25 Şubat 2013 Pazartesi

Sade Tasarımlar da Yapabiliyorum :)

Evet son elbisedeki püsküllerden sonra sade mi sade bir elbiseyle karşınızdayım :) Bu elbise bugün dikildi :)
Sabah deri-triko elbisemin resimlerini çekip yayınladıktan sonra temizlik yaptım artık evimde ve daha sonra bir elbise daha dikesim vardı onu yapayım dedim :) Oturdum diktim ve ütüleyip hemen fotoğrafladım :) Aynı gün iki elbise paylaşmam genelde ama hadi bu defalık olsun o kadar zaman yayınlamadım birşeyler şimdi iki tane fazla gelmez nede olsa :)
Bu elbisenin kumaşı kendinden çizgili ve ağır likralı bir kumaş o nedenle zaten kumaşın kendisi güzel sade bir model gerekiyordu. Aslında bu kumaşı ilk gördüğümde kalem etek yaparım diye almıştım ama elbise yapmak geldi içimden :) Bakalım beğenecek misiniz :)




70 yorum:

  1. ben sana bişey demiyorum,diyemiyorum artık....
    MAŞALLAH
    41 KERE MAŞALLAH
    ya valla bu halini görünce komplekse giriyorum,ne azimli ne hamaratsın maşallah arkadaşım,nazarım yada kem gözüm yok ama değmesinde istemem...elbise çok güzel olmuş....eteğin şekline modeline bayıldım...bende bunun uzun kollusunu dikmek istesem nasıl becerecem hele söyle bakalım bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim canım sağolasın da meraklanma internetten nazar değmiyormuş ki değmedi şimdiye kadar bana :) bişicikler olmaz :)
      Nasıl yapacağın konusuna gelince ben önceki elbiselerimden birini kalıp olarak üstüne koydum kumaşın ve diktim ama hakikaten zor değil de ben bunun nasıl yapılacağını ciddi ciddi merak ediyorsan bir post hazırlayayım istersen olur mu :) Buna kol eklemek çok basit de benim hem kumaş yoktu hemde çok kapalı durur ben o kadr kapalı giyemiyorum :D Ama istersen anlatabilirim :) Kumaşın çok önemi var yanlız tok duran ağır bir kumaş bu hafif de likralı. Likralı olmasa da olur belden pens yapılır ama eteğin duruşu için tok bir kumaş bulman şart :)

      Sil
    2. valla yok demem,ben dikiş konusunda çok acemiyim,teknik bilgi konusunda sıfırım desem yalan olmaz...geçen yıl bir heves eşime dikiş makinası aldırdım,ama dediğim gibi teknik bilgi olmayınca pek bişey yapamıyorsun,düz dikişte pek bir sıkıntım yok iyi kötü dikiyorum,oğluma nevresim falan diktim ama daha ötesine geçemedim,burda dergisi alıyorum,denk geldikçe ama ne 34 beden oluyor,ne 36 kalıplarda sıkıntı yaşıyorum,böyle tuhaf karmaşa içerisindeyim...senin gibi becerikli arkadaşlarımı görünce kendime kızıyorum,sende bildiğim kadarıyla benim gibi evde kendi başına dike dike geliştirdin kendini...o yüzden takdir ediyorum...helal olsun...

      Sil
    3. Kalıplarda sorun yaşıyorsan kolay kıyafetlerle başlayıp kendi bluzlarını elbiselerini kalıp olarak kullanmalısın, ben öyle yapıyorum, hiç satın aldığım kalıbım olmadı :)

      Sil
    4. işte bak...

      senin marifetin burdan belli,ben uğraşayım yok o kalıp yok bu kalıp diye hanım diksin diksin koysun....

      hiç kumaş ziyan ettiğin oldumu

      Sil
    5. :) Olmaz mı be güzelim hala arada istediğim şeyi dikemem başka birşey çıkar :) Çünkü kalıp kullanmıyorum dediğim gibi , Fakat bunun güzelliği de farklı şeyler çıkabiliyor ortaya :)

      Sil
  2. çok güzel olmus tıpkı diğer diktiğiniz elbiseler gibi şık.. ellerinize sağlık... sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  3. Sade ama çok şık olmuş canım elbisen maşallah ne giysen yakıştırıyorsun kendine ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sağol canım ya ne güzel sözler bunlar :)

      Sil
  4. muhteşem olmuş, çok da yakışmış emeklerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Hoşgeldiniz Şenay hanımcığım gözlerim sizi çok aradı.Muhteşem işlerle geri dönmüşsünüz elbiseyi çok beğendim sizede çok yakışmış ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Mehtap Hanımcım çok sağolun evet döndüm nihayet :)Bir aylık zor bir maratondan sonra projelerimi layıkıyla teslim edip geldim şükür artık ikinci bir yoğunluğa kadar sizlerleyim inşallah :)

      Sil
  6. Evetttttt iste buu:) sahane olmus bayildim, guzel gunlerde giy hayatim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sağol Mevlüdecim :) Çok teşekkür ederim...

      Sil
  7. tatlım hoşgeldin elbise harika olmuş tam benlik :)

    YanıtlaSil
  8. Şenaycımmmmm ya çok çok çok beğendim hoşgeldin tekrar hergün bakıorum ne zaman geliceksin diye :)) kalıp ne kullandım canım ya bayıldım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Hoşbulduk Duygucum geldim geldim şükür :)
      Kalıııııpppppp :) :) Kendi elbiselerimi kullandım Duyygucum yaaaa :) Anne-kız elbisemiz vardı kızımla, bu tarz ekbiselerde o elbisemi koyarım hep kumaş üzerine :) Ordan değişiklik yapar ekler keserim falan :)

      Sil
  9. valla şenaycım elbise hem çok şık hem de bir okadar sade olmuş eee ne de olsa böyle güzel bir elbiseyi böyle bir kumaşla düşünüp hayata geçirecek tanıdığım çok orjinal ve resmen kendi markasını yaratmaya başlamış bir sen varsın ne diyim güle güle giy ellerine sağlık harika olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ayyyy Fatmacım çok teşekkür ederim gerçekten :) Ne güzel iltifatlar bunlar uçtum uçtum düşmesem bari :) Çok sağol canım yaaaaa :)

      Sil
  10. senin güzelliğin o pozların bile bu sade diye nitelendirğin elbiseyi bi aanda harika bi tasarıma bürümüşş :)
    ay ne dedim ben şimdi :)
    düşünsem bi araya getiremicem lafları bi çırpıda söyledim
    bak bu senin başarın :)))
    Seviyorum senle muhabbeti sana yorum yazmayı :)
    sevdğim arkdşlarıma içimden geldği gibi konuşmayı çooks eviyorum :)
    Kast ajansına falan yazılmalısın bak ciddiyim :)
    bu pozları değme mankenler veremiyo ..

    Neyse elbise hakkındada az bişiler diyim :)
    kumaşını merak ettim kalın bir kumaşmı
    çok tok durmuş..

    sade ama çok şık bişey
    bunu satışa koymalısın ;)

    beline ince bir kemer tak gösterişini artır ve gelen teklifleri değerlndir :)
    Ellerine sağlık arkdşım çooooook güzel yinee:)

    ama dur biraz soluklan yeni çıktın yoğunluktan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynebim teşekkür ederim haha ama vallahi güldümmmmmm kast ajansı demişsin ben mi hahah ay bir daha güldüm yeminleeee haha :) Kızzzz iki poz vermekle olurmu o iş bu boyla bu kiloyla hahah ay bi daha güldüm kendimi düşündüm de haha :) Allah iyiliğini virsin kısssss :)
      Kumaşım ağır kalın bir kumaş azcık da likralısındannnnnn :) Bu kumaşla mini bir elbise veya kalem etek yapasım vardı ama bu çıkıvardi ellerimden böyle oldu :) kumaş kendinden çizgili ya sade olmalıydı diye düşündüm bu çıktı yani :) Satışa koyarım koymam mı :) Aslında satışa koyduklarımdan çok diktim ama hepsi elimde çünkü herkese kendi bedeninde dikip gönderince bendekiler zaten bende kalıyor :) Onun için bu blogda olan herşey aslında satışta zaten :)

      Sil
  11. anam maşşallah ne ara geldin de ne ara 2 elbise yapıverdin :)
    bu elbise çok klas olmuş bayıldımmm
    kumaşında çok kalieli duruyor modelide son derece zarif ağır ve oturaklı...
    yine harikalar yaratmışsın ve harika görünüyorsun şenaycım hoş geldin seni yeniden görmek ne güzelll...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sağol canım hoşbuldukkkkk sefa bulduk yemin ederimmmm :) Özlemişim bu güzel yorumlarınızı özlemişim dikip paylaşmayı :) Ayyyyyy oyhhh diktikçe dinleniyorum yemin ederim başka birşey bu :) Onun için zaten yorulmuyorumki birşeyler dikerken :) Meraklanma kuzum :)

      Sil
  12. Elbise çok yakışmış :)Bloğnuzu takibe aldım.Bana da beklerim.İstanbuldaki Farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz efendiiiimmm :) Büşra hanımcım bende mutlaka uğrarım uğramam mıııı :)

      Sil
  13. çok şık ,çok elegant bir elbise olmuş :)
    sağlıkla giy :)

    YanıtlaSil
  14. Çok şık olmuş sizede çok yakışmış ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Muhteşem bir dönüş oldu gerçekten :) ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim Hikmet Hanımcım :) Beğenmenize sevindim :)

      Sil
  16. valla ne diyim , süpersin şenay bu ne hız bu ne beceri, elbise çoook yakışmış, eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Pınarcım :) Özlemin verdiği bir hız galiba haha :)

      Sil
  17. ayyyy bayıldım ben bu elbiseye, maşallah ne ara diktin, bir de temizliğin üstüne, korkulur valla senden :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semracım korkun benden haha :) Yok kızzz bu modeller basit hakikaten birşeyi yok artık alıştım :) Farklı bir model deniyorsam elbette daha uzun vakitlere ihtiyacım oluyor :)

      Sil
  18. kız ne asaletli bir duruşun var, öpüyorum

    YanıtlaSil
  19. çok hoş olmuş, çok yakışmış, maşaALLAH sana şenaycıımmm :) ellerine sağlık ...

    YanıtlaSil
  20. Tekrar hoşgeldiniz Şenay hanımcığım. Sizin elinizde sihirli bir deynek falan mı var? Aynı gün içinde hem temizlik, hem de 2 elbise pes wallla. Dikiş başka bir aşk değil mi Şenay hanım. Kariyerin zirvesi bile dikiş kadar ağır basmıyor, mutluluk vermiyor. Bence biz diliş dikmeyi bilen ve isteyen şanslı insanlardanız. Elbisenize gelince, her zamanki gibi harika.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikiş başka bir aşk aynen öyle,,,, işimde iyi olsam herkes pohpohlasa da ben bu işi daha çok seviyorum inanın :) Ahhhh bir de sihirli değeneğim olsaydı ne güzel olurdu evet aklıma getirdiniz şimdi canım çekti sihirli değeneği ama maalesef yok henüz :)

      Sil
  21. Ellerine gözlerine ve hızına sağlık şekerim süpersin vala:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim güzelim :) Beğenmene sevindim :)

      Sil
  22. kalem etek olmamış belki ama kalem gibi elbise olmuş :)) çok hoş olmuş bayıldım.. ya şenay ablacım bu arada sürekli kendine bişeyler diktiğinden kalıp çıkarma konusunda el alışkanlığı mı oluyo bi saatte biçip dikiyosun, ya da şöyle sorayım kalıpla mı yapıyosun elbiselerini pratik mi??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salihacım sağol canım :)
      Evet inan bana elim alıştı artık :) Kumaşı yere serip üzerine bir elbisemi koyuyorum kalıp olarak ve ona göre uzun veya kısa istediğim gibi kesiyorum :) Bu tarz şeyleri çok yapıyorum farkındaysan ve artık elim kolum kendi kendine dikiveriyor alıştı haklısın :)

      Sil
  23. wuuuooowwwwwwwwww ısslıkkkkkk ıslıkkkkkk :)))))))))) süper olmuş süperrrr ellerin dert görmesin wallahi nasılda cuk oturmuş bedenine güle güle kullan şenaycım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ıslıkları duydum da yorum var diye geldim haha :) Sağol Mervecim ya ne güzel bir yorum bu böyle teşekkür ederim :)

      Sil
  24. kız valla bu daha güzel olmuş püsküllüden,benim üst taraf alt taraftan bir beden büyük,ne yesem üstte gidiyor,hiç bir zaman kalın bacaklarım ve basenim olmadı ama göbek desen var,göğüs desen o da var,omuzlarımı görenler yüzücü zannediyor(yüzmeyi çok sverim doğru)ondan öyle üst tarafta püsküllü şey giyemezdim.aaa bak aklıma ne geldi hangi vücutlar hangi tip kıyafetleri giyebilir,bir ara da kendi diktiklerinden örneklerle bu konuyu post yapsan,öpüldün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa normald kadın bedeninde ne yense altta birikir otururken yumuşacık yumuşacık yağ tabakasına otururuz haha bende de öyledir :) Senin ama atletikmiş baksana omuzlar falan :)
      Ayrıca hangi bedene kim ne giyebilir gibi birşey olabilir bak düşüneyim :)

      Sil
  25. Elinize sağlık walla çok güzel olmuş. Bana kalıbını çizebilirmisiniz acaba? Pens olarak sadece kol altındamı var acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu elbisenin kalıbını isteyen birkaç arkadaş daha vardı hafta sonuna hazırlamaya çalışacağım :) Pens kullanmadım çünkü kumaş likralı ama eğer likralı olmasaydı koltuk altından kullanmak gerekirdi ve göğüs altlarında da gerekecekti mutlaka ve arkadan iki tane daha gerekirdi belkide kumaşa göre fakat kumaş boydan çizgili olduğu için bu kumaşta pens kullanmak çok yanlış olurdu. O nedenle kumaşın likralı olması benim işime geldi açıkçası :)

      Sil
  26. ellerinize sağlık. bloğunuzu sık sık ziyaret ediyorum.çok becerikli bir hanımsınız.kendinizde son derece alımlısınız.sizi bir anne ve bir bayan olarak çok takdir ediyorum.tekrar ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sevgili Adsız çok teşekkür ederim :) Beğenilerinize layık olmak çok güzel :)

      Sil
  27. çok güzel durmuş üstünüzde.Banada beklerim efendim. http://aslininevi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim ben de mutlaka uğrayacağım hele dikiş bloğuysanız ayrılmam bile :)

      Sil
  28. gerçekten diğerleri gibi çok hoş...ellerinize sağlık şenay hanımmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Gülden Hanım çok teşekkür ederim beğenmeniz ne güzel :)

      Sil
  29. valla çok hoş olmuş.üstüne kuyruklu bir pembe ceketle tesetturede uyarlarım ben bunu. pratik kesmişsindir sen şimdi bunu demi. hatta bluzu uzatıvermişsindirde.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :) ay canııım evet pratik kestim Anne-kız elbisemiz vardı diktiğim onu yatırdım kumaş üzerine ve onun daha uzununu kestim eteği genişler halde kestim geniş çan oldu :) Ama evet pratik kestim sadece üst kısımda omuzları farklı birleştirdim ama kalıp benim bir elbisemdi :)

      Sil
  30. çok güzel olmuş ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  31. Ayyy canım yaaa çok güzel olmuşşş, ellerine sağlık çok beğendim. Çizgileri boyuna kullanman ve elbisenin boyu seni de çok uzun göstermiş. Güle güle kullan canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çizgileri enine kullanacak kadar zayıf olsam denerdim belki ama haha maalesef canım ya :)
      Beğenmene sevindim usta dikişçilerden de beğeni toplamak daha güzel oluyor :)

      Sil
  32. Çok güzel olmuş iyi günlerde giyin. Cesaretinize hayran kaldım. Ben korkağım kesemiyorum öyle hemencecik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Cesaretinizi toplayın lütfen başta evet kestiklerinizi etek için kesip bluz çıkaracaksınız sonunda ama bir şekilde öğrenmeniz gerekiyor başka türlü olmuyor :) Ben de mahvede mahvede öğrendim sayılır :)

      Sil