9 Kasım 2012 Cuma

Çok Basit İki Şal...

Merhabalaaaaarrrr... Sizlere dikiş aralarında yaptığım çerezlik şalları da göstereyim dedim :) Çoooook çok basitler gerçekten kalan kumaşlarımdan ve dantellerimden böyle değerlendirmeler yapabiliyorum :)
Bu şal hatırlarsanız yaptığım bir eteğin kumaşından artan dantelle yapıldı :) Bayramda kardeşime yapmıştım. Ona turuncu bir mont aldık ve bu kumaşı seçti.. Biz de süslemek için de iplerimizi seçtik ve aynı uzunlukta kestiğimiz iplerle püsküller yaptık. Birkaç ton farklı ip var karmakarışık yerleştirdim işte :) 

Bunu da daha iki gün önce yaptım. Bu dantel de yine yaptığım yeleğimden  arta kalan kumaşla yapıldı :) Kenarları için süslemeler alıp diktim sadece..

Burada püskülleri yakından görüyorsunuz tığla geçirdim şala gelişi güzel olarak. Şal ortada geniş kenarlarda inceliyor üçgen gibi düşünebilirsiniz ama oval kesim yapıyorum sert üçgen gibi değil :)

Burda da nasıl yaptığımı görüyorsunuz. Dikerken misina ip kullandım ama uyuz oluyorum o ipe aslında :D Aşağıda da dikilmiş hali var :)


10 yorum:

  1. şenay, bence senin yüne değil dantele alerjin var. bence sen bu dantelle yaptığın herşeyi bu şallar, etekler ve de kumaşları bana yolla ben senin iyiliğini düşünüyorum şenay, kendimi düşünüyorsam dünyanın en güzel, en iyi, en zengin kadını ben olayım bak :)
    tamam ya yalan söyledim kendimi düşünüyommmm!! çok güzel değerlendirmişsin çok şık olmuş yahuu :)güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) Azcık da kendini düşün tabi hep beni hep bizi düşünmek olmazdı zaten :) haha :)

      Sil
  2. Çook güzeller eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. çok hoş olmuşlar,iyi bir değerlendirme eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. canımmm ne guzel olmuşlarrr...ellerıne saglıkk...o satın aldıgın süsün yerıne tıg işi de yapabılırdın ama boylede cok hoş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Serpilcim ama uzun sürer diye uğraşmadım açıkçası :) Aldım diktim üşendim vallahi :)

      Sil
  5. wayyy çokk beğendim gerçekten çok şirin olmuşlar ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil