28 Mart 2013 Perşembe

Kahverengi Kombinim...

Merhaba arkadaşlar...
Bu aralar birşey paylaşmıyorum çünkü birkaç gündür Ece hasta olduğu için evde ve neredeyse yüzüme öksüre öksüre beni de hasta etti :) Neredeyse diyorum çünkü halsizim birşey yapasım yok ve öksürüp duruyorum boğazım tahriş oldu...
Aslında hafta sonu bahar temizliğine giriştim, bir iki odamı temizleyip bitirdim inceden inceden herşeyini temizledim yatak odalarının ve canım çıktı. Anca Salı günü kendine gelmiştim ki Ece Salı akşamından beri ateşşli ve öksürüyor. Doktor yine alerjisinin tetiklendiğini söyledi, malum çimen polenine alerjisi olduğu için bahar ayları bu şekilde geçecek artık :(
Bu arada salı akşamı ilk trafik kazamı yaptım bir de... Ece'nin okulunda veli toplantısı vardı ve okula gittiğimde yer-gök arabaydı elbette. Ben bir park yeri ararken o araba karışıklığında, o ona yol veriyor, bu şunu geçmeye çalışıyor bir hengame içindeydi yollar. O arada ben yol bir servis aracıyla bir güzel sürtüştüm :( Arabamızın arka kapısından sonuna kadar bir güzel çizdim ve tekerlek üstü içe göçtü :( Ben bir-iki metre ileri çektim ve arabadan indim bakmak için fakat servis gidiyordu bile :) Benim aklıma trafik polisini falan aramak gelmedi hemen eşimi aradım haha :) Ordan birkaç güvenlik görevlisine de aracın kaza fotoğraflarını çekmelerini rica ettim. Eşim aslında toplantıya gelmeyecekti ama koşakoşa geldi kazayı duyunca... Kaza sorun değil çok büyük birşey değil de trafik polisini aramadığım için azcık azar işittiğimi kabul ediyorum :) Ama panik de denemeyecek bir ruh haline girmiştim ne yapacağımı bilemedim, tecrübe edinmiş ooldum işte artık biliyorum ne yapmam gerektiğini :)
Aman neyseeeeee....
Bu kadar olay sonunda birkaç gündür odaya girip girip çıkıyorum oturup kumaşlarıma bakıp dokunuyorum ama bir türlü birşey dikesim gelmemişti. Bugün artık çok sıkıldım bu durumdan ve birşeyler dikmek istedim.
Aalında bu eteği ve isterse bluzu da kardeşim için diktim. Kardeşim Didem Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği son sınıfta ve bu dönem proje sunumları olduğu için birazcık şık görünmek istiyor. Bu aralar ona ne diksem ama genç işi olsa diye düşünüyorum aklıma böyle bir takım geldi... Bakalım beğenecek misiniz ve kardeşim de beğenip isteyecek mi :)
Eteğin kumaşı kendinden incecik pileleri olan bir kumaş. Böyle düzgün değildi pileleri parça kumaşlar arasında buruşmuştu önce kumaşın pililerini ütüleyerek düzelttim ama canım çıktı inanın :) Minnacık pilelerle uğraşmak kolay değil ama çok güzel görünüyor ben çok sevdim :)
Belinde lastik kullandım kemer olarak.
Bluzum da süt kahve bir dantel. Yakasında deri yan kesim detaylı bir yaka kullandım. Keserken aklıma geldi farklı olsun yaka bu defa dedim yan taraftan kestim. Yaka detayını sadece ön taraftan verdim arkada deri yakanın devamını kullanmadım bu arada :)




Dantel bluz uzun aslında istenirse oantolon ya da başka birşey üzerine de giyilebilecek bir tunik gibi :)


48 yorum:

  1. bence beğenir kardeşiniz çok şık olmuş çünkü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bazen genç işi olmuyormuş yaptıklarım :) Çok olgun işi oluyormuş benim derdim o yani :) Eskiden olsa ben de beğenmezdim böyle şeyler herhalde ama şimdi hep içimden bu tarz giymek geliyor, onun için onun gözünden bakamıyorum :) Bakalım beğenir mi :)

      Sil
  2. Modellerdeki ufak oynamalarınızı beğeniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim :) Ufak ayrıntılarla hareket ve farklılık katılabiliyor, çok oynamamam gerek yok şimdilik :)

      Sil
  3. Geçmiş olsun ablacım çok üzüldüm ama neyse ki sana bir şey olmamış ilk ve son olsun inşaAllah ablamm kendine de kuzuya da iyi bak rabbim hayırlı acil şifalar nasip etsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Özlemcim, inşallah son olur evet... Birşey olmadı , ruh halini de atlattım bir de Ecenin hastalığını atlatsak da rahatlasam :)
      Çok sağol güzel dileklerin için canım :)

      Sil
  4. Geçmiş olsun! canına bir şey olmasın da araba mühim değil, nasılsa onun sigortası var. önemli olan senin iyi olmam. Allah beterlerinden korusun.
    yeni yasaya göre trafik polisi bekleme gereği kalmıyordu, sen fotoğrafını çekiyoryordun tespitini yapıyordun yeterli oluyordu. o kadar habelerde dediler. benim abimin başına da geldi akşama kadar trafik polisi beklemişti.
    neyse ucuz atlatmışsın.
    gelelim bu tasarıma, çok beğendim özellikle dantel bluzu ve yaka detayını. çok şık olmuş !!
    ellerine ,arabana tüm ailene sağlık.cümleten geçmiş olsun. inşallah Ece bahar alerjisini atlatır, yazık çocuk baharın tadını çıkartamıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Filizzcim :) Evet kasko vardı, kaskoda % 60 indirirmimiz vardı çünkü eşim yıllardır tek bir çizik bile yapmadı arabaya :D Ama ben kullanırken o kadar % lerle olmaz yani değil mi :) Çize çize öğrenilir bu işler hah :) Neyse bu konuyla dalga geçiyorum artık :)
      Kıyafeti beğenmene sevindim Filizcim, kardeşim de beğenmiş Ankara yolcusu yani kıyafet :)

      Sil
  5. Öncelikle geçmiş olsun canım ailecek hem Ece'ye hem sana. Öte yandan kazanın, demek yaşanacağı varmış diyelim, can sağlığı olsun diye düşünüyorum, servis şöförü tecrübeliymiş heralde baksanıza vınlamış gitmiş... Neyse gelelim pileli eteğe ve süt kahve bluza, pileli çalışmalar hakikatten zordur, ellerine sağlık uğraşmışılmış bir çalışma cidden. Bluzun yakası da farklı olmuş bence kız kardeş tarafından beğenilir diye düşünüyorum. İki ayrı parça olmasının avantajı fazla istediğinde başka giysiyelerle de bütünler, iyi günlerde giyilsin. Sevgiler:).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet servis tecrübeli elbette kaçtı gitti haha zabıt tutamadık birlikte ben de tek başıma tecrübesiz bir kaza kurbanı olarak bişicikler yapamadım geçti gitti :)
      Pileli çalışma zordu gerçekten her bir pileyi ayrı ayrı diktim desem yeridir çünkü lastiği çekiştirip dikerken pileler de aılıyor tek tek her seferinde düzeltip diktim azcık uzadı :) Kız kardeşim de beğenmiş evet Ankaraya gidecekler arasına koydum bile bunları :)

      Sil
  6. Valla isiniz zor bu hastaliklarla, cok gecmis olsun. Ben Turkiye'ye geldigimin ertesi gunu bir hasta oldumki gormeliydin. Kendimde dahil herkes sasti kaldi ki ben hakliymisim, bu mikroplar soguktan kipirdayamiyormus vucudumda:) Sicagi gorunce canlandilar:))) Kombinin harika olmus, kardesin begenmezse, bende ablan sayilirim:))Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh canım hakikaten de soğuktan senin virüsler üşümemek için yerinden kıpırdamıyor olabilir haha iyi fikirmiş :)
      Canım ablacım haha kardeşim beğenmiş beğenmiş ama sen beğendiysen sana da dikerim hiç şaka falan da yapmıyorum inan bana :) Etek için yeterli kumaşım kalmadı ama bluzu hemencecik dikip gönderirim vallahi istersen :)

      Sil
    2. Dikmis kadar oldun hayatim tesekkur ederim:) Kimin kardesi beee :) :)
      Kardesin guzel gunlerde giysin...

      Sil
    3. Çok sağol canım benim :) Ama ciddi olduğumu bir defa daha yineliyorum benim için mutluluk olur Mevlüdecim :)

      Sil
  7. öncelikle geçmiş olsun şenaycım hem hastalığınıza hem trafik kazana cnm ufak çizillerle atlatma sevindim Allah daha büyük kazalardan korusun herkezi;konbinlenmen çok şık olmuş ,elemeği sarfedip hediye ettiğin için kardeşinde beğenir diye tahmin ediyorum ,hediyelerin en gzlli olmuş senkisi çünkü,sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Özlemcim Amiiiiinnnnn :) Geçmiş oldu gitti hakikaten de hastalıkları da bir iki güne geçireceğiz inşallahhh :)
      Kardeşim de beğenmiş ve daha mutluyum olmazsa ben giyecektim elbette ama o kadar çok kıyafetim varki kullanacak birinin olması ço güzel :)

      Sil
  8. Geçmiş olsun Şenay Hanım, verilmiş sadakanız varmış Allah beterinden saklasın! Ayrıca Ece ve sana Allah şifa versin canım salgın galiba çocuklarda, benim kızımda ağır geçirdi bu sefer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun Saadet Hanım... Bizim hastalığımız kızımın alerjik olgularından dolayı uzun geçiyor bir iki yıldır. Bahar ayları haram bize artık, bir an önce bağışıklık kazansa yazık kuzum için üzülüyorum. Annecim yazın iyileşirim değil mi diye soruyor bana içim parça parça oluyor. Allah devasız hastalığı olan insanlara şifalar versin bunlar bir şekilde geçiyor da, ya iyileşemeyen devasız dertleri olan çocuk sahibi anneler ne yapsın, onları düşündükçe içim paramparça oluyor. Ben kuzum iki kere öksürünce acılar çekiyorum onların yerinde olmayı akıl bile edemiyorum ama düşünmeden de edemiyorum. Annelik böyle birşeymiş eskiden aklıma bile gelmezdi... Herkese acil şifalar diliyorum...

      Sil
  9. Çook geçmiş olsun. Bu arada kardeşinizle adaşız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Diğdem hanım :) Ama sizin adınız Diğdem değil mi sizin bir harf fazlalığınız mı var yoksa yazımda mı öyle yazdınız :)

      Sil
    2. evet ama genelde herkes Didem diye yazıyor. :)Bu arada ahmın demenize gerek yok çünkü 13 yaşındayım ben :)

      Sil
    3. haha Tamam Diğdemcim :) Didem daha kolay olduğu için o şekilde hitap etmeleri normal ama Diğdem se ben Diğdem demeyi tercih ederim canım :)

      Sil
  10. çok geçmiş olsun şenaycığım. kardeşin olabilirmiyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :) Olabilirsin tabiki canım benim, söyle bakalım senin sunumun ne zaman nasıl birşey dikeyim sana :) Ablasının gülüüüü :)

      Sil
  11. merhaba
    çok geçmiş olsun şenay hanım , neyseki hafif atlaşmışsınız, minnoşada geçmiş olsun diyorum tekrar ,
    güzel olmuş tabikide olmazmı , kumaşlar ayrı ayrı güzel zaten, birleşince dahada bir güzel olmuş, beğenicektir kardeşinizde eminim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Elvan Hanım :) Evet hafifti geçti gitti şimdi daha dikkatli olmak için bir sebebim daha oldu, neymişşşşş kendine fazla güvenip ben burdan da geçerim dememek lazımmış haha :)
      Kombini beğenmenize de sevindim ve kardeşim de beğenmiş Ankara yolcusu kıyafetler, birkaç şey daha dikip gönderirim :)

      Sil
  12. yaptığın çoğu şeyin farklı modellerde kullanılıyor olması da ayrı bir güzel ayrı bir beceri cnm.yine harika olmuş.çok şık çok kibar bir model...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikerken o şekilde olmasına özen gösteriyorum canım çok ynlü olsunlaar diye :) Daha mantıklı gibime geliyor böylesi :) Beğenmene sevindim canım...

      Sil
  13. Çok çok geçmiş olsun tez zamanda iyi olursunuz inşallah... Diktikleriniz yine çok güzel olmuş ellerinize sağlık... Farklı şekillerde kullanılabilmeleri de ayrı güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hikmet Hanımcım :)
      Beğenmenize de sevindim ayrıca :)

      Sil
  14. Şenaycım ellerine sağlık model güzel şık ama sanki renginde daha bir canlılık olsaydı diye içimden geçirdim bir an ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Daha canlı modellerle de geleceğim Duygucum :) Eteğin kumaşından başka renk yoktu elimde o olunca bu şekilde değerlendireyim dedim. Malum kahverengiye başka cıvıl cıvıl bir renk de uymuyor :) Onun için aynı ton bluz kullandım . Ama dediğim gibi renkli kombinlerim çok yakında canım :)

      Sil
  15. coook guzelmis canim,ellerine saglik

    YanıtlaSil
  16. senaycim öncelikle hastalığınız için ikinize de çok geçmiş olsun, benim kuzu da bu hafta öksürüğünü bana satarak iyileşti ;)) sen de bir an önce iyilesirsin inşallah. kaza için de ayrıca geçmiş olsun canım. kombin çok güzel olmuş, hele de iki parça olduğu anlaşılmıyor ya, tek parça gibi olusunu çok beğendim, isteğince de hooop pantolon üstü bluz :) yine harikalar yaratmışsın. öpüyorum tatlım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Semracım iyi dileklerin için sağol canım :) Kaza geçti gitti biz de iyileştik sayılır artık son demleri :)
      Kıyafet de tamamen eteğin kumaşından byle birşey yapayım bir de üstüne ne yapsam derken çıktı ortaya :) Diğer tasarımlarımla yakında karşınızda olacağım haha :)

      Sil
  17. eceye ayrı geçmiş olsun sana ayrı geçmiş olsun şenaycım...
    nazar çıkmiş diyelim...
    bence kardeşin bayılır buna ben şahsen bayıldımmm :)
    pililer çok cici... yakaya dersen ayrı bayıldım yanduruşu çok şeker olmuş ellerine sağlık...
    bluz içerde bi ayrı dışarda bi ayrı güzel durmuş etekta bluzde ayrı ayrı çok şıklar hele birlikte şıpşıklar :))) kardeşin beğenmezse bana yolaaaaaaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sağol canım benim, neredeyse iyileşti kuzum ben de daha az öksürüyorum :)
      Ve kaza için de evet nazar mı çıktı ne çıktıysa çıktı bitti işte bşver :)
      Kıyafete gelince evet pilileri olduğu için zaten kardeşime düşündüm yoksa ağır kaçardı onun yaşına :) Bir de ona vereceğim diye yakayı da farklı yapayım dedim böyle birşey çıktı işte beğenmene sevindim :) Kardeşim bunu beğenmiş de bakalım beğenmediği olursa sana gönderirim :)

      Sil
  18. çalışmalırını çok beğendim. haftalık sattığın kumaşlardan almak isterim . başarılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Gerçekten çok sevindim :) Kumaşlar için bana mail atarsanız istediğiniz özel birşeyler var mı yazarsınız olur mu. Bu hafta kızımın hastalığı yüzünden kumaş alamadım ama cuma günleri kumaş alışverişimi gerçekleştirmeye devam edeceğim :) O zamana kadar mail atarsanız yardımcı olmak isterim :)

      Sil
  19. Geçmiş olsun öncelikle.güzel çok değişik bir şey.emege değmiş.umarım kardeşinde beğenir .tugba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Tuğbacım, kardeşim de beğenmiş ona gidecek kıyafet... Geçti geçti tüm aksilikler geçti çok şükür :)

      Sil
  20. Öncelikle kazan için geçmiş olsun dileklerimi kabul et Şenay'cım. Geçmiş bitmiş gerçi ama daha büyük bir sıkıntı olmamış ya çok şükr. Ben de ilk zamanlarımda öyle sürtmeler, geri manevralarda sıkıntılar yaşamıştım. :D
    Kombinine gelince, bunu da çok begendim :) Zarif olmuş çok. Piliseler eteğe, dantel de bluze yetmiş. Çok şık durmuş. Ellerin dert görmesin. Kardeşinin de begenmeme ihtimali yoktu Ben'Ce :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökçencim çok sağol canım ya :) Hakikaten geçtiiii gitti :)
      Kombin zarif olunca birim yaşlara daha çok hitap etti galiba gökçencim :) haha bakalım 10 yıl sonra neleri beğenir oluruz artık :)

      Sil
  21. EBRU
    uzun zamandır bakamamıştım işten güçten fırsat olmadı bu diktiğin kıyafete bayıldım sanada çok yakışmış güle güle kullan. bu arada kaza için üzüldüm Allahtan küçük birşeymiş geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebrucum yorumu nasıl kaçırdım bilemiyorum ama teşekkür ederim tatlım, Kazayı ise unuttum ikincisine hazırım haha şaka şaka töpeeeee :) Teşekkürler güzel yorumun için :)

      Sil
  22. senin boyun çok uzun hayatım allah aşkına her resimde bide topuklu ayakkabı var ayakkabısız çeksen bide 2 resimde olsa bi oturarak çekin benim boyum uzun değil o kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım neden kendinle kıyasladın anlamadımki tüm yorumlarda :D Nedir bu vallahi kafam karıştı bugün 15 yorum var senden hepsinde de şikayet topuklulardan pozlardan :) Ne bileyim öyle hoşuma gidiyor ne diyebilirim şimdi sana :)
      Teşekkürler :)

      Sil