16 Kasım 2012 Cuma

Yeni kumaşlar ve Yardım sözü için alınanlar....

Merhaba arkadaşlar. Bu sabah kızımı okula bıraktıktan sonra eve hiç gelmeden cuma pazarına gittim. Malum kumaşlar geç gidince kapışılıp bitiyor :) Bende eve hiç uğramadan direksiyonu pazara çeviriverdim :) Daha pazardakiler yeni yeni eşyalarını yayıyorlardı. Kumaşçıya gittim daha yarısını dökmüştü kumaşların. -Abla biraz bekle dökcez hepsini :) dedi ben de bir dolanayım gelirim dedim ve bir dolandım geldiiiim :) Yine birkaç kumaş beğenip aldım ama bugün asıl verdiğim bir söz için erkenden gittim pazara...
Semra Hanım bana maille ulaşmıştı bu haftanın başında ve Afyon'da yaşadığını orada kumaş bulamadığını söylemiş kızına bir etek dikmek istediğini belirtmiş ve benden kumaş için yardım istemişti :) Çok sevindim çünkü ben de kumaş bulamasaydım üzülürdüm ve yardımcı olacak birilerini bulabilir miydim bilemedim birden :) Yardım etmek istiyorum elbette :) Onun için erkenden gittim ve birkaç kumaş aldım ama istediği gibi kumaş bulamadım maalesef. Fakat ona başka birkaç öneride bulunmak istiyorum :)  Öncelikle benim kumşalarımı göstereyim daha sonra da Semra Hanım için birkaç öneride bulunayım :)
Öncelikle bir dertten muzdaripim :) Kış geldiya kumşalarda hep siyah, kahverengi, gri tonları hakim... Hepsi birbirinin aynı neredeyse renk yooooooook :) Olmaz ki ama azcık renk katsınlar ama dimi :) (ucuz kumaş bulmuşum rengini beğenmiyorum :) Susayım da bunlardan da olmayayım bari :) ) Üstteki süt kahve bir dantel desenini beğendim rengini beğenmesem de :)
Aşağıdaki de kendinden kat kat dikilmiş bir kumaş, yelek falan çıkar herhalde çok büyük bir parça değil ama işime yarayabilir diye almış bulundum :)


Yukarıdakiler gri bir keten ve siyah kendinden desenli kalın bir kumaş... Malum keten sörünce alıyorum astar yapmak için ve bu siyah kumaşla da günlük ceketler dikebilirim sonrada süslerim boncuklarla falan :) Aşağıdaki kumaş da yine makine örgüsü hoşuma gitti ve kazak falan yapabilirim diye aldım kendisini bakalım neler olacaklar :)

Eveeeetttt gelgelelim Semra Hanım için önerilerime...

Semra Hanım kızına bunun gibi bir etek yapmak istiyormuş... Kumaşçıda beyaz gibi Viskon kumşalar var ama ben öncelikle size pazardan ve elimdekilerden olabilecek kombinleri sunayım, siz beğenmezseniz gider kumşaçıdan istediğiniz ölçüde kestiririm. Sanırım metresi 6-8 lira gibi birşeydi, çift en ama emin değilim, malum kumaşçıya pek uğramıyorum aklımdaki yanlış olabilir :) Neyse öncelikle ben seçenekleri belirteyim Semra Hanımcım :)

Siyah dantel, kocaman buldum çok ağır danteller vardı çocuk için uygun olacağını düşünmedim, ben kızıma yapmazdım onlardan, kendi kızım için almayacağım birşeyi de sizin kızınız için önermem :) Daha önce de söylemiştim. Bu danteli beğendim sade ve dağınık çizgileri var her kumaşla da uyumlu olur diye düşündüm :)

Öncelikle bu benim anneme diktiğim bir gömlekten kalan viskon bir kumaş fazla uzun kalmadı ama bir kız çocuğu için yukarıdaki eteği tamamlar herhalde diye düşünüyorum. Kızınız kaç yaşında onu da sormamışım afedersiniz :)

O olmazsa siyah dantelle uyumlu olabilecek cicili bicili dantellerim de var önceden aldığım, eğer isterseniz bunları da gönderebilirim Semra Hanımcım :) Ya da eski yayınladığım kumşalardan da bakın, dikmediysem kesmediysem, beğendiğiniz varsa söyleyin lütfen, ortak bir yol bulalım da yardım edeyim :)

Yukarıdaki puantiyeli gibi duran dantel de siyahla güzel durur :) Elbette çok güzel kumaşlar çıkıyor pazarda ama arada denk geliyorum her zaman istediğim kumaşı bulamıyorum onun için ben de her gidişte beğendiklerimi biriktiriyorumki istediğimde elimin altında olsun :) Bunlar da aldığım ve henüz kullanma fırsatı bulamadıklarım...

Son olarak da bu kumaşla kızıma bir elbise dikmiştim, ondan kalan bir kumaş bu. Bununla da etekten gayet rahat çıkar diye düşünüyorum. Bu kumaş hem kalın hem likralı bir kumaş, vücuduna oturtmakta da çok zorlanmazsınız bel kısmında. 
Tüm kumaşlarımı şöyle bir gözden geçirdim sizin için Semra Hanım. Başkası adına karar vermek hakikaten biraz zor oluyor. Keşke cicili bicili kumşalar satılsaydı pazarda ama maalesef yok, hele bu aralar hep koyu hep koyu bayılcam artık siyahtan kahverengiden :) Siz bir bakın orta bir yol buluruz belki beğendiğiniz varsa söyleyin ya da başka bir çözüm arayalım :)

24 yorum:

  1. senay cımm ben araya gıreyım hemen:)) bu yukardakı pembe yle ne yapılabılır cok guzel bır kumaş...ve bır kadıfe tulum dıkebılırmısın kuzum model göstersem:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilcim pembeler dantel :) Semra Hanım katlı etek yapacakmış kızına onun için önerdim ama dantel herşeye kullanılıyor valla hayal gücüne kalmış :)
      Ayrıca Kadifeye dokunamıyorum kendim giyemem ama dikişi için kendimi tutabilirim içim gıcıklanıyor kadifeye dokunduğumda :) Kremlerle falan dokunabiliyorum sen model göster bakalım :) Nasıl birşeymiş :)

      Sil
  2. Şenay hanım, harikasın . mail attım. (Semra)

    YanıtlaSil
  3. izmir'deki pazarcıları protesto ediyorum!! neden böyle kumaş satmazlar yahuu! bayıldım en çok da dantellere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dantelleri yazın almıştım Filzicim Semra Hanımın istediği gibi birşey çıkmayınca bugün pazardan eskileri karıştırdım birkaç seçenek çıkardım dolabımdan :) İşini çözüyoruz inşallah :)

      Sil
  4. şenaycım ne güzel yardımcı olmuşsun sema hanıma :) bir kez daha takdir ettim seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Yasemincim yardım isteyene yardımcı olmayı severim ne olacak zaten gidiyorum pazara ben hep bulabiliyorum bir başkasına da yardım etmek beni çok mutlu etti :) Kendimi onun yerine koydum ve yardım etmem kaçınılmazdı zaten :)

      Sil
  5. Şenay hanımcım ben de nacizane bir alternatif sunayım dedim Semra hanıma. Bu eteğimi çok severek giyiyorum, kız çocuğu için de uygun gibi. Fikir olur :) http://koketh.blogspot.com/2010/02/birbucuk-metre-kadar-bordo-taftann.html sevgileeer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kendime dikicem orası kesin haha :) İzninizle yani :) Ama Semra Hanıma önerdiğiniz için bende rahatlıkla yapacağımı söyledim :)

      Sil
  6. Dikin vallahi :) 15 yaşında bir yeğenim var ona da dikeyim dedim ' üf hala çok çocuk işi 'dedi .. bak yaramaza :)).. 43 yaşındayım ve bayılarak giyiyorum yahu :)) , dikerseniz sizinkini de görmeyi çok isterim, kolay gelsiiiin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikince mutlaka paylaşırım Serpil Hanım :) Bu gençlik anlaşılır gibi değil tarzları farklı zaten boşverin siz onları sizede çok yakışmıştı ben gördüm :) Hem çocuklar içinse ne olacak makyajda büyükler için ama onlar yapmak istiyorlar bişey mi diyoruz :) Azcık anlayışlı olsunlar canım :)

      Sil
  7. kumaşlar çok güzel :) bayıldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Büşracım ama çoğu Semra Hanıma gidiyor bunların güle güle diksin :)

      Sil
  8. aah ah şu kumaşlara bayılıyorum sanki ev dolsa doyamam gibi :D
    çok güzeller canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben oda doldurdum doyamadım ev dolsa doyarım diye umuyorum :)

      Sil
  9. harikalar sabah sabah gitmek iyi fikir ,kumaşçılar acele etsin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sabah gitmek her halükarda iyi karar ama kış geldiya kumaşların rengi kaçmış herşey koyu hepsi aynı sanki :) Oysa yazın ne güzel cıvıl cıvıldı dantellerrrr satenleeerrrr, renkler renkler :) Şimdi ruhum karardı valla :)

      Sil
  10. Puantiyeyi çok seven biri olarak en sondaki kumaşı çok sevdim.. :] Senin de el emeğinle brleşiince çok güzel şeyler oluşacağına eminim. :]

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burcu Hanım teşekkür ederim :) O kumaştan kızıma bir elbise dikmiştim isterseniz http://senayatilgan.blogspot.com/2012/08/melekler-beyaz-giyer.html
      bu linkten bakabilirsiniz :) Şimdi de Semra hanıma önerdim ve ona gönderiyorum o da kızına etek dikecek inşallah :)

      Sil
  11. Dikiş de bence bir sanat. ellerinize sağlık..Güzel hem kazançlı hem zevkli günleriniz olsun inşallah..Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  12. Sabah sabah içim açıldı pembe pembe siz ne güzel erkenden gidin pazara ben tee gebzeden öğlene zor yetişiyorum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikiş yapmak isteyen ama kumaş bulamayan alma şansı olmayanlara çok üzülüyorum gerçekten. Biraz zor oluyormuş sizin için ama yine de yetişiyorsunuzdur umarım :)

      Sil