26 Kasım 2012 Pazartesi

Kumaşlara Doyamayan İnsan :)

Merhabalar.. Bu bir program kaydıdır öncelikle onu belirteyim çünkü şu anda Ankarada biryerlerdeyim... :) Gitmeden önce bu kaydı oluşturmuş ve bu tarihte yayınlanması için ayarlamıştım... Bu hafta doyamadım almalara bir baktım dünyanın kumaşını almıştım. Daha büyük eve çıkmalıyım , kumaşlarım önce birey olarak yerleştiler sonra evlendiler şimdi de çoluk çocuk odaya sığmıyorlar vallahi :) Neyse şaka bir yana bakın bakalım bu hafta neler almışım :)
Bu ikisi de deri kumaşlar :) Taytımı diktiğim kumaşlardan sadece dışları deri görünümlü yani :) Aslında beyaz olarak gördüğünüz gri ve simli bir deri ama beyaz çıkmış idare ediniz :)
Aşağıdaki de pembe aslında pembe puantiyelere bayıldım kimbilir nerede kullanırım :)


Yukarıda gördüğünüz kumaş deri gibi görünüyor ama üzerinde yazıları da var. Çek çek anca bu kadar belli edebildim :D Kış mevsiminde evde yeterince ışık olmadığından istediğim gibi çıkmıyor fotolar maalesef :)
Aşağıdaki kumaşlar favorim oldu bugün yeşil olandan etek yapmayı planlıyorum ve benekli olandan da incecik bir hırka yapıcam :) Hatta rengarenk düğmelerini bile aldım dikmek için. Ama önce Ankaradan dönmemi beklemelisiniz uzun bir süre birşey yapamayacağım çünkü :)


Yukarıdaki kumaş makine örgüsü puantiyeye benzeyen bir dokuda dokunmuş çok hoşuma gitti. Sadece bu kumaş çok küçük aslında sadece bir kazağın arkası yada önü olabilecek ya da iki kol çıkabilecek kadar. Onun için kol kısmında veya omuzlarda yama gibi kullanmayı düşünüyorum. Minil olduğu için 1 Liraya aldım fazla para vermedim :D
Aşağıdaki kırmızı leoparım. Kumaş kışlık kalın bir kumşa ve kışlık bir elbise yapmayı planlıyorum ama satış için yaparım yine herhalde :)


Yukarıdaki kumaşım gördüğünüz gibi harflerin yazılı olduğu bir dantel. Bununla kuzuma alttan beyaz tüller üstüne de bu siyah dantelle bir tütü yapmak istiyorum :D Bakalım ne zaman nasıl olur artık...
Aşağıdaki kumaş da göründüğü kadar parlak değil aslında kendinden desenli siyah bir kumşa bununla da ceker veta elbise yaparım diye geldi aklıma hemen :)


Bu kumaşı Anne Kız Elbisemiz de kullanmıştım hatırlarsınız belki. Görünce yine aldım çünkü harika bir kumaş gerçekten...
Bu danteli de çok beğendim mutlaka lazım olacaktır birgün almakta fayda var dedim ve koydum poşete :)

Aşağıdaki kumaş da krem rengi sade bir kumaş bunu da astar yaparım diye aldım. Astar için güzel kumaşlar görünce alıyorum :) Fakat ben astar kumaşı varya kaygan parlak :) onu astar olarak kullanmayı sevmiyorum.  Astar olarak da güzelim kumaşlar kullanıyorum yani :)

Oyyyyyyy yoruldum anlatırken :) Ne çok almışım ve bakalım ne hale gelecekler ilerleyen günlerde :)

21 yorum:

  1. güle güle dik canım hepsi .ok güzeller gene :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Yasemincim Edirneye dönünce bakalım ne hale gelecekler :)

      Sil
  2. Çok güzel kumaşlar canım merakla bekliyorum. :)bana da bekliyorum benimde tasarımlarım oluyor ara ara ..
    http://benlimoda.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben zaten takibe aldım seni etmem mi :) Peplum balık kombinini çok beğenmiştim...

      Sil
  3. Şenay hanım bende eve sığamıyorum ne olacak bu halimiz atölyemi açsak:))
    Çıkacak güzellikleri merakla bekliyorum.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evler yetmez bu hobi merakına Mehtap Hanım :) Açsanıza siz neden açmıyorsunuz acaba. Valla ben ce açın açın eşiniz evden malzemeleri atmadan siz bir yer açın da oraya taşının yakında benim kumaşlarımı yakar Emre hahaa :)

      Sil
  4. Ne güzellikler çıkacak bu kumaşlardan merakla beklemeye başladım şimdiden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de nerakla Edirneye dönüşümü bekliyorum merak içindeyim, dikiş odamı özledim yemin ederim :) Bir de Alex'i :)

      Sil
  5. Hoş geldin sefalar getirdin Burçin :) Ben de iadeyi ziyaret esastır geldim bile :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, dantelli kumaşları çok beğendim ;) bende bloguma beklerim şimdiden teşekkürler,sevgiler...

    www.bensukaya.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dantelleri ben de çok severim gerçekten de çok etkileyici oluyorlar. Bakalım ne olcaklar. İadeyi ziyaret ettim bile :) Hoşgeldiniz bloğuma bu arada :)

      Sil
  7. bayıldım yine bu kumaşlara yahuu !! senin parça hesabı aldığın dantelin metresi 10 tl den başlıyor 100'e kadar yolu var :( o deri görünümlü kumaşın adını öğrenmem gerek, belki burada bulurum yahuuu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filizcim valla kumşa fiyatları öyle hakikaten :) Ben bu konuda şanslıyım evet. Ayrıca Ankarada Duyguyla kumaşçıya giittiğimde onlara da sordum ama onlar da net olarak bilmiyor ama Lame'ye benziyor aldığım kumaş :)

      Sil
  8. Kumaşların hepsi çok tatlı :)aşırı derecede kumaş alışverişi yapma isteği uyandırdı bende :D dantel kumaşın altına yavruağzı renkte bir astarla elbise harika olur sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dantel kumaşlarla yapılan elbiseleri çok seviyorum evet altına farklı astar alternatifleri güzel olur haklısın :) Bakalım neler neler çıkacak ortaya :)

      Sil
  9. benim kumaşlarımda torun torba sahibi oldular bile :)
    sizi yeni buldum ellerinize sağlık yaptıklarınız ve yayınlarınız çok hoş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim ummucan... Bu evler bu kumaşların sülalesini kaldıramaz ama napsakki :D

      Sil
  10. şenaycım gece gece facete post linkini gördüm..ona da bakayım,buna da derken saat 3 olmuş..son diktiklerine de bayıldımm..ya nerden başlanır,dikiş makinası nasıl kullanılır,nasıl dikiş dikilir bilmiyorum..ben aldığım kıyafetlere detaylar iliştirmeyi seviyorum,mesela düz bir hırkanın yakasına dantel kumaştan yaka,fiyonk yapmak,metal aksesuarlar takmak,takı işleri vs...gibi ama günün birinde dip köşe kumaş olursa şaşırmam herhalde :)tekrar tebrik ediyorum canım.. <<saliha<<

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salihacım teşekkür ederim :) Eet aynen senin yaptığın gibi başlıyor önce kıyafetlerine birşeyler ekliyorusun ama yetmiyor sonra şunu da yapayım e bari bir makine alayım belki kullanırım hiç olmazsa pantolon etek paçası katlarım diyorsun sonra varken birkeç şey deniyorsun ve bakmışsın kumaşlar alıyorsun :) Valla ben de şaşırmam haha :)

      Sil
  11. kumaşlarına bayıldımmm canım bakalım yine ne güzellikler dikiceksin,beklemedeyim canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunların 6-7 taanesini kullandım elbiseye dönüştüler bile de kalanları sırasını bekliyor bakalım :)

      Sil