23 Kasım 2012 Cuma

Kahverengi Yeleğim...

Merhaba arkadaşlar. Yine pazardan aldığım ve sırasını bekleyen kumaşlardan biri daha ebedi formatına döndü :) Hatırlarsınız kumaşı sizinle paylaşmıştım daha önceden.. Çok büyük bir parça olmadığını da söylemiştim ve kol çıkabilecek kadar büyük bir parça olmadığından ben de kol olmayan bir model yapayım dedim ve bu yelek çııktı ortaya. Çok memnunum, inanılmaz kullanışlı oldu ve çok kullanacağımı biliyorum :) Bakalım sizler de beğenecek misiniz :)



30 yorum:

  1. CANIM SÜPER OLMUŞ, BİŞİ SORSAM ÇOK OLURMU ACABA??? KALIBINI NASIL ÇIKARDIN, BURDA KALIPLARINDAN MI YOKSA KAFADANMI? BASİT GİBİ GÖRÜNÜYOR BELKİ YAPABİLİR DİYE AŞKA GELDİM BİRDENDE....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiiiiimmm :) Ne demek sen sor ben cevaplamaya çalışayım :) Benim dikiş kalıpları sekmemde bulunan Ceket Aklıbım var link http://senayatilgan.blogspot.com/p/dikis-kalplar.html Ben yaptığım tüm üstleri buradan kırparak yapıyorum nede olsa göğüs bel gibi kalınlıklarım değişmiyor. Yelek yaparken omuzları daralttım iki taraftan aynı oranda. Bu kalıbı bir defa çıkartın herşeyi yapın. Kalıbı kumaşa koyarım toplu iğnelerle işaretlerim ve kalıbı kaldırırım. Sonra uzun istiyorsam alttaki toplu iğneleri aynı oraanda aşağı allırım, kol istiyorsam eklerim, yelek istiyorsam omuzları daraltır koltuk altı yüksekliğini azcık daha aşağı alırım ve yelek ön kısımlarını omuzdan aşağı eğimli olarak düzeltirim o kadar... Anlatabildim mi bilmiyorum ama ben ne yaparsam bunun üzerinde mantıklı oynamalarla yapıyorum artık eskiden kıyafetlerimi kalıp olarak kullanırdım :) Ve inanılmaz basit. Tek yaptığım kenarlarını zigzagla geçmek oldu o zamanımı aldı o kadar basit ki üç parç abirşey :) Kumaş kat kat olunca güzel durdu o kadar :)

      Sil
  2. senaycımmmm harıka gorunuyorsun canım...yelegede bayıldım ellerıne saglıkk...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Serpilciiiiimmmm :) Çok sağol...

      Sil
  3. Acayip güzel olmuş Şenay hanım bende heveslendim görünce :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla Acemi Cadıya da dedim çok çok basit birşey ve çok kullanışlı oluyor her mevsim ben çok kullanırım yelek yani :) Hatta dün evde azcık üşüdüm bunu giydim heryerde kullan yani :)

      Sil
  4. renk ve model çok güzel, size de çok yakışmış..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu mevsimlerde kahve tonlarını istemeden de olsa çok kullalnıyorum herhalde :)

      Sil
  5. Yumuşacık bir kumaş hissi verdi bana öylemi sahiden ? Çok yakışmış,ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yumuşacık evet tiril tiril. İncecik ceketler vardırya onlar gibi toplasam iki avucuma sığar yelek :)

      Sil
  6. gene çok harika zevkin de öyle kumaşı da dediğin gibi çok tiril titil resimden de belli oluyor eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Beğenmene çok sevindim gerçekten oradan da tiril tiril olduğu belli oluyorsa çok güzel çünkü hakikaten uçuşuyor çok kullanışlı ve zevkli giyimi var :)

      Sil
  7. Şenay hanım, Şenay hanım;

    Çok beğendim yeleği - rengi ve biçimi çok hoş.

    Yeleği başarıyl taşıyan Modeliniz yurtdışından ithal mi? :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) Yurt içinden bir yerlerden ithal Nurdan Hanım... Neredeyse yurt dışından olacaktı ama sınırdan Artvinden :) Hahah şimdi de bu sınırdayım Edirnede bir yurt dışına çıkamadım ki ithal olayım :) Beğenmenize sevindim gerçekten, güldürdünüz beni sağolun :)

      Sil
  8. çok güzel kumaşmış bee içindeki hanım gibi :)küpene bayıldım !!ayakkabıyla nasıl uydurdun küpeyi yahuu? çok güzel, beğenmişim 10 üzerinde 100 virdim )devamı varsa bu kumaşın al bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filizcim bir kere renkleri seviyorumya elim rengarenk şeylere gidiyor bu ayakkabıyla uyumlu 10 takı çıkarırım şimdi sana öyle renkli bir seri var elimde yani :) Ama küpeyi çok daha önce almıştım ayakkabıyı ona uydurmak için aldım dermişim haha :)
      Sağol canım güzel yorumun için :)

      Sil
  9. kumaş çok güzel yelek olarakta harika olmuş güle güle giy şekerim bu arada ayakkabılarda yakıyo haa :)))
    aaa koluna nooldu ayol morarmış?
    sen yelek gösteriyon ben nelere bakıyom bakarmısın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canıııım :) Ayakkabılar yeni her fotoğrafa sokuşturuyorum ben de :D Ayıptır söylemesi...
      Kolumdaki morluğa gelince ben de düşünüyoruuuuum düşünüyoruuum ama kimbilir nereye çarptım, Ece mi mıncıkladı bilemiyorum Ece arada yapar. Sert sever benim kuzum mıncıklaya mıncıklaya seviyor beni korkuyorum bazen :) Bak kuzum bak istediğin şeye bak, ayrıntılar da kaçmıyor yani gözünden :)

      Sil
  10. Ah, ah bir bomba daha :)

    Kumaş zaten göz alıcı, model istemiyor ama muntazam dikiş istiyor ki gayet güzel yapmışsın.

    Hatun işi biliyor, kumaş rengi biraz sönük kalınca renkli takılar ve ayakkabılarla dengeyi hemen sağlamış :))

    Süpersin Şenay' cığım, ellerine zevkine sağlık.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh Nowacım Ankaradan bu yorumlarına yorum yazmak çok zevkli çok mutlu oldum bu güzel yorumların için sabah sabah çok teşekkür ederim canım :)

      Sil
  11. şenaycım herzamanki gibi harikasın canım, maşaALLAH subhanALLAH diyeyim herzamanki gibi :)

    YanıtlaSil
  12. ama artık süperliğinde bir sınırı olsun :)) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Sınır tanımıyor muyum neyim :) Yok canım valla benim de sınırım var ve süperden biraz aşağıdadır herhalde :) Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  13. çok hoş olmuş rengi kumaşı üzerineiler kumaşın cinsinden mi acaba bende yeni öğreniyorum dikiş dikmeyi zor ama zevkli bir işmiş bende kendime gözüme kestirdiğim hersyi dikebilmeyi istiyorum:)
    Küçük Mutluluklar Dükkanı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başak hanım hoşgeldiniz :) Kahverengi yeleğimdeki şeyler kumaşın kendinden olan katlar ben yapmadım :) Yapılmaz mıydı evet yapılırdı o katlar elbette ama o kumaşı görünce hemen almıştım kendinden katlı olunca daha kolay oldu elbette :) Ben elimden geldiğince anlatarak resimleyerek yapmaya çalışıyorum ama gerekirse yine sorun anlatayım olmadı fotoğraflayayım :)

      Sil
    2. teşekkür ederim merak ettikçe soracağım :)
      çok güzel bir kumaşmız o zaman çok sık duruyor

      Sil
  14. hele şükür oturarak bi resim çıktı çok güzel olmuş bide hayatım açık ayakkabı giyoorsun bi oje sür erinmede güzel dursun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım bak burda hakkımı yeme ellerimde de ayaklarımda da oje var fakat ten rengi maat ojelerden çok ok eminim çünkü kışın genellikle o tonları kullanırım sürekli koyu tonlar giyildiği için :) Beğenmene sevindim :)

      Sil