14 Mart 2013 Perşembe

Ece için Çok Katlı Elbise...

Merhaba arkadaşlar...
Bu aralar Ece için yazlık kıyafetler yapmaya verdim kendimi :) O giydikçe mutlu oluyor, "Anneeee biraz daha giyebilir miyim?" deyip duruyor ama havalar hala çok ıısnmadı evde bile olsa uzun süre giyemiyor. Fakat yaza hazırlıyoruz kenimizi anne-kız :)
Şimdi de kat kat bir elbise diktim kuzumaaaaa :) Bakalım beğenecek misiniz :)
Eveeeetttt; kumaşımız beyaz üzeri siyah çizgili penye tam yazlık bir kumaş. Elbisenin dikişi çok basit aslında sadece fırfırlar biraz zaman alıyor o kadar.  Dikiş kalıplarım bölümündeki Kız Çocuklar için çan elbise kalıbına bakarsanız ordaki gibi çok basit bir çan elbise kesecek ve dikeceksiniz önce ve dha sonra da kaç kat istiyorsanız, istediniz genişlik ve yükseklikte şeritler kesmelisiniz. Uzunlukları da size bağlı.. Ben fırfırlar yapmadım bu kaytları dikerken. Tüm katlar pileler yapılarak yerlerine dikildi. Yani büzülerek değil tek tek pilileri kumaşa iğneledim, teyellerle diktim ve sonra da dar zigzaglarla da sabitledim.
Daha sonra çok sade oolduğunu düşündüğüm elbiseye bir hareket katmak için aynı şekilde ince şeritler halinde pembe dantellerden kestim ve tüm katların altına nizami bir şekilde dar zigzaglarla diktim. Aynı şekilde pembe uyumu için de kalın bir şeridi de yaasına pililer yaparak diktim. Önden de fiyonk yapayım dedim ama kötü dordu ben de kravat gibi salık bıraktım oldu bitti :) Aaaaa bir de kollara hafif meyilli üçgenler kesip dikince elbise tamamlanmış oldu. Benim kulalndığım penye akmadığı için ben hiçbir kenarı veya katların altlarını kıvırmadım gerek kalmadı. Yine de kıvırabilirdim ama kıvırınca çok kaba dururdu ben de kıvırmadım :) Fakat sizin kumaşınız akan bir kumaş ise veya çok ince ise katlarsanız tüm kenarları iyi edersiniz :) İşiniz etek katlarında azcık daha zor olacak ama güzel görünmek zahmetli ne yazıkki :)

Ben 5 kat yaptım etekte. Aslında bir ara da tüm elbisenin kat kat olduğu katların taaaa omuzlara kadar gittiği bir elbise yapmak istiyorum bakalım ne zaman :) Ona uygun uçuşan bir kumaş bulmak istiyorum önce, penye ile yapmam yani öyle bir elbiseyi kaba durur üst kısımda :)
Yukarıdaki kızımın dolabı :) Dolap eşimin öğrenilik dönemlerinden bir dolap, ben kızım doğacağı zaman üzerindeki çiçek ve ECE yazan süslemeleri elişi kağıtlarından yapmıştım hala da dururlar :) Tabi ECE de üzerine ne bulduysa yapıştırdı artık haha :) Onun odası tasarım ona kalmış artık kendi bilir :)

Bacak bacak üstüne atıp da poz vermek istedi cadı koymadan edemedim elbise görünmese de kuzumun suratındaki zoraki gülüş beni çok güldürüyor biraz da kızdırıyor fotoğraf çekerken :) Güzel gülücükler yap dediğimde çoğu zaman böyle zoraki gülüşler veriyor pozlara kızıyorum :D

Burda da illaaaaaa o patlamış balonları ile çekilmek istedi haha elindeki bir çiçekmiş ve koklatıyor sizlere aslında :) Ben defalarca kokladım çekim yaparken haha :)


Burda da dans ediyordu haha hepsi hareketli olduğu için garip çıktı bunu yakalayabilmişim :) 
Eveeeettt elbisemiz bu kadar umarım beğenirsiniz :)
Bu arada şu anda yazlık bir tulum dikiyorum :) Serpilciğime diktiğim tulumun yazlık ve çiçekli versiyonu ile yakında karşınızda olacağım :)
Neşeli Dikişler efendim :)

38 yorum:

  1. Elbise ne kadar güzel olmuş ellerinize sağlık! kızıma bende dikmek istiyorum fikir oldu benim için:)güle güle giysin Ece! bi alem bu kızlar çok seviyorlar poz vermeyi :))benim kızım da aynı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaah :) Vallahi öyleler Saadet Hanımcım :) Bayılıyor poz versin diye ööyle de olsun saçını da yaptırsın, oje de sürsün parlatıcı da haha :) Ay ben de uğraşmam öyle şeylerle nerden de öğrenir bilmem ama içlerinde var bence hepsinin alımlı görünmek :)
      Ne güzel size fikir vermek deneyin çok rahat ve kızlar için fırfırlı etekler çok güzel oluyor :)

      Sil
  2. Harika olmuş kızınıza da çok yakışmış güle güle giysin cimcime:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Elif Hanımcım :) Hep gülsünler inşallahhhh :)

      Sil
  3. iyi gülerde giyinsin prensesin hoş olmuş dantel detayları özellikle hareket katmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim :) Dantel detayını koymayınca çok sıradan duruyordu zaten demekki iyi kaar vermişim :)

      Sil
  4. anaaaaam pozlara da bak sen :)mankenlere taş çıkartacak bu kuzu taş.vallahi bu sefer gerçekten bittim bu elbiseye.süper ötesi olmuş.abla tümden katlı bir elbise de harika olur gerçekten bu dadlu kuzuya da çok yakışır.benim beyaz tülden kat kat bi bluzum var çok severek giyiyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Büşracım :) Evet kuzuma da öyle bir elbise düşünüyorum güzel olur kanısındayım ama aklıma ne zaman eser bilemiyorum şimdi de olabiliiirrrr bir ay sonra da :) Bakalım :)

      Sil
  5. Annesinin kizi iste, hem suslu, hem pozlu:)) Dikkat ettimde pozlarinda hep senin hareketlerin var, yoksa siz ana-kiz'misiniz? :) Elbise cok guzel olmus, o aklindaki elbise icin emprime kumas cok guzel olur, dokum dokum dokulur firfirlari ama iste ugrastirir seni. Cunku emprime akar, kenarlarini kivirman gerekecek:) Simdiden kolayliklar diliyorum. (Onuda niye diliyorsam, sana zormu var sanki, bes dakkada Besiktas yaparsin sen onu:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Mevlüdecim :) Evet şimdilik elimde kumaş yok ama dediğin gibi güzel bir kumaş alıcam ve aklıma ne zaman eser kimbilir bir ara dikicem :) Bana da zor gelen şeyler var canım o kadar da çalışkan değilim aslında haha :)

      Sil
  6. Tam cimcime yaa :) elbise de çok yakışmış :) birde poz veriyor ya bitiyorum :) elbise her zamanki gibi süper ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikmet Hanımcıııııımmm o pozları çekmek için ne diller döküyoruuuummm, hep kendi istediği gibi çekeyim istiyor ama elbise görünmüyor hareketli olunca neler çekiyorum neler haha :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  7. harika olmuş :) küçük ece'nin zoraki gülümsemesi bile güzel oluyor yav :) masum güzellik böyle bir şey işte.
    ellerine sağlık çok beğendim :)
    sağlıkla giysin ece
    hava atsın herkese

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz bu elbiseyi giymedi ama havasını atıyor çatır çatır zaten :)
      Zoraki gülümsemesi beni biraz kızdırsa da hep gülsün elbette gülmek kuzulara yakışıyor :) Sağol Filizcim :)

      Sil
  8. gülüşü bile sana benziyor,ısır benim yerime onu,ne giyseyakışır zaten ona,çok güzel olmuş bu da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akşma gelsin okuldan ısırmayan nedir haha :) Şap şup öperken bir de ısırırım arada kaynar hiç de sevmez sulu sulu haha :)
      Sağol canım beğenmene sevindim...

      Sil
  9. nasılda yakışmış prensese ellerine sağlık canım çok güzel olmuş iyi günlerde giysin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim, Prensek pozu da vermişti zaten bacak bacak üstüne atarak haha :)

      Sil
  10. çok çok çok guzel olmuş ellerinize sağlık yakışmış cimcimeye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Öyle düşünmeniz ne güzel teşekkür ederim çok sağol :)

      Sil
  11. ah minik yavru nasıl yakışmış elbisesi annesi hırkayla külotlu çorapla giysin evde elbisesini hem hevesini alsın hem üşümesin kuzucuk.
    ellerine sağlık seninde, ama en zor kısım çekim olmuştur sanırım. benimde başımda var bu şirinlik muskasından ve bir süredir daha tek kare düzgün fotoğraf yakalayamadık uzaylı pozu veriyor benim kırpık saçta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet hırka ve külotlu çorapla dışarıda da giydiririm yakında hevesini alır cadı :) Çekim hemde nasıl zorrrrr, hep istediği şekilde poz vermeliymiş , böyle çek şurdan çek popomu çek derken elbisenin görünebileceği kare olmuyor haha :) Arada benim istediğim pozları da veriyor ama sağolsun :)
      Erkek değil mi bak uzaylı, canavar, dinazor haha Allahımmmm senin derdin bambaşka elbette :)

      Sil
  12. Elbesi de mankenin de harika:))))

    YanıtlaSil
  13. çok güzel olmuş yaşadığım yerde kumaş sıkıntısı çektiğimden bişeyler dikemiyorum malesef yaz gelsede istanbula gitsem :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ay canım böyle dikmek isteyip de kumaş bulamamak çok zor umarım oralarda da böyle fırsatlar oluşur yakın zamanlarda da sen de güzel güzel dikersin :)

      Sil
    2. inşallah şu üşengeçliğim geçsede bende resimlesem kızlarıma diktiklerimi

      Sil
    3. sizden aldığım hazla topladım diktiklerimi kızları yaptım manken bi bakın beğenecekmisiniz :)
      http://eliflehobi.blogspot.com/

      Sil
    4. Şimdi inceliyorum bazılarına bayıldım :) Ama onlarla ilgili yorumlara bloğunuzdan bakacaksınız.. :) Ne güzel böyle teşvik etmişim :) Dikiyoranız sunmalısınız da yoksa kim bileceeeeekkkk kim görecek değil mi ama :)

      Sil
    5. güzel yorumlarınız için tekrar teşekkür ediyorum 2 tane çocukla çok yoruluyorum 1.sınıf zaten yeterince zor sanki ben okula gidiyomuşum sorumluluğu veriyo zamanım oldukça inş. yayınlamayı planlıyorum

      Sil
  14. senaycim bir kaç gündür nete giremiyorum doğru düzgün, oğlum hastalandı, nasıl öksürüyor :( bugün baktım da postlarına, milföyler yapılmış, kuzuya iki elbise dikilmiş :) bir çırpıda okudum hepsini. elbiselere bayıldım. ben de 5 yaşındaki yeğenime dikeceğim fikir oldu valla :) haftabasi başladım ben de bismillah dedim ve kendime de bir bluz biçtim, ama oğlum hastalanınca dikişi kaldı :( blogumu da bu hafta acıyorum inşallah. çok uzattım galiba :) neyse tatlım çok öpüyorum seni, ececik güle güle giysin cicilerini, eline sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semracım çok çok geçmiş olsun. Çocuklar hasta olunca insanın gözü birşey görmüyorki, hem de nazlı oluyorlar Allahıımmmmmm hiç hasta olmasınlar inşallahhhh. Umarım şimdi daha iyidir. Öksürük nöbetlerini bu yıl biz de çok fena yaşadık Allah göstermesin... Ömrümden ömür gitmiştiiiii ama şimdi kuzumda bişicik yok. İnşallah oğluşun da iyileşmiştir de bişiyciği kalmamıştır acnım benim....
      Boşver sen benim yayınlarımı ben yerimde duramıyorum napalım :) dikiş deeeeee internette olur oğlun iyi olsun yeter :)
      Ben de seni ve oğluşunu öpüyorum iyi gelsin inşallah öpücüklerim :)

      Sil
  15. yaptıklarınızı çok uzun zamandır keyifle takip ediyorum. bu elbiseye de bayıldım. bugün bir aksilik çıkmazsa çarşamba pazarına atıyorum kendimi ve kızım için bu elbiden yapabileceğim kumaşla mutlaka dönüyorum eve. bu arada, ben de sizi beklerim bloguma. benim yaptıklarıma da bir göz atarsınız belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohhhhh alın alın dikinn tabiki :) Ben bloğunuzdkai pamuk prenses elbisesini gördüm çok sevdim :) Ben de bir peri kıyafeti istiyorum kuzuma, tinkerbell :) Ama bir tel alamadım kanatları için yoksa hemen yapıcam :) Azcık yaz gelsin dikerim ben de :) Alın kumaşları kuzular çok seviniyor onlara birşey diktiğimizde, hep mutlu olsunlar inşallahhhhhh :)

      Sil
  16. elbise çok güzel, ama ece ondan daha güzel :) maşaALLAH kuzuma, RABB im sağlıklı hyaırlı ömür versin prensese. benim de dün elime lacivert beyaz çizgili penye geçti, kızıma kumaşlarını hazırladım, yakında onun elbiselerini de paylaşacağım sipariş aralarında dikeceğim inşaALLAH. ellerine sağlık şenaycım. tulumunu da sabırsızlıkla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Münürecim hangi kıyafet kuzuların güzelliğinin önüne geçebilirki. Onlar bizim prenseslerimiz değiller mi. Elbiseler onlar içinde diye güzel zaten :) Yerim onları ben Allah eksikliklerini göstermesinnn amiiinnnnnnn :)
      Hadi bakalım kuzunun üzerinde görelim elbiseyi de elbise güzelleşsin bekliyorum canım :) Bu arada tulumu yayınladım, bu eski bir yayın ondan sonra kaç kıyafet diktim ohoooooo :) Sen siparişlerin yoğunluğundan kaçırıyorsun normaldir canım :)

      Sil
    2. ahh ahh bir günümü sadece senin bloğa ayırıcam artık canım yapacak birşey yok :) duana da amin amin amin :)

      Sil