18 Mart 2013 Pazartesi

Bir Tulum-Bir Pantolon...

Merhaba arkadaşlaaarrr...
Aslında geçen hafta çarşamba günü diktiğim pantolonum ve perşembeden başlayıp biraz orasından biraz burasından dikip cumartesi günü bitirdiğim tulumumla karşınızdayım :)
Tulumun kumaşını hatırlarsınız belki paylaşmıştım ve hatta bu kumaştan bir pakete de koymuştum ve sevgili Özlemcim almıştı paketi :) Özlemcim al sana fikir canım yapabilirsin istersen :)
Neyse ben çok beğenerek diktim tulumumu ve çok çok da sevdim hem spor hem çiçekli olduğu için yılın trendi hem rahat hem pamuklu olduğu için yaz aylarına çok uygun, hem babetle giyebiliyorum hem topukluyla daha ne olsun :)
Diğer pantolonum da tayt tarzı havuç bir pantolon belden normal bir dikişi var kemer yapmadım çünkü havuç pantolonun içine badi falan bile tıkıştırılmıyor sadece üstüne uzun t-shirtler-tunikler giyerim ben kendime göre yaptım yani :) Bakalım beğenecek misiniz :)
Eveeettttt... Bu defa tulumumu kısa yaptım diğer pantolonlarım gibi topuklu ayakkabıyla giymelik değil çünkü yazın babeti de çok fazla kullanıyorum ve babetle yerlerde sürünen bir görüntü istemedim. Fakat yukarıdaki fotoğrafta topuklu ayakkabı ile giyilmiş hali var :) Bunun için alimize iki tane dekoratif çici görünümlü yaka iğnesi veya çengelli iğne alıyoruz, pantolonun paçasını bileklerimizden birşeltirip çengelli iğneyle tutturuyoruz ve bileğimizde biten bir de dökümlü bir görüntü elde etmiş oluyoruz. Olmadı babetlerinizi giyip aşağıdaki gibi salına salına paçalarınızı açıp dolanıyorsunuz :)
Nasıl fikir ama :)
Havuç pantolonumun kumaşı da çok güzel çizgiler kahverengi ve kırmızı tonlarında ve kabartma halindeler. Kumaş boyası değil o desenler kabarık kabarık kumalşar :) Çok güzel bir kumaşı var ve biraz da likralı ama pamuklu bir kumaş sadece çok yaz ayları için değil çünkü azcık kalın ve zaten siyah :) Bu mevsimlerde ideal,ben altına bir bot giyip dolanıp duruyorum kaç gündür zaten :)

İster kemerle ister kemersiz kullanılabilir tulumum :) Yüksek bel bir tulum yaptım arkadan büzgü verdim fakat öndeki büzgüler lastikle yapılmadı önden pileleri var.. En sonda da ceplerini ekledim kumaşım kalmıştı birazcık ve ben de cep yapmaya karar verdim... Daha spor oldu ve ben pantolonda cep severim :)
Üst kısımda kollar hafif karpuz ve kol uçlarına lastik geçirdim . Fakat makara lastikler varya onlardan birkaç sıra geçirdim çünkü diğer lastikler çok fazla sıkıyor kolları hoş olmuyor. Bu haliyle o kadar yumuşacıkki kollarımı hiç sıkmıyor inanın...
Ön kısımda da fermuar var tulumumu giyip çıkarmam için gerekli bir özellikti. biliyorsunuz tulumlar çok hoş görünseler de giyip çıkarmak dışarda lavaboya gitmek sorun oluyor :) Zor işler bunlar haha :) Bu nedenle ben  giyip çıkarmak için önden bir fermuar kullanmayı uygun buldum ve yakaya da fermuar bölümüne de biye geçtim aynı kumaşla... Çiçekler çok karmaşık olabilir ama ben bacaklaarda aynı görüntü denk gelsin diye çok uğraştım ve başardım :) Bacaklarımın önünde kocaman çiçekler var :)




Bu da havuç pantolonumun bir çok açıdan görünüşü :) Diğer tulumun yanında anlatacak birşey yok kestim diktim işte haha :)

Umarım beğenmişsinizdir arkadaşlar.....
Neşeli dikişler herkese...

34 yorum:

  1. Yine güzel yine güzel :) ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. bu desenli kumaş tam tulum içinmiş harika eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet etek yaparım demiştim alırken ama tuluma cuk oturduğunu düşünüyorum şimdi iyiki bu kararı vermişim etek etek heryerim etek oldu dedim değişiklik olsun :)

      Sil
  3. bende diyorum bazı resimlerde paçasında lastik var gibi bazıları dökümlü :)))))
    hehe süpersin valla yine çok güzel olmuş... özellikle tulumuna bayıldımmm...
    bende tulum hayranıyım ama dediğin gibi dışarda lavabo olayı bir hayli zor :))))))
    hertelden çalıyosun valla. sporuda,abiyeyide, gündeliğide,fantaziyide hem çok güzel dikiyorsun hemde çok güzel taşıyorsun tütü maşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım hakikaten her telden çalmayı seviyorum farklı takılmayı da severim az da olsa her tür ortama giriyorum o nedenle herşeyden edinmeyi severim :)
      Tulumumu ben de çok sevdim ve daha tulumlar dikeceğim aklımda bir iki tane değişik model bile var şimdiden :)
      Paçalarını da dediğim gibi yarım görünüp modayla uyumsuz olacağıma böyle tuttururum çok daha güzel olur :) Yazın daha çok babet kullanıyorum nede olsa kısa daha mantıklı :)

      Sil
    2. geçenlerde bir magazin programında denkgeldim hadise beyaz bir tulum giymiş gördünmü?
      hadisenin süprizli tulumu dediler gösterirken. aklıma sen geldin hemen :)
      şenay görse bayılır dedim :)) sırt dekoltesi vardı ama biraz abartmışlar tabi.
      madem tulum dikmek var daha aklında onu görmeni isterim kesin uyarlarsın sen münasip şekilde :)))

      Sil
    3. Görmedim canım televizyon açmayız pekk evde :) Ama sen söyledin bakayım dedim internetten ama yok göremedim beyaz bir tulum :) Biraz daha araştırsam iyi olur :) Sağol güzelim. Sen denk gelirsen linkini gönderirsin emi :)

      Sil
  4. çok hoş olmuş :)) güle güle giyin

    YanıtlaSil
  5. İkiside süper olmuş.Ellerinize sağlık.:))

    YanıtlaSil
  6. Şenay'cığım, maşallah, diyerek başlayayım. Yine süpersin, yine harikasın !Pantolon da tulum da çok şık görünüyor. Ama tulum desen ve renginden dolayı çok göz alıcı duruyor. Paçalar için düşündüğün "püf" de çok zekice :)) Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Püf'lerle dolu bir insanım Nowacım aklım püflerle dol bu aralar :) Beğenmene çok sevindim ve evet tulum elbette benim de favorim :)

      Sil
  7. Allahım!!!!!!!!!! tuluma bayıldım o ne güzel desen o ne güzel tulum :)çok yakışmış çiçek kız olmuşsun, çok yakışmış çok :) pantolonun kalıbıda cuk diye oturmuş çok kullanışlı, şık bir pantolon.
    ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Filizcim, o kumaşı aldığımda da sen çok beğenmiştin zaten :) Hatırlıyorum yani :) Etek yapacaktım dediğim gibi ama kıyamadım tulum oldu haha iyiki de olmuş :) Sağol canım :)

      Sil
  8. ikiside çok güzel gerçekten ama bahar geldiğindenmidir nedir bilmem o tulumun kumaşı renkleri çiçekleri içimi kıpır kıpır yaptı :)) sanada çok yakışmış herikiside ellerine sağlık cnm :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Mervecim beğenmen ne güzel :) Ve evet herkesin gözünü ilk olarak tulum alıyor çünkü çiçekleri özledik hepimiz eminim :)

      Sil
  9. fotoğrafları aşağı doğru kaydırırken ilk önce saçlarınızı gördüm ne kadar tatlı olmuşsunuzzzz :)))
    tulumlar bana hep çok sempatik gelmiştir bu da öyle çiçekleri falan çok hoşmuş. pantolonunuzu da çok beğendim valla ellerinize sağlık. bazen okulu bırakıp sizin yanınızda çırak olasım geliyo :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullahhhh :) Okul bırakılmaaazzz ordan yle prfesyönel göründüğüme bakmayın inanın hepsi kendi yöntemlerimle yapılıyor ama o tulum o kadar özenle dikildikiiiiiii mağazalarda o kumaş o desen o kalite bir dikişi çift sıfırlı rakamlardan aşağı almak mümkün olmaz :) hafta sonu şöyle bir pazar yoklaması yaptım mağazalarda gezdim de o kadar basit şeylere öyle fiyatlar vermişlerki gel de dikme :)
      Çok teşekkürler Meryemcim sağol :)

      Sil
  10. yine şipşirin yine taptalı biz kızz :)
    Harikasın arkdşım çok güzel olmuş içimiz açılıyo sayende inan
    Çiçekli kumaşların ve sempatin gülüşün ile :)

    Tulumu uzun yapmaman mantıklı olmuş zaten topuklu ile değilde daha ziyade yazlık babetlerle daha iyi dururum ben izlenimi var..
    Tam kararında olmuş yani..
    Kızınada yapmalısın böyle bir tulum bence.. çocuklara çok yakışıyo ben kızıma hazır almıştım 2 -3 yıl önce
    üzerindne çıkartmak istemiyodu :)
    Birde senden ben bu kalıbı rica etsem birdahaki postun altında yayınlarmısın nasıl bişimiş burda dergilerinde var ama cesaret edipte el atamadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok sağol :) Çok muttlu oldum güzel yorumunu görünce :)
      Dediğim gibi ben yazı zaten getirmiştim devam da ediyorum :)
      Kızıma da dikmek isterim ama tulumlarla tuvalete gitmesi zor oluyor okulda istemiyorlar :) Rahat şeyler tercih ediyorlar çünkü çocukların tuvalete kendi kendine gitme alışkanlıklarını pekiştiriyorlar ve tulumda veya omuzdan askılı şeylerde çok zorlaşıyor durum :) Hafta sonu desennnn mutlaka dışarı çıktığımızda çişi gelir kızımın ya da tuvaletleri merak eder kesinlikle girer gittiğimiz yerde , e o zaman da tulumu açarım yere sürünür falan içim kalkar :) Azcık daha büyüsün bakalım şimdi daha herşeyi kontrol edemiyor yere sürünmemesini sağlayamayabilir onun için yapmıyorum ona yoksa şimdiye kadar dikmiş olurdum inan :)

      Sil
    2. Kalıp konusuna da gelince canım bir sonraki tulumda resimli anlatırım olur mu cesaret edemeyecek birşey yok inan :) Tabi burda dergisindeki model nasıldır bilmem ama kesin bir sürü parça vardır ben de sadece pantolon ve üst var :)

      Sil
  11. tulum çok güzel olmuş. kumaşın desenine bayıldım!

    YanıtlaSil
  12. ya ben bu tulumu nasıl gözden kaçırmısım inanamıyorum :)) çok cici olmus tulumun, güle güle giy. ben de tulum dikiyorum bu aralar, öğrencilerden ve gezmelerden vakit buldukça :))) fermuar işine kafam takılmıstı, olaya el atmıssın, tesekkür ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Fermuar sorun oluyor nereden giyileceği meçhul çünkü :) Ama önden güzel durdu ben beğendim ve kullanışlı oldu :)
      Beğenmene sevindim canım :)

      Sil
  13. ayyy ben yine bir sürü post kaçırmışım :( neyseki kuzum iyileşti , artık rahat rahat takip edebilirim :) canım tulum harika olmuş, içim açıldı valla güle güle giy :)) iki kalıbı mı birleştirdin ? alt üst ayrı olarak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun canııımmm çok sevindim kuzunun iyi olmasına çoook :) Bir daha hastalanmasın inşallahhhh...
      Tulumda alt üst ayrı evet. Üst kalıbı normal sadece önden fermuar ekledim, kollarıda mini karpuz kol yaptım lastikli :) Alt tarafı da yüksek belli yaptım ve pantolon kalıbımı kullandım. Sadece kalçadan sonra bele doğru açarak kestim ki önden o pilileri yapabileyim :) Anlatabildim mi bilmemiyorum ama pantolonun ön kalıbını üste doğru geniiiiiiiş kestiğini düşün ki pilelerle öndeki duruşu verebilesin :) Sonra da altı ve üstü birleştir :)

      Sil
  14. tulumun harikaa :) ben yine çok şey kaçırmışım yahuu ... ellerine sağlık şenaycım, kemerle de ayrı bir güzel durmuş, maşaALLAH sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben deşimdi onu yazıyordum sana Tulumu yayınladım diyordum diğer yorumuna haha :) Ama görmüşsün yoğunluktan olur kuzum işin gücün var senin aaaaaa olacak o kadar kaçırmalar :)

      Sil
    2. ama sen öyle güzel ve hızlı üretiyorsun ki canım bir bakıyorum ooo almış başını gitmiş paylaşımlar :) tekrar tekrar maşaALLAH kuzumm :)

      Sil
    3. Münürecim onun için diyorumya bebeğim sen işine bak bana bakarsan kalırsın internet başında :) Arada gelip ihmal etmiyorsunya benim için çok özel teşekkürler canım benim :)

      Sil
  15. kıyafetlerini kendi diken bayanlara hayranım doğrusu.. tulumun çok şıkk.. ben de çok seviyorum tulumları.. güzel günlerde giy inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim gerçekten, dike dike öğreniyor insan inanın başlarsanız neden olmasın :)

      Sil