12 Kasım 2012 Pazartesi

Ece Daha Cici Oldu Bu Elbiseyle :)

Merhabalaaaarrrrr.. Uzun zamandır kuzuma birşey dikmemiştim. Okula gittiği için "Anne bana da bana da" demiyordu ben de hep kendime dikmişim yeni farkettim :) Bugün de oturdum tayt diktiğim kumaştan Ece'ye de elbise diktim. Umarım beğenirsiniz :) Yarın okulda bu elbiseyi giyecekmiş hatta :)
Evet kuzuma uzun zamandır elbise dikmediğim için yatarken üzerinden zor çıkardım. "Anne burada da çek fotoğrafımı burada da burada da" deyip durdu :)





Öncelikle kuzumun bir elbisesini kalıp olarak kullanıp bu elbiseyi diktim. Çok sade ve basit bir elbise bu haliyle elbette :) Göğüs kısmından pili vermek istedim ve böyle bir model yaptım. 

Daha sonra cecp yapmak istedim ve tabiki sarıyı kullandım :) Cep sarkmasın diye alt kısma kalın bir saten kalp kestim ve üzerine de parlak olmaması için sarı bir şifon kestim. Böylelikle düzgün bir cep görüntüsü elde edip aynı zamanda parlaklığı da gidermiş oldum. Aşağıda gördüğünüz gibi de ikisini kenarlardan zigzagla birbirine birleştirdim. Üstteki şipon kumaşı zaten diğerinden biraz büyük kesmiştim etrafından büzüşük durması için. Diktikten sonra da makasla birkaç delik açtım kalbin üzerindeki şifonda... Daha sonra da cepleri yerlerine diktim. Yukarıdaki fotoğraflarda gördüğünüz gibi de sarı bir fermuarım vardı onu da sırtına monte ettim dıştan diktim ki kızım da modaya uyabilsin diye :) Aslında omuzdan düzme ekleyecektim kolay giyip çıkarması için ama arkadan fermuar süsü verince bari oradan açılıp kapansın dedim işlevini yerine getirdi fermuar da :)


30 yorum:

  1. Çok güzel olmuş çok da yakışmış iyi günlerde giysin..

    YanıtlaSil
  2. bı kere senay cım kuzumun süslü püslü elbıseye hıııcccc ıhtıyacı yok ...onun kendı guzellıgı havası yeter...ee tabı elbısede gayet hoş ama sen dayadın sırtını bu fıstıgaaa yürü bakalımm:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) Serpilcim uzun zamandır Eceyi yayınlamamıştımya gözünüz gönlünüz açılsın istedim açıkçası :) Dayadım sırtımı kuzuya hakikaten :)

      Sil
  3. Valla ne yalan soyleyeyim kuzuya bakmaktan elbiseye dikkat etmedim,en sona kalp asamalarinda baktim elbiseye, bence kiziniz varken elbiseler ikinci planda kaliyor:)) Cok tatli masallah.
    Haa bu arada elbisede guzel olmus:))Guzel, mutlu gunlerde giysin insallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) Mevlüde Hanımcım uzun zamandır herkes kızımı soruyordu. Ekleyin de gözümüz gönlümüz açılsın diyorlardı aslında onun içinde ekledim bir sürü fotoğraf :) Blog bile olsa çocuk girdimi işin içine neşe geliyor heryere yapacak birşey yok :) Elbiseyide beğenmiş gibi yapmanıza sevindim. Ece gölge düşürüyor elbiselere hep haklısınız :)

      Sil
  4. allahım arkadan saçlarını toplayıp nasıl poz vermiş öyle gene çok güzel olmuş şenay:) hele o kalp ceplere bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Yasemincim :) Artık poz vermelere çok alıştı diyorumya orda da çek böyle de çek bellki 50 tane fotoğraf çektim bende şaşırdım hangisini seçeceğimi :) Pozlar yıkılıyor onun için :)

      Sil
  5. Ohh valla ,analı kızlı bu nedir kardeşim yaaa ? her gün yeni kıyafet mi dikilirmiş :) Allahtan kızım büyük değil de bu cicileri görmüyor,görse al başına anne banadaaa tantanalarını :) Şaka bir yana her zaman ki gibi çok yakışmış prensese..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaa :) Teşekkür ederim de azcık ayıp ettiğimin farkındayım hergün hergün de olmaz dimi ama :) Ama bu elbise pırttttttt diye bitiverdi bir avuç elbise sonuçta :) Ece de üzerinden çıkarmayınca bari fotoğraflarını da çekeyim de hallolsun dedim okula gidince çekmek zor :) Onun için aynı gün içinde yayınlamış oldum oldu bi kere :) Teşekür ederim :)

      Sil
  6. yaa yaa sen kendine renk renk ceketler dik kuzuyu unut :D
    ellerine sağlık çok güzel olmuş pekte yakışmış maşallah...
    ececikte elbisesini pek sevmiş anlaşılan pozlara baksana yesinler :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çook sevdi uzun zamandır dikmeyince bir de pozlarda da sıkılma yaşamadık :) Bugün okulda elbisesini giydi elbette taze taze :)

      Sil
  7. ekranın içine girip, şu şirin varlığı bir sarsam ,koklasam ,öpsem bu ne güzel poz vermektir ya bu ne güzelliktir ya Allah nazardan korusun.
    Şenay ,çocuğa uzun süredir bir şey dikmediğin çocuğun güzel güzel sıkılmadan poz vermesinden belli, arayı bayağı açmıssın, uzun süredir kendine çalışıyon bee ! ama çok güzel olmuş bu elbise, gri ve sarı uyumunu ben çok severim, çok güzel yapıp yakıştırmışsın yahuuu!! elbise güzel de içindeki varlığın güzelliği elbiseye 1000 basar yahuu :)sağlıkla giysin prenses :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes Eceyi de ekle Eceyi de ekle deyip durdu ben de kızıma birşey yapmadığımı farkettim ekledim :) Gözünüz gönlünüz açılsın diye elbette :) Okula gidiyorya o evde yokken dikiş yapıyorum genelde e o olmadığında da ister istemez her seferinde giydiremiyorum malum ben de yapınca hemen bitsin istiyorum olmuyor :) Ama arayı epey açmışım farkettim dün o olmasa da diktim çok sevdi kuzu da :)

      Sil
  8. oyy yerim ben bu süslü cadıyı :)elbisesi de kendi gibi çok şirin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Büşracım :) Çocuklar işin içine girdimi heryeri güzelleştiriyorlar :)

      Sil
  9. Ay allahım maşşallah Bayram şekeri gibi olmuś tam yemelik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fazla yediğinizde de ağrı yapıyor ya başınızda ya karnınızda :) Aynı şeker gibi evet haha :)

      Sil
  10. BLOĞUNA BAYILDIM :)TAKIBINDEYIM BENDE BEKLERIM:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, hoşgeldin :) Ben de mutlaka geleceğim :)

      Sil
  11. şenaycım elbise çok güzel olmuş da senin kızın zaten çok cici kii :) maşaALLAH pozlara da bak. böyle görünce "benim kızım bu kadar olunca neler yapacak" diye düşünüyorum hep :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Münürecim sağol canım :) Hani derlerya bu devrin çocukları diye :) Evet öyle başlamak istemiyorum cümleme ama hakikaten bu devrin çocukları özgüvenli doğuyorlar. Pozlarda da cümlelerinde de hayatlarında da hep özgüven var onun için senin kızın da bu devrin özelliklerini yansıtacak şaşıp kalacaksın eminim :)

      Sil
  12. Vallaha elbiseye de fıstığa da bayıldım.Ellerinize sağlık.Fıstığa da kocaman bir maşallah...

    YanıtlaSil
  13. merhabalar:)))
    bayıldım pozlara...çok şeker maşallah.....
    Küçük bir not bildirmek istedim;
    Bloğumda içimden geldiği gibi,beğeneceğinizi düşündüğüm bir hediye ve bir çekiliş var ..
    Ziyaret etmeniz ricası ile,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim :) Hediyeleriniz çok güzelmiş ama ben facebook ve twitter hesaplarım olmaması nedeni ile çekilişlere katılmıyorum teşekkür ederim
      haber verdiğiniz için :)

      Sil
  14. ooo ne çok şeyler yapmışsınız şenay hanım, ellerinize sağlık.
    ama ben en çok kızınızın cicisini beğendim :) çok tatlı maşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Elvan Hanımcım :) Valla zamanım elverdikçe odamda birşeyler dikerken buluyorum kendimi beğenmenize sevindim :) İçinde kuzu olunca daha güzel gelmiştir gözünüze yoksa elbise basit aslında :)

      Sil
  15. Bayıldım bayıldım, hem elbiseye hem de kızına bayıldım:D Harikasınız kızlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de bilirsiniz insanın kızı olunca sürekli ona birşeyler dikesi geliyor :) Onlara herşey yakışıyor teşekkür ederim Suzy :)

      Sil