beyaz cizgili penye kumas olabilir yada hangi renk cizgili bulabilirseniz sizi zora sokmayayim birde boyle fosforlu pembeler civil civil rengarenk kumaslar falan bulabilirseniz olabilir ve simdilik son olaraktan beyaz etek icin dantel kumas bulabilirseniz sevinirim :))ama illa olcak diye zorlamayin kendinizi ne bulursaniz artik cok cok tesekkur ederim fazla oldum galiba ben hoscakalinnnnn kendinize iyi bakin insallah bize guzel guzel dikiste kolayliklar kaliplar kumaslar sununn :)

      Sil
    3. Tuğbacım :) Bana hemen mail adresini yazar mısın ya da sağ üstte bulunan mail adresime hemen bir mail atarsan sana istediğin gibi aldığım birkaç kumaşı göstermek istiyorum :)

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  17. ben görmeyeli boş durmamış kimsecikler,
    dikmiş dikmiş durduramamışlar kendilerini :)
    elbisen çok güzel olmuş Senay,
    ellerin dert görmesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo dururlar mı hiç , elleri boş durmadı kendilerinin :) Neler neler yaptı sen yokken haha :) Bu neki :) Kayıptın evet bir süredir umarım sorun yoktur... Hoşgeldin sefalar getiirdim güzel sözlerinle...

      Sil
    2. Fırsat vermiyorlar ki yaw...
      ya da ben bulamıyorum o fırsatı
      bilemiyorum artık :D
      Allah başka dert vermesin

      Fırsat buldukça buralardayım,
      böyle işte... geçiyor günler :D

      Sil
    3. Amin amin başka dert olmasın, iş güç olmadan yapacak birşey olmadan da böyle boş oturmanın, dinlenmenin kafana göre takılmanın tadı anlaşılmıyor :) Yeterkiyapacak birşeylerolsun ki hayatın bir anlamı olsun gerisi olur nasılsa :)

      Sil
  18. ayyyyyyyyyyyyyyyyyy o sırtındaki şeylere bayıldııııııııııııııım bende istiyom :)
    onları sadece kesik atarak yaptın dimi etrafında dikiş felan yok. öyle kesik atarak sonra o kesikleride örer gibi şekilden şekile sokanlar var bayılıyorum ama atmıyormu onlar kuzum yıkanınca felan?
    ellerine sağlık harika görünüyorsun maviler süper olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım beğenmene sevindim :)
      Sırtındaki şeyleri üçgen üçgen keserek yaptım sadece. Evet etrafnda dikiş yok.... Bunu elbette diktikten sonra yıkamadım ama atmayacağını biliyorum çünkü penye öyle hareket ettikçe deforme olanlardna değil. Penyenin bir çok türü akmıyor aslında ben diğer dikmediğim penyelerimde de sorun yaşamadım. Ama ince veya gevşek öörgü penyelerde o sorunlar olabilir. Bunda olmayacağını biliyorum , yıkayınca da haber veririm :)

      Sil
  19. şenaycım artık sana şaşırmıyorum bile, zaten ekstra söz de bulamıyorum, yine tabii ki harikasın. elbisen hele de sırttaki ayrıntı çok hoş olmuş. maşaALLAH diyeyim ne diyeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Münürecim çok teşekkür ederim canım :) Fikirler tükenene kadar dikeceğiz işte :)

      Sil
  20. Kesinlikle çok güzel olmuş....

    YanıtlaSil
  21. çok güzel olmuş pozlar hep aynı ama az yaratıcı olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim ne yapayım acaba amuda kalkarak mı çeksem pozları ne yapsam da seni memnun etsem bilmemki haha töpeeeee :) Bu kaçıncı poz yorumun amavallahi kendimi sorgulattırdın bana bu yaştan sonra poz nasıl verilir kursa falan mı gitsem ne yapsam nerde çekinsem bilemedim ahaha :)
      Beğenmene sevindim :)

      Sil